עבור לתוכן

אני לא מבין למה מארז וספק איכותיים מגיעים למחירים מטורפים

Featured Replies

פורסם

למה יש מארזים שעולים 1500 שקל ? ממה הם עשויים? זהב?

בשביל מה צריך יותר ממארז וספק שעולים 300 שקל (חוץ מיופי והתלהבות)?

פורסם

איכות?, רמה?, אפשרותיות?, אמינות?

זה כמו לשאול למה לי לקנות מרצדס אם יונדאי באותה גודל עולה שליש מחיר...

פורסם

מכוניות זה לא ממש אותו הדבר למה המנועים בנויים בצורה שונה ועם יותר שסתומים זה יותר כמו מעבדים מאשר מארזים ההשוואה הזו (לפחות ככה אני חושב)

ומארזים יכולים לעלות הרבה כי הם בנויים גדולים יותר - יותר חומר דרוש תספות מסויימות כמו מקום לחיישינם ואו מאוורירם כלולים תראה כמה עולה המאוורר של TT ותכניס איזה נגיד שניים כאלה למארז ואז החומא החלון בגומי ואז גם השם

נכון גם פה משלמים על מותגים אבל איפה לא?!

אני אבל לא מצליח לחשוב למה ספקים יכולים להיות בהפרשי מחירים כאלה - ואיכות הרי כמה דרכים יש ליצור ספק של אותם מתחים ??

אני גם הייתי רוצה תשובה לספקים

פורסם

מי דיבר על מנוע ?

דיברתי על המושבים וכו... וחלק שאתה בא איתו במגע....

פעם הרמת ספק 480W generic וספק 480W TT ???

כנראה שלא..

ספק של TT שוקל לפחות פי שתיים מהספק הרגיל ולמה זה ?

בספק של חברות איכותיות שאתה יודע שאתה תקבל את כל ההספק שכתוב לך לעומת ספקים פשוטים ויש שם את הקטע של יציבות המתחים שבספקים איכותיים המתחים נישארים יציבים ולא שיש קפיצה קטנה במתח בום הלך לך המעבד ויש עוד מלא הבדלים

בעיקרון אתה צריך לפסיק לחשוב כמו ישראלי... על איכות משלמים...

תזכור הדבר הזול זה הדבר היקר בסופו של דבר...

אל תחפש את המציאות כי בסוף זה יגמר בבכי

פורסם

חלק מזה הוא העניין שכל תעשיית המודינג&אוברקלוקינג היא מין תעשייה צדדית, גימיקית ומיועדת לקהל מצומצם יחסית. כמו כל דבר שהוא קצת שונה ומיוחד הכל כאן יקר. לדוגמא מארזי אלומניום שעולים המון - כמה באמת אתה משלם על החומר. כנ"ל לגבי סינקים, משחות טרמיות ועוד.

ברור שמארז ENERMAX טוב יותר ממארז ג'נרי אבל זה לא בהכרח שיחס מחיר החומרים שלו מול התמכור שלו אינו מופרז

פורסם

בספק של חברות איכותיות שאתה יודע שאתה תקבל את כל ההספק שכתוב לך לעומת ספקים פשוטים ויש שם את הקטע של יציבות המתחים שבספקים איכותיים המתחים נישארים יציבים ולא שיש קפיצה קטנה במתח בום הלך לך המעבד ויש עוד מלא הבדלים

אל זה נאמר "אני עני מידי בשביל לקנות בזול" (או משהו בסגנון :P)

פורסם

ברור שמארז ENERMAX טוב יותר ממארז ג'נרי אבל זה לא בהכרח שיחס מחיר החומרים שלו מול התמכור שלו אינו מופרז

במה הוא כל כך יכול להיות יותר טוב זאת השאלה כי אתה משלם ממש הרבה עליו ומה אתה מקבל כולה עוד קצת מקום בפנים וכאלה (ואני לא מדבר על אלומיניום)

???

פורסם

פאק איך אני שונא דיונים של נובים כאלה...

החלפתי לא מזמן את המארז הג'נרי שלי למארז FULL TOWER של AOPEN . בהתחלה חשבתי שמארז הג'נרי הזה דיי איכותי, אבל כשקיבלתי את המארז של AOPEN פשוט עולם אחר. נתחיל מזה שהמתכת ממש קשיחה ונמשיך בתכנון המעולה ונגמור עם הגימור המעולה בלי קצוות חדות שפצעו לי את כל הידיים בזמן שהכנסתי אותם למארז. (אני מת ליראות מארז של LIAN LI מעניין ליראות ת'איכות ^_^)

ובקשר לספקים כמה שסבלתי מהם(הג'נריים) ... שלושה פעמים החלפתי, כי הם פשוט נשרפים. עד שהחלטתי לקנות ENERMAX ואני מרוצה עד הגג כבר כמעט שנה אני משתמש בו והוא עובד ללא בעיות.

מסקנה : על תכנון והנדסת אנוש צריך לשלם מזומנים ככה זה בכל תחום (כולל ספקים מאוררים היטסינקים מכוניות וכד').

פורסם

המושג "אני עני מידי בשביל לקנות בזול" אולי תקף בלא מעט מקרים אבל במקרה הספיציפי הזה לא בהכרח.

ההשוואה למרצדס היא השוואה נכונה לטעמי, מדובר במותגי יוקרה ולכן עולים הרבה יותר. האם מדובר בדבר המצדיק את עצמו? לא בהכרח.

וכפי שהמשתמש הממוצע מסוגל להסתדר עם ספק שלא נותן בדיוק את ההספקים שהוא מחויב להם (אבל מציע נתונים מספיק קרובים), ומארז שלא עשוי מאלומיניום.

פורסם

כמו שאמר DarK MinD, הרבה פחות מוצרים איכותיים נמכרים מאשר מוצרים זולים.

כמו לכל דבר כלכלי, יש כאן עקומה של ביקוש והיצע. וכשיש חובבים (אני לא בא להעליב כאן - חובבים לא במובן של amateurs אלא במובן של enthusiasts), שיודעים מה שהם רוצים, ומוכנים לשלם בשביל זה,תמיד המוצרים הטובים יעלו יותר, הרבה יותר (באופן לא פרופורציונלי לעלות האמיתית שלהם).

סיבה נוספת, מעבר לביקוש ולהיצע, היא נושא הכמויות.

מוצר שמיוצר במיליון יחידות נושא עליו עלות פיתוח שמתחלקת על הרבה יותר יחידות, ולכן די נבלעת במחיר המוצר הסופי.

מוצר שנמכר באלפי או עשרות אלפי יחידות חייב להכיל במחירו חלק הרבה יותר גדול של עלויות פיתוח.

מחיר של תבניות ליציקות פלסטיק יכול להגיע לעשרות או מאות אלפי דולר.

למחשב הקודם שלי קניתי מארז שהיה אז (סוף 1998) די נדיר, כי היו לו מסילות נשלפות לכוננים. הוא עלה אז כ- $100.

למחשב החדש קניתי מארז Compucase ב- 300 ש"ח עם מסילות נשלפות, ברגי בוהן לפתיחה ללא כלים, מאוורר 120 מ"מ אינטגרלי עם סנסור תרמי, חיבורי USB בחזית, וספק חזק יותר.

האם מחיר הפח ירד מאז 1998? לא בהכרח. מחיר הספק? אולי. מה שבטוח, שהמארז של Compucase נמכר בהרבה יותר יחידות ומתומחר כך מראש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים