עבור לתוכן

** עתידו של מחלף האינטרנט (IIX) לוט בערפל

Featured Replies

פורסם

האיגוד שולח מייל תזכורת לחידוש הדומיין ובשום מקום לא מעודד אף אחד (ואפילו לא מספר בגילוי נאות) שניתן לבצע את התהליך באמצעות גורמים צד-3 במחירים מופחתים (או בכלל).

• תגובות 41
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז הנה אני מספר לך על זה. אתה כבר היום יכול להעביר במחיר של 44 שקלים ב-DTNT את הדומיין שלך לניהולם ובמועד החידוש תוכל לעשות זאת דרכם במחיר של 55 שקלים לשנה. ב-BOX ההעברה אינה עולה כסף והחידוש עולה רק 42 שקל. תפסיק לשלם מחירים מופקעים לאיגוד ויפה שעה אחת קודם.

ספר זאת גם לכל מי שאתה מכיר.

https://www.domainthenet.com/he/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D.aspx

https://www.box.co.il

פורסם
כל הפעילות שלי באיגוד, כמו באתר הזה, היא התנדבות נטו - אני לא מקבל משכורת, שכר או כל טובת הנאה ואפילו לא החזר הוצאות. במקום לפזר האשמות, אולי תרשם כחבר באיגוד ותצטרף כחבר שאולי יעזור לשנות משהו באיגוד.

ורק לידיעתך, האיגוד גובה 230 שקל עבור רישום דומיין על מנת לעודד אנשים להרשם באמצעות רשמים שגובים כמה עשרות שקלים. התוכנית שכרגע מתגבשת היא להפסיק כליל את מכירת הדומיינים באופן ישיר ועל ידי כך לעודד רישום אצל הגופים הפרטיים.

אתה צודק וזו אכן הכוונה - אני מקדם החלטה שתביא לכך שהאיגוד יפיסק למכור שמות דומיין באופן ישיר ושהכל יעבור דרך רשמים פרטיים.

אתה לא עושה שום דבר שלא נקבע כבר מראש.

העברת הלקוחות לקבלי משנה שמקבלים הנחות גדולות היא הדרך המושלמת להעביר כספים למקורבים.

הפסקת רישום דומיין אצל האיגוד(במחיר מופקע) לגמרי! הוא פשוט דרך להוריד חלק מהביקורת שמופנת כלפיהם.

הנזק כבר נעשה.

כספים עוברים לידיים פרטיות(חלקם הגדול למקורבים), ומחירי הדומיינים הישראלים גבוהים מאלו בשאר מקומות העולם.

ואתה משרת את הליסטים שעשו זאת, עוזר להם לעשות בקרת נזקים לצורך שימור השיטה הקלוקלת, ומוכר את הרעיון כאילו זה היה דבר טוב!

ממש חבר איגוד שעוזר לשנות... :rolleyes:

[סרקזם] אולי בעתיד גם אתה תהיה מספיק חשוב באיגוד כדי לקבל עמלה על כל דומיין שנמכר...

פורסם

למה באמת צריך רשמים?

אם לאיגוד האינטרנט יש כבר פלטפורמה למכירת דומיינים, מדוע שלא ימכור ישירות ללקוח הסופי במחיר נמוך?

בשביל מה אנחנו צריכים את התיווך של הרשמים?

פורסם

לא, הפוך.

זה שיש כמה רשמים זה טוב, כי זה מעודד תחרות. גם בחו"ל יש כמה וכמה גופים שאתה יכול לרשום דרכם דומיינים בינלאומיים.

השאלה היא לא למה יש מתווכים אלא למה בכלל יש "בוס גדול" ששולט עליהם...

אני תוהה לעצמי... האם גוף כזה קיים באיזשהו מקום בכל רחבי הגלובוס הזה, מלבד בישראל עם שיטת השקשוקה שלה?

פורסם

תלוי איך זה עובד.

האם הרשמים מעבירים את בקשת הרישום לאיגוד האינטרנט והוא זה שמבצע את הרישום בפועל? אם כן, הם די מיותרים, בשביל מה התיווך הזה? גם ככה הכול נעשה באינטרנט, אין שום ערך מוסף לרשמים. זו גם לא באמת תחרות, משום שהאיגוד בטח גובה מהם סכום מסוים ויכול להעלותו כרצונו. התחרות היא רק על הפרמיה שהרשם גובה מעבר למחיר הבסיסי שהאיגוד גובה מהרשם.

מצד שני, אם הרשמים יכולים לרשום בעצמם דומיינים מבלי להיות תלויים באיגוד האינטרנט, אז כלל לא צריך אותו.

פורסם

לדעתי מדובר במצב השני, הרי בשום מקום אחר בעולם אין "איגוד אינטרנט".

פורסם
  • מחבר

והנה המקבילה האנגלית שפועלת בדיוק באותה צורה - http://www.nominet.org.uk

פורסם

מה בדיוק החברות האלה עושות?

חוץ מ-3 מדינות בעולם, עם כל הכבוד, זה קיים במקומות נוספים?

זה קיים בארה"ב? בסין? ביפן?

פורסם

כן. אני לא רוצה להכליל (תמיד יש יוצאי דופן), אבל לכל מדינה יש גוף על מרכזי שאחראי על ניהול ה- ccTLD שלה.

זה מבנה היררכי.

חפש בויקיפדיה את הסיומת שמעניינת אותך ותסתכל בעמודה הימנית בפרטי ה-Registry.

לדוגמה: http://en.wikipedia.org/wiki/.jp

סיומות gTLD נופלים תחת ניהולו של ICANN שנמצא בראש הפירמידה.

פורסם

תמיד יהיה מישהו על השאלטר.

השרתים תמיד יהיו שייכים לגוף מסויים שמתחזק אותם ומאפשר גישה לפונקצות.

האנשים שעליהם "הוטלה" האחריות יכולים להקים איזה מערך שהם רוצים שישרת את המטרות שלהם.

אם המטרה שלהם היתה להסדיר את הרישום כל הסיפור היה זול ויעיל יותר.

אם המטרה שלהם לסחור במה שהם קיבלו כ"משאב" אז כך בדיוק נראה המצב שם.

למה מי שקונה מהם יותר, מקבל הנחה ומבצעים(ומי שמקבל מהם הנחה ומבצעים מוכר יותר ולכן קונה יותר), ושאר האדם צריכים לשלם מחיר מוגזם מאוד שאינו פרופורציונלי בשום אופן לעלות החזקת המשרד שעוסק בקבלת הזמנות לרישום וחידוש?

כי כך בדיוק אומרים חזק גם "אנחנו לא מוכרים" וגם "אחרים מוכרים במבצע! תקנו שם".

אם לא היו מוכרים בכלל היו מעודדים רק "אנחנו לא מוכרים".

אבל האמת היא שהם כן מוכרים, אך רק למעטי מספר המובילים, וכך מעבירים כספים מ"משאב" לקבוצות ריכוז(אחד לאייל אחד לשימשון ואחד ליובב).

האם אני יכול לקבל מחיר מבצע מהם גם?

כמה אני צריך לקנות כדי לקבל הנחה?

20% הנחה בקניית 10 דומיינים?

50% הנחה בקניית 100 דומיינים?

100% הנחה בקניית 1000 דומיינים?

ו500% הנחה בקניית 10000 דומיינים?

מה שמוביל לריכוזיות ותמיד המובילות ישארו בראש כי אין אפשרות לתת להם תחרות מבלי להפסיד כספים בדרך.

הריצה במעלה ההר עולה יותר מדי יחסית לתמורה שבקצהו.

שזה בדיוק מה שתיכננו ועשו סביר להניח האנשים שעבדו בראש האיגוד בתחילת דרכה ו/או בהמשך, גם כדי להזרים כספים מהאיגוד אל כיסם הפרטי דרך קבלני משנה, וגם כדי להשתלט על טווח רחב של דומיינים שוודאי אפשר למכור אחר כך את חלקם ברווח גדול מאוד.

יש באמת צורך לגבות יותר על רישום פחות דומיינים?

הרי אני יכול לעשות זאת אוטומטית דרך אתר האינטרנט.

הרשימה של הדומיינים ואישור תשלום בכל מקרה יגיעו לאיגוד בדיוק באותם רשימות.

למה לתת הנחות לקבוצות ריכוזיות על דבר שאפשר לעשות דרך טופס רישום אלקטרוני?

שערוריה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים