פורסם 2014 במרץ 2511 שנים שלום , אני רוצה להתקין openSuse בdualboot עם windows 8.1רציתי לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות לפני זה כדי שאם אני ארצה להסיר את openSUSE מהדואל בוט זה יהיהממש פשוט ולא יהיו שום בעיות.אני זוכר שעשיתי פעם עם אובונטו זה איכשהו תמיד הסתיים בפירמוט מלא וגם בחיפוש בגוגל אני רואה לפעמיםהוראות לא פשוטות ולמשל התגובה הזאת תודה.
פורסם 2014 במרץ 2511 שנים אתה צריך מחיצה נפרדת (או 2, אם opensuse תרצה מחיצת swap). וינדוס לא יודעת ליצור את המחיצות האלה - כשאתה מתקין את וינדוס ומחלק את הדיסק, תשאיר בו מקום שלא נמצאת עליו מחיצה בכלל, כדיי ש opensuse תוכל ליצור שם את המחיצות שלהתמקם את המחיצות של וינדוס צמוד להתחלה של הדיסק ושל opensuse אחריהן. רצוי לא להגיע למצב שבו יש מחיצה של וינדוס אחריי מחיצה של לינוקסתבדוק אם מוגדר secure boot ב BIOS/EFI. מערכות לינוקס לא תומכות ב secure boot ולכן עליו להיות מבוטל (במחשבים שבהם הוא קיים), אבל ביטול שלו יכול ליצור בעיה לוינדוס אם וינדוס כבר מותקן ואז מבטלים את ה secure bootזהו בערךאם תרצה למחוק את opensuse, תעלה לוינדוס ותכתוב boot loader חדש לדיסק (BCD) שיכיל את וינדוס בלבד. מכאן והלאה המחשב יעלה ישר לוינדוס, ותוכל לפרמט/למחוק את המחיצות של opensuse ולהפוך אותן למחיצות של וינדוס או להתקין עליהן מערכת לינוקס אחרת
פורסם 2014 במרץ 2511 שנים הדרך הכי בטוחה וקלה היא בשימוש בשני דיסקים נפרדים. בדרכים אחרות לאנשים לא מנוסים זה מתכון ודאי לצרות. דיסק אחד לינוקס ושאר מערכות ההפעלה, ודיסק שני ווינדוס. לפני שאתה מתקין את הלינוקס אתה משנה את סדר הבוט של הדיסקים לדיסק שבחרת ללינוקס ואז מבצע את ההתקנה. בדיסק זה יותקן הבוטלודר של הלינוקס עבור 2 מערכות ההפעלה, וממנו תתבצע הגישה לשתיהן. ביום שתרצה לבטל את הלינוקס כל מה שתצטרך לשנות זה את סדר הבוט של הדיסקים בביוס בחזרה לזה של הווינדוס.ברגע שתעשה את זה המערכת תחזור להשתמש בבוטלודר של הווינדוס, הלינוקס לא יזוהה יותר, ואתה בעצם בחזרה במצב רגיל לגמרי, בלי שעשית שום שינויים מסוכנים [או שינוי בכלל]. נערך 2014 במרץ 2511 שנים על-ידי nat64x
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.