עבור לתוכן

הכנה ל DUAL BOOT בשביל קלות בהסרה לאחר מכן

Featured Replies

פורסם

שלום , אני רוצה להתקין openSuse בdualboot עם windows 8.1

רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות לפני זה כדי שאם אני ארצה להסיר את openSUSE מהדואל בוט זה יהיה

ממש פשוט ולא יהיו שום בעיות.

אני זוכר שעשיתי פעם עם אובונטו זה איכשהו תמיד הסתיים בפירמוט מלא וגם בחיפוש בגוגל אני רואה לפעמים

הוראות לא פשוטות ולמשל התגובה הזאת

תודה.

פורסם

אתה צריך מחיצה נפרדת (או 2, אם opensuse תרצה מחיצת swap). וינדוס לא יודעת ליצור את המחיצות האלה - כשאתה מתקין את וינדוס ומחלק את הדיסק, תשאיר בו מקום שלא נמצאת עליו מחיצה בכלל, כדיי ש opensuse תוכל ליצור שם את המחיצות שלה

תמקם את המחיצות של וינדוס צמוד להתחלה של הדיסק ושל opensuse אחריהן. רצוי לא להגיע למצב שבו יש מחיצה של וינדוס אחריי מחיצה של לינוקס

תבדוק אם מוגדר secure boot ב BIOS/EFI. מערכות לינוקס לא תומכות ב secure boot ולכן עליו להיות מבוטל (במחשבים שבהם הוא קיים), אבל ביטול שלו יכול ליצור בעיה לוינדוס אם וינדוס כבר מותקן ואז מבטלים את ה secure boot

זהו בערך

אם תרצה למחוק את opensuse, תעלה לוינדוס ותכתוב boot loader חדש לדיסק (BCD) שיכיל את וינדוס בלבד. מכאן והלאה המחשב יעלה ישר לוינדוס, ותוכל לפרמט/למחוק את המחיצות של opensuse ולהפוך אותן למחיצות של וינדוס או להתקין עליהן מערכת לינוקס אחרת

פורסם

הדרך הכי בטוחה וקלה היא בשימוש בשני דיסקים נפרדים. בדרכים אחרות לאנשים לא מנוסים זה מתכון ודאי לצרות.

דיסק אחד לינוקס ושאר מערכות ההפעלה, ודיסק שני ווינדוס.

לפני שאתה מתקין את הלינוקס אתה משנה את סדר הבוט של הדיסקים לדיסק שבחרת ללינוקס ואז מבצע את ההתקנה.

בדיסק זה יותקן הבוטלודר של הלינוקס עבור 2 מערכות ההפעלה, וממנו תתבצע הגישה לשתיהן.

ביום שתרצה לבטל את הלינוקס כל מה שתצטרך לשנות זה את סדר הבוט של הדיסקים בביוס בחזרה לזה של הווינדוס.

ברגע שתעשה את זה המערכת תחזור להשתמש בבוטלודר של הווינדוס, הלינוקס לא יזוהה יותר, ואתה בעצם בחזרה במצב רגיל לגמרי, בלי שעשית שום שינויים מסוכנים [או שינוי בכלל].

נערך על-ידי nat64x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים