עבור לתוכן

נתון מוזר בזיכרון

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש לפני זמן מה ולאחרונה שמתי לב למשהו מוזר - אני פותח את מנהל המשימות (בWINDOWS 8.1) ורואה שתוכנה מסוימת לוקחת לדוגמה - 100 MB וכשאני הופך את זה לאחוזים כתוב לי שזה 8-9 אחוזים כשבפועל יש לי זכרון RAM של 4GB.

האם יש הסבר/פיתרון פשוט לזה?

נערך על-ידי bnetzi

פורסם
  • מחבר

מראה את ערכי הזכרון באחוזים ולא בערכים.

אגב מה שיותר מוזר הוא שזה כל הזמן משתנה למשל לפעמים משימה שתופסת 100 MB תופסת כמעט 10% ולפעמים רק 5% או אפילו פחות.

בנוסף, הWINDOWS לא מחשב נכון את התפיסה של הזיכרון. למשל ראה את התמונה למטה - כתוב שיש לי 700MB פעילים(שהם 60% - נתון לא הגיוני בהתחשב בכך שיש לי 4GB RAM) בזמן שעל פי ספירה שלי במנהל המשימות תחת יש יותר מ1200 MB פעילים לפחות. האם יש סיכוי שזה פשוט באג במנהל המשימות?

נערך על-ידי bnetzi

פורסם

נראה לי שאתה מתבלבל בין הזכרון ל-CPU. האחוזים זה כמה אחוזים מהמעבד לוקח התהליך.

פורסם

אתה לא קורא נכון את הנתונים.

בטאב משתמשים, מוצג לך כמה כל משתמש "תופס", בבאר מעליו (איפה שמוצגים האחוזים) מוצג לך כמה בסך הכל כלל התהליכים במערכת (כולל תהליכים שלא משוייכים למשתמש מסויים - כמו למשל תהליכי מערכת) תופסים באחוזים.

כדי לדעת בדיוק מה קורה עם הזיכרון תעבור לטאב ביצועים, ושם לחץ על הזיכרון.

אתה אמור לראות את החלון הזה:

324d8a50eaf116a14be6a53c75e1f1e9.png

פורסם
  • מחבר

BEBEST תודה חשבתי שתהליכי המערכת כלולים בתוך המשתמש.

ושניצל - סתם לשם המחשה:

פורסם

אז זאת לא בעיה. מדובר על חוסר הבנה של חישוב של נתון מסויים שמוצג.

אין לך שום בעיה בפועל.

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

צודק, שיניתי את הכותרת. בכל מקרה זאת טעות שלי - לא ידעתי שהזיכרון שהמערכת תופסת לא נכלל בחישוב של הזיכרון שהמשתמש תופס, ושהמערכת תופסת כל כך הרבה מקום (1.4 GB בערך - ואני חשבתי ש8 אמורה להיות קלה יותר מ7 - למרות שמחיפוש קצר הבנתי ש8 היא מערכת חכמה יותר שתופסת יותר זיכרון כשאפשר וממעיטה במידת הצורך)

תודה לכל המשיבים.

פורסם

זה לא עניין של "קלות".

מאז Windows XP, יש מנגנון שנקראה pre-fetch/super-fetch שתפקידו לבצע caching ליישומים על מנת לטעון אותם יותר מהר לתוך הRAM.

מערכת ההפעלה מנהלת את המאגר הזה הזה באופן דינאמי ובכך מנצלת תמיד את הזכרון הפנוי שלך כדי שלא "ישכב סתם בצד" כי הרי חבל על כל המשאבים שלא מנוצלים למשהו מופעיל באותו רגע.

פורסם
  • מחבר

מעניין, טוב לדעת, שוב תודה.

פורסם

כל הנתונים על הזכרון מופיעים ב RESOURCE MONITOR של הזכרון.

בריחוף עם העכבר על הריבועים הצבעוניים שבתחתית יש גם הסבר על כל נתון

שמוצג שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים