עבור לתוכן

** רק 7,000 לקוחות שדרגו את מהירות החיבור שלהם בבזק

Featured Replies

פורסם

על פי ההודעה לעיתונות של "בזק" שפורסמה לפני מספר דקות, רק 7,000 לקוחות בחרו לשדרג את החיבור שלהם - חלקם ל-40M וחלקם ל-100M.

כדאי לזכור שבתום שנה, המשך השימוש במהירות 100M יעלה ללקוחות 100 שקלים בחודש.

• תגובות 30
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

על פי הדיווחים של בזק עצמה יש לה קצת למעלה ממיליון לקוחות NGN שבפועל משתמשיםן ב-NGN (ראה דוח לסוף הרבעון השלישי של 2103, עמוד 5 כאן - http://phx.corporate-ir.net/External.File?item=UGFyZW50SUQ9MjEwMjE4fENoaWxkSUQ9LTF8VHlwZT0z&t=1).

7,000 לקוחות משדרגים זה פחות מ-1% מהלקוחות של החברה. לטעמי אפשר לקרוא לזה "רק".

פורסם

אני גם לא חושב שזה קצת. אל תשכח שלא כולם רוצים או מבינים את השירות הזה וגם ההשקה לא רצה כל כך הרבה זמן.

פורסם

באינטרנט יתווכחו איתך על צבע השמש. :smiley7:

מה זה משנה תכלס? העיקר זה הנתון.

פורסם

הוא מציג את כלל לקוחות האינטרנט של בזק ומנסה לבלבל אותנו עם נתונים חלקיים ביותר תוך התעלמות בוטה מהתמונה המלאה.

סך כל ה"לקוחות הפוטנציאלים" של המבצע הזה הוא לא כלל לקוחות האינטרנט של בזק כפי שהוא ניסה להציג, אלא לקוחות שקודם כל לא נמצאים כבר עכשיו במילא ב-100 מגה, ובנוסף מתוכם רק כאלה שבכלל יכולים טכנית לקבל 100 מגה - ורק על הסעיף הזה מדובר על סינון של יותר מחצי מכלל הלקוחות!

המספר המקסימלי של הלקוחות הפוטנציאלים שרלוונטים למבצע הזה הוא נמוך משמעותית מהמספר שהוא ניסה להציג בניסיון ההטעיה שלו.

כאשר לוקחים בחשבון שהמבצע רץ בסך הכל 5 ימים, ושלמיטב ידיעתי הוא פורסם בתקשורת בצורה מאוד מינימליסטית אם בכלל, מבינים ש-7,000 לקוחות ששידרגו את מנוי האינטרנט שלהם דרכו זה ממש לא "רק", אלא למעשה ממש הרבה. לא פלא שגם בזק בעצמם מתגאים במספר הזה ומציגים אותו כמספר גבוה.

פורסם

אם אני קורא בין השורות, מה שצ'יף רצה להדגיש, שבהתחשב בזה שמשרד התקשורת נתקף פניקה ועשה סיכול ממוקד למבצע, בפועל הוא נגע במס' זעום בלבד, שאולי לא הצריך התערבות מהירה ומחמירה מעין זו.

אני בספק שהוא בא במטרה "לקנטר" את בזק.

פורסם

זה לא משנה את העובדה שהוא הציג את זה כאילו שמדובר במספר זעום (תהיה האג'נדה מאחורי ההצגה הנ"ל אשר תהיה) כאשר בפועל מדובר דווקא על מספרים יפים מאוד במיוחד בהתחשב בנסיבות (מבצע שקיים בסך הכל 5 ימים עם שיווק מינימלי, עבור קהל יעד שמלכתחילה הוא לא כזה גדול).

פורסם

אתה מפסיד את הנקודה.

אם נאמר סך הלקוחות הפוטנציאלים לזכאות לשדרוג היה רק 50,000 ומתוכם 7000 שידרגו (ונאמר שזה היה הישג גדול!), עדיין המספר שהוצג מאוד קטן, ומעלה את השאלה אם היה צורך להתערב בכלל.

אם המספר "יפה" או "לא יפה", זה חסר חשיבות, ואני לא רואה טעם להתווכח על זה (אין לי גם את הכלים לאמוד את זה).

פורסם
אם נאמר סך הלקוחות הפוטנציאלים לזכאות לשדרוג היה רק 50,000 ומתוכם 7000 שידרגו (ונאמר שזה היה הישג גדול!), עדיין המספר שהוצג מאוד קטן, ומעלה את השאלה אם היה צורך להתערב בכלל.

מה? הפוך גוטה, הפוך.

משרד התקשורת לא התערב "בגלל שהמספר התחיל להיות גבוה מדיי" או משהו כזה, אלא הוא התערב בדיוק בשביל למנוע מראש מצב שבו המספר הזה יהיה גבוה מדיי (או בכלל קיים).

פורסם

מצד אחד אתה טוען שזאת הצלחה כבירה והמון משתמשים כבר שידרגו בפרק זמן קצר, ומהצד השני את טוען שהם עוד לא התחילו והם רק התחממו. אולי תחליט חח?

אני מתאר לעצמי שהמסה העיקרית הייתה בשבוע הראשון לפרסום ומשם המספרים רק יפחתו בצורה עקבית. אפילו במקרה המוגזם שהמס' יתפח פי 10 לאורך כל תקופת המבצע (אני מניח שזה לא לעד), זאת עדיין כמות לא כזאת גדולה של משתמשים. קח בחשבון שגם המשתמשים במהירות 30 ומעלה זכאים לשדרוג, וזה משקף חיסכון כספי של 10 ש"ח בלבד, כך שהייתי פוסל גם אותם מהמספרים.

עם 7000 לאחר שבוע, כעבור חודש, הם כנראה לא היו עוברים את ה-40,000 בהערכה גבוהה, וזה המקסימום שמשרד התקשורת שאף למנוע כה בנחישות.

כל הסיפור הזה נראה לי כמו הרבה מהומה על לא מאומה מההתחלה.

הכל ספקולציות, כמובן.

פורסם

מספר האנשים שמסוגלים לקבל 100 מגה בבזק פשוט מגוחך, התשתית שלהם תלויה בהרבה גורמים כמו מרחק מהמרכזייה.

פורסם

אני שידרגתי ל 100 גם ספק וגם תשתית ולא 100 ולא נעליים אני מקבל 60 מגה בלחץ ובזמנים טובים (בעיקר בלילה ) זה קופץ לאזור ה 80 מגה .

פורסם
אני שידרגתי ל 100 גם ספק וגם תשתית ולא 100 ולא נעליים אני מקבל 60 מגה בלחץ ובזמנים טובים (בעיקר בלילה ) זה קופץ לאזור ה 80 מגה .

שים לב שאף אחד לא הבטיח לך 100 מגה, הבטיחו לך עד ​100 מגה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים