עבור לתוכן

TP-LINK של הוט לא מחזיק L2TP ב30 מגה

Featured Replies

פורסם

היי

מאז ששידרגתי ל30 מגה, עם ראטור WR841N V7.2 (החדש יותר), כשאני מתחבר בL2TP (חייגן) ועושה בדיקת מהירות, בין אם זה באתר של 014 או בSPEEDTEST.NET, אחרי 1-4 בדיקות, מתנתק לי האינטרנט והראוטר מראה "CONNECTING" במקום "CONNECTED" ל5 דקות עד שהוא מתחבר חזרה.

שאני מתחבר עם המודם ישירות למחשב וחייגן, אין בעיות ואני יכול להריץ SPEEDTEST בלי סוף בלי ניתוקים. בשני המקרים אני מקבל את המהירות המלאה (30 מגה).

שאני מתחבר בלי חייגן (MPLS) אין לי את הבעיה, אבל יש מיני-ניתוקים, שאני משחק יש לי קפיאות כל כמה דקות, ושאני מריץ פינגים יש כל כמה פעמים REQUEST TIME OUT, אז זאת לא אפשרות בשבילי (משחק במולטיפליירים).

בא טכנאי של הוט, החליף לי את המודם, ראוטר (לאותו דגם בדיוק), מחברים בארון של הוט בבית ובארון בשכונה.... בדיוק אותו דבר.

ניסיתי לעדכן קושחה של הראוטר, לא שינה כלום.

אגב במשחק מולטי מסויים (BATTLEFIELD 4) אני מקבל ~80% מהזמן אייקון של PACKET LOSS, למרות שPINGTEST מראה לי אפס PACKET LOSS, ואין לי REQUEST TIME OUT בפינג לאותם השרתים שאני משחק. אבל איך שאני מתחבר עם חייגן במחשב (בלי הראוטר), אני מקבל את האייקון פחות מ5% מהזמן ! המחשב שלי מוגדר כDMZ בראוטר והפיירוול שלו כבוי תמיד. זה היה אותו דבר ב3 ראוטרים מהדגם הזה (אחד V5 ושניים V7.2).

המסקנה כאן היא חד משמעית שהדגם הזה חלש מידי בשביל 30 מגה בL2TP לדעתי ... מה שקצת מוזר לי, הרי זה דגם ותיק ונפוץ שיצא לו המון גרסאות !

מישהו יכול להציע הסבר אחר, פתרון כלשהו או משהו ? :huh:

חשבתי לנסות להתקין עליו DDWRT, אבל שניסיתי על הגרסא הישנה שלו (V5) זה עבד ממש על הפנים - ניתוקים והממשק היה איטי בטירוף. כנראה הפתרון היחיד הוא לקנות ראוטר טוב בעצמי, אני לא מבין במחירים של זה אז אני לא יכול להגיד תקציב, אני אשמח להצעות.

פורסם

תנסה להתחבר באופן "נורמלי" ללא ה-DMZ ותבדוק. הראוטר הזה עומד ב-30M ללא חייגן בלי שום בעיה מיוחדת. כמו כן, תחליף את כבל הרשת - אולי הוא מקור הבעיה.

אני יוצא מנקודת הנחה שהחיבור של המחשב לנתב אינו אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

חיבור חוטי... אותו קטע של הניתוקים היה קורה גם שהרצתי SPEEDTEST במחשב אחר (שהוא לא DMZ) ... הכבלים החלפתי אבל הם גם לא יכולים להיות קשורים, שאמרתי שהייתי מתחבר "ישירות למודם" הייתי בעצם עושה בראוטר DYNAMIC IP, זה איפשר לי להתחבר עם חייגן מהמחשב בלי לגעת בשום כבל.

בינתיים התקנתי DDWRT ואין ניתוקים אחרי 10-20 בדיקות מהירות, והאייקון של הPACKET LOSS באותו משחק מופיע רק בערך 5% מהזמן (כמו בחיבור עם חייגן במחשב), אני חושב שזה תקין כי יש למשחק בעיה שכולם מקבלים את האייקון הזה מדי פעם, קודם זה היה פשוט מופיע כמעט כל הזמן.

ממש מוזר לי כי ניסיתי לעדכן קושחה לחדשה יותר של TP LINK וזה היה אותו דבר, עד כמה גרועים הם יכולים להיות שDDWRT עובד יותר טוב מהקושחה שלהם בתפקוד כל כך בסיסי ? אותו דבר בדיוק היה לי עם ראוטר זהה (V7.2) שהיה לי שבוע שעבר ומת לגמרי והוחלף.

פורסם

האמת, יש מקרים בהם DD_WRT הרבה יותר טוב מהקושחה המקורית, במיוחד במקרים קיצוניים כמו שלך.

פורסם
  • מחבר

איך אני עושה את זה ? יש לראוטר שלי רק 21XXX

הוא התנתק אחרי כמה שעות :angry:

פורסם
  • מחבר

בסוף הDDWRT מאבד חיבור לאינטרנט כל כמה שעות ולא רוצה להתחבר מחדש, ניסיתי גם את ה23XXX אבל פרשתי כבר איך שראיתי איך הממשק עובד. כל הגדרה הכי קטנה שמשנים, אפילו סתם זזים בין הטאבים של ההגדרות, ומאבדים אליו תקשורת ל10-20 שניות (אפילו אין פינג אליו). זה היה ככה גם עם ה21XXX וגם לפני שנה שניסיתי DDWRT על WR841N V5.

ישר שהחזרתי את הFIRMWARE המקורי אני מקבל ניתוק ל5 דקות איך שאני עושה בדיקת מהירות, אפילו אם אני מפעיל מחדש את הראוטר הוא לא יתחבר עד שלא יעברו ה5 דקות האלה !

נערך על-ידי 11GnR

פורסם
  • מחבר

זה 100% הראוטר, אבל זה ממש מוזר ששניים שונים בגרסא V7.2 קורסים מ30 מגה ישר בL2TP ... :undecided:

פורסם
  • מחבר

שמתי OPENWRT וניסיתי להוריד כמה תוספים שונים שתומכים בL2TP, את הX משהו שהOPENWRT מוריד לבד אם מנסים להשתמש בL2TP, ואת הOPENL2TP, ולא הצלחתי להתחבר.

ניסיתי פשוט ליצור ממשק חדש שהוא יהיה L2TP, ובממשק של הWAN השארתי DHCP כדי לקבל את האייפי 172, ולא התחבר.

ניסיתי גם להוריד תוסף של PPTP ולהתחבר לgch.bezeqint.net (עובד מחייגן בווינדוס עם PPTP) ולא התחבר.

אי אפשר לשייך את הממשק שאני יוצר לחיבור L2TP\PPTP לחיבור פיזי כלשהו בהגדרות אגב, הטאב הזה נעלם כשבוחרים בL2TP\PPTP. אגב במשך כל הזמן היה לי פינג בDIAGNOSTIC לכתובות של hot.bezeqint.net / gch.bezeqint.net .

בינתיים החזרתי את הFIRMWARE המקורי... אני משתמש בPPTP אבל יש לי פינג 80 לשרתים גרמניים לעומת 60 בL2TP :embarrassed: אבל לפחות לא מתנתק לי אחרי הבדיקת מהירות עם הPPTP.

אם מישהו יכול להסביר לי איך לסדר את החייגן בOPENWRT אני יתקין שוב לנסות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים