עבור לתוכן

בעיות sector מוזרות בכונן 500 SEAGATE

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש ברשותי HDD של SEAGATE 500GB 7200.12 , כבר 3 וחצי שנים

עד לא מזמן היה הכל בסדר , הכונן עבד יפה ללא שום בעיות ..

עשיתי בדיקה ל HDD לבדוק את מצבו בלי שום קשר לתקלה .. עם HD SENTINEL והופתעתי לגלות שמצבו של הכונן שלי גרוע עד מאוד

משהו מוזר קורה שם - הביצועים 100% אבל הHEALTH 13% .. מה לעזאזאל ..

אני לא מבין מה הבעיה שלו , עשיתי MHDD מצא לי 111* של 150MS ..

השתמשתי גם ב SEATOOLS וגם שם אחרי ה LONG TEST לא נמצאו שום שגיאות

עשיתי גם עדכון קושחה ל CC49 גירסה

אה כן וכמובן עשיתי CHKDSK /F/R .. לכונן וגם שם לא מצא שום דבר לא תיקן שומדבר - ולא לקח לו גם הרבה זמן ( מה שבדרכ לוקח ..בבדיקה )

הורדתי את ה OC לסטוק ..כי קראתי שגם OC עלול להשפיע על בעיות משונות ..

כל זה ועדיין אני רואה 13% בתוכנה , ו 832 סקטורים פגומים .. איך זה עובד בכלל ?

:(

תודה למי שיכול לעזור

נערך על-ידי bagetrek

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר
אם באמת הייתה בעיה - חלונות עצמה הייתה מוציאה הודעה.

תראה, ה"בר סמכא" היחידי כאן, זה ה - SEATOOLS.

כי רק היצרן מבין מי נגד מי.

ואם הוא טוען שהכל תקין - אז הכל תקין.

יחד עם זאת, ובלי קשר בשיגרה ואחת על כמה וכמה עכשיו,

בצע גיבוי לחומר ותמשיך לעקוב.

תודה רבה לך , כן אני בודק את הנושא ,בנתיים אני לא מעמיס עליו , ואת החומר החשוב גביתי כבר ..

רק מוזר לי , מאוד מוזר לי הקטע של התוכנות ..חוץ מ SEATOOLS שאומר שהכל בסדר והשאר לא !

פורסם

מכל מה שאמרת הייתי אומר שהכונן תקין, אם לא היית אומר 832 סקטורים פגומים. קח כלי שיודע לבדוק SMART ותבדוק ב report שלו מה אכן מופיע במאפיין 5 reallocated sector count

אם 0 הדיסק תקין

אם לא 0 בדיסק יש בעיה ובסוף היא תביא לכך שהוא יקרוס, מה שיכול לקרות או לא לקרות בקרוב - תגבה את המידע, ואם הוא לא נמצא במקום חשוב אלא בסתם "מחשב גלישה" שלא שמור עליו כלום תשאיר אותו שיעבוד כמה שהוא יכול....

בדיסק יש אזור של סקטורים להחלפה. כשמתחילים להופיע סקטורים פגועים בשטח "הרגיל" של הדיסק הבקר הפנימי של הדיסק מחליף אותם (מעביר את הנתונים מהם למקום הנל ושומר את המידע על זה שהוא הועבר לשם), כל זה שקוף מבחינת מערכת ההפעלה - היא פונה לקרוא את המידע הזה וקוראת אותו, בלי לדעת שהדיסק קורא אותו מהמקום הנל ולא מהמקום המקורי שבו הם היו על הדיסק. כל עוד יש סקטורים פנויים להחלפה במקום הנל הדיסק יגבה אליהם נתונים ככל שהוא ממשיך להיהרס ויסבול בשקט (אם כי יש סיכון שהוא יקרוס בפתאומיות). כשהסקטורים להחלפה ייגמרו יתחילו להופיע שגיאות שישפיעו על מערכת ההפעלה

פורסם
  • מחבר
מכל מה שאמרת הייתי אומר שהכונן תקין, אם לא היית אומר 832 סקטורים פגומים. קח כלי שיודע לבדוק SMART ותבדוק ב report שלו מה אכן מופיע במאפיין 5 reallocated sector count

אם 0 הדיסק תקין

אם לא 0 בדיסק יש בעיה ובסוף היא תביא לכך שהוא יקרוס, מה שיכול לקרות או לא לקרות בקרוב - תגבה את המידע, ואם הוא לא נמצא במקום חשוב אלא בסתם "מחשב גלישה" שלא שמור עליו כלום תשאיר אותו שיעבוד כמה שהוא יכול....

בדיסק יש אזור של סקטורים להחלפה. כשמתחילים להופיע סקטורים פגועים בשטח "הרגיל" של הדיסק הבקר הפנימי של הדיסק מחליף אותם (מעביר את הנתונים מהם למקום הנל ושומר את המידע על זה שהוא הועבר לשם), כל זה שקוף מבחינת מערכת ההפעלה - היא פונה לקרוא את המידע הזה וקוראת אותו, בלי לדעת שהדיסק קורא אותו מהמקום הנל ולא מהמקום המקורי שבו הם היו על הדיסק. כל עוד יש סקטורים פנויים להחלפה במקום הנל הדיסק יגבה אליהם נתונים ככל שהוא ממשיך להיהרס ויסבול בשקט (אם כי יש סיכון שהוא יקרוס בפתאומיות). כשהסקטורים להחלפה ייגמרו יתחילו להופיע שגיאות שישפיעו על מערכת ההפעלה

אז זהו , שאת המערכת הפעלה שמתי ב SSD .. ה 500 זה לדברים אחרים .. הבנתי שיש אופציה REMAP אם אני לא טועה ב MHDD שהוא מעביר את הסקטורים הפגומים בצד ומחסיר כמות מסויימת של ג'יגות מהכונן - תלוי בנזק שנגרם שם - ובכך משאיר לי את השאר מה שנשאר שאשתמש בו כרגיל ..לא ?

לגבי סריקת SMART עם מה הכי מומלץ לבדוק ? HD TUNE ?

הינה : 2rnzt6e.jpg

נערך על-ידי bagetrek

פורסם

שים לב שה-SMART בהחלט מציג מצב עגום, גבה את הנתונים שלך.

בכל מקרה קח בחשבון (או שלא...) שנתוני ה-SMART לא אמינים בכלל וקשה לסמוך עליהם.

פורסם

הדיסק עצמו, ברמת החומרה מבצע בדיקות כל הזמן (אם מופיע בד סקטור, הוא מחליף אותו אוטומטית ולא מחכה לזה שאתה תמצא אותו אם תוכנה ותעשה משהוא), והוא שומר בתוך עצמו סיכום של המצב תקינות שלו. התוכנות שבודקות SMART פשוט קוראות מתוכו את הדוח ומראות לך אותו, הן לא באמת סורקות משהוא. לכן הנתונים יהיו אותו דבר ולא משה מאיזה תוכנה תפתח אותם

ה SMART בדרך כלל לא טועה, ובמיוחד במאפיין הזה

את ההחלפה של הסקטורים הדיסק עושה בעצמו בצורה פנימית, מערכת ההפעלה לא יודעת על זה. כלים שעושים remap חיצוני ישפיעו כשהמצב של הדיסק מחמיר יותר, כשהוא כבר לא יכול להתנהג מבחוץ כיאלו שהכול בסדר

ניתן להמשיך להשתמש בדיסק שיש בו בד סקטורים לא מוחלפים (אחרי שהסקטורים להחלפה נגמרו) - אתה פשוט מחלק את המחיצות כך שכל הסקטורים שנפגעו יהיו באיור שאינו בשימוש בין המחיצות

אבל תחשוב לבד, ממה למעשה דבר כזה מתחיל ?

אפשרות אחת מתוך הרבה אבל שקל להדגים עליה : נניח שבתוך הדיסק היה חלקיק של מתכת / צבע / וכו שהתקלף מאיפה שהוא, והוא חופשי בתוך הקופסה של הדיסק. יכול להיות שהוא מהתחלה היה שם, יכול להיות שהוא התקלף מהשטח של הדיסק כשהדיסק קיבל מכה (בזמן שהוא עבד) והראש שרט את הדיסק, וכו

אם הראש שרט את הדיסק יש כבר בד סקטור התחלתי והציפוי המגנטי יכול להמשיך להתקלף מהמקום הזה

ב 2 המקרים (חלקיק מיותר שהגיע לתוך הקופסה של הדיסק בייצור או שהתקלף מהדיסק למה שהוא) החלקיק יכול לעוף בתוך הקופסה (והוא בהחלט עף במערבולות האוויר שיש שם כשפלאטות מסתובבות ב 7200 rpm), והוא יכול לפגוע בפלאטות ולהשאיר שריטות נוספות - ובגלל זה לבד סקטורים יש נטייה לגדול

אם החלקיק נתקע מתחת לראש של הדיסק הוא יכול גם לפגוע בראש ואז תהיה קריסה מיידית של הדיסק בלי כל התראה נוספת (מעבר לזה שאתה יודע שיש בד סקטורים)

לכן דיסק שנמצא במצב כזה הוא פשוט לא אמין. יכול להיות שהחלקיק המיותר נצמד בפנים לפינה והדיסק יישאר כמו שהוא לתקופה בלי נזק נוסף (וזה יכול להחזיק ככה כל תקופה בין דקות ושנים.....) ויכול להיות שהוא עף שם בחופשיות ומוסיף שריטות. והוא יכול פתאום לעוף לכיוון הראש והדיסק ימות במקום. אין בעיה לשים כזה בשביל מערכת ההפעלה במחשב שלא קורה עליו משהוא מעניין חוץ מגלישה באינטרנט, לא למחשב שתקלה בו תביא לנזקים (מחשב לימודים / עבודה, ....) או מחשב ששמור בו חומר חשוב

SSD למערכת הפעלה והדיסק הזה לחומר אחר : תשקול את מה שאמרת. התקנה של מערכת הפעלה מחדש ניתן לעשות בקלות. לשחזר קבצים שלך יהיה בלתי אפשרי

פורסם

לא הייתי ממליץ לסמוך ב 100% על בדיקה, גם אם היא נעשית ע"י תוכנה של היצרן מניסיון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על האינפורמציה הכבדה :)

עוד משהו שלא ידעתי עליו קודם - העניין של הצריכת חשמל - משהו שלא שמתי לב אליו מלכתחילה .. היו פעמים רבות שהייתי עושה שימוש עיקרי ב SSD ושרציתי להריץ משהו מה כונן של ה 500 .. שמעתי מהכונן שהוא נדלק ואז "טאק"... ועכשיו לצערי הבנתי שמה שהיה כל הזמן ככה - כנראה אחת הסיבות שהוא נדפק עכשיו ..

נ.ב לא מאמין שחלקיק כלשהו נשבר או משהו כזה או אחר בכונן , הוא שמור בצורה טובה יחסית לזמנו .. ללא מכות וכו' ..

פורסם

דיסק מיועד להדלקות וכיבויים. בצילום מסך של ה SMART שהבאת, שורה מעל ה realocated sector count, יש start stop count. הוא קצת גבוה אצלך אבל לא נראה שהוא יצור תקלה

לפי המפרט שלו הוא מיועד להחזיק 50000 הדלקות וכיבויים במהלך החיים שלו, מה שלא נכון כי היצרנים מרמים ובענק בנתונים האלה, אבל אצלך הוא לא הגיע גם ל 0.1 מזה

http://www.seagate.com/staticfiles/support/disc/manuals/desktop/Barracuda 7200.12/100529369b.pdf

החלקיק הוא דוגמה שקל להביא, יש הרבה דרכים אחרות שבהן דיסק קשיח מתחיל לקבל בד סקטורים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים