עבור לתוכן

למחשב שלי לוקח קרוב ל-4 דקות ואף יותר להתעורר ממצב Hibernate

Featured Replies

פורסם

קורה לפעמים שאין לי חשק לסגור את הדפדפן ואת כל התוכנות שפעילות במחשב, לכבות אותו ואז, כאשר אני צריך את המחשב, להדליק אותו ולפתוח את הדפדפן מחדש. אז בדר"כ אני מכניס את המחשב שלי למצב שינה. כמו כן, המחשב שלי מוגדר כל 30 דקות להכנס למצב זה.

מכיוון שהאופצייה "שינה היברידית" בחלונות 7 שלי מופעלת, המחשב שומר תחילה את תוכן הזיכרון בדיסק הקשיח ואז עובר למצב Sleep שבו הזיכרון ממשיך לקבל מתח כך שהמחשב מוכן מיד לשימוש כאשר אני מחזיר אותו לעבודה.

קורה לפעמים שכאשר אני רוצה לגשת למחשב, אני בטעות מכבה את מכשיר האל פסק שלי, ואז המחשב צריך לטעון את תוכן הזיכרון מהדיסק הקשיח (כלומר תוכן הזיכרון נמחק מהזיכרון, ומצב Sleep נהפך ל-Hibernate).

נוכחתי לשים לב, שבמקרה והמחשב שלי טוען את תוכן הזיכרון מהדיסק הקשיח, לוקח לו מעל ל-4 דקות להתעורר. הרבה יותר מהזמן שלוקח לו לעלות בהפעלה ראשונית ובכללי ממשך הזמן שזה היה צריך להימשך.

מהי הסיבה לכך?

פורסם

כונן איטי, הקובץ כמו שרשמת נכתב בכונן, אולי הכונן שלך FRAGMENTED והקובץ יושב בסוף הכונן ועל כן יש איטיות יחסית.

פורסם

זה לא בהכרח תלוי בפרגמטציה של הדיסק. הרבה פעמים ביצועים של אותו דיסק ומיקום של קובץ hibernate ישפיעו על זמן "התעוששות" אחרי התעוררות מ hibernate.

מדובר על תהליך שהוא מאוד מעמיס על אמצעי האיחסון כך שאלו תוצאות צפויות בדיסק מכאני.

פורסם

אני נוהג לבטל היברנציה לפני הרצת איחוי, ומחזיר אותה עם גמר האיחוי.

זה בטוח לא מזיק גם אם יש כאלה הטוענים שאחוי מיותר לחלוטין היום..............

פורסם

4 דקות לדיסק מכני זה הרבה.... אלה אם יש לו 16 או יותר GB RAM וכונן ממש ישן, 250/500.

אני הייתי בודק איפה הקובץ יושב. אם הוא מפוצל. אם כן מבצע איחוי ומנסה להזיז את הקובץ למיקום טוב יותר.

פורסם

לפני שעושים את זה, שווה לבדוק האם אכן מדובר בבעיה ספציפית של hybrid sleep, כלומר התעוררות מhybrid sleep איטית משמעותית מהתעוררות מhibernate.

פורסם

עיינת בתוצאות החיפוש שלי ??

פורסם

בטח. השאלה האם זה בדיוק מה שקורה לפותח הדיון. הוא לא ציין שהוא השווה התעוררות מhibernate עם התעוררות מhybrid sleep.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון אם למשל אני נכנס למצב שינה כאשר ה-Hybrid Sleep פעיל:

1. אם אני לא מנתק את המחשב מהחשמל או מכבה את מכשיר האל פסק שלי, הוא מתעורר כמו ב-Sleep, כי תוכן הזיכרון עדיין בזיכרון, מאחר ויש לו מתח. תהליך זה נמשך שניות בודדות בלבד.

2. אם אני כן מנתק את המחשב מהחשמל או מכבה את מכשיר האל פסק שלי, הוא טוען את תוכן הזיכרון מהדיסק הקשיח כמו ב-Hibernate. תהליך זה נמשך אצלי למעלה מ-4 דקות בערך, וזאת הבעייה.

אני לא רואה סיבה שהתעוררות מ-Hibernate טהור בלי ה-Hybrid sleep פעיל, תימשך פחות או יותר זמן מאשר עם Hybrid sleep פעיל.

במקרה המדובר, אני מתאר את מה שקרה לי כאשר המחשב שלי היה ב-Hybrid sleep, וכאשר ניגשתי אליו, בטעות כיביתי את מכשיר האל פסק שלי, כי חשבתי שהוא כבוי, ואז המחשב טען את תוכן הזיכרון מהדיסק הקשיח כמו ב-Hibernate, וזה נמשך מעל ל-4 דקות בערך. יש לציין כי לא מדדתי את משך זמן ההתאוששות עם סטופר באותו זמן. ביכולתי לחזור על מהלך זה ולבדוק.

נערך על-ידי dor123

פורסם
אני לא רואה סיבה שהתעוררות מ-Hibernate טהור בלי ה-Hybrid sleep פעיל, תימשך פחות או יותר זמן מאשר עם Hybrid sleep פעיל.
אולי אתה לא רואה סיבה, אבל עובדתית, זו בעיה שקורה לפעמים, כמו שרואים בקישורים שהחיפוש של Ivan מוביל אליהם. בשניים הראשונים מדברים בפירוש על מצב שבו התעוררות מHybrid sleep איטית משמעותית מזו שמHibernate.

מהסיבה הזו מעניין לבדוק האם התופעה אצלך היא אותה אחת או לא.

אגב, סיבה אחת שאני יכול לחשוב שזה קורה: Hibernate וSleep הם מצבים שונים מבחינת ההתקנים. כשאתה נכנס לHybrid Sleep, ייתכן שהתקנים מסוימים מקבלים פקודה להיכנס לSleep (בלי קשר לזה שמערכת ההפעלה גם כותבת את תוכן הזכרון לדיסק), ואז אם ניתקת את החשמל ואתה פתאום מתעורר מHibernate, אז אותם התקנים שלא זוכרים בכלל שהייתה כניסה לHibernate עשויים להיות מבולבלים.

זה סתם ניחוש אחד אפשרי. בכלל, כל נושא הpower management / power states הוא די מורכב ורק נהיה יותר ויותר מורכב בשנים האחרונות. הרבה באגים של חומרה, דרייברים וגם של מערכת ההפעלה קשורים ספציפית לתחום הpower management. כל שלא נדיר להיתקל בכל מיני תופעות מוזרות שמבחינה הגיונית לא אמורות להתרחש, אך מתרחשות בכל מקרה.

פורסם

שום התקן לא זוכר כלום. HIBERNATE זה כבוי מוחלט של המחשב.

בדקתי אצלי ואכן זה איטי משמעותית. איטי כל כך שאי אפשר להפעיל את מנהל המשימות בשביל

לנסות לבדוק במה ולמה הוא בכלל עסוק.

מסקנה שלי ? - פשלה של מיקרוסופט שכנראה לא תזכה לתיקון.

פורסם
  • מחבר

QttP: בשני הלינקים הראשונים שבחיפוש של IVAN, משווים בין משך זמן ההתעוררות הארוך מ-Hybrid sleep כאשר המחשב היה מנותק מהחשמל לעומת משך זמן ההתעוררות הקצר כאשר המחשב היה מחובר לחשמל.

מה שמעניין אותי זה הזמן הארוך באופן חריג שלוקח למחשב שלי להתעורר מ-Hybrid sleep לאחר כיבוי מכשיר האל-פסק שלי (שזה אותו הדבר כמו לנתק את המחשב מהחשמל) בלבד (שזה אותו הדבר כמו Hibernate), שלפי דעתי הוא הרבה יותר ארוך ממשך הזמן שלקח למחשב שלי להתעורר מ-Hibernate, כאשר היה לי עוד Windows XP, ושבאופן כללי הוא ארוך בצורה מוגזמת גם בשביל התעוררות מ-Hibernate באופן כללי.

כרגע ביצעתי באופן מכוון עם סטופר, בדיקה כמה זמן לוקח למחשב שלי להתעורר ממצב Hybrid sleep לאחר שכיביתי את מכשיר האל פסק שלי (=ניתוק המחשב מהחשמל):

הבדיקה החלה עם סיום ה-POST, כאשר הופיע הלוגו של Windows 7 שמתחתיו Resuming Windows: לקח בערך 4:40 דקות, מרגע הופעת הלוגו של Windows 7 (תחילת טעינת תוכן הזיכרון מהדיסק הקשיח), ועד שהדיסק הקשיח שלי הפסיק לקרוא ברצף (סיום טעינת תוכן הזיכרון מהדיסק הקשיח), כאשר לאחר כמה שניות מתחילת ההתעוררות, הלוגו של Windows 7 נעלם, והמסך שלי נכבה למשך כ-1:38 דקות (מסך שחור + נורית הפעלה מהבהבת בצבע אדום), עד שנדלק ושולחן העבודה הופיע (אבל הטעינה מקובץ ה-Hibernate המשיכה בשלב זה, כי המחשב איטי מאוד בשלב זה ולפעמים נתקע לכמה שניות והדיסק הקשיח מתאמץ).

נערך על-ידי dor123

פורסם
שום התקן לא זוכר כלום. HIBERNATE זה כבוי מוחלט של המחשב.

גם אני חשבתי ככה, עד שהתחלתי להתעסק עם חומרה. ואז הבנתי, הפלא ופלא, שלמרות שאינטואיטיבית לא אמור להיות שום הבדל בין hibernate למחשב כבוי, בפועל יש. הפעולות מוגדרות כמצבי power שונים, וכל התקן יכול, בתאוריה, להתייחס אליהם בצורה שונה.

אבל בכל מקרה, זה לא משנה, כי ההשוואה היא לא בין hibernate לכבוי, אלא בין sleep לhibernate.

מבחינת המחשב, מערכת ההפעלה וכל התקן שנוגע בדבר, לא מן הנמנע שיש הבדל בין

כניסה לhibernate --> התעוררות מhibernate

לבין

כניסה לsleep --> התעוררות מhibernate (שזה מה שקורה כשמנתקים את הכבל במצב של hybrid sleep).

בדקתי אצלי ואכן זה איטי משמעותית. איטי כל כך שאי אפשר להפעיל את מנהל המשימות בשביל

לנסות לבדוק במה ולמה הוא בכלל עסוק.

אכן, גם אצלי (ובדקתי בכלל על ויסטה). נראה שדווקא החלק הראשון של ההתעוררות (שבו רואים resuming windows) הוא יותר מהיר במצב השני (למרות שיכול להיות במקרה), אבל אח"כ זה יותר איטי (אצלי ההבדל היה 30 שניות לעומת 90 שניות). כמו כן, נראה שבמהלך ההתעוררות מhybrid sleep המחשב עובר בין מצבי power שונים כמה פעמים (המסך נכנס לשינה ויוצא ממנה), מה שלא קורה כשמתעוררים מhibernate ישירות.
מסקנה שלי ? - פשלה של מיקרוסופט שכנראה לא תזכה לתיקון.

אולי פשלה, אולי זה by design, ואולי זה משהו באמצע - כלומר התנהגות שאפשר לשפר אם עובדים קשה, רק שלאף אחד לא באמת אכפת.

ולמעשה - לאף אחד לא צריך להיות אכפת. לא משהו ששווה לוותר על hybrid sleep בשבילו. לוותר על התעוררות מהירה תוך 5 שניות 99% מהזמן, בשביל שבאותו 1% שהייתה נפילת מתח ההתעוררות תיקח דקה במקום 2-4 דקות? כל בר דעת יסכים שזה tradeoff לא משתלם במיוחד. :)

נערך על-ידי QttP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים