עבור לתוכן

יעוץ כללי לתכנון מערכת צפיה לבית - בעיקר תשתית מחשוב ולא אמצעי הצפיה

Featured Replies

פורסם

אני עובד עם Raspberry Pi + Raspbmc + שרת קבצים ברשת כבר כמה חודשים ונהנה מכל רגע.

ההתקנה קלה מאוד, ואפשר לעבוד עם מדריך טוב ואז נדרש 0 ידע בלינוקס וכו'. כל ידע וניסיון הם רק פלוס, לא חובה.

ולאחר ההתקנה זה פשוט XBMC, שנחשב לאחד הממשקים הכי ידידותיים למשתמש, אם לא הכי.

הוא סוחב FHD בלי שום בעיה. אצלי הוא מחובר לרשת אפילו דרך מתאם WIFI, ואפילו לא ברשת 5GHz או dual וכו'. פשוט הוא יושב די קרוב ל-AP, וזה נותן ביצועי רשת מספיק טובים להזרמה.

עובד חלק, תומך בכמעט כל שרת קבצים "ישר מהקופסה", תומך בכל פורמט מדיה ו-codec שידוע לאנושות, וגם מתעדכן אוטומטית במקרה שייצא משהו חדש.

לדעתי האישית אין שום סיבה לקנות אותו בארץ. בכל מקום שראיתי אותו למכירה המחיר היה גבוה בצורה מגוחכת.

אני הזמנתי אותו מאחד המפיצים הרשמיים: RS Components.

43$ וזה כולל SD Card של 8 גיגה שבכל מקרה צריך לקנות. משלוח חינם, אין מכס, אין מע"ם (בהזמנת יחידה בודדת). אפשר לשלם ב-PayPal. תוך פחות משבוע השליח כבר היה אצלי בדלת.

• תגובות 50
  • צפיות 14.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

או, חיכיתי להודעה כזאת.

עכשיו אני יותר שלם עם ההחלטה. אבל כרגע בחנות שנתת :

Thank you for choosing RS Components, unfortunately, this item is currently out of stock.
פורסם

כנ"ל שבועות חיפשתי הודעה כזאת

כן גם אני התבאסתי

עוד שאלה קטנה:

איך התמיכה בכתוביות בעברית?

פורסם

אני דווקא רואה שהוא כן זמין במלאי.

כנראה בחרת את Type A שהוא באמת כבר לא נמכר. Type A הוא קצת ישן יותר. יש בו פחות RAM ואין לו חיבור Ethernet.

אתה רוצה להזמין את Type B.

(למעשה הקישור שלי היה ישירות לעמוד של Type B, אבל משום מה הקישור הישיר עובד רק אחרי שנכנסת לחנות בעבר...)

אגב, המחיר של 43$ שציינתי הוא ל-Type B (ולא 52$ כי זה כולל VAT שאתה לא צריך לשלם כשאתה מזמין מהארץ - זה יירד אוטומטית ב-Checkout).

עריכה:

עוד שאלה קטנה:

איך התמיכה בכתוביות בעברית?

תומך ומציג כמו שצריך. רק צריך לוודא שהוא משתמש בפונט עברי (Arial וכו'). הפונטים כבר קיימים בפנים, רק צריך להגדיר אותם בתפריטים של ה-XBMC.

פורסם

אוקיי

תודה

פורסם
  • מחבר

פספסתי משהו. האתר אומר שאין מלאי.

מנסה להירשם בבינלאומי והכתובת חייבת להיות בבריטניה.

בהפניה לאתר הישראלי (מציג מחיר בשקלים) אין את החבילה של RPi וכרטיס SD.

פורסם

כנראה אני פספסתי משהו. מוקדם יותר הוא נתן לי להוסיף אותו לעגלה, אבל עכשיו גם לי הוא אומר שלא קיים במלאי.

רק לשם הפרוטוקול, אני הזמנתי מהאתר הבינלאומי (בריטי), לא הישראלי. לא זכור לי שהייתי צריך להירשם, רק להכניס את פרטי התשלום והמשלוח על ההזמנה. לא הייתה לו בעיה עם כתובת ישראלית. המוצר גם הגיע בסופו של דבר. :)

אתה יכול לנסות לחכות קצת עד שהמלאי יתחדש. אני מניח ומקווה שזה יהיה עניין של ימים בודדים. סה"כ זה מוצר שהולך ונהיה יותר ויותר נפוץ.

או שאתה יכול לנסות להזמין מהמפיץ הרשמי השני שמקשרים אליו ב-FAQ של RP: החנות Premier Farnell/Element 14. אבל אין לי ניסיון בהזמנה מהם, אז אני לא יכול לחוות דעה על טיב השירות והטיפול בהזמנה.

פורסם

אומנם ה Raspberry pi יותר ורסטילי לעבודות אלקטרוניקה ומודים שונים ומגוונים,

אך אני לא מבין למה לא לרכוש מכשיר אנדרואיד עם מעבד RK3188 עם 2GB RAM אשר הרבה יותר חזק ממנו, אסטטי ממנו ופשוט ממנו?

למה לא לרכוש CS986 למשל, שמגיע עם 4 חיבורי USB, עם חיבור אופטי לסאונד ועם מצלמה...

בנוסף תמיד אפשר להתקין XBMC ואפילו לחבר סטיק של עידן פלוס. גם יותר זול וגם יותר קל וגם יותר אסטטי...

http://minipute.com/2013/08/04/qa-rk3188-vs-raspberry-pi/2814

פורסם

יש לי מכישר אנדרויד מבוסס rk1388 והוא זועה לצפיה בסרטים הכל מסורבל ואיטי ולא איכותי מספיק

זה שיש לו quad core לא אומר הרבה.

פורסם

אז אולי כדאי לך להתקין תוכנת XBMC עם MXVIDEO PLAYER.

כל אלו:http://iandroid.co.il/forum/forum54.html

יחלקו עליך.

לא הגיוני שהוא זוועה?

אני מוכן לקנות ממך אותו!

פורסם

אני בשמחה אמכור לך אותו

אם אתה רציני שלח בפרטים פרטים שלך שאני יצור איתך קשר

פורסם

אומנם ה Raspberry pi יותר ורסטילי לעבודות אלקטרוניקה ומודים שונים ומגוונים,

אך אני לא מבין למה לא לרכוש מכשיר אנדרואיד עם מעבד RK3188 עם 2GB RAM אשר הרבה יותר חזק ממנו, אסטטי ממנו ופשוט ממנו?

למה לא לרכוש CS986 למשל, שמגיע עם 4 חיבורי USB, עם חיבור אופטי לסאונד ועם מצלמה...

בנוסף תמיד אפשר להתקין XBMC ואפילו לחבר סטיק של עידן פלוס. גם יותר זול וגם יותר קל וגם יותר אסטטי...

http://minipute.com/2013/08/04/qa-rk3188-vs-raspberry-pi/2814

ראשית, אציין שלא הכרתי את CS986 עד ההודעה שלך. מהסתכלות שטחית, על הנייר הוא אכן נראה כמו אופציה לא רעה. אבל:

א. כמו ש-CyberBot ציין, quad core זה באמת לא הכול בחיים. ל-RP יש GPU שתוכנן ייעודית לניגון וידאו FHD, עם האצה חומרתית לפענוח H.264. לכן אם השימוש היחיד הוא סטרימינג, ה-RP מספק ביצועים מעולים למרות המעבד החלש יותר.

ב. תקן אותי אם אני טועה, אבל אני רואה שהמחירים של CS986 נעים בין 80$-85$. זה פי 2 מהמחיר של RP. בטח לא זול יותר כמו שכתבת...

פורסם

אכן הוא עולה בסביבות 80$ אבל זה בגלל שהוא מגיע בקופסא ולא בסטיק, ומכיר יציאה אופטית ו4 חיבורי USB וגם מצלמה!

אם אתה רוצה את אותם הביצועים רק בסטיק ולא בקופסא אז אפשר למצוא ב35$.

המילה היא ורסטיליות.

בכל אופן, כששלי יגיע, הוא ישמש גם כמצלמת אבטחה.

פורסם

אבל אל תשכח שאנדרויד מלא ב bloatware שרק מקשה על המעבד לפעול בצורה אופטימלית

פה יש לך את הממשק נטו, הOS זה רק קבצי הליבה הכי בסיסים כדי שיוכל לתקשר עם הO/I

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הזמנתי Raspberry Pi B. כשיגיע אעדכן.

מעניין לכם התקנה וכיו"ב או לוותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים