עבור לתוכן

האם יש בארץ נתב בתקן AC מלבד Edimax BR6478AC?

Featured Replies

פורסם

יש לי WR1043ND דור ראשון ואני מחפש משהו מהיר יותר שייאפשר סטרימינג חלק של סרטים ב-Full HD עם ביטרייט גבוה מהמחשב בחדר העבודה לזה שבסלון. תקן AC אמור להתאים, השאלה אם יש בארץ נתב AC מלבד זה שבכותרת ואם כן, מי מהם עדיף?

כרטיס הרשת שארכוש יהיה כנראה EW-7822UAC של Edimax שמקבל הרבה ביקורות טובות.

תודה!

• תגובות 31
  • צפיות 10.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה נתב ה-ac היחיד שיש כרגע בארץ. יש עליו סקירה באתר שלי בחתימה. קח בחשבון שתקן ac עושה שימוש בתדר 5Ghz שדועך הרבה יותר מהר ביחס לטווח. המהירות שלו טובה בעיקר בטווחים קצרים. תעיין בבדיקות הביצועים בסקירה.

פורסם

ב-1500 שקל זו לא נראית קניה רצינית. אני לא הייתי מתייחס לנתב הזה אפילו כאופציה.

פורסם

אמנם יקר, אבל הוא נתב AC1700/1900 לעומת 1200. מי שלא יסתפק ב-1200, כרגע אין ברירה, או שייבא מאירופה.

פורסם

אתה צריך לזכור שבנוסף לנתב צריך גם כרטיס אלחוטי תואם מה שמייקר את הרכישה עוד יותר. הפרש של יותר מפי 3 במחיר לא שווה את ההבדל, במיוחד לאור העובדה שתקן ac עובד בתדר שהוא מאוד בעייתי בארץ.

פורסם
  • מחבר
זה נתב ה-ac היחיד שיש כרגע בארץ. יש עליו סקירה באתר שלי בחתימה. קח בחשבון שתקן ac עושה שימוש בתדר 5Ghz שדועך הרבה יותר מהר ביחס לטווח. המהירות שלו טובה בעיקר בטווחים קצרים. תעיין בבדיקות הביצועים בסקירה.

קראתי את המאמר באתר שלך בנושא התקן ואת הביקורת על הנתב. מאוד מעניין ומועיל, אבל נשארו לי כמה שאלות. אני מקווה שתוכל לעזור:

האם הקושחה ישראלית? ואם כן, האם זה אומר שאפשר לשכוח מעדכונים בעתיד?

האם כדאי להביא את הנתב הזה מחו"ל (אמזון) וכך לעקוף את נושא הקושחה?

האם חוסר התמיכה ב-IPv6 מהווה בעיה?

האם אפשר לצפות לשיפור משמעותי בביצועים בהשוואה לרשת N אם בין הנתב והמחשב מפריד קיר לבנים והמרחק בינם הוא כ-5 מטר?

שוב תודה! :xyxthumbs:

פורסם

1. הקושחה בין לאומית וניתן יהיה לבצע עדכונים מהאתר הבין לאומי של EDIMAX.

2. יבוא נתב מחו"ל מאוד בעייתי כי הם נעצרים במכס בסיכוי של 50-50.

3. בשלב הזה החוסר ב-IPv6 אינו מהווה בעיה.

4. יהיה שיפור רק אם גם תרכוש מתאם בתקן AC.

פורסם
  • מחבר

אני אקנה בארץ אם כך, וכמובן שאקנה מתאם בתקן AC.

לגבי IPv6, אם אני זוכר נכון הכריזו לפני שנה בער שמאגר כתובות ה-IPv4 נגמר. האם זה לא אומר שבעתיד הנראה לעין יהיו אתרים שיהיו נגישים רק עם IPv6 (כתוצאה מאירוח על הוסטים שתומכים רק בטווח הכתובות הזה)?

פורסם

הרלוונטיות של IPv6 היא רק לגבי מצב בו ה-ISP שלך יספק שירות שתומך רק בפרוטוקול הזה. אין לזה רלוונטיות לאופן שבו האתרים מחוברים. פה בישראל זה עוד רחוק מאוד והתמיכה ב-IPv4 תמשך עוד שנים רבות.

פורסם

וגם אם נעבור לגרסא 6. התמיכה בפרוטוקול היא ככל הנראה אפליקטיבית, כך שעדכון עתידי עשוי להוסיף תמיכה בו.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את הדיון כדי לשאול - האם מוצדק היום להשקיע יותר בנתב + מתאם AC1200 או שהתועלת תיאורטית יותר?

השימוש הוא לבית עם 5 קליינטים ניידים/נייחים + 4 סמארטפונים (שמן הסתם חלקם ישודרגו בקרוב לכאלה שתומכים ac).

יש לי כרגע 1043ND כנתב ראשי + WR841N שמשמש כ-AP.

לא מרוצה מהיציבות והביצועים בזמן האחרון - בסלון/מרפסת כמעט אין קליטה (מרחק ~10 מטרים מה-AP).

הרבה ניתוקים.

ללא AC חשבתי על DIR-645 כ-AP ולשדרג את הנייחים במתאם EW7722UND (כ-350 לנתב ו-130 ש"ח למתאם).

עם AC זה מייקר - כ~450 לנתב ו~250 למתאם.

פורסם
  • מחבר

מבחינת מהירות הראוטר ייספק שיפור מורגש ומשמעותי - פי 2 ויותר מרשת N עם אותו ראוטר כמו שלך ומחשב עם כרטיס רשת 3 אנטנות. מבחינת ניתוקים וטווח, אולי תהיה אפילו נסיגה. יש לי לא מעט ניתוקים איתו והקליטה (דרך קיר בודד) לא מלאה.

פורסם

דווקא ניתוקים וטווח חשוב לי יותר ממהירות מקסימלית.

פורסם
  • מחבר

אז אני לא חושב שזה הנתב בשבילך.

ניסית לעדכן את ה-1043ND עם DD-WRT? יש הרבה דיווחים על שיפורים משמעותיים ביציבות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים