עבור לתוכן

אחותי גרה בספרד - רוצים לגייס אותה בכוח

Featured Replies

פורסם

ושוב, בעוד שאני לא מתכוון לשפוט את אלו שבחרו לבנות את חייהם במקום אחר, הצביעות של אלו שרוצים לשמור על האפשרות לחזור לישראל מתישהו אבל בינתיים לא רוצים שום קשר עמה (כל מה שאותה בחורה היתה צריכה לעשות זה להסדיר את הפטור דרך השגרירות, אבל גם זה היה כנראה בגדר "יותר מדי קשר עם ישראל" מבחינתה) זועקת לשמיים.

• תגובות 65
  • צפיות 12.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין את ההתלהמות וההשתלחות הזו. מדובר במישהי שכבר 7 שנים לא גרה בארץ, יש לה חיים וכנראה לימודים/עבודה בספרד, ושם מרכז החיים שלה כבר תקופה ממושכת. לא היא בחרה, אלא מן הסתם אימא שלה שירדה מהארץ כשהיא הייתה בת 14. באמת נשמע לכם הגיוני לחייב אותה לעזוב עכשיו את כל החיים שלה בספרד, להגיע לארץ (כאשר המשפחה, החברים ומרכז החיים שלה עדיין בספרד!), ולשרת כאן שנתיים באיזו שטות מיותרת?

אני ציוני ואוהב את המדינה. אני נגד השתמטות. אבל לא צריך ללכת עם הראש בקיר! לא צריך לשפוך לצעירה בת 21, שחיה כבר 7 שנים בספרד, הר של בירוקרטיה ואטימות על הראש. אפשר לחשוב שמפסידים פה את הרמטכ"ל הבא של צה"ל.

ובלי קשר לכל זה, היא יהודיה וישראלית. אז למה שלא יחדשו לה את הדרכון ויפסיקו לבלבל את המח?

ערביי ישראל והחרדים מקבלים פה אזרחות - לא רק שהם לא תורמים, אלא אף עושקים את משאבי המדינה, ודווקא מהבחורה הזו, שכבר 7 שנים לא חיה בארץ, צריך לעשות סמל של המאבק בהשתמטות?

לפותח הדיון: אני לא מבין מה חשבת לעצמך כשפתחת פה דיון כזה. באמת חשבת שמכאן תצמח לך הישועה? שתקבל פה פיתרון קסם לבעיות שלך?

פנו לעורך דין שמתעסק בתחום של עליה ותושבים חוזרים והתייעצו עמו.

פורסם
אני לא מבין את ההתלהמות וההשתלחות הזו. מדובר במישהי שכבר 7 שנים לא גרה בארץ, יש לה חיים וכנראה לימודים/עבודה בספרד, ושם מרכז החיים שלה כבר תקופה ממושכת. לא היא בחרה, אלא מן הסתם אימא שלה שירדה מהארץ כשהיא הייתה בת 14. באמת נשמע לכם הגיוני לחייב אותה לעזוב עכשיו את כל החיים שלה בספרד, להגיע לארץ (כאשר המשפחה, החברים ומרכז החיים שלה עדיין בספרד!), ולשרת כאן שנתיים באיזו שטות מיותרת?

אז שתשאר בספרד. זו בדיוק המקודה שלי - איש לא מכריח אותה לעשות דבר. אם היא רואה את עתידה בספרד ולא בישראל, שפשוט תשאר בספרד, תוותר על אזרחותה הישראלית, ואז בטוח שהביורוקרטיה הישראלית המרושעת לא תטריד אותה יותר.

ערביי ישראל והחרדים מקבלים פה אזרחות - לא רק שהם לא תורמים, אלא אף עושקים את משאבי המדינה, ודווקא מהבחורה הזו, שכבר 7 שנים לא חיה בארץ, צריך לעשות סמל של המאבק בהשתמטות?

למה שלא נמצא את הבעיה החמורה ביותר שיש בישראל ואז נתעלם במופגן מכל האחרות, כי "יש בעיות גדולות יותר"? כבוד הבעיות הקשורות בערבים ובחרדים במקומן מונח, וזה לא אומר שלחילונים אמור להיות צ'ק פתוח להשתמט.

פורסם

יש הבדל בין מישהי שלא חיה פה לבין מישהי שנמצאת פה ומחליטה לא לעשות צבא.

אותה בחורה גם לא משלמת מיסים לישראל , אלא לספרד.

היא לא נהנית משום הטבות מהמדינה , חוץ מדרכון מסכן שכרגע היא צריכה אותו.

המון ישראלים מחזיקים בדרכון של מדינה אחרת , ובכל זאת אף אחד לא מכריח אותם להתגייס לצבא של אותה מדינה.

ההגיון הטיפשי הזה של הצבא לחייב כל בעל אזרחות ישראלית שלא חי בארץ מגיל קטן להתגייס , רק מרחיק יהודים מהמדינה שמפחדים לבוא לבקר שלא יעצרו אותם.

אם מנסים לשכנע אותה לבוא לארץ , אז שהיא לא תיפול בפח , כי יכולים לעצור אותה ולמנוע ממנה לצאת מהארץ.

פורסם

נושא הדיון הוא לא עניין של דעה או "היגיון".

יש חוק.

דיון כזה ואחרים שכמותו צריכים להינעל אוטומטית עם התשובה "מדובר בשאלה משפטית מומלץ לך לפנות לעורך דין"

מפנה ל- Animor

פורסם

לא הבנתי למה אתה מפנה אליי...

כתבתי במודגש שפותח הדיון צריך לפנות לעו"ד ושלא ברור לי למה מלכתחילה פתח את הדיון הזה כאן בפורום. לא הייתי מרחיק לכת לנעילת הדיון, אבל אני לא מוצא בו יותר מדי טעם פרקטי.

פורסם

אני המום (!) מתגובתך.

ראה את התמונה הבאה לעניין זה:

2iijz83.jpg

פורסם
אז שתשאר בספרד. זו בדיוק המקודה שלי - איש לא מכריח אותה לעשות דבר. אם היא רואה את עתידה בספרד ולא בישראל, שפשוט תשאר בספרד, תוותר על אזרחותה הישראלית, ואז בטוח שהביורוקרטיה הישראלית המרושעת לא תטריד אותה יותר.

אבל זה בדיוק מה שהיא רוצה לעשות. אף אחד לא אמר שהיא רוצה לחזור לארץ, או אפילו להשאיר לעצמה את האפשרות. כל מה שהיא רוצה זה להמשיך לחיות ולגור איפה שהיא גרה, רק שאת זה היא לא יכולה לעשות בלי דרכון ישראלי, היות שזו האזרחות היחידה שלה כרגע (היא עוד לא הצליחה לקבל אזרחות ספרדית - וזה לא אומר שהיא לא רוצה), ואף מדינה לא תאפשר לאזרח זר להישאר בתחומה ללא דרכון. ויתור על אזרחות ישראלית רק תשאיר אותה כרגע ללא אזרחות של אף מדינה, זה לא יעזור לה להישאר היכן שהיא.

פורסם

אז היא הביאה את עצמה למצב המטומטם הזה (היא ואמא שלה, כלומר). מדינת ישראל לא יכולה לשלול ממנה את אזרחותה כל עוד אין לה אזרחות אחרת (וגם אם היתה לה, זה לא משהו שעושים כדבר שבשגרה), אבל היא ממש לא חייבת לחדש לה את הדרכון. בגלל שהיא לא טרחה להסדיר את הפטור מהגיוס במועד וגם לא טרחה לדאוג לאזרחות ספרדית, היא מוצאת את עצמה במצב בו היא דורשת עזרה ממדינת ישראל. הפלא ופלא, שומו שמיים, המדינה מעזה לדרוש משהו בחזרה.

פורסם
אני לא מבין את ההתלהמות וההשתלחות הזו.

דווקא יחסית אני לא חושב שהתלהמו או השתלכו בה מי יודע מה(יחסית לפוטנציאל של כזה דיון), סך הכל רוב המגיבים פה רק הביעו את דעתם בנושא.

אני ציוני ואוהב את המדינה. אני נגד השתמטות. אבל לא צריך ללכת עם הראש בקיר! לא צריך לשפוך לצעירה בת 21, שחיה כבר 7 שנים בספרד, הר של בירוקרטיה ואטימות על הראש. אפשר לחשוב שמפסידים פה את הרמטכ"ל הבא של צה"ל.

ובלי קשר לכל זה, היא יהודיה וישראלית. אז למה שלא יחדשו לה את הדרכון ויפסיקו לבלבל את המח?

זה שהיא יהודיה וישראלית מלידה לא אומר שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה, נכון שהמדינה לא צריכה ללכת עם הראש בקיר, אבל גם הבחורה, לפי החוק כנראה שבאמת הגיע לה דחיית שירות וכאשר הגיעה לגיל 20 גם פטור, זאת במידה שהיא לא שהתה בארץ יותר מ 120 ימים בשנה, אבל, הבחורה מסיבה כזאת או אחרת כנראה לא השקיעה את הכמה דקות כדי למלא את הטפסים הנחוצים כדי לקבל את הדחיית שירות והפטור האלו, ולכן לא רוצים לחדש לה את הדרכון, אז מי שצריך להפסיק לבלבל את המוח זאת היא, אם היא לא הסדירה את המצב שלה מול הצבא כמו שצריך על פי החוק, אין לה או לאחיה על מה להתלונן עכשיו.

שים לב דרך אגב שרוב האנשים ששומעים עליהם בחדשות עם בעיות כאלה הם אנשים שפשוט לא הסדירו את המעמד שלהם מול הצבא, התעלמו וחשבו שהכל יהיה בסדר רק בגלל שהם גרים במדינה אחרת.

הפיתרון, כמו שאמרת הוא פשוט לשלם כמה גרושים לעורך דין כדי שיסדיר את המעמד שלה כראוי מול הצבא.

פורסם

לויק:

בהחלט, בוא נעניש כהוגן אנשים שביצעו את הפשע הנורא של לא להיות מודעים לכל הפרוצדורות הנחוצות מול הרשויות המתאימות.

יפה גם שאתה מטיח "לא טרחה להסדיר", כאילו אתה יודע בדיוק מה קרה שם וברור לך מעבר לכל ספק שהרשלנות שלה היא הגורם לכל בעיותיה.

כל הטיעון שלך כאן הוא מפגר מהתחלה ועד הסוף ואתה ממשיך בו ראש בקיר.

אולי כי צורת ההתנסחות החצופה במקצת של פותח הדיון העלתה לך את הסעיף. ואולי סתם כי אתה לא אוהב את זה שיש אנשים שלא עושים צבא. ואולי מסיבה אחרת שטרם שיתפת אותנו בה.

פורסם

יש לי בעיה עם אנשים שחושבים שמגיע להם הכל בלי לתת בחזרה דבר. מצער אותי שהתופעה הזו כה נפוצה בימינו עד שאנשים כמוך QTTP מקבלים אותה בהבנה.

פורסם
בגלל שהיא לא טרחה להסדיר את הפטור מהגיוס במועד

נראה שאפילו לא טרחת לקרוא את ההודעה הפותחת במלואה ולשים לב לפרטים, אלא ראית את המילה "צבא" והתחלת לצעוק.

לפי מה שנכתב שם, היא ממש לא התחילה לברר את הנושא מאוחר מדי, אלא כבר לפני כמה שנים, ובכל זאת כנראה אף אחד לא טרח לספר לה עד היום מה היא היתה אמורה לעשות כדי להימנע מגיוס (והיא לא היתה אמורה לנחש את זה לבד, כמו שגם אתה לא ידעת על החוק המדובר).

והרי הציטוט (למקרה שקשה לך לקרוא עמודים קודמים או למצוא מידע רלוונטי):

לאחר דין ודברים עם מספר רשויות ישראליות, הן פה בארץ והן בספרד, שנמשך מספר שנים, הם מתעקשים שהיא תגיע לכאן לאחר כ 7 שנות מגורים ועשייה שם, ותעשה צבא.

חוץ מזה, נניח שאתה כילד עולה ארצה עם הוריך, האם לא תניח אוטומטית שהם דאגו לכל הביורוקרטיה הנחוצה כדי שתוכל להמשיך לחיות לצידם בלי הפתעות (כמו איזה צו גיוס פתאומי לצבא רוסיה שאין באפשרותך להשתמט ממנו)? ילד סומך על הוריו ולא אמור להצטרך לחשוב על דברים כאלה, וגם כשהוא גדל, אין סיבה שיחשוב שמשהו לא בסדר עד שנתקל בפועל בבעיה (שאז לשיטתך מאוחר מדי).

ובנוסף, נראה שאתה שולל לחלוטין גם את האפשרות לברר בכלל האם עוד אפשר לדווח באיחור. מבחינתך, שתתגייס וזהו, גם אם יתברר שאפשר עדיין להימנע מהגיוס הרי שזהו דבר לא נכון. נראה לי שאם היתה לך האפשרות היית מבטל לחלוטין את החוק הנ"ל. לא נראה לך שהגזמת קצת (הרבה)? להחמיר יותר מהחוק זו לא תמיד מעלה.

פורסם

ויק, אני מסכים עם qttp ו animor.

אין שום סיבה להעניש אותה על בעיה פרוצדורלית. הרי החוק איתה בנושא.

אני מכיר מישהו שמעולם לא חי בישראל. אימו (שגם לא חיה כאן מעולם, אלא רק באה לביקורים) סידרה לו אזרחות כשהיה תינוק. לראשונה ביקר בישראל בגיל 16 ושהה כאן שבועיים. עקב בעיה ברישומי משרד הפנים, מסתבר שמעולם לא סומן שיצא מישראל כאשר היה תינוק. (לא ברור איך נכנס לישראל שוב אם כך) המדינה הפכה אותו לעריק, ולבמשך חודשים לא היה עם מי לדבר למרות שסיפק את כל המסמכים המוכחים שהוא מעולם לא חי כאן אלא במקום אחר, עד להפעלת קשרים בכירים יחסית בצבא - ואז זה נפתר תוך 10 דקות בלי הגזמה.

יש כאלו המתנהגים כאילו שאם דפקו אותי, אז שידפקו גם כל אחד אחר. זו קטנוניות לשמה.

בכלל, מספיק לקדש את הצבא. זו מדינה שיש לה צבא, לא ההפך. ותחסכו ממני את התגובות הצדקניות, כי כולנו יודעים מיהו באמת הצבא, ושאר המסגרות "ההתנדבותיות" האחרות כגון שירות לאומי. (הנצלניות אני אומר)

פורסם
יש לי בעיה עם אנשים שחושבים שמגיע להם הכל בלי לתת בחזרה דבר.

מה זה "הכל" שאתה מדבר עליו? מה בדיוק נותנת המדינה לאזרחיה תושבי חו"ל שאני לא יודע?

למיטב ידיעתי אין שום דבר מיוחד שאזרחי ישראל בחו"ל מקבלים מהמדינה מלבד עצם הזכות להיות אזרח (ולכן לא "חסר אזרחות" במקרה הזה), אבל זה לא ממש עולה למדינה בכסף או במשאבים, ובד"כ לא בדיוק בחירה מכוונת של אותו אדם, אלא זו האזרחות שנולד איתה. גם אם היה רוצה לבחור להיות "חסר אזרחות", אין באפשרותו, היות שאף מדינה לא תסיר ממנו את האזרחות ללא שתהיה לו אחרת קודם.

אותה בחורה לא בחרה להיות אזרחית של מדינת ישראל דווקא, היא נולדה ככזו. לא באמת אמור לשנות לה באיזו מדינה יש לה אזרחות כדי שתוכל לחיות את חייה כפי שהיא חיה אותם היום, כל עוד שיש לה אזרחות כלשהי. הטענה שהיא צריכה להפסיד שלוש שנים מחייה רק בגלל שלא טרחה לברוח מהאזרחות הישראלית (שלא נותנת לה דבר היכן שהיא) ולהתאמץ להחליפה באחרת, רק מוכיחה שאזרחות ישראלית איננה מעלה עבורה אלא חיסרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים