עבור לתוכן

מאוד מעניין אותי מה יהיה לכם לומר בעניין הטיפים...

Featured Replies

פורסם

אני עם ה Tatum.

השיא היה כששליח אחד שגם איחר, תשאל אותי אם איחר (כי לא היה בטוח) ועוד שילמתי לבית העסק בעבור המשלוח, המתין לקבל טיפ. כשהוא ראה שהוא לא הולך לקבל, שלף את הקלף של "דבר איתם, שיזכו אותך בעבור עלות המשלוח. אני בכל מקרה לא רואה שקל מזה".

עניתי לו - "אז אני מבין שאתה מבצע את המשלוחים מתוך תחושת שליחות נטו. כן יירבו כמוך" וסגרתי עליו יפה את הדלת.

• תגובות 172
  • צפיות 31.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במסעדות אני נותן אבל באמת שלא חייב,הם פותחים את הקופסא וכדו'.. אחרי שאני כבר הולך,כך שמי מכיר אותך.

לא מזמן נפלו עליי שתיים שהביאו לי משלוח..(מזרן) האחד פשוט לא היה ברור.. 'רוצה ' צ'יפ '. 'סליחה' (אני)? ' צ'יפ '. לא הבנתי מה הוא רוצה ממני -אז אחרי סגירת הדלת הבנתי:P.(לא אומר שהיה מקבל).

קטע במסעדה שמצחיק אותי גם עכשיו. אישתי כנראה לא היית ברורה מספיק.. והמלצרית לקחה טיפ של 80 שקל.באמת היה לי מעט בושה לגשת ולתקן את הדבר :cwm40:,כי היא היית נראת זוהרת משהו

פורסם
אני לא מבין מה הקשר.

שיש אנשים בעולם הזה שצריכים הרבה יותר את החמש-עשר שקל האלה , מאשר אותם מלצרים ..

אני מעדיף לתת את הכסף המיותר שלי למישהו שבאמת צריך אותו .

המחירים ברוב המסעדות גם ככה מופקעים ,אז להוסיף גם טיפ ? למה ? (ד"א , אני לפעמים נותן טיפ ולפעמים לא - אבל עדיין לא חושב שזה נוהג טוב )

פורסם

זה לא חייב להיות במקום. זה לא קשור בכלל, אף אחד לא מכניס לשיקולי התרומה שלו כמה טיפ הוא חילק החודש.

פורסם

מה לגבי מובילים של מקררים חדשים או מזרונים וכאלה?

שאתם נותנים להם 200 שח משלוח, אתם נותנים להם טיפ?

פורסם

אני נותן טיפ רק למלצרים ולמשלוחנים של אוכל.

פורסם
אני נותן טיפ רק למלצרים ולמשלוחנים של אוכל.

בואו נקרא לילד בשמו.

דמי כופר בתמורה לאי יריקה לתוך האוכל.

בקרוב דמי כופר לאי שריפת דירתך.

דמי כופר לאי ריסוק חבילות דואר לפני מסירתן.

דמי כופר לאי אניסת נוסעי מוניות.

פורסם

אתה תקבל את היריקה לפני הטיפ. כך שזה לא יעזור לך.

פעם אחת נפלתי על נהג מונית ממש קרצייה -שרצה עוד 2 שקל. 'מה זה 2 שקל,נו תביא עוד 2 שקל'.

בדרך הזאת הוא גוזר קופות כל חודש.

אותו דבר בעל מכולת ..ממקום להחזיר עודף של כסף קטן הוא מביא מסטיקים עגולים.

פורסם

לדרוש טיפ זו אולי חוצפה, אבל להחזיר עודף שלא באמצעות מטבע ישראלי (שלא לבקשת הלקוח, כמובן) זו כבר עבירה פלילית.

פורסם

מסטיקים עגולים, החזרת אותי 26-27 שנים אחורה (-:

פורסם
אתה תקבל את היריקה לפני הטיפ. כך שזה לא יעזור לך.

מה שאתה אומר לא קשור לטיפ, ויש מעט מאוד כאלו.

הגיוני שיהיו הרבה יותר שיורקים רק למי שלא נתן פעם קודמת, או כאלו שאף פעם לא נותנים.

כששליח שואל לגבי טיפ כשהוא מבין שכנראה לא יקבל, הוא בעצם נותן לך צא'נס להתעשת לפני שהוא מוסיף אותך לרשימת היריקה.

אם תאמר שאין לך אבל תתן לו פעם הבאה, הוא יסמן אותך זמנית בסימן שאלה.

ואם בפעם הבאה תתן לו שקל או שתי שקל, הוא עלול להיעלב ולסמן אותך ליריקה כי אתה קמצן.

כדי להיות בטוח שלא תקבל יריקה לאוכל במשלוח, אתה חייב לתת לפחות 10%, ומינימום 5 שקל.

אם אתה גר בווילה אתה חייב לתת מינימום 10, ועדיף 20 כדי להיות בטוח.

הרי אם רק ירצה השליח יכול לעשות לך נזקים של אלפי שקלים ברגע ע"י זריקת אבן על הזכוכית הגדולה בסלון השמש.

אולי עדיף לתת 50 או אפילו 100 רק כדי להיות בטוח שהחברים שלו לא יחזרו וישדדו את הבית כשאתה לא נמצא.

אי אפשר לדעת עם האנשים האלו, כי אנשים אחרים יכולים להרגיז אותם וברגע אחד של קריזה הם עלולים להוציא את זה עליך בכל מקרה.

לכן הדבר החכם לעשות הוא לשלם להם ולחבריהם משכורת חודשית גבוהה כדי שלא ירגישו מקופחים וירצחו אותך בהתקף זעם.

בכלל הכי טוב יהיה אם פשוט תוותר מראש על כל מה שיש לך ותחיה בעוני, אחרי הכל מרבה נכסים מרבה דאגה.

אבל אז לא תוכל להרשות לעצמך לשלם לשליח טיפ, ותקבל יריקה בכל מקרה.

כנראה שהפיתרון הוא להוציא כספים שאין לך, רק כך השליח יתרצה.

אל דאגה, מקסימום גם אתה תוכל לעבוד כשליח.

נראה שהמקצוע במגמת צמיחה.

600px-RH3-MotorcycleGuns01a.jpg

פורסם

עבדת פעם במלצרות או ראית מטבח מקצועי מבפנים?

איך להגיד לך בעדינות , היריקה זה לא הדבר הכי מגעיל שנוגע לך באוכל...

חוץ מזה שאני לא ראיתי בחיים מלצר או שליח שיורק באוכל של לקוחות רק בגלל שלא הביאו לו טיפ (או בכלל יורק באוכל , לפחות לא בכוונה...).

מה שכן ראיתי זה מלצרים שמפעילים לחץ בשביל לקבל טיפ , אבל חוצפה או לא חוצפה , אף אחד לא מכוון לך אקדח לראש ומכריח אותך לתת טיפ , ברוב המקרים זה לחלוטין החלטה אישית שלך.

פורסם

אני סרקסטי כמובן.

רוב האנשים לא ירקו לך באוכל כי לא נתת טיפ.

אבל אם נתייחס למקור תופעת הטיפים הרי הוא נותני השירות לעשירים שמוציאים ביום יותר כסף על שתיה ממה שאותו עובד מרוויח בחודש.

שם ההבדל הקיצוני גורם להרבה יותר מתחים ורגשות שליליים, לכן שם לטיפ יש תפקיד חשוב מאוד כמאזן עוולות מפחית קינאה ומונע תוקפנות ונקמנות.

וכששליח מפעיל את אותה מערכת רגשית של "הקמצן המאניאק הבן זונה" על אלו שלא נותנים לו טיפ.

ועושה זאת גם על אנשים שאין להם כסף מיותר לתת, ולפעמים חיים ממשכורת לא גבוהה מאותו שליח, שגם יש לו הרבה פחות הוצאות ממה שיש למשפחה ממוצעת, שנמצאת במינוס קבוע ומשכנתא שאת הסוף שלה הם לא יראו ב30 שנה הקרובות.

אז כן יש משהו תוקפני ומגעיל בהתנהגות של אותם שליחים, שלגמרי לא במקום, ולגמרי לא מוצדק.

ואני מאמין שחלק גדול מהם מפתחים מנגנון רגשי שלא יהיה קשה לחצות קווים אדומים איתו מהאבסורד לגרוטקסק.

תתפלא, אבל יש לא מעט אנשים שמסוגלים וגם מתנהגים ועושים דברים שקשה לדמיין שקיים בקנה מידה שקיים.

פורסם

בא אליי לפני שבועיים לבית בנאדם עם חזות חרדית , וביקש ממני צדקה.

אני הבאתי לו 5 שקל כי הוא נראה לי כזה מסכן.

הבנאדם לא עשה בשבילי שום דבר , ובכל זאת הבאתי לו כסף.

אבל מה , החוצפן אומר לי השם ירחם עליי שאני חילוני ומתחיל להתפלל עליי שאני אחזור בתשובה.

אני הייתי מנומס ולא התייחסתי לשטות הזאת.

אותו אדם בא אליי בשבוע שעבר וביקש שוב תרומה , ואני פשוט סגרתי בפניו את הדלת בלי לומר לו מילה.

אני עבדתי בתור שליח , וככזה האמת היא שאף פעם לא ציפיתי לטיפ , מכיוון שכל האינטרקציה שלי עם הלקוח הייתה בזה שהבאתי לו את המשלוח (לעומת מלצר , שאז כן ציפיתי לטיפ) , וכאחד שעבד בזה אני חושב שאם שליח יבוא אליי לבית ויקלל אותי , יש מצב שאני לא אשלם לו אפילו על המוצר.

פורסם

זכור לי מקרה מפדח משהו שהזמנתי עם חבר אוכל ואני נתתי טיפ לשליח (שגם הם מצפים לזה).

עכשיו היה לי בכיס אחד 10 שקלים ומסתבר שבכיס השני היו 10 אגורות ..

הבאתי לו בטעות את ה 10 אגורות והוא הסתכל עליי במבט כזב של "תביא עוד" , אבל אני לא הבנתי כי חשבתי שנתתי לו 10 שקלים ..

אחרי שהוא הלך עליתי על הטעות , והבנתי למה הוא הסתכל עליי בעיניי כלבלב ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים