עבור לתוכן

WINDOWS XP התמודדות עם ההפסקת תמיכה

Featured Replies

פורסם

אני כבר עברתי,

ההורים שלא שלא רגילים למשהו אחר חוץ מהבאר הכחול ירוק של XP :P

מה עושים עוברים?

קראתי את זהhttp://pcgalaxy.co.il/microsoft-stopped-providing-service-to-xp-user/

להשתמש במידע פה? זה יספיק כדי שהם ימשיכו לפחות עד שיהיה לי זמן להסביר להם על חלונות 7 ?

• תגובות 36
  • צפיות 12.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש נטייה להגזים באופן כללי במשמעויותיה המיידיות של הפסקת תמיכה. כאילו שביום שמפסיקים לתמוך פתאום כל ההתקנות של XP יזוהמו בוירוסים/נוזקות ויחדלו לעבוד / יסבו למשתמשיהם נזקי אבטחה חמורים.

סה"כ מה שיקרה הוא שמיקרוסופט תפסיק להוציא עדכונים. בסופו של דבר זה יהפוך את המערכת למיושנת ולא בטוחה. במיידי לא תהיה לזה שום השפעה. אפשר לחשוב שכולם כל הזמן רצים על עדכונים אוטומטיים ומקבלים כל עדכון בשנייה שהוא יוצא. ושמי שלא עושה את זה - תוך שנייה פורצים לו למחשב.

אני עובד על הרבה מחשבים עם גרסאות שונות של חלונות, ועל חלק נכבד מהם אני מעדכן רק פעם בכמה שבועות/חודשים, ואף אחד לא מת מזה.

פורסם
יש נטייה להגזים באופן כללי במשמעויותיה המיידיות של הפסקת תמיכה. כאילו שביום שמפסיקים לתמוך פתאום כל ההתקנות של XP יזוהמו בוירוסים/נוזקות ויחדלו לעבוד / יסבו למשתמשיהם נזקי אבטחה חמורים.

סה"כ מה שיקרה הוא שמיקרוסופט תפסיק להוציא עדכונים. בסופו של דבר זה יהפוך את המערכת למיושנת ולא בטוחה. במיידי לא תהיה לזה שום השפעה. אפשר לחשוב שכולם כל הזמן רצים על עדכונים אוטומטיים ומקבלים כל עדכון בשנייה שהוא יוצא. ושמי שלא עושה את זה - תוך שנייה פורצים לו למחשב.

אני עובד על הרבה מחשבים עם גרסאות שונות של חלונות, ועל חלק נכבד מהם אני מעדכן רק פעם בכמה שבועות/חודשים, ואף אחד לא מת מזה.

קשה להעריך את כמות האנשים שמתו מזה

מה שיותר קל זה להבין על מה בדיוק זה ישפיע:

http://www.theverge.com/2014/1/20/5326772/windows-xp-powers-95-percent-of-atms-worldwide

פורסם

לי יש את אותה שאלה. לי אישית אין אף מחשב XP (או וינדוס בכלל), אבל אני מתקן מחשבים לאנשים ואני לא הולך להעביר אותם מערכת הפעלה אם XP הוא מה שמתאים להם ו/או לחומרה שלהם (ובינינו, אם הייתי חייב לעבוד על וינדוס, כמשתמש גם אני אוהב את XP יותר מהמערכות החדשות)

מצידי, הורדתי מהאתר של מיקרוסופט :

- התקנה offline של SP2 ו SP3

- דיסק ה DVD של העדכונים

- התקנה offline של MSE

- ה definitions של MSE נכון להיום. אני מקווה שניתן יהיה להמשיך לעדכן ואתו גם בעתיד ממיקרוסופט אם definitions עדכניים, אבל לפחות שיהיה את זה. עד שמצאתי אנטיוירוס חינמי שפשוט עובד, לא כבד מידי, ולא מנסה לדחוף איתו שטויות בהתקנה כמו avast (מה שמבחינתי פוסל אותו מיידית כתוכנה שהתפקיד שלה אמור להיות לשמור על המחשב נקי....)

פורסם

QttP, אני מסכים איתך שבטווח המיידי כנראה לא תהיה לזה יותר מדי השפעה. ונכון שלא צריך להגזים יותר מדי עם כל התיאורים האפוקליפטיים.

אבל זה לא אומר שצריך לזלזל במשמעות של זה בטווח הארוך. כי היא קיימת, היא בעייתית, והיא תעניין גם את המשתמש הכי הדיוט.

אף אחד לא רוצה שיום בהיר אחד המחשב שלו יפסיק לעבוד ללא התראה מוקדמת, או שהקבצים האישיים שלו יימחקו או יגיעו לידיים הלא נכונות. ועם כל יום שעובר ו-XP לא מקבל עדכונים, הסיכוי שזה יקרה גדל. אז נכון, זה לא יהיה 100% החל מיום רביעי בחצות, וגם לא 99%. אבל לאט לאט זה יילך ויתקרב לשם.

למעשה, העובדה שאנשים נשארים עם XP רק מגדילה את הסיכויים האלה. זה שווינדוס XP עדיין תופס נתח שוק כ"כ גדול רק יגרום לכותבי הוירוסים למיניהם להמשיך לכוון לפגיעה במערכות האלה. ועכשיו העבודה שלהם תהיה הרבה יותר קלה - רואים שנסגרה חולשה ב-7, בודקים אם היא עובדת גם על XP, ואם רואים שכן, מממשים אותה ופוטנציאלית מריצים קוד על מספר עצום של מחשבים.

אני מבטיח לכם שגם המשתמש הכי "פשוט" לא רוצה שהמחשב שלו יהיה במצב כזה.

אני לא מכריח אף אחד להחליף מערכת הפעלה בניגוד לרצונו (חוץ מבמחשבים שאני אחראי עליהם בבית ובעבודה), אבל אני כן מסביר לאנשים למה סביר מאוד להניח שהחלטה להישאר עם XP היא טעות. ואני מצטער, אבל "נוחות" היא כבר לא תירוץ מספיק טוב.

פורסם
  • מחבר

הם אמרו שההורדות שהיו זמינות לXP יעלמו מהאתר

זה נכון?

פורסם

אני מתקן מחשבים לאנשים ואני לא הולך להעביר אותם מערכת הפעלה אם XP הוא מה שמתאים להם ו/או לחומרה שלהם

למרות שאני מבין אותך, אני חושב שאם אתה ממילא מתקין למישהו מערכת הפעלה מאפס, שווה להציע לו את הרעיון של שדרוג, אם החומרה שלו מתאימה. באמת שאין סיבה להריץ XP על חומרה מודרנית.

מצידי, הורדתי מהאתר של מיקרוסופט :

- התקנה offline של SP2 ו SP3

- דיסק ה DVD של העדכונים

- התקנה offline של MSE

- ה definitions של MSE נכון להיום.

אם טרם ניסית, אני ממליץ שתתקין לפחות מחשב אחד באמצעות כל אלה, כדי לוודא שאתה אכן מצליח להביא אותו למצב פעיל עם כל העדכונים בלי הצורך ברשת ובשירותי MS. שלא תגלה ברגע האמת בעיות כאלה ואחרות.

תמיד אפשר להשתמש גם בגרסת slipstream כלשהי שמישהו אחר הכין. יש מלא כאלה וסביר שאנשים ימשיכו לתחזק אותן גם אחרי הפסקת התמיכה.

אני מקווה שניתן יהיה להמשיך לעדכן ואתו גם בעתיד ממיקרוסופט אם definitions עדכניים, אבל לפחות שיהיה את זה. עד שמצאתי אנטיוירוס חינמי שפשוט עובד, לא כבד מידי, ולא מנסה לדחוף איתו שטויות בהתקנה כמו avast (מה שמבחינתי פוסל אותו מיידית כתוכנה שהתפקיד שלה אמור להיות לשמור על המחשב נקי....)

ניסיתי כמה פעמים להשתמש בMSE, והאמת לא כל-כך אהבתי גם אותו. גם לו הייתה נטייה להתחיל לטחון לי CPU בעדכונים (שאין שלי שום שליטה בהם או בתזמון שלהם), דווקא כשהתעוררתי מhibernate ואני בבית קפה ועל סוללה. יכול להיות ששיפרו את זה בגרסאות האחרונות, אבל לא חזרתי אליו, וברוב הבדיקות הוא יוצא די מעאפן... זה נחמד כשאנטיווירוס הוא שקט ולא מפריע, אבל הוא צריך גם לעשות משהו. אני פשוט לא לגמרי סומך על יעילותו של הMSE ביחס לאחרים.
פורסם
QttP, אני מסכים איתך שבטווח המיידי כנראה לא תהיה לזה יותר מדי השפעה. ונכון שלא צריך להגזים יותר מדי עם כל התיאורים האפוקליפטיים.

אבל זה לא אומר שצריך לזלזל במשמעות של זה בטווח הארוך. כי היא קיימת, היא בעייתית, והיא תעניין גם את המשתמש הכי הדיוט....

באופן כללי/תאורטי אתה כמובן צודק. באופן פרטני/מעשי זה תלוי בהרבה גורמים, כמו:

* כמה בפועל מחשבים עדיין מריצים XP (מה שיקבע את רמת ההתעניינות של קהילת הפורצים)

* כמה בפועל מהפרצות הרלוונטיות לNT6 רלוונטיות גם לXP (זה בכל זאת לא אותו קרנל)

* כמה קל להבין מה מהות התקיפה ואיך מיישמים אותה מהמידע הפומבי שמפורסם (כדי שהשיטה שתיארת תהיה בת-ביצוע)

במקרים קודמים כאשר מיקרוסופט הפסיקה לתמוך במערכת (98 ואח"כ 2000) בסופו של דבר תופעה המונית של פריצה למחשבים לא מאובטחים לא התרחשה, לא מיד ולא בשום נקודה עתידית. כמובן, אין העבר מעיד על העתיד, ואין פני הרשת היום כמו לפני עשור או עשור וחצי, אז לא הייתי מסיק מכך מסקנות שסתם מפחידים את כולם ואין שום סכנה. אבל מצד שני גם לא הייתי זורע פאניקה.

בסופו של דבר, צריך להבין שברוב המוחלט של המקרים, כל הפרצות האלה שסוגרים פה ושם לא באמת כל-כך טריוויאליות לשימוש. זה לא שאתה עושה PING למחשב לא מאובטח ומיד משתלט עליו. צריך או איזושהי גישה מראש למחשב, או לגרום למשתמש להוריד קובץ מסוים או משהו בסגנון. משתמשים "מתוחכמים" ממילא לא יפלו בפחים כאלה, ומשתמש הדיוט שכן עשוי ליפול - ובכן, יש סיכוי טוב שהוא בכלל לא היה מתקין עדכוני אבטחה בין כה וכה והיה גולש במלא אתרים מפוקפקים וגם ככה כולו מודבק בוירוסים, בלי קשר לאם הוא מריץ XP או 7 או 98...

השורה התחתונה שאליה אני חותר בכל החפירה הזו היא שלתחושתי, למשתמש מתקדם (כזה שיודע איך מתפעלים ומאבטחים מחשב בצורה נכונה, וגולש מאחורי נתב וחומת אש, ואולי עם תוכנות אבטחה / ניתור צד שלישי במחשב) אני לא צופה איזשהו הבדל משמעותי בין המצב כיום למצב שאחרי סוף התמיכה בXP.

פורסם

נציין רק שאני חושב בדיוק את מה ש Q

פורסם

במקרים קודמים כאשר מיקרוסופט הפסיקה לתמוך במערכת (98 ואח"כ 2000) בסופו של דבר תופעה המונית של פריצה למחשבים לא מאובטחים לא התרחשה, לא מיד ולא בשום נקודה עתידית.

קשה מאוד להשוות בין המצב אז לעכשיו. כמעט ואין שום קשר בין 98 למערכות שאחריה, לכן הסיכויים לפרצות משותפות הם אפסיים. וכשהופסקה התמיכה בווינדוס 2000, ווינדוס XP כבר הייתה כ"כ נפוצה (אפילו ויסטה ו-7 כבר יצאו) שבאמת לא היה שווה לאף אחד להשקיע ב-2000.

היום XP הרבה יותר נפוצה ממה שהן היו אז, ועל אף הגרסה החדשה של הקרנל, היא עדיין יותר קרובה למערכות החדשות ממה שהן היו אז.

בסופו של דבר, צריך להבין שברוב המוחלט של המקרים, כל הפרצות האלה שסוגרים פה ושם לא באמת כל-כך טריוויאליות לשימוש.

מסכים לחלוטין. בגלל זה אני מאמין שזה לא יהיה עניין של יום-יומיים ולא חודש-חודשיים. אבל ככל שהזמן יעבור יתפרסמו עוד ועוד חולשות ובסוף אחת מהן תהיה קלה לניצול, או שפשוט יעבור מספיק זמן בשביל לנצל חולשה קשה. כך או כך, הסיכויים להיפגע יגדלו משמעותית מאשר במערכות מתעדכנות.

אני מבין את מה שאתה אומר על למה סיום התמיכה ב-XP הוא לא יום כזה גורלי. אני אקח את זה צעד אחד קדימה ואגיד שלדעתי אנשים היו צריכים כבר מזמן להפסיק להשתמש ב-XP, ולא רק עכשיו כשהתמיכה מסתיימת רשמית.

אבל הנקודה שאני רוצה להדגיש היא בכיוון אחר: בתור אדם שמכיר את הסכנות ואת דרכי ההתמודדות איתן, אני מנסה להעלות את המודעות ולהסביר גם לאחרים מה טוב ומה רע. אני לא חושב שצריך לקבל את ההחלטות השגויות של אנשים כעובדה מוגמרת. והעובדה שהתמיכה ב-XP נגמרת הופכת את ההחלטה להישאר איתה לעוד יותר שגויה.

אז כמו שאני דואג להסביר למה Windows Update זה חשוב ודואג להפעיל אותו בעצמי לפני שאני מוסר מחשב בסוף התקנה, וכמו שאני מסביר לאנשים איך להתרחק מאתרים או מיילים בעייתיים, כך אני דואג להסביר להם למה להשתמש עדיין ב-Windows XP זה רע, על אחת כמה וכמה ביום שבו אף אחד מאיתנו כבר לא יוכל להדליק את Windows Update.

אני לא אזרע פאניקה בגלל סיום התמיכה ב-XP. אבל אני כן אשתמש בזה בשביל לשכנע את מי שצריך לשכנע שיזנחו כבר את המערכת הגוססת הזו. כמו שאני אעשה בבוא היום עם ווינדוס 7, 8 וכן הלאה...

פורסם
שורה תחתונה: במידה ולא יהיו עדכונים עתידיים יותר - איך נוריד את העדכונים שהשתחררו עד היום (מאז SP3) בצורה אוטומטית?
הם אמרו שההורדות שהיו זמינות לXP יעלמו מהאתר זה נכון?

לא יודע מי אמר ומה אמר, אך אני לא רואה סיבה מדוע זה יהיה שונה מוינדוס 2000. עדיין ניתן להוריד עדכוני 2000 שיצאו עד לסיום התמיכה בו.

אגב, בגלל החוסר שיהיה ב patch מערכת לתחילת וסיום מועד שעון הקיץ, (עקב שינויים במועד תחילת וסיום שעון קיץ שקרו המון פעמים בשנים האחרונות) חייבים לעדכן במערכת הפעלה זו שעון ידנית, או להריץ עדכון ידני כ reg key. זו בעיה שצפויה להימשך כעת גם ב XP ברגע שתשתנה ממשלה ושוב ישנו את מועדי שעון הקיץ.

אני גם מסכים עם Q. אלא אם שוב ניפול על משהו שמנצל פירצה כמו הבלאסטר בזמנו. אך הסיכויים לכך יותר קלושים מאז, עקב שינויים שקרו בשאר רכיבי הוידוס. כמו ה FW המובנה לדוגמה, שלא היה בזמן הבלאסטר ל XP.

פורסם

היום יש כמות הרבה יותר גדולה של משתמשים על XP ממה שהיה על המערכות הקודמות בתקופה של הפסקת התמיכה שלהן. רשתות הרבה יותר מורכבות, משתמשים עושים יותר דברים על המחשב וכדומה. נראה שיש להם הרבה יותר מוטיבציה היום להעביר משתמשים בכוח בהשוואה למה שהיה בעבר

אם היתה להם מוטיבציה, היו מוציאים SP4 אחרון ל XP ולא משאירים את השאלה של העדכונים האחרונים פתוחה

פורסם

מדוע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים