עבור לתוכן

מחשב נייד מרעיש

Featured Replies

פורסם

יש לי ASUS N550 מעל לחצי שנה.

והוא לפעמים מרעיש או יותר נכון עושה "רעש" של חשיבה.

זה לא מאוורר, בדקתי את זה.

אני לא מצליח לעלות על המקור מה שאני חושד זה או ה-HDD או הכונן CD אבל לא יודע איך לבודד את זה.

מישהו מכיר תקלה כזאת ? זה נראה כאילו הוא מנסה לטעון או משהו, או לא יודע מה...

אשמח לקבל דעות/פתרונות

תודה

פורסם

ראשית צריך לבודד את מקור הרעש.

1. יש לך דיסק בכונן CDrom? אם אין לך דיסק שם, הוא לא אמור להרעיש (או כלל לעבוד).

פורסם
  • מחבר

אין לי דיסק בפנים.

אני מאמין שהוא לא עובד זה פשוט נשמע כמו אותו רעש ששומעים כשמכניסים דיסק...סוג של טעינה כזאת שפשוט מגיעה בלופים ולא בקצב קבוע...אלא כל פעם בתזמון שונה גם כשאין שימוש במחשב

פורסם

אם זה נשמע כמו דיסק אז הגיוני לחשוב שזה הHDD.. כי זה גם דיסק חח

ואם זה בזמנים שונים אז אולי הוא קורא / כותב וכאלה אז הוא זז שמה... אני דיי בטוח שיש כל מיני בדיקות שאפשר להריץ על ה HDD סתם כדי לגרום לו לסרוק ולעבוד (אפילו בדיקת דיסק פשוטה) ותראה אם פתאום יש רעש הרבה.. וכשהוא מסיים אז הרעש פוחת או נעלם

אם זה המצב אז כניראה שזה הHDD...

פורסם
  • מחבר

איזה בדיקות אפשר?

זה יכול לקרות לי באמצע עבודה עליו (מבלי שיש דיסק בכונן, אך אולי עיניין של כתיבה על הקשיח)

אבל קורא גם כשאני לא נוגע בו...

פורסם

התכוונתי לזה שזה ההארד דיסק יעני... כאילו כשאתה עובד עליו, נגיד אפילו וורד אז מידי פעם הוא כותב לדיסק וקורא ממנו דברים -> גורם לתזוזה של ה"ראש קורא כותב" בהארד דיסק, מה שיכול לגרום לרעשים שאתה שומע.

אתה יכול לדוגמא להכנס להרצת בדיקת שגיאות של הווינדוס... דרך המחשב שלי, קליק ימני על כונן C נניח, מאפיינים ואז יש שמה באחד הטבים בדיקת שגיאות Check Disk.

תראה יעני שאין לך רעשים ואז תפעיל את הבדיקה.. אם דיי מיידית או במהלך הבדיקה אתה כל הזמן שומע רעש (כמו של דיסק או חריקות כאלה לא יודע איך לתאר בדיוק) ואז כשהבדיקה מסתיימת זה נרגע ומפסיק אז כניראה שזה משהו בהארד דיסק כניראה.... ואם אתה אומר שהוא אצלך חצי שנה בסך הכל אז זה אומר שיש עליו עדיין אחריות אז אתה יכול לנצל אותה

פורסם
  • מחבר

עשיתי את הבדיקה.

לא מצא שום שגיאה, ובדקתי מספר פעמים אפילו.

במהלך הבדיקה לא שמעתי רעש מסויים שמזכיר את אותו רעש אבל אני חושב שזה אולי תוכנה שגורמת למחשב לפעול פשוט כל הזמן...

ניסיתי לבטל אבל אני לא בטוח שזה באמת זה...

החשיבה שלי זה שאולי זה אנטי וירוס שמותקן אצלי או לחלופין skydrive שרץ תמיד ואין לי מושג איך אני מפסיק את הפעולה שלו.

הרעש הזה אומנם לא בעוצמה גבוהה אבל באוזן מפריע לי ואני כמעט בטוח שזה משהו לא תקין.

יש לך עוד הצעות ?

פורסם

תכלס הבדיקה הייתה כדי לראות אם הרעש חוזר כשהדיסק "מתאמץ" נגיד ככה.. כאילו שהוא מסתובב וסורק יותר ופחות כדי לבדוק אם יש שגיאות כי לא באמת ציפיתי שזה ימצא משהו.

ממממ אולי אתה יכול להקליט את הרעש הזה ולהעלות לפה או משהו כדי שאפשר יהיה לשמוע איך זה נשמע אולי אפשר יהיה לזהות :S

איך בדקת שזה לא מאורר דרך אגב?

ואתה יכול אולי גם לצמצם את האפשרויות אם תזהה מאיפה מגיע הרעש, כלומר מאיזה איזור במחשב.. ואז אפשר לפתוח את הפאנל למטה ולראות תכלס מה יש שמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים