עבור לתוכן

קניית מעבד חדש

Featured Replies

פורסם

לא מזמן קניתי כרטיס מסך (GTX 660)ורציתי לשדרג את המחשב עוד קצת ולהשקיע במעבד חדש ויותר טוב כי המעבד שיש לי עכשיו ישן ולא טוב, (AMD athlon ii x2 processor 3.00GH) רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות לוח אם חדש או שיש מעבד מספיק טוב שמתאים לאותה תושבת..

דרך אגב אם אתם ממליצים לקנות לוח אם חדש איזה סוג ושל איזה חברה ? AMD או Intel?

תודה לעוזרים מראש, :cheesy:

פורסם

סביר שתצטרך גם זכרונות חדשים, אם הקיימים DDR2.

אתה צריך להגיד תקציב, אי אפשר להמליץ לך על ריק. בגדול AMD כבר לא מתחרים על תואר הביצועים

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא בסביבות 100 שקל למעבד ועוד 400-500 שקל לוח אם

(התושבת של הלוח האם הישן הוא AM3

נערך על-ידי Naamani

פורסם

AM3 תומך בDDR3, אז תוכל להשתמש בזכרונות הקיימים. אבל וודא עם תוכנה כמו CPUZ שיש לך אכן DDR3.

התקציב שלך טוב מאוד. לא בא לי להמליץ כי זה תמיד גורר וויכוח, אבל בכללי i5 ולוח H87 איכותי בהחלט יביאו שיפור

פורסם
  • מחבר

יש לי DDR2 דרך אגב תוכנה מעולה

פורסם

אז תצטרך לפנות מקום לעוד 400 ש"ח.

שום לוח ב-3 שנים האחרוות לא עובד עם ddr2, תושבת AM3 באמת גבולית כי תמכה בשניהם (ערכות שבבים שונות)

הייתי מזמין מ-wellcom\tms

Gigabyte H87M-D3H

Intel i5 4570

זכרון בהתאם

סביר שאחרי ההחלפה תראה מסכים כחולים, אם אין בכוונתך לפרמט. הם יפסקו אחרי שתתקין intel chipset inf, intel ME, intel RST. אם זה המצב, טרם ההחלפה מחק כל driver קיים במערכת. ותעדכן BIOS בboot ראשון.

* אם הכוננים שלך כרגע מוגדרים על מצב IDE, טרם הכיבוי של המחשב לפני ההחלפה, תעשה את הtweak בregistry שמאפשר שינוי מIDE לAHCI (אחרת חלונות לא יעלה)

נערך על-ידי sell_parts

פורסם
סביר שתצטרך גם זכרונות חדשים, אם הקיימים DDR2.

אתה צריך להגיד תקציב, אי אפשר להמליץ לך על ריק. בגדול AMD כבר לא מתחרים על תואר הביצועים

מה זה קשור? זה שמעבדי הדגל של אינטל חזקים ממעבדי הדגל של AMD לא מלמדת דבר כי הוא לא הולך לקנות מעבד דגל אלא משהו שמותאם לתקציב שלו.

פורסם

@Naamani

מה המפרט שלך, ובפרט איזה לוח יש לך? אם לא נדע איזה לוח יש לך, לא נדע איזה מעבדים מתאימים לו. המעבד שלך הוא לסוקט AM3 (לפי האתר של AMD מעבדי Athlon II X2 בתדר של 3000MHz קיימים רק לסוקט AM3), אבל זה לא אומר שזה הסוקט שיש בלוח שלך, שכן מעבד לסוקט AM3 יכול לעבוד גם בלוחות בעלי סוקט AM2+, AM2 או +AM3.

אם אתה לא יודע - אפשר להשתמש ב CPU-Z, כפי שהוצע קודם. אם אתה לא בטוח - פשוט תפרסם פה צילומי מסך מכל התגיות שיש בבתוכנה.

בתקציב של 600 ש"ח אני לא בטוח שתצליח לקנות שילוש חדש - 700 ש"ח הוא תקציב מינימלי ללוח הכי זול, המעבד הכי פשוט של אינטל ו 4GB DDR3. לא ממש משתלם לקנות בארץ מחשבים המבוססים על מעבדי AMD - גם בגלל המחיר, גם בגלל ההיצע הנמוך וגם בגלל הטכנולוגייה הדיי ישנה (משנת 2011, אלא אם כן אתה קונה מעבד מסוג APU, המבוסס על טכנולוגיה חדשה יותר).

פורסם

בהנחה שהלוח שלך תומך במעבדי phenom ii (כמעט וודאי) אתה יכול לנסות להשיג מעבד phenom ii x4 או מעבד athlon ii x4 יד שניה

הם נמכרים בסביבות ה300-400 ש''ח (פה בטרייד זון וביד 2 ) - הם תומכים בDDR2 ויתנו לך שיפור יפה (גם צריך לבדוק את ספק הכח שלך)

דוגמא

http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.php?CatID=3&SubCatID=0&RecordID=34f6918992b5588f052789a81b679788075&SalesCatID=6&Code=e3c4eb086287fbd632754934db325b04

נערך על-ידי giloman

פורסם
בתקציב של 600 ש"ח אני לא בטוח שתצליח לקנות שילוש חדש

אני חושב שהוא התבלבל והתכוון 1000 ש"ח עבור מעבד, לא 100... בכ"ז הגיון

מחזק את דבריו של גילומן, פנום II מרובע או משושה (מישהו כאן מוכר משושה 1075T) יהיה מצויין

הלוח הנוכחי בעייתי כי מי שיצא לו פעם להתעסק עם DDR2 בימינו, יודע שהם יקרים בלי פרופורציה, ורובם משומשים עם שגיאות רבות בmemtest. היות והרבה משחקים היום כבר נהנים מ8GB RAM, דומני שהשקעה במערכת עם שילוש ארכאי לא משתלמת בעליל. מרבית הלוחות האלה גם לא קולטים 4 דימים של RAM בלי העלאת MCH, וגם לא תמיד בצורה חלקה.

בשילוש עם DDR2 אסור להשקיע שקל. take it or leave it

נערך על-ידי sell_parts

פורסם

אני מוכר DDR2 אם אתה מעוניין

תקינים כמובן

פורסם
  • מחבר

[ATTACH=CONFIG]5229[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]5230[/ATTACH]הנה התמונות של המעבד והלוח האם מהתוכנה

ודרך אגב התכוונתי ל 1000 שקל לא ל100

תודה לעוזרים,

נערך על-ידי Naamani

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים