עבור לתוכן

בעיות בנפילה של הרשת

Featured Replies

פורסם

טוב אז קודם כל שלום,

אני חדש פה ואפשר להגיד שאפילו חדש לכל עסק הרשתות והמחשבים ככה שדיבור איתי בשפה גבוהה לא תניב יותר מידי תוצאות.

תודה מראש,

אז ככה, לפני שבוע פחות או יותר החלפתי את הראוטר שלי ל6740U ואין ספק שהקליטות בבית הרבה יותר טובות בגלל המעבר לVDSL אבל מאז קורה משהו מאוד מוזר שבעיקר מתבטא לי במשחקי רשת, האינטרנט נופל לשנייה ועולה וזה עולה לי בקראש במשחקי רשת, או באיפוס של הורדות או ביטולן (בCHROME).

עכשיו כשדיברתי עם בזק כמובן שהם לא נתנו לי פתרונות מעשיים אלא "נחליף אותך מערוץ 1 ל6 או 11" או "תחליף את הפילטרים בבית כנראה הם ישנים", אז אחרי שהם העבירו אותי ערוץ ל11 והלכתי היום לחנות שלהם להחליף את הפילטרים הישנים בחדשים (שד"א הם גם ADSL ולא-VDSL למרות שאני לא כל כך יודע מה ההבדל ואם זה יכול לגרום לבעיה) - אחרי כל הסיפור הזה עדיין אני מקבל את הניתוקים האלה אחת לכמה זמן (בין שעה-שעתיים לא מוגדר) ושובר את הראש ופשוט לא מצליח להבין מה יכול לגרום לבעיה הזו.

*כמו כן המחשב שמחובר לראוטר בETHERNET לא חווה את הניתוקים האלה מהאינטרנט.

בבקשה לא לכתוב לי בג'יבריש מעריך מראש כל עזרה!

תודה!

פורסם

1. הקליטה השתפרה בגלל החלפת הנתב ולא בגלל שדרוג ל-VDSL

2. פילטר מסנן בין תדרים של טלפון לתדרים של אינטרנט. ההבדל בין ADSL ל-VDSL הוא שמדובר בטכנולוגיה קצת שונה אבל מדובר על אותם תדרים ככה שפילטר ADSL הוא בסדר גמור.

3. אם הניתוקים הם רק באלחוטי, החלפת פילטר היא לא רלוונטית מאחר ומדובר בחיבור של הראוטר החוצה. אם הניתוקים הם לכל המחשבים שינוי ערוץ הוא לא רלוונטי מאחר והניתוקים הם לא באלחוטי.

4. הדרך הטובה ביותר לקבל חיבור יציב היא בעזרת כבל רשת ולא באלחוטי.

אם אין לך אפשרות לחבר את המחשב עם כבל והניתוקים הם רק באלחוטי, אתה יכול לנסות ערוצים אחרים.

להחליף את המיקום של הראוטר (גם אם מדובר בנקודה רחוקה יותר).

להחליף את האנטנות לחזקות יותר (עד כמה שזכור לי הדגם שיש לך מאפשר את זה).

לקנות נתב שנותן כיסוי אלחוטי טוב יותר (סיכוי של 50/50 שיפתור את התקלה).

לקנות מגביר טווח אלחוטי ולמקם אותו בין המחשב לראוטר (חיבור קווי לראוטר ייתן לך מהירות מלאה, חיבור אלחוטי יוריד את המהירות בחצי).

לקנות מתאם דרך רשת החשמל. אם החשמל בבית חד-פאזי סיכוי טוב שיעבוד טוב. אם היא תלת פאזית אז הייתי אומר שזה גם 50/50.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההיענות המהירה, יש לי מגביר רשת מדגם EDIMAX N300 Universal, ועדיין גם איתו יש לי את אותם הניתוקים, אתה באמת חושב שזה בעיות בשידור? כי עם המודם הקודם לא היו לנו את הבעיות האלה של ההתנתקויות לשניה.

הבית שלי יחסית גדול ולהעביר כאבלים של ETHERNET זה משהו שהיה צריך לחשוב עליו מראש ולהעביר דרך הקירות לחדרים וכעת כבר לא אפשרי, אני מסכים איתך שזו הדרך הכי טובה.

לא יצא לי לראות שאפשר להחליף את האנטנות של הראוטר וגם אם כן אני לא מסתכן פה בקרינה גבוהה יותר? בסופו של דבר גם יכולתי לקנות ראוטר חזק משמעותית ממה שבזק הביאו לי.

כיסוי אלחוטי?

להחליף את המיקום של הראוטר יכול להיות אפשרי למרות שגם לא יאפשר לי למקם אותו באמצע הבית אלא רק בפינה אחרת.

הניתוקים רק באלחוטי אבל אמרת שאין קשר לערוצים, אז מה ייתן לי לנסות ערוצים אחרים?

נראה שתופעת הניתוקים גם חוזרת יותר ואפילו קצת מושפעת מהVOD של יס וכאשר הוא פועל כאילו נוצר מעין 'עומס' על הרשת - למרות כשניתקתי אותו מהראוטר עדיין היו הניתוקים גם כשVOD לא קיבל רשת.. אז זה דיי מוזר.

האם אפשר גם להבין ממה זה נגרם ועל מה אני מדבר פה? אם מישהו מבין..

פורסם

רשמתי שאם הניתוקים הם לכל המחשבים, כלומר גם למחשבים שמחוברים בכבל אז אין קשר לערוץ (הניתוק הוא כנראה בין הראוטר לתשתית/ספק).

אם הניתוקים הם אך ורק למחשבים אלחוטיים אז בהחלט יכול להיות ששינוי ערוץ יפתור את התקלה. (הניתוק הוא בין הראוטר לרשת האלחוטית הפנימית).

אם הכל אצלך בחיבור אלחוטי תבדוק מול בזק אם יש נפילות סינכרון.

המגביר שיש לך משדר את אותה רשת אלחוטית או רשת שונה?

אנטנות חזקות יותר זה באמת אומר יותר קרינה, אבל עדיין ברמה מאוד נמוכה שלא נחשבת למסוכנת. יש כאלה שלא יסכימו איתו. אני מבטיח לך שבכל מקרה זה יהיה פחות קרינה מטלפון שצמוד למח.

אם יש ניתוקים כשהממיר של יס מנותק אז זה לא הגורם. כנראה צירוף מקרים שהיה לך ניתוק בזמן שה-VOD עבד.

פורסם
  • מחבר

המגביר משדר את אותה הרשת, וגם עובד מצוין, הכל באמת עובד מצוין, עד שמגיעים לעניין הניתוקים.

כרגע לקחתי בעצתך וניסיתי לשנות את מיקום הראוטר מאחד החדרים בבית לסלון שהוא יחסית מרכזי, קליטה שווה בכלל הבית אבל רק הזמן יגיד אם יחזרו הניתוקים, נקווה לטוב..

בכל מקרה תודה רבה לך!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים