עבור לתוכן

איך מגיעים לממשק ההגדרות של מודם DSL-2500U?

Featured Replies

פורסם

שיניתי בעבר את כתובת ה-IP של המודם כדי שהראוטר יהיה 10.0.0.138 (במטרה שאוכל להשתמש בכתובות x.‏10.0.0 קצרות עם שאר המחשבים במקום בכתובות x.x.‏192.168) ואני לא זוכר מה כתובת ה-IP של המודם. יש דרך למצוא אותה כדי להתחבר לממשק ההגדרות של המודם?

פורסם
  • מחבר
נסה להתחבר ישירות למודם והרץ את התוכנה

netwatcher

http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html

חיברתי את המודם ישירות והרצתי את התוכנה. בתוצאות לא מופיע המודם:

Default scan
IP Address Device Name MAC Address Network Adapter Company Device Information User Text First Detected On Detection Count Active
169.254.39.51 computername.my.company.local 3C-97-0E-22-85-BC Wistron InfoComm(Kunshan)Co.,Ltd. Your Computer computername.my.company.local 06-Apr-14 21:39:02 5 Yes
-------------------------------------------------------------------
Scan between 10.0.0.1-10.0.0.255
IP Address Device Name MAC Address Network Adapter Company Device Information User Text First Detected On Detection Count Active
10.0.0.8 8C-70-5A-DF-40-4C Intel Corporate computername.my.company.local 06-Apr-14 21:37:31 4 Yes

פשוט תגיע לכתובת default gateway שלך.

הכנסה של הכתובת הזו (10.0.0.138) מביאה אותי לממשק של הראוטר, לא לזה של המודם.

אולי כדאי שאתן קצת רקע לסיבה שבגללה אני רוצה להגיע לממשק הזה. אז ככה, קניתי ראוטר Edimax BR-6478AC במטרה לשדרג מה-TP-LINK TL-WR1043ND. כשאני מחבר את הראוטר החדש למודם ומתקדם עם אשף ההתקנה הוא מגיע לשלב זיהוי המודם ולא מצליח לסיים (גלגל ההתקדמות ממשיך להסתובב בלי הפסקה). אני מניח שזה בגלל ששיחקתי בעבר עם ההגדרות של המודם (כדי לתמוך בכך שהראוטר ייספק כתובות x.‏10.0.0) ושאיפוס של המודם עשוי לפתור את הבעיה, אבל אני לא רוצה לקחת סיכון ומעדיף למצוא דרך להגיע להגדרות של המודם כדי שאוכל לכתוב אותן בצד במקרה שהאיפוס לא יפתור את הבעיה וארצה לחזור לקופניגורציה הקיימת עם ה-TPLink.

פורסם

למה אתה צריך להגיע למודם אם אתה מבצע את החבור דרך נתב חיצוני?

פורסם

תשנה בתוכנה את טווח הבתובות. היא סורקת רק את 10.0.0

כשהוא מחובר למודם ipconfig /all לא עוזר ?

פורסם
  • מחבר
למה אתה צריך להגיע למודם אם אתה מבצע את החבור דרך נתב חיצוני?

כתבתי קודם:

אולי כדאי שאתן קצת רקע לסיבה שבגללה אני רוצה להגיע לממשק הזה. אז ככה, קניתי ראוטר Edimax BR-6478AC במטרה לשדרג מה-TP-LINK TL-WR1043ND. כשאני מחבר את הראוטר החדש למודם ומתקדם עם אשף ההתקנה הוא מגיע לשלב זיהוי המודם ולא מצליח לסיים (גלגל ההתקדמות ממשיך להסתובב בלי הפסקה). אני מניח שזה בגלל ששיחקתי בעבר עם ההגדרות של המודם (כדי לתמוך בכך שהראוטר ייספק כתובות x.‏10.0.0) ושאיפוס של המודם עשוי לפתור את הבעיה, אבל אני לא רוצה לקחת סיכון ומעדיף למצוא דרך להגיע להגדרות של המודם כדי שאוכל לכתוב אותן בצד במקרה שהאיפוס לא יפתור את הבעיה וארצה לחזור לקופניגורציה הקיימת עם ה-TPLink.

Ivan, אני אבדוק יותר מאוחר ואעדכן.

תודה!

פורסם

המודם שלך הוא רכיב transparent bridge ברשת?

אם כן, אז מה ההגיון מחורי מה שכתבת?

פורסם
  • מחבר
המודם שלך הוא רכיב transparent bridge ברשת?

אם אתה מתכוון שהחייגן מוגדר בראוטר, אז כן.

ההגיון הוא שכרגע ההתקנה של הראוטר החדש תקועה לנצח בשלב שאמור לקחת בסה"כ שתי דקות, והדבר המתבקש כדי לנסות לגרום לה להתקדם הוא לאפס קודם את ההגדרות הלא סטנדרטיות של המודם. הבעיה היא שאם האיפוס הזה לא פותר את הבעיה (למשל במקרה של תקלת חומרה בראוטר החדש) אז אני תקוע בלי אפשרות לחזור להגדרות הקודמות, שאותן אוכל לגבות רק אם אצליח להכנס לממשק של המודם. אני כמובן יכול להתחיל אז לנסות להגדיר אותו מחדש, אבל לפי מה שאני זוכר לגרום למודם ולראוטר לעבוד בקונפיגורציה שנותנת למחשבים כתובות ב-x.‏10.0.0 וללא התנגשויות היה תהליך ארוך ולא אינטואיטיבי. הייתי מעדיף להמנע ממנו אם אפשר.

פורסם

בדקתי אצלי ו ipconfig /all מראה נכון את ה IP של המודם

כאשר מתחברים ישירות למודם.

פורסם

שוב, אין שום הגיון במה שאתה כותב. ברגע שאתה עובד בצורה שהנתב "מחייג", אין לך שום תקשורת מעל שכבה שנייה עם המודם.

גם במקרה של שימוש ב post routing ב DD-WRT כל מה שיעניין אותך זה נתוני הקו כי אתה משתמש במודם רק כ bridge. הגדרות הIP שלו לא משחקות שום תפקיד לציוד קצה שמחובר לרשת כי הוא יוצא דרך הממשק של הנתב ובו יש ניתוב לממשק bridge. אתה יכול לראות את זה בטבלת ניתוב של הנתב שלך.

פורסם
  • מחבר
בדקתי אצלי ו ipconfig /all מראה נכון את ה IP של המודם

כאשר מתחברים ישירות למודם.

ביצעתי את הבדיקה ואין כתובת IP ב-Gateway. זה מה שאני מקבל עבור כרטיס הרשת שאליו מחובר המודם:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) 82579LM Gigabit Network Connection
Physical Address. . . . . . . . . : 3C-97-0E-22-85-BC
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.39.51(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

- - - תגובה אוחדה: - - -

יבגני, בשורה התחתונה, מה אתה מציע כדי לגרום לראוטר החדש להצליח להתחבר למודם? לקחת צ'אנס ולאפס את ההגדרות של המודם?

פורסם

קיבלת כתובת APIPA מעצם העובדה שהמחשב לא יכול לשמוך כתובת דרך DHCP ממנו. אני מקווה שזה מספיק מובן לך.

מה זה "להצליח להתחבר למודם"? הוא לא צריך כלום חוץ מחיבור לממשק WAN שלו. החיבור הוא בשכבה השנייה בלבד.

פורסם
  • מחבר
מה זה "להצליח להתחבר למודם"? הוא לא צריך כלום חוץ מחיבור לממשק WAN שלו. החיבור הוא בשכבה השנייה בלבד.

אולי תמונות המסך הבאות יעזרו להסביר את הבעיה:

זה המסך שמקבלים כשמתחברים לראוטר עם הכתובת edimax.setup

image.png

לאחר שלוחצים על Get Started מופיע המסך הבא:

image.png

כמובן שחיברתי את הראוטר והמודם בדיוק כפי שמתואר בתמונה. לאחר לחיצה על Next מופיע המסך הבעייתי:

image.png

לפי ההוראות של הראוטר המסך הזה אמור להתחלף לאחר 2 דקות. כך גם לפי הביקורת של נטצ'יף על הראוטר, ציטוט:

עתה ינסה הנתב לזהות את סוג החיבור של המודם אל ספק התשתית. שלב זה יקח כשתי דקות שבמהלכם יוצג על המסך שעון המתנה. במידה וסוג החיבור שיזהה הנתב הוא PPPoE (בזק) או L2TP (כבלים) יוצג מסך בו תתבקשו להקליד את שם המשתמש והסיסמא שלכם אצל ספק האינטרנט (ISP). במידה והחיבור הוא ללא חייגן (Dynamic IP ברשת הכבלים) ידלג האשף על שלב הקלדת שם המשתמש והסיסמא.

אצלי המסך הזה לא מתחלף גם לאחר 10 דקות, וכאן הבעיה. בשורת הסטטוס מתחלפות ללא הפסקה ההודעות הבאות:

Waiting for edimax.setup...

Connecting to edimax.setup...

Looking up edimax.setup...

ייתכן שמדובר בבעיית חומרה והראוטר פשוט תקול. האפשרות השניה שחשבתי עליה היא שמשהו בהגדרות של המודם מפריע, אבל אם אני יורד לסוף דעתך האפשרות הזו לא קיימת (בהנחה שאין בעיה עם הראוטר הישן ואותה קונפיגורציה). האמנם, ואם כן, האם יש אפשרויות אחרות שכדאי לבדוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים