עבור לתוכן

התלבטות קלה בלוח אם למחשב חדש..

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים יש לי התלבטות קטנה בין 2 לוחות אם למחשב חדש..

המפרט :

870 ₪ - Intel Quad Core i5 4570 3.2Ghz S1150

390 ₪ - 8GB (2x4GB) Crucial Balistix Sport DDR3 CL9 1600Mhz

2230 ₪ - MSI GTX780 3GB DDR5

499 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III

299 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty

90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90

120 ₪ - * מבצע * - Cooler Master Hyper TX3 EVO

אופציה 1 :

390 ₪ - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 , כאשר אם אני לוקח את הנ"ל אני משאיר את הזכרונות בערוצים הכפולים.

אופציה 2 :

300 ₪ - Gigabyte GA-H81M-HD3 (Front USB3 HDMI Optical) S1150 , כאשר אם אני לוקח את הנ"ל אני מחליף לזכרון 1 בעל 8 גיגה..

החיסכון שאני מרוויח כביכול מההחלפות הנ"ל (לוח אם + זכרונות) הוא של בערך 200 ש"ח..

השאלה שלי היא :

א.האם זה שווה את זה? לאור העובדה שאני לא כזה רואה את עצמי מוסיף זיכרון להגיע ל32 גיגה..

ב. האם הגרסא הזאת B85M D3H טובה יותר מגרסאותיה האחרות של הB85 ? למשל ראיתי שחלק משלבים את הDS3H במפרטים .. אז מה ההבדל בדיוק?

תודה על העזרה !

פורסם

הכנתי השוואה בין הלוחות של Gigabyte לסוקט 1150:

2edze4w.jpg

סימנתי בירוק תכונות שלדעתי הן טובות מאד, בכחול תכונות שהן בסדר ובאדום תכונות שטעונות שיפור. כמו כן הוספתי מחירים ממספר חנויות (המחירים הם מלפני 3-4 ימים). עכשו תחליט אילו תכונות חשובות לך והאם שווה להשקיע יותר בשביל לקבל אותן.

הערה: לא הכנסתי לטבלה את כמות הזיכרון הכוללת הנתמכת, אבל מעשית מדובר ב 8GB כפול מספר חריצי ההרחבה לזיכרון (ה DIMMs). כלומר בלוח בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון נתמכים עד 16GB ובלוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון נתמכים עד 32GB.

מהטבלה עולה כי לוחות ה D3H פחות משתלמים, שכן בכמעט אותו מחיר ניתן למצוא לוח מסוג HD3, שיש לו גם חריצי הרחבה מסוג PCI-E X1, שלא קיימים בלוחות מסוג ה D3H, אבל מצד שני לוחות ה HD3 גדולים יותר (גודל ATX), ולכן לא בטוח שיתאימו לכל מארז שתקנה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על ההשקעה בטבלה !!..

אז ככה שאת כל סדרת ה87 אני לא יקח כי זה סתם יקר ומוגזם אין לי צורך בזה.

את ה B85M HD3 אני לא אקח כי שם יש רק 2 חריצים אז זה סתם יקר אם כבר אז את ה81.

השאלה שלי זה מה זה PCI-E X1? ואיך הוא מפריע אם הוא חסר..

ההתלבטות הגדולה שלי היא בין הדגמים שהזכרתי כי הם שווים לתג מחיר שלהם .. השאלה העיקרית שלי היא אם כבר אני משקיע במחשב עדיף שיהיה לי ה2 מקומות זיכרון הנוספים האלה משום שאם כן אני בכיף יכול להרשות לעצמי לשים 2 זכרונות ואם לא אז אני יצטרך לעשות זיכרון אחד על מנת להשאיר מקום לעוד אחד בעתיד.

כיום 8 גיגה מספיק .. אבל מתי נצטרך 32 גיגה ולמה?

כל שאר ההבדלים אם זה פחות חיבור ויותר חיבור זה לא כזה משנה לי.. רק הקטע של ה2 מקומות זיכרון הנוספות זה מה שלא מסתדר לי..

התוספת של ה2 מקומות זיכרון האלה בעצם מייקר לי את הקנייה (גם הלוח עצמו וגם 2 זיכרונות) ומקשה עלי למצוא מארז וספק טובים בתג מחיר נמוך..

אני יודע שאני מקשה עליכם אבל תנסו לעזור לי איכשהו כי זה באמת החלטה קשה עבורי ..

פורסם

ובשביל מה אתה צריך 4 חריצי הרחבה לזכרונות או בשביל מה אתה צריך לפצל את הכמות לשניים הרי שאין היום תועלת ב-dual channel?

בלוח הזה למשל Gigabyte GA-H81M-HD3 שהוא השמאלי ביותר יש תמורה מעולה למחיר מבחינת חיבורים(במיוחד חיבורי אאודיו).

smalul כל הכבוד על ההשקעה, צריך לציין בטבלה בקשר לטכנולוגיית crossfire שאמנם רשום שחלק מהלוחות תומכים בה, אך לא בכזו רמה שתאפשר

מהירות תעבורת נתונים סבירה(X8) לשימוש במשחקים, מהירות תעבורת הנתונים שתתקבל על לוחות אלו בחיבור שני כרטיסים בקרוספייר היא X4 שזה מאוד נמוך ויסרס

את הכרטיסים של היום. רק בחלק מהלוחות בעלי ערכת השבבים Z87 ישנה תמיכה במהירות סבירה(X8) שלא תגביל את כרטיסים המסך כיום.

פורסם

@idanmal

צודק - אפשר לראות את זה בטבלת ההשוואה מהאתר של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4516,4566,4567,4517,4674,4568,4492

בכל אחד מהלוחות הנ"ל, חריץ ה PCI-E X16 השני עובד מעשית כמו PCI-E X4, וזאת כמובן תהיה ה"מהירות" של מערך ה Crossfire. יותר מזה, בלוח GA-H87-HD3 כתוב במפורש ששימוש בחריץ ההרחבה השני (ה PCI-E X4) יגרום לך שחריצי ההרחבה מסוג PCI-E X1 יפסיקו לעבוד...

האמת - אני לא זוכר מתי מישהו ביקש לאחרונה מחשב שבו יהיה מערך Crossfire, ולכן לא טרחתי להתייחס לזה.

@COOL123456

ההתלבטות שלך היא בין לוח שעולה כ-300 ש"ח ללוח שעולה כ-400 ש"ח. אם אתה מוכן להשקיע רק 300 ש"ח בלוח, ה H81M-HD3 ייתן את התמורה הטובה ביותר. אם אתה מתכוון להשקיע כ-400 ש"ח בלוח, אז קח כבר את ה B85-HD3 (אם אתה זקוק לחריצי הרחבה מסוג PCI-E X1, או למקרה הלא סביר שאי פעם בעתיד תעשה מערך Crossfire של כרטיסי מסך חלשים יחסית), או את ה B85-D3H אם אתה יודע בוודאות שאתה לא זקוק לחריצי הרחבה מסוג PCI-E X1, שאתה לא תבנה מערך Crossfire כלשהו ואתה רוצה לחסוך עוד כמה שקלים.

העניין הוא שלא קונים מחשב לפי הערך של כל רכיב, אלא לפי הערך הכולל של כל המחשב. לכן הקצאת 300 או 400 ש"ח ללוח היא לא הגישה הנכונה - יש לקבוע תקציב לכל המחשב ולפיו להחליט איזה לוח לקחת.

אני יכול להגיד לך שאם אני הייתי קונה לעצמי היום מחשב, אני הייתי כנראה קונה אותו עם 16GB זיכרון ולא משדרג בעתיד. במקרה כזה לוח עם 2 חריצי הרחבה לזיכרון יתאים לי, וה H81M-HD3 ככל הנראה יהיה בחירה טובה. הדבר היחיד שאולי יגביל אותי בלוח הזה הוא מספר חיבור ה SATA - בסה"כ 4, כשמתוכם רק 2 הם מסוג SATA 6Gb/s. כונן SSD ודיסק קשיח עיקרי על חיבורי ה 6Gbp/s, ודיסק קשיח נוסף וכונן אופטי על חיבורי ה 3Gb/s - ונשארתי בלי אפשרות להוסיף עוד כונן. מצד שני לא סביר שאני אצטרך להוסיף עוד כונן בעתיד, ולכן גם לא סביר שמשתמשים אחרים יצטרכו יותר מזה.

נערך על-ידי smalul

פורסם

בh81 ה16pcie 2.0כמעט זניח בימנו ועוד כמה הבדלים בתוכנות של אינטל שסביר להניח שלא יענינו את פותח הדיון אבל

http://en.m.wikipedia.org/wiki/LGA_1150

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התשובות..

לא נראה לי שאני יבנה מערך בכלל..

לגבי החיבורים שהזכרתה הSATA אני בגישה כמו שלך בקטע הזה ובזה זה יספיק לי..

אני נשאר עם אותה התלבטות כאשר בגדול על כף המאזניים מונח הדבר הבא :מצד אחד - B85M-D3H עם 4 מקומות ופה לקחת 2 סטיקים של זיכרונות עם תדרים נמוכים ולחסוך טיפה במארז , או מצד שני - H81M-HD3 עם 2 מקומות ולקחת סטיק 1 של 8 גיגה בכדי לא לחסום לי שדרוג אבל עם תדר רגיל ולהשקיע יותר במארז טוב..

מה אתם חושבים?

פורסם

אם זאת ההתלבטות שלך, אז אין פה בכלל ויכוח - אתה לא תצטרך יותר מ 16GB בשנים הקרובות, ודיי בטוח שגם 8GB יספיקו לך (לפחות לשנה-שנתיים הקרובות). אני לא יודע בין אילו מארזים אתה מתלבט, אבל אני חושב שעדיף לך לקחת את ה H81-HD3 עם מארז טוב יותר (שקט או/ו מאוורר יותר) ומודול זיכרון אחד של 8GB ובעתיד, אם יהיה לך צורך, תקנה עוד מודול זיכרון של 8GB.

אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"זיכרונות עם תדרים נמוכים". ההבדל בביצועים בין זכרונות בתדר 1333MHz ל 1600MHz הוא לא מורגש. ההבדל במחיר בינהם הוא בד"כ כמה שקלים, אז ממש אין סיבה שלא לקחת זיכרונות של 1600MHz.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

היום נפגשתי עם בחור שמוכר מחשבים באופן פרטי הכוונה שיש לו חנות והכל והוא אומר שהH81 הזה הוא מאוד בסיסי ויתקשה להחזיק מערכת כמו שלי ושעדיף את הB85 HD3..

נראה לי שהוא קצת מגזים אבל מה דעתכם בעניין?

פורסם

שיפרוש מהמקצוע

פורסם

^מחזק.

פורסם

מכיוון שבכל המעבדים המודרניים הרכיבים החשובים מובנים במעבד (ובמיוחד בקר הזיכרון והליבה הגרפית) ולא נמצאים על הלוח, הרי שההשפעה של הלוח על הביצועים היא הרבה יותר קטנה לעומת מחשבים המבוססים על מעבדים ישנים יותר (כמו סידרת ה Core 2 Due ומטה). למעשה ההבדל בביצועים בין הלוחות השונים ובין ערכות השבבים השונות הוא קטן ובלתי מורגש, כך שהלוח הזול יתאים לרוב המשתמשים. ההבדלים בין ערכות השבבים הם בתכונות שכל ערכת שבבים מציעה, כמו כמות זיכרון הנתמכת ומספר ערוצי ה PCI-E. יש לציין שיש עוד הבדלים בין ערכות השבבים, אך הם בד"כ אינם חשובים לרוב המשתמשים. הנה השוואה בין ערכות השבבים H87, B85, H81 ו Z87 מהאתר של אינטל:

http://ark.intel.com/compare/75013,75004,75019,75016

יש לציין שכל יצרן לוחות אם יכול להוסיף או לגרוע תכונות מערכת השבבים בכל לוח. לדוגמא - הוא לא חייב לממש את כל חיבורי ה SATA שערכת השבבים מציעה, או לחילופין - הוא יכול להוסיף בקר עם עוד חיבורי SATA, ובכך להגדיל את מספר חיבורי ה SATA מעבר לזה הנתמך ע"י ערכת השבבים. התכונות החשובות לרוב המשתמשים כיום הן לרוב מספר חיבורי ה SATA וה USB שהלוח מציע. לכן יש להשוות לוחות לפי התכונות שלהם ולא לפי ערכות השבבים שעליהן הם מבוססים.

פורסם
  • מחבר

סתם לצורך ההשוואה .. איך ה B85-DS3H?

פורסם

הכנתי לך טבלה לצורך השוואה. אתה תמיד יכול לבדוק באתר היצרן (Gigabyte במקרה זה) לוחות נוספים.

שוב - אתה קונה לוח לפי הצרכים שלך (יציאות, תושבות לכרטיסי הרחבה, כמות זיכרון נתמכת וכד'). מבחינת ביצועים אין הבדל.

בהתחשב בכל מה שכתבת, אני לא חושב שיש לך צורך ב B85M-D3H (אין לוח כזה B85-D3H), שעולה כ-100 ש"ח יותר מה H81M-HD3 - כבר דיברנו על חריצי ההרחבה לכרטיסים, חריצי ההרחבה לזיכרון וכמות חיבורי ה SATA.

פורסם
  • מחבר

התכוונתי ללוח הזה -

מפרט זה הורכב ב - סטארט מחשבים

350 ₪ - Gigabyte GA-B85M-DS3H S1150

מחיר סופי: 350 ₪ לאשראי עד 10 תשלומים

*הוא לא מופיע בטבלה.

וההבדל בינו לבין הH81 הוא 50 שקל ואני מקבל אפשרות של 4 זכרונות.. והבבדל בינו לבין הB85M-D3H שציינתי הוא רק חיבור ספציפי לאוזניות גיימרים שאני לא ישתמש ..

מה גם שדיברתי עם הנציג מהחברה והוא טוען שלקוחות התלוננו שה H81 עושה להם בעיות והם שינו את התוספת ללוח אם במפרטים שלהם..

מה אתם חושבים?

נערך על-ידי COOL123456

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים