עבור לתוכן

עזרה, E330 מול B590, או מחשב אחר, עד 2500שח

Featured Replies

פורסם

במקור רציתי להבין מה ההבדל בין שני המחשבים האלו, מבחינת הרמה (לא המפרט). אח"כ, אני מחפש מחשב ללימודים: * מטרות המחשב? שימושים כללים, הורדות, סרטים, אינטרנט, לימודים. * גודל המסך? 12.5-14 (רק עם בציפוי מט) * רזולוציית המסך? לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא רלוונטי. * משקל רצוי? עד 2.1קג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? המקס' שאני צריך הוא עד 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא.. רק שיריץ סרטי FHD * Bluetooth? לא רלוונטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? יש לי SSD שקניתי בנפרד, לכן לא משנה מה מגיע איתו. * כונן אופטי? כן, אל"כ זה מוריד משמעותית את המשקל (כשאין). * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא רלוונטי.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא רלוונטי. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא רלוונטי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא רלוונטי. רק שיהיה אמין! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) לא רלוונטי. תודה

נערך על-ידי eyal1983

פורסם

ה-B590 הוא 15"

למה אתה מתכוון כשאתה אומר "רמה"?

פורסם
  • מחבר

רמה כלומר בניה טובה יותר,

אמינות גבוהה יותר

נניח ההשוואה היתה E530 מול B590

אבל אני מעדיף מחשבים קטנים יותר בכל מיקרה..

פורסם
  • מחבר

בוצע

פורסם

ה-E330 הוא דגם מצויין אבל המחיר שלו עולה הרבה מעל התקציב שלך כשמכניסים לחישוב אחריות ל-3 שנים ומערכת הפעלה.

E330 עם מעבד i3 בסיסי ללא מערכת הפעלה ואחריות לשנה אחת יעלה לדעתי כ-2300 שח (קרוב ל-2700 עם 3 שנים אחריות)

דגם מבוסס מעבד i5 עם 3 שנים אחריות ומערכת הפעלה יגיע ל-3500 שח.

אני הייתי בוחר כנראה באחת האופציות האלו -

Samsung 370R4E-A01IL -

http://www.vipsales.co.il/Product.asp?Pid=SAM-NP-370R4E-A01IL&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

קצת מעל התקציב שלך, אבל מגיע עם מעבד i5 חזק יחסית, מערכת הפעלה ואחריות ל-3 שנים.

Dell Latitude E5430 -

http://m4l.co.il/items/248109

גם הוא חורג מהתקציב שלך בכ-300 שח, אבל כולל מעבד חזק כמו הקודם, אחריות ל-3 שנים (ללא מערכת הפעלה)

לטעמי הוא הדגם עם איכות הבניה הכי טובה סביב התקציב שיש לך.

פורסם

כדאי לבדוק מי נותן האחריות בחנות M4L, כי מרבית אם לא כל המחשבים שם הם לפי מה שראיתי לא דרך יבוא רשמי.

פורסם
  • מחבר

בוא נניח E330 לעומת E5430

מה עדיף, ולמה?

פורסם

ה-E5430 עולה כ-3,000 ש"ח בחנות מסודרת עם אחריות ל-3 שנים רשמית ולא "אפור", שזה מה שעולה נניח ה-E330 עם אחריות ל-3 שנים בגרסת ה-I5.

הבדל במשקל של כ-400 גרם, לנובו 1.8 ק"ג מול 2.2-2.3 ק"ג בדל (עם סוללת 6 תאים)

מסך 13.3" מול 14" - מט בשני הדגמים

ללא צורב מול עם צורב

בלנובו יש אפשרות לשלב כונן msata ssd במקביל לכונן הרגיל, אבל בדל נניח תוכל לשים כונן SSD סטנדרטי אם תחליט להוציא את הצורב מהמחשב

זמן סוללה ארוך יותר בלנובו לעומת הדל

בדל יש 4 חיבורי USB לעומת 3 בלנובו, כמו כן לדל יש יציאות נוספות כגון eSATA ו-express card

מקלדת מוארת בדל (כמעט בטוח אבל צריך לוודא), בלנובו אין מקלדת מוארת.

בדל יש תמיכה בתחנת עגינה

רשמת שקנית כבר SSD, אני מניח שהוא לא בעל נפח גבוה ולכן אם אתה צריך שמחשב יהיה מקום לאכסון הסרטים/קבצים וכו', ה-DELL במקרה הזה עדיף לך.

אתה יכול לשים את ה-SSD במקום הכונן שמגיע איתו. את הכונן הקיים במחשב במידה ותחליט שאתה לא צריך צורב להעביר לשם ואז יהיה לך במחשב 2 כוננים קשיחים וניצול נפח מקסימלי קיים.

או לחילופין, להעביר את הכונן HDD הקיים במחשב לתוך מארז חיצוני USB (עולה 20-30 ש"ח) והוא ישמש אותך בתור כונן גיבוי נייד.

במקביל, את הצורב אם תחליט להוציא מהמחשב תוכל גם לשים בתוך מארז חיצוני (20-30 ש"ח) ותוכל עדיין להשתמש בו במידת הצורך.

אבל תבחן את עניין הסוללה גם, הפרש של כשעתיים בין שני המחשבים לטובת לנובו

פורסם

לא בטוח שיבוא אפור לא אומר אחריות רשמית במקרה הזה.

דל נותנים אחריות רשמית בישראל גם למחשבים שנקנו בארה"ב אז גם אם זה מחשב ביבוא אפור, עם 3 שנים אחריות זה עדיין טוב.

ואז למערכת השיקולים למעלה אפשר להכניס מחיר זול יותר.

נ.ב. לא בטוח שכדאי לפסול את הנייד של סמסונג כל כך מהר.

פורסם

לא פוסל את הסמסונג בכלל.

אבל הוא מגיע עם סוללה מובנית מה שיכול מעט להגביל את יכולת ההחלפה שלו בעתיד במידת הצורך למשתמש הממוצע.

אבל חשוב לבדוק את האחריות שלו (סמסונג) כי שוב - החנויות שמוכרות אותו (2 בלבד) לפי מה שראיתי לא הכי הכי וכדאי לבדוק ולוודא מי נותן האחריות של המחשבים.

פורסם
  • מחבר

מצאתי אנשים עם שני המחשבים

המקלדת של הלנובו נוחה משמעותית

אבל הדל.. מרגיש כמו מרצדס כזה. ויש לו מקלדת מוארת.. אבל הוא ממש כבד, רועש, וקצת התחמם. (הכל לעומת הלנובו)

בלנובו ממש שנאיתי את משטח העכבר.. הוא ממש גרוע לטעמי. אני לא אתרגל אליו.

אני היום הולך "להרגיש" את הסמסונג.

אגב, מה לגבי HP Probook 4340s ?

הוא ברמת אמינות נחותה, או שהם פתרו את הבעיות שהיו להם ?

פורסם
  • מחבר

הרגשתי את הסמסונג

המקלדת שלו עם כפתורים לא נוחים לי. אין להם "עומק לחיצה", אם אני מבטא את עצמי נכון.. מרגיש מצועצע.

מאוד מתעניין לגבי ה HP Probook

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים