עבור לתוכן

** עתידו של מחלף האינטרנט (IIX) לוט בערפל

Featured Replies

פורסם

מהומה גדולה פרצה באפריל בשנה שעברה כאשר שחברת נטוויז'ן התנתקה ממחלף האינטרנט הישראלי (ה-IIX).

הנפגעות העיקריות - ספקיות האינטרנט הקטנות - פנו בבהילות למשרד התקשורת וזה חייב את נטוויז'ן להתחבר ל-IIX מחדש.

נטוויז'ן אמנם עשתה כמצוות המשרד אך תחת מחאה רמה. על מנת להדגיש את מורת רוחה היא החליטה לפתוח במרד תשלומים ואינה משלמת את חלקה בתפעול המחלף.

אחרי נטוויז'ן צעדו מספר ספקיות אינטרנט נוספות תוך שהם מעמידות בספק את עתידו של ה-IIX המתופעל על ידי איגוד האינטרנט.

על ידי המנעות מתשלום, הספקיות רוצות למוטט כלכלית את מחלף ה-IIX, להביא לסגירתו ובכך לעקוף את ההוראה של משרד התקשורת.

מן הראוי שהספקיות הסרבניות ומשרד התקשורת יכנסו לעובי הקורה של בעיה זו.

פרטים נוספים בפוסט שלי - http://www.netcheif.com/blog/?p=4997

• תגובות 41
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מהומה על כלום.

אפשר לחשוב מה הIIX הזה מייצג? ולא רק היום, אלא גם לפני הרבה שנים.

פורסם
  • מחבר

כשתהיה לקוח של ISP קטן כמו אקספון שאין לו חיבור ישיר לאף ספק גדול, אתה תדבר אחרת.

פורסם

אני לא מבין איפה הבעיה פה? הקישוריות בין כל חברת ISP בישראל הוא מספיק טוב ללא צורך באיזה גוף הזוי שכבר לא נחוץ מזמן שינסה להרוויח ולשלוט על "צומת דרכים" שלא נחוצה בשום צורה לאף אחד.

וגם אם ישנה בעיית ביצועים רצינית, למה חברת ISP קטנה לא דואגת לחיבור WAN תואם לצרכים שלה? זה לא שהם צריכים לתחום על חוזה peering חדש מול חברה באירופה/אסיה או משהו בסגנון.

זה באמת לא יותר מסערה בכוס תה.

פורסם

רק אציין שמזכיר לי את הפרק מסאות' פארק

south-park-router-490.jpg

פורסם

chief, המפה של רוחבי הפס המזעריים אשר בשימוש שצירפת בכתבה, מוכיחה עד כמה המחלף הזה מיותר.

פורסם
  • מחבר

אין לי ויכוח לגבי הנחיצות של ה-IIX. בעייני, המשך קיומו של ה-IIX אינו חובה אבל מן הראוי שכשמשרד התקשורת מחייב את הספקיות, בעקבות לחץ של הציבור, להיות מחוברות ל-IIX - שגם ידאג שיהיו מקורות להפעלתו.

פורסם

אבל על מה הלחץ? :)

לאותו ציבור זה באמת לא ישנה דבר.

פורסם
  • מחבר

זה מה שקרה בהתנתקות הקודמת - "ספקיות האינטרנט הקטנות זועמות. לקוחות שלהן כרגע לא יכולות לגשת לתכנים שנמצאים אצל נטוויז'ן. 3 ספקיות לפחות פנו מהבוקר למשרד התקשורת ודרשו לחייב את נטוויז'ן להתחבר מחדש למחלף. הספקיות הן 018 אקספון, Fast ו-Icomm. יחדיו הן מייצגות עשרות אלפי לקוחות."

http://www.themarker.com/technation/1.2008183

פורסם

בעיה שלהן.

אין שום סיבה שאזרחי ישראל (באופן עקיף כמובן) ימשיכו לממן את הגוף הארכאי והחזירי הזה.

איגוד האינטרנט הוא גוף מיותר, חצוף (אין שום סיבה שדומיין ישראלי יעלה פי 10 ויותר (!) מכמה שעולה דומיין COM), ומביך (עינב גנד גלילי).

טוב מאוד אם יסגר.

ואם על הדרך ספקית קטנה כלשהי לא תטרח לדאג לעצמה בצורה אחרת - בעיה שלה.. אני לא אזיל דמעה.

אין שום סיבה שאזרחי המדינה כולם ישלמו יותר, על מנת להחזיק בחיים חבריות פרטיות מסחריות.

למעשה, הטענות שלך הן בדיוק הטענות שהיו לעובדי חברות הסלולר בזמן הרפורמות החדשות. "עובדים יפוטרו!!!!"

סליחה עם כל הכבוד.... אני מעדיף ש-500 עובדים מיותרים יפוטרו ו-5 מיליון אזרחים ישלמו רבע (!) מחשבון הטלפון החודשי שלהם, מאשר ש-500 העובדים האלה ישמרו על העבודה בשכר מינימום שלהם, ו-5 מיליון אזרחים ישלמו פי 4.

פורסם
  • מחבר

כרגיל אצלך, התלהמות היא שם המשחק. כולם מטומטמים ורק אתה גאון.

1. דומיין ישראלי עולה 50 שקל (ראה box.co.il) - כולל מע"מ של 18% - כלומר נטו 42 שקל. דומיין COM עולה סביב 10$ - כלומר 35 שקל. ממש פי 10.

2. ההשוואה לסלולר ממש מפגרת - אם הספקיות הקטנות יעלמו וישארו רק 3 הגדולות - מה לדעתך יקרה? המחירים יעלו או ירדו. המחירים של ה-ISP נשמרים נמוכים רק בגלל שיש 10 חברות שמתחרות אחת בשניה. תצמצם את התחרות - תשלם יותר.

3. דרך אגב, איפה יש 500 עובדים?

פורסם

מה בדיוק יקרה לנו במידה והצומת תחדל מלהתקיים?

פורסם
מה בדיוק יקרה לנו במידה והצומת תחדל מלהתקיים?

משהו מן הסוג הזה, פחות או יותר:

פורסם
כרגיל אצלך, התלהמות היא שם המשחק. כולם מטומטמים ורק אתה גאון.

1. דומיין ישראלי עולה 50 שקל (ראה box.co.il) - כולל מע"מ של 18% - כלומר נטו 42 שקל. דומיין COM עולה סביב 10$ - כלומר 35 שקל. ממש פי 10.

2. ההשוואה לסלולר ממש מפגרת - אם הספקיות הקטנות יעלמו וישארו רק 3 הגדולות - מה לדעתך יקרה? המחירים יעלו או ירדו. המחירים של ה-ISP נשמרים נמוכים רק בגלל שיש 10 חברות שמתחרות אחת בשניה. תצמצם את התחרות - תשלם יותר.

3. דרך אגב, איפה יש 500 עובדים?

הגישה הזאת לא תוביל אותך רחוק, היזהר לך עם הערות כאלה.

1. זו חברה חדשה שקמה לפני כשנה והיא היחידה שמציעה מחיר כזה. עד אז (וגם היום) קניה ו/או חידוש של דומיין ישראלי דרך האיגוד עצמו עלו 230 ש"ח (יש לי חשבוניות אם אתה רוצה לראות) לעומת דולרים בודדים בדומיינים COM.

2. המוח שלך מפגר. אם אתה חושב שהספקיות האומללות מהדוגמה שלך (עם המנויים הבודדים שלהן) הן אלה שמשפיעות על מחיר ספקיות האינטרנט בישראל - אולי כדאי שתתעורר למציאות.

3. זאת היתה דוגמה שרירותית אבל לא ציפיתי ממך להבין, זה בסדר.

פורסם

מה קרה??

זה דיון אישי?

נ.ב. בלי קשר להערות פוגעניות, אולי כדאי לגלות קצת רגישות:

http://www.netcheif.com/blog/?p=4823

:scared0018:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים