עבור לתוכן

תאורה לא עובדת במחשב נייד - נורה תקינה ואינוורטר חדש

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי לנובו T400 עם שורות מרצדות בתחתית התיעצתי אתכם לפני שלושה חודשים והזמנתי כבל מסך חדש. התברר שהכבל תקין והבעיה במסך.

ניסיתי לשפר את המצב עם מדריך מטופש מיוטיוב שממליץ ללחוץ על הפינות של המסך אבל המצב נהיה גרוע יותר ואז גם התאורה כבתה.

חשבתי שגם האינווטר הלך וניסיתי לחבר למחשב אינוורטר דומה (לנובו T60). גם זה לא עזר וכשהחזרתי את האינוורטר לT60 התברר שגם אצלו התאורה לא עובדת.

בצר לי הזמנתי מסך ואינוורטר ל T400 ואינוורטר ל T60. אבל עדיין התאורה לא עובדת בשניהם. בדקתי היום את הנורה עם מחשב שלישי והיא תקינה.

אני מסיק שהאינוורטר הוא לא הגורם הבעיתי וכנראה שהבעיה נמצאת אי שם בלוח אם. שמעתם על דבר כזה?

אני מיואש הלכו לי שני מחשבים.

אנא הבו לי עצה.

תודה למי שטרח לקרוא את כל צרותי.

פורסם

אם האינוורטר לא נדלק יכול להיות שהוא נשרף או שפיוז בלוח נשרף (בגלל חיבור של אינוורטר לא מתאים)

תחפש רכיב שנראה כך ונמצא לייד החיבור של הכבל בלוח, תבדוק שהוא שלם על ידיי מולטימטר :

http://images.google.com/images?q=smd+fuse

אם הפיוז שרוף תקנה פיוז זהה (SMD, לפי הנתונים של המקורי) ותלחים את הפיוז החדש על הפיוז הישן במקביל, בלי לפרק את הישן מהלוח

פורסם
  • מחבר

תודה על ההכוונה

צרפתי 2 תמונות, אחת מבט כללי על אזור החיבור לכבל מסך והשניה תקריב על הפיוזים

בתמונת התקריב סימנתי את הפיוזים התקינים באדום ומשהו שנראה כמו פיוז ומוטבע עליו P מסומן בצהוב.

הפיוזים שמסומנים באדום תקינים. זה שמסומן בצהוב לא מוליך.

האם הוא פיוז?

האם יש פיוזים נוספים שעלי לבדוק?

תודה

פורסם

פיוזים בתמונה יש לך בפינה הימנית (רכיב ימני עליון קיצוני) ועוד אחד זהה ליד הקונקטור השחור האמצעי.

לדעתי הם לא קשורים לעניין, ולא בהם הבעיה, אבל לא עולה לבדוק אותם.

עריכה: לא נכנסתי לתמונה. זה לדעתי נגד פיוז. נגד בעל התנגדות נמוכה מאוד, שגם נפרץ בזרם גבוה.

פורסם

נראה שאכן זה הוא, אבל בוא נבדוק יותר במדוייק. תצלם מקרוב מ 2 צדדים את האינוורטר הנכון של המחשב הזה. אני אנסה לזהות את הקו של ה + במעגל, אחריי זה תחבר אותו ללוח ותבדוק אם מולטימטר אם אכן זה הקו שמחובר ל 1 מהצדדים של הפיוז

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני מקווה שמחר אוכל להעלות תמונות של האינוורטר.

לגבי הפיוז החשוד, יש דרך לדעת כמה אמפר הוא?

מוכרים בחנויות רכיבי SMD או שעדיף להזמין באיביי למשל?

שוב תודה רבה על העזרה והנכונות.

פורסם

הוא 2A לפי הודעה בפורום של לנובו, נראה מתאים בשביל תאורה אחורית

מוכרים רכיבי SMD בכמה מהחנויות המקצועיות יותר, לא בסתם חנות של נגדים קבלים. וניתן לקנות מה ebay

פורסם
  • מחבר

ראשית אני רוצה לציין שלוח האם המצולם הוא של Lenovo Thinkpad T60

מחיפוש קטן העלתי שאכן זהו הפיוז הראשי של התאורה.

יש פיוז נוסף של הלדים באינוורטר.

הגדול הוא 3A והקטן 0.5A

מסומנים בתמונה המצורפת.

מצאתי אתר גרמני ThinkWiki שמרכז המון חומר על מחשבי Thinkpad -

http://thinkwiki.de/T61_Sicherungen

את ה T400 עדיין לא פתחתי אבל אני מאמין שגם שם הפיוזים ניתכו. בנוסף מצאתי בפורום של לנובו התייחסות למקרה זהה לשלי -

http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/T400-motherboard-replacement-advice-needed/td-p/549307

וגם שם הפתרון הוא שני הפיוזים הנ"ל (3A ו 0.5A).

מקווה שאצליח להשיג את הפיוזים הללו, אז אם מישהו נתקל בחנות שמחזיקה רכיבי SMD אשמח לדעת.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

תודה ZiggyMan

גם הערך של הוולטים חשוב או ששם אפשר לחרוג קצת?

פורסם

אין ערך של וולטים לפיוזים (לא בגודל כזה לפחות..) מה שיש זה אמפרים, וחשוב מאוד להיות קרוב. לא יותר מ25% סטייה מלמעלה.

פורסם

הייתי אומר שרצוי פיוז SMD באותו גודל. לא בגלל תכונות חשמליות, אלא כי אז ניתן להצמיד את הפיוז החדש לפיוז הקיים ולתת 2 הלחמות קטנות - מפשט מאוד את העבודה, ולא צריך לחפש איפה להלחים את החוטים של הפיוז בצורת נגד TH....

פורסם
  • מחבר

הפיוזים נרכשו באריהב (היו להם רק רק 1206 - 3mm) והולחמו.

מהם ומחיפוש באינטרנט ראיתי שכולם מציינים וולטים.

עוד מצאתי שיש פיוזים מתאפסים, חבל שלא משתמשים איתם בלוחות אם של מחשבים.

כעת המחשב עובד כמו גדול.

תודה רבה לכם!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים