עבור לתוכן

** עתידו של מחלף האינטרנט (IIX) לוט בערפל

Featured Replies

• תגובות 41
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שניכם צודקים. ו באמת אולי מספיק עם ההיתלהמויות . והיה מתאים פה גילוי נאות

פורסם
  • מחבר
הגישה הזאת לא תוביל אותך רחוק, היזהר לך עם הערות כאלה.

1. זו חברה חדשה שקמה לפני כשנה והיא היחידה שמציעה מחיר כזה. עד אז (וגם היום) קניה ו/או חידוש של דומיין ישראלי דרך האיגוד עצמו עלו 230 ש"ח (יש לי חשבוניות אם אתה רוצה לראות) לעומת דולרים בודדים בדומיינים COM.

2. המוח שלך מפגר. אם אתה חושב שהספקיות האומללות מהדוגמה שלך (עם המנויים הבודדים שלהן) הן אלה שמשפיעות על מחיר ספקיות האינטרנט בישראל - אולי כדאי שתתעורר למציאות.

3. זאת היתה דוגמה שרירותית אבל לא ציפיתי ממך להבין, זה בסדר.

האיומים שלך לא ממש מטרידים אותי וחבל שאתה נוקט בגישה שתפגע בגולשים של הפורום הזה. אם אתה רוצה שאני אמתן את התגובות שלי, מן הראוי שגם אתה תעשה כך - נאה דורש-נאה מקיים.

פרט לכך - המחיר של כל החברות שמוכרות דומיינים נע היום בארץ בין 42 שקל (ב-box.co.il) ל-55 שקל (ב-domain the net). זה שאתה פרייר שרושם את הדומיינים שלו באיגוד ומשלם 230 שקל - זו באמת בעיה שלך.

אני אולי מפגר, אבל אתה לא מבין הרבה בעסקים - ככל שיש פחות חברות שמציעות את אותו שירות - ככה המחיר עולה. כשהיו כאן שלוש חברות סלולר (לפי הדוגמא שלך) המחירים היו בשמיים. רק כאשר התווספו עוד חברות חדשות נוצרה כאן תחרות אמיתית. העובדה שיש בישראל ISP קטנים שמזנבים בגדולים היא זו ששומרת על המחירים הנמוכים.

העובדה שבחרתי להתנדב - אני לא מקבל על כך אגורה - ולהבחר לאיגוד האינטרנט נעשה על מנת לשנות את ההתנהלות הבעייתית שלו כפי שאני עצמי תארתי באין סוף פוסטים בשנה וחצי האחרונות (http://www.netcheif.com/blog/?cat=202).

ואני רוצה להדגיש, כפי שכבר עשיתי בשרשור הזה לא פעם - לדעתי אין ל-IIX חשיבות יוצאת דופן ובהחלט ניתן להסתדר בלעדיו. הנקודה שאתה מפספס היא שמשרד התקשורת הוא זה שמחייב את קיומו כיוון שהוא מחייב את כל ה-ISP בישראל שיש להם יותר מ-20,000 לקוחות להיות מחוברים אליו.

מה שלטעמי הוא לא בסדר הוא השימוש הציני שעושים ה-ISP הגדולים באיגוד על מנת להלחם במשרד התקשורת.

והערה לסיום - ה-ISP שמשרת אותך - HOTNET - אינו מחובר באופן ישיר לנטוויז'ן. אני מניח שאתה מבין לבד מה יקרה אם לא יהיה IIX...

פורסם

אם לא יהיה IIX, אז HOTNET ונטויז'ן ידאגו להיות מחוברות באופן ישיר, לשתיהן יש אינטרס לזה (בהנחה שזה אכן משפיע על משהו. אם זה לא, אז לא יהיה חיבור ישיר, ולאף אחד לא יהיה אכפת). הספקיות הקטנות פשוט יתחברו לאחת הספקיות הגדולות ויקבלו את אותו שירות מהן, מן הסתם תמורת אותו כסף או קצת יותר.

מבחינת הלקוח לא צריך להיות שום הבדל, לא במחירים ולא בתפקוד הרשת בפועל. גם אם IIX ייעלם יום אחד, אף אחד לא ישים לב, אלא אם כן תספר להם.

הסיטואציה הבעייתית היחידה תהיה אם איגוד האינטרנט יחליט לנהוג בנקמנות ולסגור את הIIX בפתאומיות בלי לספר לאף אחד מראש, שאז יכולות להיות בעיות עד שכל הספקיות יגמרו לסדר את החיבורים ביניהן. אבל הם לא הולכים להיות כאלה רעים, במיוחד כשאתה שם כדי לשמור עליהם. נכון?

פורסם
ככל שיש פחות חברות שמציעות את אותו שירות - ככה המחיר עולה. IIX...

זה לא תמיד נכון - סיסמה שמוכרים לנו כבר שנים אבל תכלס מה שיקבע את המחירים זה שינוי הגישה של כל החברות היום (לא מאמין שיקרה אי פעם) עם השנים כולם נהיו גרידים מאוד בעולם וגם אצלנו.

כשבני האדם יפטרו מטבע החזירות שהשתלט עליהם ב 10-15 שנה האחרונות אולי נחיה בעולם טוב יותר - אישית לא מאמין שיקרה.

[h=2]מחירי הסיגריות בישראל ובעולם[עריכת קוד מקור | עריכה][/h]עד לשנת 2001 מחירי הסיגריות בישראל היו תחת פיקוח משרד התעשייה והמסחר, ונמכרו במחיר זהה בכל החנויות, הקיוסקים ורשתות השיווק למיניהן. ב-ינואר 2001 הוסר הפיקוח על מחירי הסיגריות. פתיחת שוק הסיגריות לתחרות הביאה לעליית מחירים ולשוני גדול במחירי הסיגריות.

בשנת 2004 הועלה שיעור המס הקנייה על רכישת סיגריות בישראל בכאחוז אחד מעל שיעורו הקודם שהיה בקירוב 70% (המספרים אינם מדויקים בשל חישוב המתבצע בצמוד למדד המחירים לצרכן). שיעור מס זה נמוך מעט מהממוצע העולמי. על פי אתר רשות המסים בישראל, גובה המס אמור לגלם את עלות תוצאותיו הבריאותיות והכלכליות של העישון לחברה. ההכנסות המדינה ממס זה עמדו ב־2009 על 4.1 מיליארד שקלים, כאשר עלות העישון למערכת הבריאות בלבד עומד על 1.75 מיליארד שקלים‏[8].

בקנדה לדוגמה, המס גבוה יותר והרגל העישון הופך לנטל כלכלי משמעותי. העלאת המס בקנדה בשיעור חד של 146% בשנת 1991 הביאה לפער של כ-50% במחיר של פקט (חבילה שבה 10 קופסאות סיגריות רגילות) קנדי בהשוואה לפקט זהה בארצות הברית. הדבר אמנם הוביל לירידה בשיעור המעשנים, אך גם לעלייה בנתח השוק של סיגריות מוברחות (רבות מהן מיוצרות בקנדה).

בארצות הברית המס המוטל על הסיגריות שונה ממדינה למדינה, עובדה שמביאה לפער מחירים גדול בין המדינות, ולתופעות של הברחות בלתי חוקיות של חפיסות לאזורים היקרים יותר.

בקרב עניי בנגלדש, פקיסטן, אפגניסטן, סרי-לנקה, קולומביה והודו סיגריות הבידי צברו פופולריות עקב מחירן הנמוך וזמינותן.

נלקח מויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%94

ולפני שמישהו יגיד זה המיסים שגרמו לעלייה , לא לשכוח שבשנים המוזכרות לא היה מיסוי כזה אגרסיבי על הסיגריות , המיסים הצטרפו לחגיגה הגרידית\חזירית באיחור של כמה שנים..

פורסם
זה לא תמיד נכון - סיסמה שמוכרים לנו כבר שנים אבל תכלס מה שיקבע את המחירים זה שינוי הגישה של כל החברות היום (לא מאמין שיקרה אי פעם) עם השנים כולם נהיו גרידים מאוד בעולם וגם אצלנו.

כשבני האדם יפטרו מטבע החזירות שהשתלט עליהם ב 10-15 שנה האחרונות אולי נחיה בעולם טוב יותר - אישית לא מאמין שיקרה.

נלקח מויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%94

ולפני שמישהו יגיד זה המיסים שגרמו לעלייה , לא לשכוח שבשנים המוזכרות לא היה מיסוי כזה אגרסיבי על הסיגריות , המיסים הצטרפו לחגיגה הגרידית\חזירית באיחור של כמה שנים..

אה - יש בזה משהו

לרגע חשבתי שמה שקובע מחירים (בשוק חופשי) זה פשוט היחס בין הביקוש וההיצע,

אבל יש מצב שאתה צודק ובעצם כל מה שאנחנו צריכים לעשות כדי להוריד מחירים זה רק לשנות את טבע האדם

איך לא חשבו על זה קודם, בעצם?

פורסם

פרט לכך - המחיר של כל החברות שמוכרות דומיינים נע היום בארץ בין 42 שקל (ב-box.co.il) ל-55 שקל (ב-domain the net). זה שאתה פרייר שרושם את הדומיינים שלו באיגוד ומשלם 230 שקל - זו באמת בעיה שלך.

אני מזועזע כשאני קורא ביטויים שכאלו.

מה זאת אומרת זו בעיה שלו?

אם האיגוד לוקח פי כמה, הוא לא יותר טוב מ012 שגובים מחיר גבוה מאוד במחירון, ומחיר דומה למתחרים למי שלא נופל בפח.

למה הפח זה דבר בסדר מבחינתך?

למה אתה לא רואה את זה בדיוק כמו מה שזה, התנהגות נבזית.

מילא כשחברה מסחרית יכולה לעשות מה שהיא רוצה כי מדינת ישראל ומשפט החוק שם זין על האזרח.

אבל שאירגון ללא מטרת רווח יעשה זאת? ביזיון לתפקיד ולמטרה לשמה הוא נוצר!!!!!!!! שבוי בידיי ליסטים!!!

ואני רוצה להדגיש, כפי שכבר עשיתי בשרשור הזה לא פעם - לדעתי אין ל-IIX חשיבות יוצאת דופן ובהחלט ניתן להסתדר בלעדיו.

והערה לסיום - ה-ISP שמשרת אותך - HOTNET - אינו מחובר באופן ישיר לנטוויז'ן. אני מניח שאתה מבין לבד מה יקרה אם לא יהיה IIX...

הם יתחברו אליהם בדרך אחרת?...

נשמע שאתה מבובלבל מעט.

נראה כמו אינטרסים כפולים דעות כפולות.

פורסם

הבחור הוא בעל עניין, זה הכל. הוא לא טורח ולא טרח לציין גילוי נאות, אבל השקר שלו נחשף.

פורסם

למה הם מוכרים ב230 שקל לציבור הרחב ולעסקים במחיר נמוך מאד?

אני אנסה לענות.

א) כי תמיד יהיו כמה בורים שישלמו להם.

ב) זאת דרך מצויינת להוציא כספים מהאיגוד ולהעביר לכיסם הפרטי.

איך? אתם שואלים.

פשוט מאוד. עושים מבצע לעסק של מקורב, ומהר מאוד הוא הופך להיות העסק המוביל בתחום הדומיינים.

אני מניח שהדבר נעשה בשלבים המוקדמים של האיגוד, והניירת שאולי מצביעה על האפשרות כבר מזמן לא קיימת.

ואם היא קיימת, למי בכלל יש אליה גישה? ולך תוכיח שהיתה כוונת זדון.

ג) תמיד אפשר לומר למי שנותן ביקורת לא נעימה שהוא מדבר שטויות ומדמיין תיאוריות קונספירציה הזויות.

ד) תמיד אפשר לומר שהם מעדיפים לצמצם את מערך העובדים שלהם ולעבוד ביעילות מול קבלני משנה.

ה) תמיד אפשר לומר שהפרשי המחירים בין לקוחות הם עניין של מסחר כמותי.

העיקר אפשר לשלם כסף לאנשים שיודעים לשמור על כבוד המעסיק ולהכחיש במלוא בורותם ונחרצותם.

אתם חייבים להודות זאת שיטה מאוד נחמדה.

אבל היא לא ראויה לפונקציה הציבורית אותה היא אמורה למלא.

מעניין כמה ההפרשים במחירים בין כל הלקוחות הגדולים שעובדים איתם.

בהחלט שווה לחקור את הכיוון, ולהסתכל גם בהיסטוריה.

אולי אפילו הם יחליטו תוך כדי לצמצם את ההפרש כדי לחזק את ההכחשה שלהם בתגובה לכתבה בסוף התחקיר.

[סרקזם]

נראה שבכל עסק או משרד או אירגון או איגוד יש צורך בתחקיר מעמיק כדי להביא דברים למסלולם הראוי.

ואין מספיק כתבי תחקיר להשכרה בפריימטיים בשביל כולם לצערי.

יאללה chief תתחיל לשאול שאלות באירגון.

[/סרקזם]

פורסם

איך זה עובד ברחבי העולם? גם שם יש מחלפי אינטרנט שהספקים הגדולים חייבים להתחבר אליהם?

ובלי קשר, החזירות של איגוד האינטרנט מבחילה. עדיף שלא ימכור דומיינים ישירות מאשר שימכור במחירים כאלה להדיוטות.

פורסם
אה - יש בזה משהו

לרגע חשבתי שמה שקובע מחירים (בשוק חופשי) זה פשוט היחס בין הביקוש וההיצע,

אבל יש מצב שאתה צודק ובעצם כל מה שאנחנו צריכים לעשות כדי להוריד מחירים זה רק לשנות את טבע האדם

איך לא חשבו על זה קודם, בעצם?

בטוח שחשבו, אבל בעלי האינטרסים חזקים יותר ככה שאי אפשר לעצור את זה אלא אם הם יחליטו לעצור את זה וכמו שזה נראה הם לא שבעים אף פעם.

בוא לא נספים את התרד ;)

פורסם

אכן, טבע האדם לא משתנה בגלל בעלי אינטרסים :facepalm:

פורסם
בוא לא נספים את התרד ;)
פורסם

טבע האדם משתנה כל הזמן.

אם יש דבר אחד שאפשר לסמוך עליו זה שאנשים שלא סומכים אחד על השני לעולם לא יעזו לגנוב כשהאחרים מסתכלים.

לכן שקיפות היא דבר חשוב.

הגנב נמצא באפילה.

הפירצה קוראת לגנב.

פורסם
  • מחבר
הבחור הוא בעל עניין, זה הכל. הוא לא טורח ולא טרח לציין גילוי נאות, אבל השקר שלו נחשף.

כרגיל אצלך - השמצות חסרות בסיס. איזה עניין יש לי? הפעילות שלי בוועד האיגוד אינה סוד - אני בעצמי פרסמתי על כך פוסט מפורט. פרט לכך, כל הפעילות שלי באיגוד, כמו באתר הזה, היא התנדבות נטו - אני לא מקבל משכורת, שכר או כל טובת הנאה ואפילו לא החזר הוצאות. במקום לפזר האשמות, אולי תרשם כחבר באיגוד ותצטרף כחבר שאולי יעזור לשנות משהו באיגוד.

ורק לידיעתך, האיגוד גובה 230 שקל עבור רישום דומיין על מנת לעודד אנשים להרשם באמצעות רשמים שגובים כמה עשרות שקלים. התוכנית שכרגע מתגבשת היא להפסיק כליל את מכירת הדומיינים באופן ישיר ועל ידי כך לעודד רישום אצל הגופים הפרטיים.

- - - תגובה אוחדה: - - -

איך זה עובד ברחבי העולם? גם שם יש מחלפי אינטרנט שהספקים הגדולים חייבים להתחבר אליהם?

ובלי קשר, החזירות של איגוד האינטרנט מבחילה. עדיף שלא ימכור דומיינים ישירות מאשר שימכור במחירים כאלה להדיוטות.

אתה צודק וזו אכן הכוונה - אני מקדם החלטה שתביא לכך שהאיגוד יפיסק למכור שמות דומיין באופן ישיר ושהכל יעבור דרך רשמים פרטיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים