עבור לתוכן

חוות דעת על דיסק חיצוני, 2T, של Transcend ?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעוניין לקנות דיסק חיצוני של 2T.

חשוב לי שיהיה אמין.

עדיף יותר שקט מיותר מהיר.

לא מעניין אותי כל מיני פיצ'רים משונים, נורות, כפתורים, ותוכנות מיותרות שמגיעות עם המכשיר...

מה דעתכם על "Transcend StoreJet 35T3 TS2TSJ35T3 2TB USB 3.0"

http://ksp.co.il/?uin=16813

?

אני מוכן לשלם קצת יותר למשהו יותר טוב.

תודה,

צביקה

פורסם
  • מחבר

אם תסתכל ב http://ksp.co.il/?select=.1033..146..694..691..373.&list=1&sort=2&glist=1&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

תראה שהדגם ששאלתי עליו הוא הזול ביותר שהם מציעים עבור "2TB + USB3".

יש מגוון דגמים יותר יקרים של WD ושל סיגייט.

יש גם דגם יותר יקר של

Transcend -

http://ksp.co.il/?uin=21254

נראה שההבדל העיקרי בין שני ה Transcend הוא הגודל (שלא מעניין אותי).

בקיצור, לפי הבנתי את הנתונים היבשים, הדגם הראשון ב 435 ש"ח הוא אחלה.

ופה אני צריך את עזרת חברי הפורום.

לא תמיד הנתונים היבשים אומרים הכל, ולפעמים צריך גם לדעת לקרוא אותם נכון...

פורסם

Transcend מיצרים רק מארזי דיסקים ומשתמשים בדיקסים הפנימיים של היצרנים הגדולים, בדר"כ של סיגייט.

ולגבי אמינות - זה נטו מזל אישי על מה נפלת. הכל אותו חרא.

קח מה שמגיע עם יותר אחריות. (כל עוד מדובר בתוספת קטנה למחיר, לא כאשר הדיסק עולה 50% יותר) ודאג שהכל יהיה מגובה. כי לא ניתן לסמוך על דיסק קשיח בודד. על שום דיסק.

פורסם
  • מחבר

אוקי, כנראה שאלך על הדגם הראשון. הוא גם הכי זול, וגם מגיע עם 3 שנות אחריות.

לגבי העובדה שאי אפשר לסמוך על דיסק בודד - מסכים בהחלט.

מדובר בכונן שאמור לשמש לגיבויים בלבד, ולהחליף כונן גיבויים קיים (כבן 5 שנים של WD) שמתחיל להראות סימני מצוקה...

ופה נכנסים לשאלה הרקורסיבית - איך מגבים את הגיבוי? :-)

תודה לעוזרים.

פורסם

אם זה רק גיבוי והמידע קיים בעוד מקום, ניתן לוותר על גיבוי נוסף כל עוד אתה מוודא מדי פעם שהגיבוי תקין.

אם אם זה בעיה או שאתה רוצה שקט נפשי, אז פשוט מגבים גיבוי עם עוד גיבוי.

פורסם
Transcend מיצרים רק מארזי דיסקים ומשתמשים בדיקסים הפנימיים של היצרנים הגדולים, בדר"כ של סיגייט.

ולגבי אמינות - זה נטו מזל אישי על מה נפלת. הכל אותו חרא.

קח מה שמגיע עם יותר אחריות. (כל עוד מדובר בתוספת קטנה למחיר, לא כאשר הדיסק עולה 50% יותר) ודאג שהכל יהיה מגובה. כי לא ניתן לסמוך על דיסק קשיח בודד. על שום דיסק.

בדיוק, ולכן אני לקחתי את ה-Transcend שמגיע עם יותר אחריות ואפילו זול יותר (נדמה לי, אם לא אז הוא באותו מחיר) כמו המתחרה העיקרי שלו, הסיגייט.

יש לי אפילו 2 כוננים כאלה, אבל 3 טרה.

הם טובים ולא איכזבו אותי, אבל קשה להגיד עליהם שהם שקטים. אין לי מושג איך הם מתמודדים מול המתחרים, יכול להיות שהם למעשה בכלל הכי שקטים בשוק ואני סתם עושה להם עוול.. אבל סובייקטיבית לדעתי הם דיי מרעישים. עד כדי כך שאני מעדיף לנתק את הכונן שנמצא לידי מהחשמל כשהוא לא בשימוש.

אבל מצד שני אני אובססיבי לשקט, אצלי המחשב שקט לחלוטין וכמעט ולא קיים הבדל בין הרעש שהוא פועל ובין הרעש כשהוא כבוי לחלוטין.

פורסם

גם אני לקחתי את ה-Transcend רק בגרסת החצי טרה, עובד פיקס עד כה ושקט מאוד (לפחות אצלי).

בכללי, במידה ומדובר על כונן שממילא יהיה מחובר למחשב רוב הזמן ויהיה יותר נייח מאשר נייד, עדיף פשוט לקחת אחד פנימי. חיצוני הייתי לוקח 2.5" שכן הוא לא דורש חיבור חשמל נפרד אך כמו שאתה רואה הוא יקר יותר. אני מאוד אוהב את ה-25H3P שכן הוא כולל גומי מגן מה שמוסיף קצת לאמינותו.

פורסם
גם אני לקחתי את ה-Transcend רק בגרסת החצי טרה, עובד פיקס עד כה ושקט מאוד (לפחות אצלי).

מה חצי טרה? ה-500 ג'יגה זה בכלל לא אותו מוצר, זה כונן 2.5" נייד וקטן שלא דורש אפילו חיבור חשמל... אלה שני מוצרים שונים. אנחנו מדברים על הדגמים הגדולים, 2 טרה (או 3 במקרה שלי אבל אני לא חושב שזה משנה כי זה אותו עיקרון) בכונן 3.5" גדול עם חיבור חיצוני לחשמל.

גם יש לי כונן נייד 500 ג'יגה כזה והוא אכן שקט מאוד, זה לא אומר כלום..

אה, סליחה, מסתבר שיש להם גם דגם 2.5" בנפח 2 טרה... זה שפותח הדיון קישר אליו.

לא ידעתי, חשבתי שקיים רק דגם ה-3.5 (אולי כי הסתכלתי בזמנו רק על נפחי 3 טרה).

אני מניח שהוא יהיה שקט יותר מזה שיש אצלי, זה כבר הגיוני.

פורסם
  • מחבר

הרעיון של דיסק פנימי מעניין,אבל זה מחשב נייד,שמידי פעם מגיע לעמדה קבועה.

אפשר לחבר דיסק פנימי למחשב נייד,תוך שמירה על הניידות?

פורסם

עמרי - כן, התכוונתי ל-2.5" 25H3P. הרעש של הדיסק לרוב אינו תלוי בסדרה של אותו קשיח אלא פר קשיח, לכן לא ניתן לדעת האם הכונן ירעיש או לא.

צביקה - במידה ולמחשב הנייד שלך יש צורב ואתה לא משתמש בו, יש סיכוי שניתן להחליפו בכונן קשיח נוסף. אתה יכול לקרוא פה ולקבל רעיונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים