עבור לתוכן

חיבור מפסק למגירה והדלקת LED

Featured Replies

פורסם

שלום ,

אני רוצה לעשות במבטח שלי בבית מערכת כאשר שאני פותח את המגירה נדלק לד שעושה תאורה על המגירה ..

זאת אומרת כאשר המגירה סגורה המפסק לחוץ הלד כבוי כאשר המגירה נפתחת המפסק פתוח הלד נפתח אשמח לסירטוט חשמל והסבר איך אפשר לעשות כזה מעגל תודה מראש ..

השאלה שלי אם כאלה מפסקים יכולים לעזור.

http://www.ebay.com/itm/100pcs-Tactile-Pushbutton-Switch-Momentary-Tact-LCD-Screen-Monitor-4pin-6-6-5mm-/190967431877?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c768bc2c5

תודה מראש לעוזרים .

פורסם

על המפסק לעבוד הפוך - כשהוא לחוץ המעגל פתוח, כלומר מפסק שהוא normally closed

המגירה היא לא מערכת מדוייקת, אתה רוצה מפסק שיכול להתמודד אם זה שהוא לחוץ לפעמים 1mm יותר 1mm פחות, כלומר מפסק שעומק הלחיצה שלו הוא כמה mm

ואתה רוצה מפסק שיוכל להתמודד אם צריכת הזרם של פס לדים (שמגיע בקלות ל 100mA בפס לדים דיי קצר)

מפסק כמו זה יתאים יותר להפעלת פס לדים על 12V :

http://www.ebay.com/itm/New-Micro-Roller-Long-Handle-Lever-Arm-Normally-Open-Close-Limit-Switch-KW7-3-/200916400098

עכשו, על איזה מקור מתח הלדים אמורים לעבוד ?

אם אתה מפעיל אותם על ספק 240V ל 12V, ניתן לחבר את המפסק בין ה 240V והספק, או בין הספק והלדים

- מפסק על ה 240V - מונע בזבוז חשמל (כשהלדים לא בשימוש), ומונע מצב שספק (אוליי מאיכות לא ידועה) מחובר לחשמל קבוע ויכול לקרות לו משהוא. אבל מחייב התעסקות אם 240V ולכן מחייב ידע איך לעשות את העבודה בצורה בטיחותית, כדיי שלא תהיה סכנת התחשמלות או שריפה

- מפסק על ה 12V - יש בזבוז חשמל מסויים (הספק נשאר מחובר קבוע ולוקח חשמל, גם אם זה ממש קצת), ויכול לקרות לו משהוא - אם הספק לא איכותי הוא יכול להיות מסוכן (אבל בתור התחלה עליך להשתמש בספק שהוא כן בטיחותי). היתרון הוא שאתה יכול להשתמש בספק מוכן שמחבר לחשמל אם תקע, ולא צריך להתעסק בכלל אם 240V

ברגע שמעורבים 240V, יש הרבה דברים שצריך להביא בחשבון כדיי שהמערכת תהיה בטיחותית (מבחינת התחשמלות ומבחינת שריפה) ולבנות אותה נכון. בין היתר, צריך מפסק אמין ומבודד בשביל 240V, וזאת בעיה - אני לא מכיר מפסקים שעונים לדרישה הזאת בצורה מלאה

יש מפסק אמריקאי של 120V. אני דיי בטוח שלא תהיה לו בעיה אם 240V, והוא נראה דיי טוב בתמונה - כולל קופסה ממתכת שמגינה עליו

http://www.ebay.com/itm/Lee-Electric-Closet-Pantry-Door-Light-Switch-210DN-/110632411130

ויש מפסק של "230V", שאפילו מודפסים עליו מאחור סימנים של תקנים, והמוכר מישראל, אבל הוא פשוט לא נראה לי כמו משהוא שהייתי רוצה לחבר אליו 240V ולהתקין במגירה מעץ

http://www.ebay.com/itm/Switch-Light-Alert-Door-Closet-ON-OFF-Pressing-Button-15A-230V-/191010994907

בין אם המפסק נמצא על ה 240V או 12V, כמה דברים אחרים שהיית רוצה להביא בחשבון :

- איך תמקם את הפס לדים כך שהוא לא ייפגע (כשאתה מכניס או מוציא דברים מהמגירה) ואיך תגן עליו ? - יש פס לדים שמוגן על ידיי ציפוי פלסטיק ויש מודולים יצוקים של לדים בפלסטיק קשיח אם חוטים, שניהם יותר מתאים לשימושים כמו כאן

- איזה ספק ? - יש ספקים שהם פשוט לא איכותיים, והם מסוכנים בשימוש - הספק יכול להיפרץ ולחשמל, הספק יכול לעלות באש, הספק יכול לצאת משליטה להוציא מתח גבוה ולעלות באש את הלדים שמחוברים אליו. עליך להשתמש בספק בטיחותי (לא ספקים זולים מהסוג שיש הרבה ב ebay, אם כי יש שם גם טובים), ולא למקם אותו בחלל הפנימי של ארון מטבח בצורה כזאת שהוא יכול לעלות שם באש ולבעור זמן מה בלי שתדע או שייצא ריח של שרוף החוצה

- איך אתה הולך לחבר את החוטים ? גם אם המתח הוא 12V, יש ספקים שיכולים להוציא זרם קצר לא קטן. כשקורה קצר, מוליכים או הספק עצמו יכולים להתחמם ולגרום לשיפה. עליך להגן על דברים כמו חוטים, החיבורים למפסק וללדים וכדומה

פורסם
  • מחבר

תודה על התושבה המהירה .

מקור האנרגיה הוא מצברים של 12V אשר מחוברים בטור ונטענים מאנרגיה סולארית מתחדשת .

כפי שציינת במפסק הראשון יש בזבוז אנרגיה קל , השאלה שלי היא עד כמה הזבוז נוראי ?והאם כדאי לרכוש מפסקים כאלה לחיבור במעגל .

החיבור הוא חיבור כזה פשוט אשר אמור לספק 0 לוגי כאשר המעגל סגור , ו1 לוגי כאשר המעגל פתוח כמובן שהוא הולך להיות משוכפל לכל המגירות .

wixnvmtzhltz.jpg

בקשר לכבל אני עדיין לא סגור אני מאמין שלא צריך אחד עבה מכיוון שאין בזבוז אנרגיה גדול ..

ופס הלדים הולך להיות מחובר בתקרה של המגירה דבר אשר ימנע מדברים לפגוע בו פיזית .

תודה מיכאל..

פורסם

עדיין רצוי שיהיה ממיר כדיי להוריד קצת את המתח ללדים (מצבר טעון נותן יותר מ 12V). אבל כאן מדובר על מתחים כמו 14V או 12V ולכן כל היתרונות לחבר את המפסק לפניי הכול, כדיי למנוע בזבוז חשמל

אבל אם אתה משכפל את המעגל לכל המגירות, השאלה חוזרת ועכשו יש 4 אפשרויות :

1. ממיר נפרד לכל מגירה, על מפסק משלו. כש 1 מהמגירות פתוחה, נדלק אור בה, כשהכול סגור, אין בזבוז חשמל

2. המפסקים של כל המגירות נמצאים לפניי ממיר מתח ראשי. כש 1 מהמגירות פתוחה, נדלק אור בכל המגירות, כשהכול סגור, אין בזבוז חשמל

3. הממיר מחובר ישר למצבר ועובד כל הזמן, ויש מפסק לפניי פס הלדים של כל מגירה. כש 1 מהמגירות פתוחה, נדלק אור בה, כשהכול סגור, הממיר עובד ומבזבז קצת חשמל כל הזמן

מתוך אלה 1 לא משתלם ואפילו לא כל כך ידידותי לסביבה (ממיר הוא מעגל אלקטרוני, לוקח משאבים כלשהם כדיי לייצר אותו), 2 נראה לי הכי חסכוני ויעיל (כי גם אם נדלק אור בכל המגירות, זה לזמן קצר ביותר ולכן לא משמעותי בהשוואה לממיר שעובד כל הזמן)

4. שילוב של 2 ו 3, על ידיי ממיר יחיד ו 2 מפסקים בכל מגירה. מפסק 1 נמצא במעגל שמדליק את הממיר, מפסק 2 מדליק את פס הלדים של המגירה

אפשרות 4 חסכונית בחשמל גם מבחינת צריכת חשמל של הממיר וגם הלדים המיותרים, נדרש רק ממיר 1, אבל כמות כפולה של חוטים ומפסקים (אם אתה משתמש בחוטים כמו שאריות של כבל ethernet או טלפון בדרך כלל כבר יש בו 4 חוטים לפחות)

מצבר יכול להוציא זרם קצר ענקי כשמקצרים ואתו, וחמור מזה, במתח כזה נמוך, התנגדות של חוטים ארוכים יכולה להספיק כדיי להוריד את הזרם לסדר גודל של כמה A עד כ 10-20A במקרה של קצר. אם למשל תקצר את המצבר אם כבל 0.5mm2, הכבל פשוט יעלה באש. לכן עליך לשים פיוז

לפניי הממיר ולפניי כל פס לדים. שים פיוז שהוא גדול יותר אם מקדם ביטחון מצריכת הזרם התקינה שאמורה להיות (כשיש 2-3 מגירות פתוחות, לא כשאתה פותח את כולן), אבל לא יותר מהזרם המקס' שהחוטים שאתה משתמש בהם יכולים להחזיק. למשל בשביל חוטי טלפון שיכולים להחזיק כ 1A, שים פיוז ראשי של 1A ישר על ה + של המצבר (בינו וכל המערכת), ופיוז נוסף של 1A על היציאה מהממיר בדרך לפסי הלדים

פגיעה בפס הלדים או בחוטים וכו אפשרית בהרבה צורות שונות. למשל מגירת מטבח שיש בה כף גדולה ממתכת, אתה מכניס משהוא נוסף למגירה, בהמשך משהוא במגירה זז ומצמיד את הידית של הכף לתחתית המגירה, והכף מתרוממת. כשתפתח את המגירה, היא תעבור בדיוק על הפס לדים. אם זה פס רגיל של לדים SMD ללא הגנה, יכול להיות קצר, יכול ליפול לד מהפס לתוך המגירה, וכדומה

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
:jafafa:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים