עבור לתוכן

המלצה למחשב נייח בנוי לעריכת תמונות עד 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המחשב נועד לבית ולעבודה כעריכת תמונות בתוכנות כמו :

Photoshop

illustrator

המחשב מיועד להירכש ב-IVORY, לא זקוק לציוד נלווה.

חשוב שיהיה עד 2000 ש"ח בלי WINDOWS אבל עם 3 שנים אחריות.

מה ההמלצה למחשב הכי טוב באתר של IVORY ?

http://www.ivory.co.il/

איך המחשב הבא ?

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12547

פורסם

למה דווקא באייבורי? במיוחד בתקציבים כאלו ניתן לקבל יותר תמורה בחנויות אחרות מאשר אייבורי/KSP.

תענה בבקשה על השאלון ונרכיב לך מפרט בהתאם לצרכים ולתקציב:

כמו כן באיזו גרסת CS של פוטושופ תשתמש?

quote_icon1.png

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

פורסם
  • מחבר

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Photoshop CS5.1, illustrator

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 10 כמה שיותר שקט שאפשר בתקציב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. IVORY

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

אני לחוץ בזמן מאחר ואני עובד יום יום עם המחשב עם תוכנות עריכה, אני זקוק למחשב מוכן כמה שיותר מהר ולכן אני רוצה מחשב מהאתר של IVORY בנוי ומוכן כבר.

פורסם

חבל, באיזור ה-2650 שקלים יכולת לקבל מפרט מעולה.

כמו כן המארז לא מאוורר מספיק ולא יהיה שקט.

ספק כוח חלש וג'נרי.

קירור המעבד לא יהיה שקט תחת מאמץ.

4 גיגה לעריכה, למה זה מספיק?

כרטיס המסך המובנה יהיה חלש לעריכה ושמעתי על מצבים שהוא לא מספק צבעים נכונים או טובים בעריכה.

קשיח 500 גיגה אני לא יודע למה יספיק לך.

שים לב למפרט לדוגמה:

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601464707 - Intel - i5-4570 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: 1 846/829

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: 1 242/237

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: 1 348/341

כרטיסי מסך - nVidia PCIe

NC-G560102E52AG - FORSA - NVIDIA GeForce GTX560 1GB DDR5 - PCIe x16 2.0 - 810 MHz GPU Clock Speed...

כמות: 1 399/391

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series - (ST1000DM001)...

כמות: 1 276/270

מארזי מחשב - מארז עם ספק

Three-Hundred-Two - Antec - The team that brought you the Three Hundred is back with an enclosure designed to handle today and t...

כמות: 1 184/180

ספקי כח - ATX

500-60HCN - FSP - 500W power supply - 120mm fan - Active PFC - 78% Effciency...

כמות: 1 204/200

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

DCACO-FP701-CSA01 - Arctic - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - Supports Intel sockets LGA775,1156,1155,1150,1366, AMD sockets...

כמות: 1 120/118

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: 1 80/78

2698.81 / 2645

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/buildyourownpc_show.tmpl?PriceOffer=1393544104197227024

פורסם
  • מחבר

יש חריגה משמעותית במחיר. ויש לי כמה שאלות.

האם לצרכים שלי אני זקוק למעבד i5?

והאם נחוץ כרטיס מסך כזה חזק?

בנוסף יש לי בבית כונן חיצוני של 1TB, אולי כונן יותר קטן יוזיל עלויות?

פורסם

בקשר למעבד - לתוכנות שלך מומלץ מעבד בעל 4 ליבות (אתה צריך כח עיבוד).

בקשר לכרטיס המסך - לא ממש שווה לקנות כרטיס מסך חלש יותר, שכן הליבה הגרפית שבמעבד תהיה חזקה יותר. בנוסף ייתכן התוכנות שלך יוכלו לנצל את כרטיס המסך הזה כך שהעבודה איתו תהיה יותר מהירה לעומת עבודה בעזרת הליבה הגרפית המובנית, וייתכן גם שהתוכנות שלך לא יפעלו בצורה טובה עם הליבה הגרפית המובנית (אני לא מבין בתחום העריכה הגרפית, אז אני לא ממש יכול לתת כאן תשובה וודאית).

בקשר לדיסק הקשיח - לא ממש משתלם לקנות דיסק קטן יותר, שכן ההפרש בין 500GB ל 1TB הוא כ-50 ש"ח. אם יש לך כונן קשיח תקין ואתה מוגבל מבחינת התקציב, אז אולי תוכל להשתמש בכונן הקיים.

אם אתה ממש מתעקש, אתה יכול לוותר על הדיסק הקשיח וגם על כרטיס המסך ולעמוד בתקציב. אם תצטרך עוד מקום איחסון או תרגיש שהליבה הגרפית המובנית במעבד לא מספקת אותך, תמיד תוכל לקנות דיסק קשיח וכרטיס מסך חדשים...

הנה אותו מפרט בדיוק ללא הדיסק הקשיח וכרטיס המסך. ההבדל היחיד הוא שהחלפתי את הלוח באחד שיקר יותר בכ-50 ש"ח, אך הוא בעל כרטיס קול טוב יותר, שני חיבורי USB 3.0 במקום שני חיבורי USB 2.0, שני חריצי הרחבה מסוג PCI ויציאת Display Port (למקרה שאתה רוצה לחבר מסך באופן כזה). אם אין לך צורך בכל הנ"ל, אתה יכול לחסוך עוד 40-50 ש"ח ע"י קניית הלוח שהוצע קודם.

plonter_logo.png

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601464707 - Intel - i5-4570 Quad core CPU - LGA1150 - 3.2 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: 1 844/827

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H81M-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: 1 288/282

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: 1 347/340

מארזי מחשב - מארז עם ספק

Three-Hundred-Two - Antec - The team that brought you the Three Hundred is back with an enclosure designed to handle today and t...

כמות: 1 183/179

ספקי כח - ATX

HE-400 - FSP - 400W 200-240V - Hexa Series - Complies with ATX 12V v2.3 - Hight efficiency >80% - Meets 80 PLUS Cer...

כמות: 1 208/204

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

DCACO-FP701-CSA01 - Arctic - Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 - Supports Intel sockets LGA775,1156,1155,1150,1366, AMD sockets...

כמות: 1 120/118

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black...

כמות: 1 79/77

2069 / 2028

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/buildyourownpc_show.tmpl?PriceOffer=1393584433200867096

פורסם
כרטיס המסך המובנה יהיה חלש לעריכה ושמעתי על מצבים שהוא לא מספק צבעים נכונים או טובים בעריכה.

smalul, אולי פיספסת אך רשמתי שהכרטיס המובנה לא מספיק חזק לצורכי עבודה ודווח כבר כי אינו מספק צבעים טובים/נכונים בעריכה.

כמו כן אם אין לבחור צורך ביציאות אאודיו נוספות, יציאה אופטית וחריצי ההרחבה PCI, אפשרי ללכת על הלוח שהצעתי ולחסוך 50 שקלים, הוא לוח מעולה במחיר משתלם בנוסף יציאת HDMI.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני מבין אתה אומר שהכרטיס מסך לא מספיק חזק לעמוד בעריכת תמונות בתוכנות האלו?

האם עם הוספה של 100-200 ש״ח יש אפשרות לקבל כרטיס מסך עדיין חזק שיוכל לעבוד עם התוכנות האלו? שהמחיר יצא 2200?

פורסם

לא ממש, אני מציע לך למתוח את התקציב כדי למנוע אכזבה.

על מחשב לפרנסה לא מתפשרים ויש פה כרטיס משתלם שעולה כמעט חצי מחיר מאשר הוא נמכר בחנויות אחרות.

אם יש לך קשיח וצורב, תוכל להוזיל כ350 שקלים מהמפרט ובכך להתקרב לאיזור 2300 שקלים(לשיקולך).

פורסם
smalul, אולי פיספסת אך רשמתי שהכרטיס המובנה לא מספיק חזק לצורכי עבודה ודווח כבר כי אינו מספק צבעים טובים/נכונים בעריכה.

כמו כן אם אין לבחור צורך ביציאות אאודיו נוספות, יציאה אופטית וחריצי ההרחבה PCI, אפשרי ללכת על הלוח שהצעתי ולחסוך 50 שקלים, הוא לוח מעולה במחיר משתלם בנוסף יציאת HDMI.

אכן פיספסתי את השורה הזו ולכן רשמתי הערה דומה לשלך. בנוסף הלוח של ASRock הוא קצת פחות מפוצ'ר (רשמתי בדיוק את ההבדלים), אבל ההפרש במחיר הופך אותו למשתלם, לפחות במקרה הזה (המחשב מיועד לעריכת תמונות, ולכן אין ממש חשיבות לאיכות כרטיס הקול, לחוסר ביציאת DP או בתושבת PCI).

@Nirurshon

בסופו של דבר, תקציב של 2000 ש"ח למחשב הזה פשוט לא מספיק. אפשר לשחק עם רכיבים ולהוריד רכיבים שאולי כבר קיימים, אבל בסופו של דבר זה יפגע בביצועים. באופן אידיאלי, מחשב כזה צריך להיות עם דיסק קשיח גדול (רצוי 2TB), הרבה זיכרון (8GB ואולי אפילו 16GB) וכרטיס מסך נפרד. מה שהוצע לך פה הוא המינימום הסביר האפשרי.

• אם תיקח מעבד חלש יותר (כמו ה Core i3-4130), הוא כנראה לא יספיק לך. זה מאד לא יישתלם לקחת מעבד חלש עכשו ובעתיד לקנות מעבד נוסף חזק יותר.
  • אם תיקח פחות זיכרון (4GB במקום 8GB) אז הביצועים יירדו. בנוסף בלוח יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, דבר שמאד יגביל אותך בהוספת זיכרון בעתיד (לכל היותר תגיע ל 12GB עם מודול של 4GB).
  • אם תיקח קירור למעבד זול יותר, אז כנראה שלא תעמוד ברמת השקט הנדרשת. כמו עם המעבד - אין טעם לקנות קירור רועש יותר עכשו ובעתיד להחליפו לקירור שקט יותר.
  • אם לא תיקח כרטיס מסך נפרד, אז הביצועים של התוכנות שלך ייפגעו (ראה מה ש idanmal כתב).
  • אם לא תיקח דיסק קשיח גדול, בסופו של דבר ייגמר לך המקום, ואני מניח שעריכת תמונות דורשת הרבה מקום (צריך לשמור את התמונות באיכות גבוהה ובפורמט שמאפשר "שכבות", דבר שמגדיל את נפח קבצי התמונות).
  • בלוח ובספק כח באמת שאין כבר לאן לרדת. בשום פנים ואופן אין לקחת ספק כח ג'נרי.

זהו. מפה זאת כבר החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התשובות המפורטות. 2 שאלות אחרונות.

1. ללכת על המרפט הראשון שהוצע?

2. כמה זמן לוקח להם להרכיב מחשב כזה ?

פורסם

קקדו, כזה כרטיס ב-400 שקל לא חושבים פעמיים, כל כרטיס פושטי יעלה בערך באזור.

פותח הדיון, המפרט הראשון יענה לך על הצרכים, אני מניח שיקח להם כמה ימים בודדים להרכיב ואולי אם תדבר איתם ותלחץ הם יתנו גז למענך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים