עבור לתוכן

מחפש לרכוש מולטימטר FLUKE וקצת הולך לאיבוד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יש תרבות של צריכה, אף אחד לא מתקן דברים, רוכשים בזול משתמשים פרק זמןן קצר יחסית וקונים חדש. זה נכון מטלפונים סלולארים ועד למכונות כביסה.

*הכל גם נבנה בצורה כזו שיהיה קשה לגשת בכלל ולנסות לתקן.

כל זה נכון לשוק המכשירים שמיועד למשתמש קצה פרטי. לכן בתקופה כזו אין הרבה חברות שמייצרות מוצרים שמחזיקים עשרות שנים.

מהנסיון שלי, אין הרבה מוצרים שרוכשים "פעם אחת".

יש לי לדרמן בן 12 שנים שלמעט תחזוקה פה ושם עובד כמו חדש, שעון G shock באותו הגיל שעבר לאורך השנים המון מכות. פנס Maglite בן 20 שנה לפחות שעובד בלי בעיות...

• תגובות 49
  • צפיות 14.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש גם את המודדים של חברת Mastech שבאותה איכות של ה- UNI-T. היה לי אחד יותר מעשר שנים שעבדתי איתו במעבדה עם ציוד הרבה יותר איכותי (Fluke וכו') המודד הזה היה בהחלט לא רע, מספיק מדויק לשימוש ביתי (לא מקצועי), כנ"ל לגבי דגם יחסית חדש שקניתי לא מזמן -

http://www.ebay.com/itm/Mastech-MS8229-Digital-Multimeter-Auto-Range-5-in-1-Multi-functional-DMM-Meter-/231063136127?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35cc6fa77f

למאותגרים שרוצים להוסיף לו חיבור למחשב, זה אפשרי די בקלות -

http://www.eevblog.com/forum/projects/mastech-ms8229-rs232-hack/

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה, בלי לפסול את המותג. המחיר של הדגם הזה מאוד זול ביחס למה שמקבלים. הוא מסוגל למדוד רעש, אור, לחות, טמפרטורה.

בדיוק לפני מספר דקות הזמנתי את Fluke 15B כשהוא יגיעה אפשר יהיה לחוות עליו דעה, First hand.

פורסם

תתחדש. אם תרצה לראות איך הוא ביחס למכשירים שלי אתה מוזמן לביקור. לדעתי זה מעניין לעשות מדידות כאלה אחת לכמה חודשים/שנה רק כדי לראות עד כמה המכשיר הזה יציב לאורך הזמן. זה גם מעלה את הביטחון שיש במכשיר, וגם מעניין ומעיד על טיב התכנון. אני נוהג לעשות זאת מדיי פעם עם ה-UT-61E. זה מכשיר שאינו יקר מספיק כדי לשלוח אותו לכיול אמיתי, ומצד שני זה אומר לי האם אני עוד יכול לסמוך עליו או לא.

יש גם אפשרות לקנות מכשירים קטנים שמשמשים כרפרנס מועבר לצורך בדיקת הכיול. רובם מגיעים עם דיוק של לפחות 1mV במתחים של 5/10V וערכים סטנדרטיים אחרים. זה עולה כמה עשרות שקלים/דולרים. יש לא מעט כאלה באיביי, ועל חלקם יש דיונים ב-EEVblog. הבעיה היא שהם משמשים למתח DC בלבד, לא כוללים AC ולא כוללים זרמים ולכן בודקים רק חלק מהדברים הרלוונטיים לדיוק.

עריכה:

אגב, לעניין ה-MS8229. למיטב זכרוני הוא אינו True-RMS, כך שלדעתי כדאי לשקול בכובד ראש האם הוא באמת משתלם במחיר הזה (אגב, אפשר לקנות אותו הדבר עם מדבקה אחרת בפחות מ-40$ למיטב הבנתי). מכשיר שלא עושה True-RMS הוא מכשיר שמוגבל רק ל-DC או לסיגנלים שהם סינוס טהור. כל דבר אחר והוא לא מתאר בשום אופן אמיתי את הסיגנל שבכניסה.

עריכה2:

להבנתי ה-MS8250C של Mastech משתמש באותו הצ'יפסט של ה-BK שדיברנו עליו לפני כן. אין לי מושג עד כמה המכשיר הזה מוצלח,אבל כנראה שהוא חולק לא מעט דברים מבחינה פונקציונלית וייתכן שם מבחינת הדיוק עם ה-BK ההוא (והמחיר קרוב יותר ל-UT-61E). שוב, אין לי שום ניסיון עם המכשיר הזה, המידע הזה הוא רק מקריאה ברשת - לכן אני מציע לקחת בעירבון מוגבל ולבדוק קצת לפני שקונים.

פורסם
  • מחבר

בהחלט יהיה מעניין לבדוק אותו מול המכשירים שלך בעוד כמה חודשים, בינתיים יש לי חבר עם FLUKE 115 או 117 אבדוק תחילה מולו.

את המכשירים של הרפרנסים כבר ראיתי, במה הם שונים ממקור מתח רגיל?

נניח ויש לי לוח ארדואינו שאני יודע שמוציא 5V ו3.3V למה לא להשתמש בו כרפרנס, לא מדוייק מספיק?

פורסם

כי הם יכולים להיות בקלות עם שגיאה של 5%, והמתח גם ישתנה יחסית הרבה עם הזמן והטמפ'.

רפרנס אמיתי צריך להיות ידוע בדיוק מספיק גבוה ולהיות יציב לאורך הזמן והטמפ' בכדי להבטיח שהערך שמדדת כשכיילת אותו אכן יהיה אותו הערך (עד כדי שגיאה מאופיינת היטב) כשתשתמש בו לצורך בדיקת הכיול של מכשיר אחר.

פורסם

השגיאות של מכשירי מדידה מתוצרת פלוק לא משמעותיות לרוב המשתמשים גם אם לא תבצע כיול 10 שנים.

בחלק מהפלוקים לדוגמא פלוק 87 שברשותיי המכשיר מבצע איבחון עצמי בזמן הדלקת המכשיר וגם ניתן לבצע בדיקה תפקודית על-ידי כניסה ל-MODE בדיקה ולהשוואת את התוצאות לעומת המספרים המופיעים בספרות אחזקה של המכשיר הניתנים להורדה מהאינטרנט.

האפשרויות האלה לא קיימות במכשירי הפשוטים תוצרת UNI-T.

פורסם

מכשירים אמינים ואיכותיים יכולים להחזיק קליברציה לאורך שנים, ולשימוש ביתי זה מתאים. למרות זאת כשמדובר על שימושים בהם יש צורך בדיוק ואמינות המכשיר עוברים קליברציה באופן סדיר, אף אחד שם לא יסמוך על המזל. לצערי\שמחתי, אני פרנואיד במידה כזו או אחרת, ולכן אני לא סומך על אף מכשיר זול עד שהוא הוכיח את עצמו, וגם אז אני מקפיד מדיי פעם לבדוק שהוא עוד לא התחיל לזייף. זה נכון ל-UT-61E, זה נכון ל-15B, וזה נכון ל-BK המדובר. כל מכשיר ברמת מחיר הזו יצטרך להוכיח את עצמו לפני שאני אסמוך עליו בעיניים עצומות (חלקית :)).

בנוגע לתפריט הכיול, זה סך הכל אומר שניתן לתקן את השגיאה בתוכנה במקום בחומרה, לא מעבר לזה. אין דבר כזה מכשיר שמכייל את עצמו, אחרת הוא לא היה דורש כיול לעולם וזה מה שכולם היו עושים, נשמע מצוין :)

מה שהוא עושה זה סך הכל sanity check, וסביר להניח שזה נעשה פשוט על ידי השוואה של הרפרנס המדויק לרפרנס פנימי של אחד השבבים (שכולל bandgap בסיסי בפנים). על ידי הבדיקה הזו פשוט מקבלים מושג האם המכשיר חיי או לא, זה לא אומר שהבדיקה הזו מבטיחה שהוא יישאר מכויל.

פורסם

לא כתבתי שקיימת אפשרות תיקון עצמי של חוסר דיוק או לבצע כיול ללא ציוד מתאים אלא ניתן לדעת פחות או יותר מה המצב של המכשיר.

מכיוון שיש לי כמה מכשירים שונים בבית תוצרת B&K וגם של UNI-T תמיד יש לי אפשרות לבדוק האם המכשיר מזייף.

פורסם
  • מחבר

משום מה ברח לי העניין של הרזולוציה של ה-5V. מסכים לגמררי, אי אפשר לסמוך על כל מקור של 5V.

פורסם

אני מאלה שאוהבים להיות מעשים :Recovered_Gif_905:.

1. קנה מייצב מתח מסוג LP2950 למתח של 5.0 וולט באריזת TO92 וחבר במוצא קבל+לד וסוללה של 9V. במוצא תקבל מתח יחסית מאוד מדוייק של 5.0 וולט בטמפ' של 25 מעלות צלזיוס וככה תוכל לבדוק האם המכשיר שלך מזייף בצורה משמעותית.

2. פרק ממכשיר מדידה יישן נגד מדוייק של 0.05 אחוז או 0.1 אחוז בערך של 100 אוהם וגם 10K לשם כיול מד התנגדות.

אומנם זה פרטצ'י אבל זה מתאים למרוב המשתמשים במכשירי מדידה.

פורסם

חברת פלוק מיעדת את סדרת 115/117/15B/17B לחשמלאים. כך מבחינת הדיוק, כך מבחינת יכולות מדידת הזרם. שים לב שאין לדגמים הללו תחום בזרם של מיליאמפרים (יש שקע אחד למדידת זרם).

ראיתי שלקחת 15B כבר. תהנה ממנו, הוא מכשיר מאד נחמד. מעניין יהיה לשמוע כאן את ההתרשמות שלך.

נדב

פורסם

אם הייתי צריך לבחור מכשיר לפי היעוד של המכשיר לפי הייצרן אזי כנראה הייתי צריך לרכוש לפחות 4 מכשירים. בקיצור החלוקה הזו לא תמיד רלוונטית למשתמש הפשוט.

לפלוק 15B בהחלט יש שקע נפרד למדידת זרמים מעל 400 מיליאמפר קרי תחום של עד 10 אמפר.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

חזרתי לעדכן, קיבלתי את המכשיר לפני כשבוע. אני מאוד מרוצה. איכות בניה שלא מביישת את FLUKE. בינתיים עשיתי מספר מדידות כאשר יש לי את ה-115 כרפרנס ולא ראיתי שה-15B מפשל.. אני מצרף פה לינק לסקירה קצרה ויותר מפטורטת שחבר שלי עשה אם מישהו רוצה יותר פרטים בהרחבה.

פורסם

אני מאוד אשמח שאתה תכתוב את ההתרשמות האישית שלך מהמכשיר בכול זאת אני מרגיש קצת מעורב :kopfpatsch: בהחלטה שלך לרכוש את המכשיר הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים