עבור לתוכן

כמה שאלות כלליות על RUBY

Featured Replies

פורסם

האלן לכולם,

קוראים לי סתיו ואני מתכנת כבר כמה שנים בC#.

יצא לי לעשות שם אחלה של דברים אבל שלא קשורים לעולם הWEB.

כבר כמה וכמה חברים אומרים לי להרחיב אופקים בשפה נוספת ומאוד הסתקרנתי לגבי עולם הWEB.

שאלתי - מה RUBY יכול לתרום לי בעולם הWEB? (האם הוא אפקטיבי רק לWEB?) מה אני לא מסוגל לעשות עם C# שRUBY מסוגל לספק?

אין לי ניסיון בשוק ולא תואר ולכן תשובות שקשו לקריאה אשמח אם תעדנו כמה שאפשר.

תודה רבה לכולם!

עריכה : (מתוך קריאה מויקיפדיה) - כלל האופציות קיימות בC# כך שאני לא מוצא שוני

מאפיינים של RUBY

* [[תכנות מונחה עצמים]] טהור

* ירושה בודדת עם מערכת הרחבת מחלקות מתוחכמת

* [[טיפול בחריגות]] (Exception Handling)

* תמיכה ב־Iterators (באמצעות העברת בלוקי קוד)

* תמיכה ב־Closures

* תחביר שילוח שיטות המאפשר תמיכה בהעמסת אופרטורים (Operator Overloading)

* [[איסוף זבל]] (Garbage Collection)

* [[תהליכון|ריבוי נימים]] (multithreading) בכל הפלטפורמות

* [[ספרייה (תכנות)|ספרייה]] סטנדרטית רחבה

http://he.wikipedia.org/wiki/Ruby

נערך על-ידי mcalfi

פורסם
  • מחבר

בחיית חבר יקר, 5 בבוקר - תכריח אותי לקרוא כזה ספר באנגלית?

פורסם

תכריח אותי לענות על שאלות כאלה מהראש ב-5 בבוקר?

פורסם
  • מחבר

בכל זאת אפשר הסבר קצר יותר בעברית?

פורסם

בקצרה, כי אין תחליף לקריאה מעמיקה ולימוד. אם אין לך זמן/סבלנות ללמוד את הנושא אז כנראה שזה לא בשבילך.

Ruby היא שפה דינאמית (בניגוד ל #C שהיא נחשבת סטאטית, בה ה types וטבלת ה methods נקבעים בזמן קומפילציה) לשימוש כללי (מאותה משפחה של Python לדוגמא). במקור Ruby לא נועדה ל Web אבל בשנת 2004 שוחררה Ruby On Rails על בסיס שפת Ruby שזה application framework לפיתוח אפליקציות web ומה שעשה את Ruby לפופולארית בימנו (וזה מה שרבים מתכוונים היום כשאומרים Ruby למרות שזאת טעות כי שני המושגים שונים).

כעקרון, אין דבר שאי אפשר לעשות ב #C ואפשר לעשות ב Ruby (או Rails). פיתוח ל web ב #C נעשה בסביבה שנקראת Asp.net, יש חסרונות ויתרונות לכל סביבה. יש כלים מתאימים לכל משימה והרבה מזה תלוי בצרכים, באילוצים, בדרישות הלקוח, במיומנות הצוות ופרמטרים אחרים.

יש מפתחים שישבעו ש Ruby ו Rails הם הדברים הטובים ביותר שקרו לעולם הפיתוח, אחרים לא מתחברים לשפה ולסביבה בכלל.

אני אישית (רק דעה סובייקטיבית) מעדיף את Python כשפה לשימוש כללי (יותר פופולארית, יותר סיפריות), #C לפיתוח לחלונות, ובד״כ אבחר ב PHP לעבודת web, תלוי בצרכים.

ולגבי השאלה מה זה יתרום? התשובה פשוטה - עוד כלי שימושי לארגז הכלים שלך. אין דבר כזה ידע מיותר בתחום הזה. כשיהיו לך מספיק כלים בארגז תוכל תמיד לבחור בכלי הנכון למשימה. תקרא ותלמד קצת על Ruby ו Python וגם PHP ועוד כמה שפות וסביבות פיתוח ותחליט בעצמך.

פורסם

ברמת העיקרון אתה יכול לעשות כל דבר עם כל שפה.

השאלה כמה נוח זה, אילו כלים כל שפה נותנת לך, כמה מודולרי הקוד שלך יהיה (וכמה יהיה קל לתחזק אותו) וכולי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים