עבור לתוכן

מחפש לרכוש מולטימטר FLUKE וקצת הולך לאיבוד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מרק10,

בגדול כל מה שרציתי לשמוע זה "אתה קונה מכשיר שעומד בסטנדרטיים המקובלים של פלוק."

הדוגמא של הפרובים הייתה טענה לאיכות בניה נמוכה שנגלתה לי בחטף, אבל אפשר לספול אותה.

אני ממליץ בחום למי שמתלבט לראות את הוידאו הבא, שעושה Teardown ל-FLUKE 17B שמגיע מאותה הסדרה כמו ה-15B. נעשת שם השואת איכות ביחס לדגם ה87.

המסקנות מעודדות. אני ככל הנראה ארכוש את ה-15B.

Elad128,

תודה על הקישור אעבור עליו.

• תגובות 49
  • צפיות 14.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהצלחה ונשמח לשמוע חוות דעת נוספת לאחר הקנייה. אני בטוח שלא תתאכזב לאחר שהתנסת במכשירים זולים.

דרך אגב פלוק 87V הוא דגם הרבה יותר פוקציונלי מאשר 15B/17B אך בשביל רוב המשתמשים זו הוצאה מיותרת.

פורסם
  • מחבר

בהחלט אעדכן,

אני חייב לציין שגם ה-

UT61-

E נראה מעניין.

פורסם

אפשר גם להצטרף לדיון הזה? הייתי בחול אז הפסדתי את ההתגלגלות עד כה, אבל בהחלט יש לי מה להגיד בעניין ;)

א. לגבי ה-Fluke 11X, לדעתי זה לא המכשיר לחובב אלקטרוניקה. תסתכל על הפונקציות שלו ותראה שהן קצת מוגבלות לעומת דברים אחרים. במיוחד למי שעובד עם אלקטרוניקה שלא צורכת הרבה זרם שלא יזיק דברים כמו תחום של זרמים נמוכים, מה שהסדרה הזו לא עושה.

ב. לגבי הסדרה הסינית, הביקורות שאני ראיתי לגביו דיי מוצלחות, אבל תמיד הפריע לי שזה פלוק שהם לא מוכרים מחוץ לסין,אז אולי יש שם משהו לא לגמרי "פלוקי" :) למרות זאת, נראה שאנשים מרוצים אז כנראה שהם עושים משהו נכון.

ג. עדכון לגבי ה-UT61-E כי אני רואה שלא עדכנתי שם מאז. לאט לאט אני רואה איך המכשיר הזה מזייף במדידות, ואני קורא בפורומים שאני לא היחיד. לא מדובר על זיוף עצום, אלא על טעות קטנה, אך היא גדולה מספיק בכדי לחרוג מה-spec של המכשיר (שכבר אמרתי בעבר לא פעם שזה spec מוגזם למכשיר כל כך זול, הוא ברמה אחת עם מכשירים שעולים פי 5-6 ויותר). מבחינתי מאחר והטעות היא עדיין דיי קטנה אני לא טורח לכייל אותו (שזה דיי פשוט למעשה). יש גם לא מעט ברבורים ברשת על הנושא, ויש כבר שדרוגים שאנשים עשו שמטפלים בזה. אחד מהם כולל החלפת השבב reference והשני החלפה של ה-trimmer שאיתו עושים את הכיול כיוון שהוא לא יציב מספיק עם הזמן והטמפ'. שדרוגים דיי קלים וזולים, אבל אני עצלן מדיי לעשות אותו למכשיר שמשמש כמישני, ולמעשה עכשיו כבר כשלישי (מזל טוב ל-Fluke 189 שהתווסף לאוסף ממש לאחרונה :)).

אני עדיין חושב שהתמורה למחיר שה-UT-61E מציע היא מדהימה, אבל בתקציב שלך כבר יש דברים יותר טובים - וכשאני אומר טובים אני לא בהכרח מדבר על יותר מדויקים, אלא על יותר אמינים. לדעתי (ואני מניח שרוב האנשים יסכימו איתי), עדיף מכשיר של 0.5% שאפשר להיות בטוח שהוא 0.5% מאשר מכשיר של 0.1% שלא בטוח האם הוא 0.1% או 0.5%. מעבר לזה שאת כמות הספרות (4.5 לעומת 3.5 ברוב המכשירים במחיר הזה) אני לא חושב שחובה לקחת בחשבון, אין כמעט שום צורך בזה לשימוש ביתי ממילא (במיוחד במכשירים עם דיוק בינוני בלחץ). אפשר גם לבדוק את ה-BK Precision BK2709B שיכול להיות מעניין. יצא לי לעבודה איתו קצת (אגב, הוא הרבה יותר קטן ממה שחשבתי שהוא יהיה) הוא מכשיר דיי מוצלח לדעתי.

פורסם
  • מחבר

anatoli,

תודה רבה על התגובה המפורטת.

הייתה לי תחושה שה-

UT-61E יותר מדיי טוב על הנייר. מהנסיון שלי מתחומים אחרים, מכשירים שמתיימרים לספק מפרט כל כך מרשים אבל מתומחרים כל כך נמוך יפצו על כך ברכיבים ירודים. אני מעדיף שה"

one trick pony" שלי יעשה דבר אחד אבל יעשה אותו כמו שצריך.

לגביי הסדרה הסינית, חפרתי קצת לעומק, מסתבר שהיא כבר לא כל כך סינית והפכו אותה לגרסה בינלאומית(עם אזורי הפצה מוגבלים, למשל מוכרים אותם בדרום אפריקה). בסרטון שצירפתי הבחור שם עבר ברמת הרכיבים וברמת הבניה ולא מצא הרבה פשרות שהם נאלצו לעשות בשביל המחיר.

ה-

BK Precision, אני לא מכיר את המתוג(אני לא בדיוק מתעסק בתחום), באיביי יש בדיוק מכשיר אחד, באמזון מוכרים אותו ב-80$ המחיר ביחס ל15B נראה נחמד. השאלה איך החברה ביחס לFLUKE.

פורסם

זו חברה ותיקה ומוכרת בתחום. יש גם ביקורות על המכשיר הזה ספציפית.

יש עליו ביקורת גם באתר שאתה קישרת אליו, eevblog.

פורסם
  • מחבר

הלכתי לקרוא ולראות סרטונים, תודה!

פורסם
anatoli,

BK Precision, אני לא מכיר את המתוג(אני לא בדיוק מתעסק בתחום), באיביי יש בדיוק מכשיר אחד, באמזון מוכרים אותו ב-80$ המחיר ביחס ל15B נראה נחמד. השאלה איך החברה ביחס לFLUKE.

יש לי גם 2 מכשירים תוצרת BK שנרכשו בארץ לפני כ-18 שנים. בעבר הייתה נציגות בארץ שמכרה מכשירים תוצרת BK.

המכשירים שלהם מעולים ועומדים בתחרות לפלוק.

מצורפת תמונה של אחד המכשירים המאוד מיושנים לעומת הדור החדש של BK.

פורסם
  • מחבר

יפה שהמכשיר שרד כל כך הרבה שנים :)

אז המצב כרגע הוא כזה, בעזרתכם הרבה ובעזרת ים מידע שקראתי במהלך היום פסלתי את ה-FLUKE 115 כי קיימת אלטרנטיבה מאותו בית היוצר שתיהיה חצי מחיר.

ה-

UT61-E נפסל כי כמו שאנטולי כתב, אני מעדיף מכשיר עם פחות פיצ'רים על הנייר אבל שאהיה בטוח בו.

ה-B&K Precision 2709B נראה מעניין וכרגע אני מתלבט בינו לבין ה-15B של FLUKE.

את ה-15B אני יכול לרכוש בכ-85$ עם משלוח לישראל, ה-2709B לא קיים באיביי(יש מכירה אחת ב-133$. יש גם אופציה לרכוש מאמזון ב-80$ אבל אז יהיה צורך להוסיף עוד כ-20$ משלוח לישראל.

השאלה אם לצרכים שלי אפשר להסתפק ב-15B או שעדיף להוסיף עוד כסף(וזה בהחלט בתקציב שלי) ולרכוש את ה-2709B, האם הוא משמעותית מתעלה על ה-15B?

פורסם

לפי דעתי לצרכים שלך בהחלט אתה יכול לרכוש את 15B ולא את 2709B תוצרת BK.

למדידות של רכיבי אלקטרוניקה כמו קבלים/סלילים/טרנזיסטורים וזרמים נמוכים מאוד עדיף לרכוש מכשיר ייעודי ולא מכשיר שיש בו הכול ולמעשה הוא די מוגבל

בתחומי המדידה ורזולוציה.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה.

פורסם

בכדי לתת מושג לגבי ה-UT-61E, עשיתי עכשיו עוד השוואה בין 3 המכשירים שלי. Agilent U1253A שנבדק מול קליברטור לפני כ-8 חודשים, Fluke 189 שפעם אחרונה שנבדק מול קליברטור הייתה לפני כמעט 5 שנים, וה-UT-61E שאני מניח שלא שמע על קליברטור מימיו :)

התוצאות למדידות השונות מצורפות כקובץ להודעה זו.

אני חושב שהתוצאות דיי מעודדות, קשה לי לחשוב על שימוש חובבני שבו המכשיר הזה לא יעמוד בדרישות. הוא מזייף לגמרי ב-100KHz, אבל זה הרבה מעבר ל-spec שלו (אם אני זוכר נכון הוא מדורג רק ל-10KHz).

לא השוותי את הקריאות האלה ל-spec בכל range, מי שרוצה מוזמן לעשות זאת בעצמו - רק לקחת בחשבון את אי הודאות שישנה בגלל הדיוק של המכשירים האחרים בהשוואה.

פורסם

קצת נוסטלגיה.

בעבר רכשתי מכשירים תוצרת חברת B&K בחנות בת"א שכבר מזמן לא קיימת.

מצורפות תמונות שצילמתי מחוברת אלקטור משנת 1993 של מכשירים שנמכרו בארץ לפני 20 שנים וקצת.

פורסם
  • מחבר

anatoli,

תודה על הבדיקה. חתיכת אוסף יש לך על השולחן. איך המלחם?

אני שואל כי לא מזמן רכשתי את ה-Hakko 936 ואני לא יכול להגיד שאני סופר מרוצה..

*זה עדיין מלחם הכניסה הכי נורמאלי שהצלחתי למצוא במחיר סביר.

מרק10,

תודה על התמונות, יפה ששמרת את הדברים. אבל יותר יפה שהמכשירים עדיין עובדים. כמו שאתה יודע מוצרי צריכה היום לא נועדו לשרוד הרבה שנים וגם כלי עבודה רחוקים ממה שהם היו פעם.

אם כבר מדברים על נוסטלגיה, אז נתקלתי ממש במקרה בסדרה קצרה של סרטונים שצולמו אי שם בשנות ה-80-90 שעוסקים בהדרכת הלחמות.

פורסם

המלחם מצוין, אצלי כבר כמה שנים ועדיין עובד מעולה ומתחמם תוך זמן קצר מאוד (דומה מאוד לתחנות RF שעבדתי איתן בעבר במעבדה).

אגב, שלא תחשוב שזה נס ש-DMM שורד 20שנה. אתה לא יודע כמה חברים שלי עדיין משתמשים במכשירים של Fluke שהם קיבלו בירושה מההורים. המכשירים מהחברות הנורמאליות יעבדו עשרות שנים, הרבה מהם אפילו עדיין לגמרי בתוך ה-spec שלהם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים