עבור לתוכן

לוח אם מעבד וזכרונות למחשב קיים (שיפוץ)

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש ברשותי מחשב בן כ 5 שנים, ויש לו חומרה דיי טובה לזמנו

יש לו מעבד Q8200

כרטיס מסך HD 4850

4 גיגה זכרון ראם DDR2

ספק כוח של OCZ 500W

והוא עושה בעיות

הוא לא נדלק,

ואחרי " ויכוחים " רבים איתו מידי פעם אני מצליח לגרום לו להידלק אבל כיבוי אחד לאחר מכן וחוזרים לאותו מצב

זאת תקלה שיש לו כבר הרבה שנים אבל הגיעה הזמן לתקן סופית,

את הכרטיס מסך שלו בדקתי על מחשב אחר והוא נמצא תקין, כך גם הזכרון RAM וההרד דיסק ומאחר ואין אפשרות לקנות לוח אם תושבת 775 חדש בחנויות כיום, נפלה ההחלטה לשדרג (קצת)

אני רוצה להתקין לו לוח אם חדש ומעבד חדש בתקווה שזה יעשה את הטריק, התקציב יושב על כ -500 שקל ( במידה ויש משהוא אתרקטיבי אני מוכן להוסיף עוד כמה שקלים ) חשבתי בכיוון של I5 מסדרה ישנה יותר אולי עם 4 ליבות

מה אתם חושבים ? שווה להתקין בוא חלקים חדשים ? האם לדעתכם זה יפתור את הבעיה ? אם לא, אני ישמח לעזרה

אם כן, אני ישמח להמלצה על לוח אם ומעבד חדשים (במידת הצורך גם זכרון RAM )

את הכרטיס מסך בדקת

וככול הנראה, הבעיה היא בלוח אם העלוב של MSI ה G43 שיש לו שעלה בזמנו קצת וכנראה כבר לא תקין

נערך על-ידי itsik1231995

פורסם

אתה משחק פה עם ניחושים. זה גם יכול מאוד להיות בעיה בספק ואפילו בעיה פשוטה כמו כפתור ההדלקה שלך.

פורסם
  • מחבר

כפתור ההדלקה אני מאמין שלא ..

כי הוא נדלק ... ואז נכבה , ושוב נדלק ושוב נכבה ... ככה שהספק נותן חשמל והכפתור כן מגיב

ניסיתי גם להדליק את הספק בעזרת קיצור החוט השחור והירוק, והוא לא נכבה ונדלק, ככה שקשה לי להאמין שהוא גורם לזה ..

הספק גם אף פעם למעשה לא נמצא תחת עומס(המחשב לא מספיק לעלות אפילו) ככה שהבדיקה הפשוטה הזאת נראה לי יחסית תקפה ..

בנוסף לזה אין תמונה על המסך בכלל כשזה קורה

איזה בדיקות נוספות שווה לעשות לפני שמהמרים על הכול לדעתך ?

פורסם

תוודא שאין קבלים שרופים על הלוח אם.

תוציא את הסוללה של הלוח אם כדי לאפס את הביוס ועל הדרך תוודא שהיא תקינה.

תוודא שהגוף קירור יושב טוב על המעבד.

תנסה לבדוק סטיק אחד של ראם בכל סלוט.

אם יש כרטיס מסך מובנה תנסה להפעיל איתו את המחשב.

פורסם
  • מחבר
תוודא שאין קבלים שרופים על הלוח אם. זה לא נראה שיש ... כולם נראים בחתיכה אחת ולא מטפטפים

תוציא את הסוללה של הלוח אם כדי לאפס את הביוס ועל הדרך תוודא שהיא תקינה. ניסיתי .. זה לא עוזר , בדקתי את תקינות הסוללה בעזרת הלשון ( LOW TECH ) נראה שהיא בסדר ....

תוודא שהגוף קירור יושב טוב על המעבד. הוא יושב טוב,

תנסה לבדוק סטיק אחד של ראם בכל סלוט. ניסיתי, ובנוסף ניסיתי גם עם סטיק ממחשב אחר שאני יודע שתקין

אם יש כרטיס מסך מובנה תנסה להפעיל איתו את המחשב אין , אבל ניסיתי עם כרטיס מסך אחר וזה לא עבד, ואת הכרטיס מסך של המחשב הזה שמתי במחשב אחר והוא כן עבד ... ככה שנראה שהכרטיס עובד כרואי

יש עוד בדיקות ששווה לבצע ?

בגדול זה נראה לי שאפשר ליפסול את הזכרונות והכרטיס מסך מרשימת החשודים ... מי עוד יכול לגרום לבעיה הזאת .?

יש לי את כול החלקים הדרושים בשביל להחליף ולבדוק (פרט מהחלפת המעבד) ככה שזה רק עניין של ליסגור על החלק הבעייתי

פורסם
  • מחבר

טוב , אם אין לאף אחד הצעות לאיך לתקן את זה או לסגור על התקלה במדוייק ... אז אפשר להניח לפי הממצאים שהלוח אם הוא הבעיה ?

אני רוצה שתעזרו לי למצוא לוח אם שמתאים אם קיים בכלל לקנות ... או אם אין אז לוח אם + מעבד ...

תודה רבה לעוזרים :) !

פורסם

יכול להיות שהספק דפוק, זה שהוא לא בעומס לא מבטל את האפשרות שמשהו שם לא תקין. תריץ חיפוש על איך לבדוק ספק (או שפשוט תחבר ספק אחר ותבדוק).

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר

qzvq.jpgניסיתי גם את זה אבל זה לא שינה הרבה ... המחשב עדיין לא נדלק

מה שכן, שמתי לב שיש המון חשמל סטטי במארז הזה כשהמחשב לא דלוק, כול נגיעה במארז מחשמלת (בקטנה)

כשהספק היה מחובר זה הפסיק ....

מה אתם אומרים ?

תודה !

פורסם

כאשר ספק הכח מחובר לחשמל הוא אמור לקבל הארקה משקע החשמל ובכך למנוע מצב של "התחשמלות" כמו שאתה מתאר. אם זה לא המצב - תבדוק את שקעי החשמל ואת כבלי המתח שלך.

פורסם

בתור מוצא אחרון בהחלט אתה יכול לנסות לאפות אותו בתנור, כמו שעושים לכרטיסי מסך. יש ביוטיוב כמה דוגמאות לזה.

אולי יש התרופפות ומגע חלקי בין הלחמות שחום יכול לאחות מחדש.

אבל זה באמת על גבול ההתאבדות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים