עבור לתוכן

המחשב נתקע, יכול להיות בגלל ספק?

Featured Replies

פורסם

אז המחשב הוא חדש לגמרי! אצלי באיזור החודש. לא מותקן עליו דברים כל כך בתכלס, רק דברים בסיסיים

אנטיוירוס, אופיס, משחק, דרייברים וכאלה

מידי פעם, זה רנדומלי לחלוטין המחשב פשוט נתקע, ולא ברור למה. בכל הפעמים ששמתי לב זה קורה כשאני יוצא מהמשחק... או סתם תוך כדי גלישה רגילה באינטרנט.

ההבדל היחיד שנעשה במפרט הזה (בשבוע האחרון, שבו בעיה קוראת) זה שהוספתי לפה כרטיס מסך Gigabyte GTX 460 (עם קירור כמובן).

יכול להיות שהסיבה היא שה400W של הספק לא מספיקים למחשב? ואם זאת הסיבה, איך הוא עובד סבבה במשחק לדוגמא, בלי תקיעות או ריצודים או דברים מוזרים, ממש עובד חלק וסבבה

זה המחשב:

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3

מעבד:

Intel Core i5 4670

קירור:

Arctic Freezer 11 LP

דיסק:

Seagate 1.0TB SATA3

זיכרון:

Crucial DDR 3 8GB

מארז + ספק:

SilverStone Precision 08 Black + SilverStone Strider 400W

צורב:

DVDRW Lite-ON x24

פורסם

המחשב לוקח כ 300W מקס', הספק לא אמור להיות הבעיה. תבדוק זיכרון ויכול להיות שיש לך בעיית תוכנה (דרייבר של כ מסך ....)

לידע כללי (זה לא נראה כמו מה שקורה במקרה שלך) : כשספק לא מספיק למחשב זה בדרך כלל לא יגרום לריצודים או איבוד גרפיקה, ולא תמיד יגרום לתקיעות. המחשב יכול להמשיך לעבוד תקין לגמרי (או שכך זה נראה) תוך כדיי שהספק נהרס באיטיות ו/או הורס חומרה אחרת.... זה יסתיים כשכן יתחילו תקיעות וכיבויים פתאומיים, או שהספק יישרף (והוא יכול לקחת איתו דברים אחרים), או שהספק ימשיך לעבוד "תקין" ויישרפו דברים אחרים במחשב באקראיות (ויישרפו שוב אחריי שאתה תחליף אותם)

פורסם

כרטיס שלך דורש ספק 450 וואט.

האם זאת הבעיה ? מי יודע בלי לנסות ספק מתאים?

פורסם

אכן באתר של ניוודיה מצויין לפחות 450W תנסה ספק גדול יותר ותראה ייתכן וזאת הבעיה.

פורסם

450W זה המלצה טובה לספק למערכת כזאת, היא מכילה מקדם ביטחון טוב (1.5x). אם היית קונה ספק עכשו, אכן היה רצוי שתקנה ספק של 450W

הספק שיש לך הוא 400W, אין לו כזה מקדם ביטחון אבל הוא עדיין משמעותית יותר ממה שהכ מסך לוקח במציאות. כך שהאם הוא הגורם לבעיה ? לדעתי רוב הסיכויים שלא

פורסם
  • מחבר

הבנתי אתכם.... כי סתם לדוגמא אתמול הפעלתי civilization V והמשחק עבד סבבה (הייתי בו בערך שעה) ולא נתקע ולא שום דבר

הכרטיס מסך הגיע לאיזה 67 מעלות כן? חח אבל זה אני צריך לחשוב איך אני מסדר את הזרימת אוויר שמה בכל מקרה. (אם כבר המלצות? חח)

גם המעבד עצמו הגיע ל54 מעלות בשיא, אז אולי אני ישים עליו KATANA 3 שיש לי בבית...

אני יגיד גם דבר כזה... שהכרטיס מסך הזה ישב אצלי במחשב אחר לפני כן... ושמה הכל עבד סבבה וכמו שצריך אבל לפני כמה חודשים התחילו הבעיות האלה של התקיעות, אז חשבתי אולי זה באמת זיכרון או משהו בלוח אם או כאלה (בכרטיס מסך לא חשבתי בגלל שלא נראה שהבעייתה הייתה בו) והמחשב היה כבר בן 3.5 שנים משהו כזה, גם ספק 400W של SeaSonic. ועכשיו כשהעברתי את הכרטיס מסך למחשב החדש, הבעיה קרתה שוב, בגלל זה חשבתי שזה הספק שאולי לא מספיק...

אז מספיק לי לקנות 450W או כבר לקנות ישר 500W ושהראש שלי יהיה שקט מהבחינה הזאת..?

פורסם

לא נראה שהבעיה בספק......

פורסם
  • מחבר

כן אז זה מה שמוזר פה חח

השאלה זה למה יכול להיות שזה קורה... כאילו זה קורה בצורה דיי רנדומלית... במחשב הקודם זה קרה פעם בכמה ימים בתכלס... שהיה מקרים שבהם אני מדליק את המחשב, הוא נראה שהוא עובד ונדלק אבל שום דבר לא מוצג על המסך (כאילו הוא נראה שחושב ומעלה ווינדוס וכאלה)... וזה פשוט לעשות ריסט כמה פעמים עד שהוא מתחיל להציג משהו

במחשב החדש זה לא קרה בכלל עד שהעברתי אליו את הכרטיס מסך בגדול...

יכול להיות שאיכשהו זה כן בספק בגלל שבמחשב הישן זה גם 400W והוא התחיל להתבלות (כמו שאמרתם) ובחדש הוא 400W אבל הוא.. חדש חח

פורסם

אתה אומר שזה קרה בשני מחשבים, עם אותו כרטיס מסך ואתה חושד בספק?

אם הספק חדש, אז בטח לא הוא הבעיה אלא הכרטיס מסך !

פורסם
  • מחבר

אבל אם הבעיה בכרטיס מסך... איך כשאני מפעיל איזה משחק לדוגמא, הכל עובד סבבה.. וזה לא קורה כל הזמן זה קורה דיי רנדומלית.. נגיד אתמול לא קרה בכלל

+ הרצתי בדיקות על הכרטיס מסך, כאילו בדיקות עומסים וזה.. כלום לא קורס אין ריצודים התמונה ברורה וזה

פורסם

זה לא הסוג היחיד של בעיות אפשריות בכ מסך

פורסם

ניסית לשחק עם הדרייברים של הכרטיס מסך? הכי עדכני,אחד לפניו וכ"ו.במידה שזה לא עוזר הייתי שוקל להחליף את הכרטיס.

פורסם

אולי בשני המחשב יש ספק לא הולם, בלי מספיק amps במסילת 12v לכרטיס מסך כזה.

היית משוגע שמראש התקמצנת (400w?!) במחשב לגיימינג. שדרג ל-500w איכותי, רצוי חברה יותר מהורה בתחום הספקים מ-silverstone.

פורסם
  • מחבר

חח במחשב הקודם, זה מה שאנשים פה המליצו לי לקנות האמת (זה היה לפני 4 שנים בערך)

במחשב הזה.. לא תכננתי להוסיף לו כרטיס מסך האמת... אבל עכשיו הוספתי אז... :D חח

ולגבי דרייברים, כן שיחקתי.. בפועל הייתי עם כל מיני דרייברים ועדכנתי וכאלה אז יצא שהייתי עם כמה גרסאות וקרה דיי בכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים