עבור לתוכן

מפרט לעריכת וידיאו + תלת מימד + עיצוב גרפי

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 16000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? איפה שאפשר לחסוך אז לחסוך :) אבל אם זה יהיה שידרוג ששווה את זה אז אפשר גם לא לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מורכבת + תלת מימד + עריכת וידיאו

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

AFTER EFFECTS + MAYA + PHOTOSHOP + REELFLOW + LIGGHTROOM + CINEMA 4D + 3D MAX

פרנסה

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

חשבתי על 2 מסכי DELL 23'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

כן .

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?חשוב 3 - 0

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא אולי בעתיד

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מגורים חיפה / קריות .

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אולי בעתיד הרחוק .

זה המפרט שבניתי בינתיים האם תוכלו לפי הדברים שרשמתי למה אולי לעזור לי לדעת האם בחרתי במשהו שלא הייתם ממליצים עליו ?

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4930K 3.4Ghz BOX LGA2011

כמות: 1 - מחיר: ₪2778

קירור למעבד:

קירור מים Asetek 570LX - כולל 2 מאווררי 120MM. רדיאטור 240MM

כמות: 1 - מחיר: ₪431

לוח אם:

Gigabyte GA-X79-UP4 Socket 2011

כמות: 1 - מחיר: ₪1107

מארז:

באנדל מתקדם - Define XL R2 + FSP Aurum Pro 850W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1490

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 8 - מחיר: ₪329

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX780 OC Ti Windforce X3 3GB GDDR5 - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪3200

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 256GB 2.5" SSD 830 Series ֹ - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪748

קשיח למחשב שולחני:

WD 2TB Sata3 Red for NAS 24/7

כמות: 2 - מחיר: ₪505

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 2 - מחיר: ₪827

קירור מיים:

Thermaltake Aqua Brazing W2 VGA Water Block

כמות: 1 - מחיר: ₪154

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

המהרת מערכת מחשב:

אני מעוניין בהמהרת המעבד

סה"כ: ₪15299

תודה :)

פורסם

אני מניח שיש סיבה מדוע בחרת כל רכיב (במיוחד את כרטיס המסך), אז אני אציין רק כמה דברים:

1. תחליף את ה SSD בדגם ה 840, רצוי בגירסת ה EVO או ה PRO (ה PRO יותר מהיר ואמור להחזיק יותר זמן, אבל הוא גם יותר יקר).

2. בקשר לדיסקים הקשיחים - סידרת ה Red של WD מיועדת לאיחסון מידע שצריך להיות נגיש למספר משתמשים במקביל ברשת. לא נראה שזה המצב אצלך. לכן אולי כדאי לשקול כוננים מסדרת Blue או כונן דומה של Seagate.

3. אתה קונה כרטיס מסך עם קירור Windforce בעל 3 מאווררים, אבל אתה מתכוון להשתמש בכלל בקירור מים? תבדוק האם יש כרטיס מסך זהה בעל קירור פחות טוב שיהיה לך זול יותר, שכן נראה שאתה מתכנן להחליפו בכל מקרה.

פורסם
  • מחבר

מפרט נוסף כנראה טוב יותר : מה דעתכם ?

a>

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel

מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 4930K 3.4Ghz 12MB L3 Cache s2011 - Box 1

מאוורר למעבד: מאורר למעבד Noctua NH-D14 SE2011 CPU Cooler 1

לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte X79-UD3 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 2133Mhz, 4xPCI-E 1

זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Ripjaws Z 8x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-13-13-31 1

כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX780 Ti OC 3GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1

דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III 3

כונני SSD: כונן קשיח Samsung 840 EVO Series MZ-7TE250BW 250GB SSD SATA III 1

צורבי DVD: צורב פנימי Samsung SH-224DB/BSBS DVD±RW x24 Sata - צבע שחור 1

ספקי כוח: ספק כח SeaSonic 850W Gold X-Series Active PFC 12cm Fan Modular PSU X-850 Retail 1

מארזים: מארז ללא ספק CoolerMaster CM Storm TROOPER Window Black ATX 1

מאווררים וגופי קירור: מאורר למארז Thermaltake Thunderblade 120mm Blue LED Basic Fan AF0032 2

מקלדות: סט מקלדת ועכבר אלחוטיים Microsoft Wireless BlueTrack Desktop Set 3000 Retail 1

רמקולים: רמקול למחשב Logitech Z313 2.1 1

מסכים: מסך מחשב Dell UltraSharp U2312HM 23'' LED IPS 2

מחיר החבילה: 16409 שקל

עמוד מוצר

פורסם

שוב בקשר לדיסק הקשיח - סדרת ה Black היא סידרה של דיסקים קשיחים מהירים במיוחד, אבל חבל להשקיע בהם היום מכיוון שאתה גם ככה לוקח כונן SSD, שיהיה מהיר מכל דיסק מכני שקיים.

פורסם

שני המפרטים לא מאוזנים, המפרט השני לא טוב יותר.

למרות שאפשרי להכניס בתקציב כרטיס קואדרו K4000, לא בטוח שהוא משתלם ויעשה את העבודה טוב יותר.

כיוון ללכת עליו לדעתי הוא כזה:

עם כרטיס מסך משתלם יותר, מסך 27 אינץ מעולה לעריכה וגרפיקה(שטח עבודה גדול הרבה יותר), תוכל להוסיף לידו מסך 24 מה שלדעתי יהיה נוח יותר, ספק אמנם יקר אבל איכותי ביותר עם 7 שנות אחריות, SSD מדגם ה-PRO(מהיר יותר), קירור מעבד שקט ומעולה גם לאוברקלוק, מארז מאוורר מאוד(לא צריך להוסיף מאווררים).

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i7 4930K 3.4Ghz BOX LGA2011

כמות: 1 - מחיר: ₪2778

קירור למעבד:

Scythe MUGEN 3 REV B

כמות: 1 - מחיר: ₪190

לוח אם:

Gigabyte GA-X79-UP4 Socket 2011

כמות: 1 - מחיר: ₪1107

מארז:

Fractal Design Arc R2 Window Black

כמות: 1 - מחיר: ₪480

ספק כוח:

Seasonic P-660 660W 80Plus Platinum PSU

כמות: 1 - מחיר: ₪850

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 8 - מחיר: ₪329

כרטיס מסך:

MSI GTX780 3G DDR5 GAMING Twin Frozr - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪2250

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 256G Sata3 840 PRO Series

כמות: 1 - מחיר: ₪1164

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 3TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪593

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

מקלדת:

Wireless Desktop 3000 Microsoft

כמות: 1 - מחיר: ₪178

רמקולים:

LOGITECH Z323 2.1 Speakers

כמות: 1 - מחיר: ₪241

מסך:

DELL U2713HM ULTRA Sharp IPS panel, USB 3.0 HDMI 2560X1440

כמות: 1 - מחיר: ₪2680

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

סה"כ: ₪15238

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 14934 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/fj6nb1h2

תוספת מסך "24 1145₪:

http://www.tms.co.il/product/10846

מחיר כל החבילה: 16,079 שקלים שזה בערך התקציב כולל החריגה.

פורסם

כמובן שהמפרט שהרכבתי גם מוגזם, אך כדאי להראות לבחור מה אפשר להשיג בתקציב שהציב.

צריך להבין אם דרוש כל כך הרבה זיכרון RAM, בכייף אפשרי לרדת לחצי הכמות ולהוסיף בעתיד.

כרטיס מסך, כמו שרשמתי אולי הקואדרו יתן עבודה טוב יותר.

ספק ומארז אוברקיל, ניתן ללכת על הבאנדל המשתלם הזה:

http://www.tms.co.il/product/13131

מסך 27 זה תענוג, השאלה גם מה המרחק שהבחור יושב מהמסך.

פורסם

לרוב במאיה ישנה תוספת ביצועים די משמעותית עם כרטיס קוואדרו, אך במקרה הזה ישנו עיסוק גם בתוכנות אחרות. לכן, נוכל לעשות איזה ניחוש משכיל לגבי הכרטיס במידה ופותח הדיון יכתוב לנו באילו תוכנות הוא משתמש הכי הרבה ובצורה הכי כבדה (בסדר עולה או יורד). בשאר התוכנות קוואדרו בכלל לא משתלם.

אז כמו שאמרתי שוב ושוב בדיונים אחרים הקשורים לנושא זה - אי אפשר לזרוק על ההתחלה מפרט, על אחת כמה וכמה לא כרטיס מסך, במידה ואין פירוט מדוייק של התוכנות, כובד והיקף השימוש וכמה שיותר מידע ספציפי בנוגע לרצף העבודה.

פורסם

העניין פה זה לא התקציב, אלא היחס עלות תועלת. בכללי קוואדרו הם לא כרטיסים משתלמים בכלל, וכנראה שגם לא היה שם לב להבדל בביצועים בין ה-k4000 שעולה באיזור ה-4 אלף, ל-GTX770 שזול יותר מפי 2 ממנו ברוב התוכנות. קוואדרו/פייר-ג'יאל יהיו משתלמים (במובן מסויים) רק אם יהיה שימוש עיקרי ונרחב במאיה. המטרה פה היא לבנות מפרט במסגרת התקציב ולא לנסות להגיע בכח למסגרת עצמה.

אבל חכה - זה רק עמוד אחד של דיון :lol:

זה לא מצחיק אותי בכלל.

פורסם
  • מחבר

שלום חברים וסליחה שהיתעקבתי ,

שימושי המחשב יהיו בעיקר בתוכנות האלה לפי סדר יורד ,

1. maya

2. after effects

3. photoshop

4.lightroom

5.premier

באופן כללי יהיה שימוש עיקרי ויום יומי בכל חמשת התוכנות שרשמתי

לרבות תוכנות נוספות nuke , zbrush cinema 4d 3d max ועוד שאר תוכנות גרפיקה למיניהם

שהתוכנות שיידרשו הכי הרבה מהמחשב והכי חשובות למחשב הם maya וafter effects

המון אנימטורים מהתחום ממליצים לי מאוד על כרטיס המסך שרשמתי במפרט , לא מבין במפרטים ולא יודע יותר מידי עליהם (לכן פניתי אליכם)

אבל זה מה שהמליצו יודעי דבר מבחינת אנימציית תלת מימד ועריכת וידיאו .. אם יש לכם הרגשה שאני טועה וקונה מחשב מוגזם אשמח לדעת זאת .

מאוד חשוב לי רינדור בזמן אמת , זאת אומרת אם חלקכם התנסתם בזה כשיוצרים וידיאו בafter effects ורוצים להריץ את מה שהכנתם

צריך המון כוח רינדור כי בעצם בכל play שלכם המחשב מעבד את כל מה שביקשתם מהתוכנה לעשות בזמן אמת ומציג לכם אותו על המסך ,

המחשב הנוכחי שלי לא מראה לי את מה שאני יוצר ואני כביכול צריך לנחש את התוצאה הסופית .. עזבו שאת התוצאה הסופית בדר״כ אני רואה רק אחרי שבוע ימים (רינדור)

בכל מקרה אלה התוכנות שרשמתי..

מבחינת המסכים אני חשבתי על לקחת את גרסת ה27 אינץ או אפילו את ה29 אינץ אבל מבחינת תקציב החלטתי לקחת 2 של 23 כי אני מאוד אוהב עבודה עם שני מסכים

ו2 מסכים של 27 או 29 כבר הקפיצו את התקציב הרבה גבוהה למותר :)

תודה מראש על העזרה ... :)

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

up

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים