עבור לתוכן

סידור אופטימלי של הקירור במארז מצורפת תמונה

Featured Replies

פורסם

היי

הרגע סיימתי לבנות את המחשב שבמפרט. אחלה מחשב ואחלה בחירה וכמובן שהמחשב "עף".

בהחלט שידרוג גרפי ועיבודי מהמחשב הנייד (asus) שבמפרט.

יש לי כרטיס מסך zotac gtx 580 והוא מתחמם במשחקים.

השאלה היא האם סידור המאווררים במארז הוא אופטימלי לצורך קירור הכרטיס מסך ובאופן כללי לקירור המארז.

הכרטיס מסך עם קירור מפוח. היינו, לוקח אויר מתוך המארז ודוחף אותו החוצה דרך הכרטיס. הטמפרטורות במנוחה הם 40C

האם זה תקין? מצורפת תמונה עם חץ על כל מאוורר לאיפה הוא מזרים אוויר.

עוד עניין: המאוורר שבצד ימין למטה כרגע לא מחובר כי אין לי לאיפה לחבר אותו\ יש לכם רעיון? זה חיבור נקבה 4 פינים קטן כמו של המאווררים האחרים והמאוורר של המעבד (שעל הרדיאטור). יש לי 3 שקעים מתאימים והכל תפוס.

לסיכום: כיווני אוויר נכנס/יוצא. חיבור מאוורר.

בשני הדלתות של המארז יש בכל אחת מאוורר ממש קטן שדוחף אויר החוצה, מסומן בתמונה השניה.

האם כדאי לי להסיר את כלוב הכוננים הקשיחים? כרגע אין לי כונן קשיח (הSSD יושב מאחורי הלוח אם) אבל אני מתכוין להוסיף אחד בקרוב.

יש לי אפשרות להוסיף מאוורר מעל המעבד.

אשמח לתשובות/ייעוץ, דובי.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

מדובר בכרטיס די חמים, ודאי שעם קירור מפוח.

לכמה מעלות הוא מגיע במאמץ?

זו התוצאה של בדיקה של techpowerup:

temp.gif

נערך על-ידי Gil28

פורסם
  • מחבר

אני אכן מגיע לטמפרטורות אלו וקצת יותר (עד 50) האם כדאי שהמאוורר העליון יכניס אוויר?

כמו כן. האם כדאי לי להוציא את כלוב הכוננים? כי אז יכנס אוויר יותר לא?

יש כמה שאלות בהודעה אשמח אם תענה לי עליהם.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

הסידור אופטימלי. מה שמקדימה ולמטה מכניס, מאחורה ולמעלה מוציא.

הוצאת הכלוב עשויה לשפר במעט את הסירקולציה.

פורסם

לא ממש הבנתי את הקטע של המאווררים הצדדים, איפה הם בדיוק ממוקמים ומה הגודל שלהם?

בכללי, אם הם מוציאים אויר מצידי המארז, הייתי הופך את הכיוון שלהם. במארז שלך יש סה"כ 2 מאווררים שמכניסים אויר, ו-6 מאווררים שמוציאים (עליון, אחורי, זה של כרטיס המסך, זה שבספק והזוג שבצד), לכן לדעתי אם תהפוך את הזוג הזה אני חושב שתקבל זרימת אויר טובה יותר ואולי אפילו מארז שקט יותר.

פורסם
  • מחבר

אחלה YairZ

אני יעשה את זה עכשיו. כמו"כ אני יוציא בינתיים את הכלוב של הקשיחים.

יש עניין לקנות בקר מאווררים? זה יוסיף או זה סתם לפוזה?

פורסם

בקר מאווררים נועד לשנות את מהירות המאווררים כך שיהיו שקטים שאין צורך בקירור חזק ורועשים יותר בעת מאמץ. יש כאלו שיש בהם בקרים ללדים כך שלשאלתך זה גם מוסיף וגם לפוזה.

פורסם
  • מחבר

YairZ: בסוף לא הוצאתי את הכלוב אלא שמתי עליו שני מאווררים.

נראה לי שאני ירכוש בקר כזה.

הוספתי אתמול שני מאווררים חזקים וקטנים אבל הם עושים רעש כשהם מסתובבים חזק כי הם מחוברים לספק כוח (מסומנים בצהוב)

שאלה 1) האם יש אפשרות לחבר אותם לבקר? הם מתחברים בחיבור מולקס לספק.

שאלה 2) איך סידרתי את הכבלים במארז? זה המחשב הראשון שאני בונה ולקח לי המון שעות.

שאלה 3) אני רוצה לדים כחולים למארז. איפה משיגים? זה בא ברצועות או נורות נפרדות? אשמח להמלצה ולקישור.

נקודה מעניינת: סידרתי את שני המאווררים שאלה 4) (החזקים יחסית לגודלם, כנראה כי הם עובדים על הספק=12V אני צודק?) שמעיפים אוויר אל מתחת לכרטיס מסך ואז המאוורר יכול לשאוב אוויר קר. התוצאה: הכרטיס מסך עכשיו עובד על 36-38 מעלות! שינוי מעניין. אני רוצה לראות כמה זה ישנה אם אעשה OC/

תמונה מצורפת.

מתנצל על האיכות של התמונות, עוד אין לי מצלמה נורמלית.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

אני לא מבין למה אתה צריך כ"כ הרבה מאווררים.

פורסם
  • מחבר

כרגע אין סיבה מסוימת, אני פעם ראשונה עם נייח.

איזה מאווררים כדאי לי להוריד?

כמו"כ יש למישהו תשובות על השאלות דלעיל?

האמת שאני די בשוק מזה שאני מריץ קרייסיס 2 על הגדרות הכי גבוהות

נערך על-ידי דובי770

פורסם

מה הטמפ' במאמץ?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אחרי ששמתי את שני המאוורים הנוספים הטמפרטורה היא 76c כשאני משחק קרייסיס 2 על מקסימום. לפני זה זה היה עשר מעלות יותר. בערב אעשה בנצ'מרקים ואעדכן.

פורסם

אצלי שמתי 2 למטה, 3 למעלה, 1 אחורה, 1 קדימה, 1 פנימי קדמי, 1 דלת, 4 קטנים להרדיסקים, 1 ספק כוח, 2 קירור מעבד ו-2 קירור מסך.

רובם 120, חלק 140 ובדלת 270.

יום אחד נשבר לי מזה וניתקתי את כולם חח.

קירור זה אוברייטד.

נערך על-ידי nat64x

פורסם
  • מחבר

סלח לי על הבורות אבל מה זה ''אוברייטד''?

פורסם

זה Overrated = להפריז בהערכה. הוא שם משהו כמו 20 מאווררים שזה מוגזם בלשון המעטה אין לך סיבה להוסיף וגם אין סיבה לעשות בנצ'ים, קרייסס זה מספיק והטמפרטורה שהגעת אליה מספיק טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים