עבור לתוכן

ביצועים ירודים בחבילה משולבת בזק\בזק בינלאומי 15 מגה

Featured Replies

פורסם

אהלן, שבוע שעבר רציתי לעשות חבילת TOP40 אצלי בדירה - הנציגה מסרה לי שאני לא יכול.

למרות שיש לי ארונות של בזק במרחק 30 מטר מהבית, נאמר לי שהארון עם הכרטיסי VDSL נמצא במרחק של משהו כמו קילומטר (וזה בקו אווירי עוד) - ולכן אני יכול לקבל רק 15 מגה.

בלית ברירה הסכמתי (כי אני צריך אינטרנט ואין לי כוונה לעבוד עם הוט). חבילת תשתית בזק + בזק בינלאומי של 15MB בינתיים. לא ברור מה הבלאגן שהיא עשתה שם - כי הביאו לי בכל זאת מודם-ראוטר VDSL - DLink DSL-6850U.

אני מחובר בצורה אלחוטית ברשת של 2.4, מרחק מהראוטר בערך 5 מטר. יש טלפון אלחוטי ליד הראוטר גם (ניסיתי לנתק אותו - אבל לא היה שום אפקט).

בהתחלה (יום-יומיים ראשונים) הכל היה בסדר. אבל אחרי זה, בייחוד כשאני מוריד טורנטים (עם לא מעט סידים) אני מקבל מהירויות ביזיוניות של 200KB לטורנט ופחות, גם עם שני טורנטים.

יש Port Forwarding מוגדר בראוטר. לדפים לוקח להתאפס על עצמם בין 10 ל-20 שניות לפעמים (בעיקר תקוע על Resolving Host). אותו הדבר אגב בהגדרות של הראוטר (באופן אלחוטי).

מידע נוסף שיכול להיות שימושי:http://i.imgur.com/v0x0782.jpg

אמרו לי שאני יכול לפנות לבזק ולבקש שיפתחו פנייה להנדסה\תקשוב שיתקינו לי סלוטים וכרטיס VDSL בMSAG מול הבית שלי, אבל אני מקבל תשובות מתחמקות ומבולבלות מהנציגים שאין להם ממש מושג מה אני רוצה מהחיים שלהם.ככה או ככה, זה לא מצדיק את הביצועים שאני מקבל (שהם כן נורמלים לפעמים).

פורסם

א. אתה יכול לראות בתמונה שצירפת מסטטיסטיקות המודם שה-Attainable Rate שלך הוא בערך 23Mbps, מה שאומר שאתה באמת לא יכול טכנית להגיע ל-40Mbps, והחבילה הכי מתאימה לך היא באמת 15Mbps. כמו-כן אפשר לראות שה-Rate הנוכחי שאתה מגיע אליו הוא אפילו קצת יותר מזה - 18.5Mbps. אז על פניו נראה שאין לך שום בעיה מבחינת התשתית של בזק.

ב. לבדוק מהירות אינטרנט לפי טורנטים זה חסר כל משמעות. תבדוק ב-Speedtest.net, או באתר של בזק בינלאומי ו/או באתר של בזק (מן הסתם, בזמן ששום דבר אחר לא משתמש באינטרנט). אם אתה מקבל באחת מהבדיקות מהירויות נמוכות, אתה יכול לבדוק מהירות ישירות מול בזק ללא ספק אינטרנט, כדי לראות אם הבעיה היא בבזק או בבזק בינלאומי. אבל אם אתה מקבל מהירויות טובות, אין לך בעיה באינטרנט, אלא מקסימום בקליינט טורנטים שלך או בהפניית פורטים שלו (אבל אם אתה טוען שלפעמים הביצועים כן טובים, כנראה שגם שם אין לך שום בעיה).

ג. כשאתה בודק את מהירות האינטרנט שלך אתה צריך לנקות גורמים שעלולים להפריע, כמו Wifi. תעשה את הבדיקות עם מחשב שמחובר עם כבל רשת למודם ולא בצורה אלחוטית. אם הבעיה היא רק בחיבור אלחוטי, אז אפשר לדעת שהאינטרנט שלך עובד כראוי והבעיה היא ב-Wifi הביתי שלך.

ד. גם אני עם בזק + בזק בינלאומי וחוויתי בשבועות האחרונים קצת בעיות עם שרתי ה-DNS שלהם, מה שגרם להאטות קטנות בשלב ה-Resolving Host. לרוב, הבעיות האלה הסתדרו מעצמן אחרי כמה שעות. כנראה בעיות עומס או משהו שבזק בינלאומי פתרו לבד...

פורסם
  • מחבר

אני כרגע לא בבית - אריץ כמה בדיקות שאחזור. למרות שאתה צודק בקשר לטורנטים בתור מדד לא אמין למהירות, מדובר בטורנטים מטראקר פרטי עם הרבה סידים. בעבר עם כמות כזו של סידים ופירים הייתי מקבל מהירות מקסימלית (חיבור אחר בבניין, גם של 15 מגה בתשתית בזק אבל ספקית אחרת). ובתכל'ס אין שום סיבה שאקבל פחות מ-200KB לטורנט. משהו פה נופל בין הכיסאות. יש מצב שמדובר באמת בבעייה בחיבור האלחוטי וההפניית פורטים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בדקתי גם ב-Speedtest, גם בבזק וגם בבזק בינלאומי עם המחשב נייד בחיבור ישיר לראטור - התוצאות בכולם בסביבות 16 מגה-ביט והעלאה 0.8 מגה ביט.

במחשב הנייח לעומת זאת, מרחק של פחות מ-5 מטרמהראוטר, התוצאות שונות לגמרי - 3.4 מגהביט הורדה בכל הבדיקות (העלאה סדר גודל אותו הדבר).

ניסיתי שוב עם המחשב הנייד באמצעות Wi-Fi בערך איפה שהמחשב הנייח נמצא פיזית - וקיבלתי אותן תוצאות כמו עם הכבל (16Mbit/800Kbit)

הבעייה אם כך,היא כנראה בכרטיס רשת של המחשב הנייח? מוזר לי כל הסיפור...

פורסם

*נערך עקב טעות.

כמה קווים של קליטה אתה מקבל מהראוטר בנייח שלך?

פורסם

הוא כתב שעם המחשב הנייד הוא מקבל תוצאות טובות, גם עם כבל וגם ב-Wifi, אז אין כ"כ טעם לבצע עוד בדיקות איתו, כי אין איתו בעיה.

המחשב הנייח מחובר לרשת עם כרטיס רשת אלחוטי, נכון? איזה כרטיס זה?

ניסית לבדוק את המחשב הנייח כשהוא מחובר למודם עם כבל?

פורסם

אתה צודק, לא הבנתי נכון. חשבתי שהבעיה שלו היא עם הנייד ולא עם הנייח.

פורסם

Tamirwig, ברגע שיש לך מחשב אחד ברשת שהמהירות בו תקינה, שללת בעיית תשתית וספק לחלוטין. לא מחייב שהבעיה היא בכרטיס הרשת,

אולי המחשב עמוס בכל מיני שטויות, toolbars וכיו"ב.

פורסם

באיזו מהירות מתחבר הנייח לויפי ? בסטטוס של החיבור זה מוצג.

גם שגיאות תעבורה מוצגות שם !

פורסם
  • מחבר

אין בעיית קליטה במחשב הנייח, 5 בארים ולא כתוב שום דבר על שגיאות. ושוב - אני לא יכול (כרגע) לחבר את המחשב הנייח בכבל כי הוא רחוק מדיי - אצטרך לקנות כבל חדש וארוך בשביל זה, וזו בעייה להעביר אותו בגלל המיקום של הראוטר. אבל בדקתי עם כבל באמצעות המחשב הנייד והכל היה בסדר גמור.

לא זוכר בדיוק של מי הכרטיס רשת (TPLink יכול להיות?), קניתי אותו ב-KSP והא מבוסס על Qualcomm Atheros AR922X.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים