עבור לתוכן

אינטרנט של הוט + תשתית טלוויזיה של יס?

Featured Replies

פורסם

לאחר התשה מצד בזק על כך שאין אפשרות לאינטרנט מעל 15 מגה באזור שלי החלטתי לעבור להוט.

יש לי ארו תקשורת מחוץ לבית. ממנו נשלחים הכבלים בבית לטלפון ליס והוט.

*יש לציין כי יש ברשותי קו טלפון של הוט הנמצא ליד אותו ארון תקשורת.

הבעיה, החדר שבו אני רוצה למקם את המודם נבנה לא מזמן והוא בקצה השני של הבית בלי אפשרות להשחיל כבלים בקירות.

(באותו חדר יש תשתית של יס)

איך הוט הולכים לבצע את ההתקנה? קראתי וביצעתי חיפוש בפורום וראיתי שיש אפשרות להעביר את האינטרנט על התשתית של יס אך זה יגרום לניתוקים.

האם אפשרי, מהגג, לזרוק כבל של 20 מטר עד לקומת הקרקע ולחדר?

האם יש דרך אחרת לעשות זאת? לא בטוח שהדיירים יסכימו מפאת כיעור הבניין.

אני לא רוצה לחכות למתקין שיגיע ויתן לי את הפתרון הנוח ביותר בשבילו.

*יש לציין שבעבר הייתי על אינטרנט של הוט במהירות 12 מגה והיו שלל ניתוקים שבגללם עברתי לבזק. (עניין של 8 שנים בערך)

תודה מראש,

אביב.

פורסם

במידה ואין הכנה להשחיל כבל COAX נוסף לחדר שבו תרצה למקם את המודם יש לך 2 אפשרויות:

1. להעביר את הכבל בצורה חיצונית בתוך הבית על הפנלים עם קליפסים.

2. להעביר את הכבל מבחוץ כמו שתיארת או בתוואי אחר.

לא ניתן להעביר על הכבלים של YES תשתית של HOT, חייבים להעביר כבל נוסף...

פורסם
  • מחבר

אין אפשרות להעביר כבלים מכיוון שמדובר על קירות פנימיים ובדרך יש חלונות בלגיים.

יש עוד אפשרויות שעומדות בפני? העלתי תרשים של הבית כדי שיהיה קל יותר להבין.

ראוטר 1 ו 2 מחוברים בניהם בתשתית קוויתץ הבעיה שאין לי איך להגיע מנקודת הטלפון והכבלים של הוט אל ראוטר 2.

פורסם

ואין עוד נקודת כבלים במקום אחר בבית? יש לך רק נקודה אחת בכל הבית?

פורסם
  • מחבר

בעבר היה לי כבלים בעיקר בעמדה 2 לפי השרטוט שם עוד היה תבל.

יס עושים שימוש בתשתית של הוט, לא? אם אני מבין נכון.

פורסם

כפי שאמר, יש לו, אך של yes.

יש לך אופציה נוספת. להתשמש בהוטבוקס שתקבל כראוטר אלחוטי, ולהגדיר את האחרים כ repeaters. מצד אחד, זה כנראה יעבוד סביר כי לפי השרטוט מדובר באותו חדר פתוח. מצד שני, לא תקבל במחשבים את מלוא פוטנציאל הקו החדש, וכנראה אפילו לא קרוב לכך. (בהנחה שהוא 100Mbs)

מעבר לזה, אין מנוס מלעביר כבלים. לפי השרטוט, הכי טוב חיצונית בתעלה קטנה שמתאימה לצבע הבניין ונצמדת לתוואי, למינימום כיעור.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אופציה נוספת.. אם הארון תקשורת שבשרטוט הוא עם נקודות תקשורת המגיעים לראוטרים, אתה יכול לשים את ההוטבוקס בארון התקשורת.

פורסם
  • מחבר

האופציה האחרונה נשמעת מעניינת, לא חשבתי עליה.

זה אומר שאצטרך גם למקם שם את הראוטר. ואז אנחנו פתוחים לגנבות.

פורסם

למה? רק את האקסבוקס שיוגדר כ bridge. ובכבל תקשורת (אם קיים) יחובר לתוך הראוטר בבית

פורסם
  • מחבר

אם אני מגדיר את המודם כבריג' אני צריך לחבר לו את הראוטר בכבל רשת. האפשרות היחידה היא לחבר את הראוטר היכן שנמצאת הנקודה של הוט בתוך הבית.

עכשיו מה אני עושה עם הראוטר? הוא לא מחובר בצורה קווית לרשת הביתית ואז לא עשינו בזה כלום.

אולי אני מפספס פה משהו? לא מבין משהו?

הוספתי שרטוט של הכבילה מארון התקשורת.

הוספתי גם תמונות מהארון תקשורת כי אני לא מבין מה הולך שם ואם השרטוט נכון.

gy3a8aje.jpg

yna2ynyb.jpg

פורסם

כל הרעיון זה אם כבר היתה לך כבילה מתאימה מארון התקשורת אל אחד הראוטרים שלך. בכבילה מתאימה אני מתכוו לכבילת CAT5e.

אם זה לא קיים, אז אכן, לא עשית כאן דבר.

מה שכן, נראה שיש לך כמה כבלים קואקסיאלים משוחררים. אם אחד מהם מגיע בצמוד אל אחד מהראוטרים הקיימים, ואם הוט יוכלו להשתמש באותו כבל...

פורסם
  • מחבר

אם היה לי כבל רשת זה היה פותר לי המון בעיות. בכל מקרה נסעתי לצבא ואני אוכל לבדוק את הנושא ביום חמישי הבא. אני אבדוק אם יש תעלה בין הארון תקשורת לנקודה שבה נמצא הראוטר הקרוב. התעלה מארון התקשורת נראת רחבה ואולי יהיה אפשר להשחיל שם אפילו RG6.

האם עלות ההתקנה של הוט כוללת גם השחלת כבלים או שאצטרך לקנות ולהשחיל לבד טרם הגעת המתקין?

פורסם

הם מותחים כבלים עד המודם, מעבר למודם זה אחריותך. הטכנאי יכול להווכח איתך איפה אמור להיות המודם ממוקם במידה וכבר יש לך תשתית של הוט בבית, ואתה יכול להתעקש. אני לא יודע אם הם מחויבים להשחיל דרך צינורות קיימים, כי זה יכול להיות מאוד בעייתי.

בכל מקרה, אם הטכנאי לא יהיה מוכן לבצע עבודה יפה אך סבירה, (בלי נגיד להשחיל בצינורות שאף אחד לא יודע לאן מגיעים ושעלולים להיות סתומים) זכותך לסרב להתקנה.

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לשים את המודם בנקודה של הוט ובעזרת הום פלאג להעביר את התקשורת בין המודם לראוטר על גבי רשת החשמל?

פורסם

אין לי נסיון בנושא, אך זה אפשרי במגבלות החשמל שיש לך בבית. (תלת פאזי עלול להיות בעייתי)

אך סביר להניח שלא תקבל רוחב פס של 100Mb גם בשיטה זו. אך אולי אני טועה והחדשים כבר מסוגלים.

פורסם

אתה יכול לרכוש PLC

תוכל להעביר רשת על גבי החשמל בבית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים