עבור לתוכן

ביוס עושה צפצופים

Featured Replies

פורסם

המחשב לא עולה אחרי החלפת כבל סאטא, במקום זה הוא הביוס חוזר על שלשה צפצופים הראשון ארוך ואח"כ שניים קצרים.

הביוס הוא של אסוס PSS800-VM וזה דיי ישן.

פורסם

השב מחדש וטוב את הסטיקים של הזכרונות.

נערך על-ידי Ivan

פורסם
  • מחבר

הוצאתי והכנסתי מחדש, עדיין מצפצף.

פורסם

צפצוף ארוך ואחריו שני צפצופים קצרים בד"כ מעידים על בעיה בכרטיס המסך.

אם יש לך כרטיס מסך - הוצא והכנס אותו למקומו.

שמתי לב שבחיבורי AGP גם תזוזה קלה של כרטיס המסך עלולה לגרום לבעיה כזו, לכן נסה גם להזיז אותו מעט במקומו ותראה אם הבעיה נפתרת.

אגב, בלוח הנ"ל יש לך כרטיס גרפי מובנה - נסה להוציא את כרטיס המסך שלך לחלוטין ובדוק האם כרטיס המסך המובנה עובד.

פורסם
  • מחבר

אין לי כרטיס גרפי במחשב הזה.

פורסם

לפי אסוס זה זכרון.

וידאו זה ביפ ארוך ו 3 קצרים.

נסה סטיק בודד של זכרון כל פעם בכל חריץ.

פורסם
  • מחבר

זה אחד ארוך ושניים קצרים, לא שלוש.

- - - תגובה אוחדה: - - -

לא עוזר, עדיין צפצופים.

פורסם

פתח עינים וחפש מה קלקלת. הושב מחדש את כל הכבלים שמתחברים ללוח האם.

נערך על-ידי Ivan

פורסם

Ivan צודק - לפי החוברת הזו, צפצוף אחד ארוך ואחריו שני צפצופים קצרים מעידים על בעיה בזיכרון, ולא בכרטיס המסך כפי שכתבתי.

בשלב הזה אפשר להציע לך רק לאפס את הביוס - אולי משהו בהגדרות השתבש. אם זה לא עוזר - נסה מודול זיכרון אחר. לפי העמוד של הלוח P5S800VM, יש לך זיכרון DDR (לא DDR2 ולא DDR3), אז כנראה תהיה לך בעיה להשיג זיכרון כזה.

פורסם
  • מחבר

אין שם הרבה חיבורים, וכל הדברים החשובים חוץ מהספק נמצאים על הלוח. האם יתכן שהרסתי את הזיכרון בנגיעה?

לא נראה כל נזק פיזי על הלוח.

פורסם

אני מניח שאיפוס הביוס לא עזר.

סביר מאד להניח שמדובר בבעיה בלוח או בזיכרון. אין כאן יותר מדיי משחק - אתה צריך לבדוק את הזיכרון במחשב אחר או זיכרון אחר במחשב שלך ולהסיק מכך איזה רכיב לא תקין.

פורסם
  • מחבר

לא הצלחתי לפקס

איפוס זה הדבר הראשון שניסיתי, לא עזר.

אין לי כ"כ איך לנסות כי זה זיכרון עתיק, וכל השאר מובנה בלוח. השאלה היא אם להזמין מאיביי זיכרון או שהלך עליו.

איפוס זה הדבר הראשון שניסיתי, לא עזר.

אין לי כ"כ איך לנסות כי זה זיכרון עתיק, וכל השאר מובנה בלוח. השאלה היא אם להזמין מאיביי זיכרון או שהלך עליו.

פורסם

ניסית להפעיל את המחשב במצב הזה בדיוק (כפי שמוצג בתמונה)?

אם כן - כנראה הנחת את הדיסק הקשיח שלך על ה PCB שלו, כשמתחתיו יש משטח מתכתי.

נסה להפעיל את המחשב עם מינימום רכיבים - לוח, מעבד ומודול זיכרון אחד (מהתמונה אני רואה שיש לך רק אחד). את כל השאר תנתק - כולל הדיסק הקשיח, הכונן האופטי והכרטיס שמותקן (אני אנחש שמדובר בכרטיס קול) ותראה אם יש שינוי.

כמו כן התמונות שצילמת הן באיכות מאד נמוכה וגם קצת לא בפוקוס. אני לא רואה בהן משהו בולט (מלבד העניין עם הדיסק הקשיח), אבל תסתכל טוב על הקבלים שעל הלוח ותראה אם יש כאלו שהם מפוצצים/מנופחים.

פורסם
  • מחבר

זה כרטיס די וי אר, והוצאתי הכל זה עדיין מצפצף ומסרב לעלות.

זה חייב להיות הזיכרון?

פורסם

כשאתה מנתק דברים אני מקווה שאתה מנתק את החשמל קודם כל מהמחשב.

תוציא את הבטריה, חכה דקה, ותחזיר.

החריץ זיכרון יכול להיות שאתה צריך להשתמש דווקא בחריץ הראשון, אז שים לב.

תוודא שהמאוורר של המעבד מסתובב.

נערך על-ידי nat64x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים