עבור לתוכן

התלבטות בין מחשב מבוסס AMD ל- intel

Featured Replies

פורסם

שלום

בתקופה האחרונה הבנתי שאופי העבודה שלי על המחשב מצריך כח עיבוד קצת יותר רציני מה-quad העייף שיש ברשותי, דבר נוסף ששמתי לב אליו זה הרעש המעצבן שמפיקים המאווררים והחוסר נצילות/יעילות של המחשב בכל הקשור ליחס בין הספק לביצועים.

ההתלבטות הגדולה שלי היא בין מחשב מבוסס AMD עם מעבד FX8350 ולוח אם עם צ'יפסט 990FX לבין intel 4570 וצ'יפסט H87 או Z87

אופי העבודה, ניתוח מתמטי ו-DSP (רב 'מימדי') בעיקר ב - Matlab ועבודה גרפית, יחסית קלילה ב Autocad.

השאלה המרכזית - fx8350 עם שמונה ליבות, שנכון לעכשיו Matlab אינו בנוי לעבוד ולנצל את כל שמונת הליבות אבל בעתיד כן (???)

או 4570 שזוכה בביקורת חיעל ארכיטקטורה גאונית ונצילות מעולה בכל הקשור ל Gaming.

חשוב לציין ש- fx8350 גם כן זוכה לביקורות גבוהות ביותר. אבל מידע בכל הקשור לעבודה מתמטית כמעט ואינו מופיע ברשת.

השאלה השניה - Motherboard - בכל הקשור ל-AMD, הכל בסדר, לוחות האם של gigabyte ו- ASUS מציעים לוחות מעולים עם צלעות קירור וחומרים איכותיים ( UD3 - gigabyte ו ASUS sabertooth) כמובן שהצ'יפסט בלוחות אלו הוא 990FX)

אבל בלוחות אם של Intel, החלוקה קצת שונה. לאחר בדיקה מעמיקה הבנתי שאין לי צורך ב-z87 ו-H87 יעשה את העבודה כמו שצריך אבל... לא מצאתי לוחות אם רציניים עם צ'יפסט H87. כל לוחות האם הרציניים, על צלעות קירור ואפשרויות מרחיקות לכת וחומרים איכותיים נבנו רק עם Z87 - ואין לי צורך ב over clock אבל כן בקירור ועמידות לאורך זמן.

אשמח לשמוע את המלצות בנושא.

תודה רבה

נערך על-ידי yaniv_scr

פורסם

בקשר למעבד , אינטל עדיפים.

ובקשר ללוח , השיקולים שלך לא נכונים , וזה מכיוון שלוח שבנוי לעבודה עם מעבד ב80w לא צריך דברים שצריך לוח שבנוי לעבוד עם מעבד ב150w.

לוח אם h87 עמיד לא פחות מלוח z87 באותם תנאי עבודה.

פורסם

אהבתי את "אפשרויות מרחיקות לכת"

לאן בדיוק תרחיק לכת ללא OVERCLOCK?

פורסם

intel

פורסם

מה המערכת שיש לך כעת?

כמדומני מטלב אוהב יותר מעבדים אשר חזקים יותר פר-ליבה ותדר גבוה באותה הארכיטקטורה. לכן הייתי אומר שמעבד כמו i5-4670 ביחד עם לוח H87-HD3 או H81-HD3 (במידה ואתה לא תצטרך ליותר מ-16 ג'יגה ראם סה"כ) אמור להיות שילוב די מוצלח.

פורסם
מה המערכת שיש לך כעת?

כמדומני מטלב אוהב יותר מעבדים אשר חזקים יותר פר-ליבה ותדר גבוה באותה הארכיטקטורה. לכן הייתי אומר שמעבד כמו i5-4670 ביחד עם לוח H87-HD3 או H81-HD3 (במידה ואתה לא תצטרך ליותר מ-16 ג'יגה ראם סה"כ) אמור להיות שילוב די מוצלח.

התת-דגם של הצ'יפסט קשור לניצול תדרים?

פורסם

לא הבנתי את השאלה שלך. המעבד יעבוד על כל אחד מערכות השבבים בצורה זהה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם על העזרה, זה לא מובן מאליו ואני באמת מעריך את זה.

אני לא חושב שעניתם לשאלה המרכזית וכנראה בגלל שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

AMD FX8350 vs i5 4570 ומדוע?

תשובות מסוג - 'רק intel' או ' AMD שולטים' ללא הסבר בסיסי רק מסבכות את ההתלבטות שיש לי ולשאר הקוראים ובאמת שחבל, המטרה מתפספסת.

השאלה האמיתית היא מדוע intel/AMD?

ברוב האתרים בעולם AMD fx8350 מוביל ביחס ביצועים למחיר ועדיין i5 קוטף את המחמאות, ולא תמיד בצדק.

על הנייר, הנתונים של AMD גבוהים בהרבה, בפועל, הביצועים דיי קרובים.

האם זה הגיוני או ש- intel דואגות לתגמל אתרים 'נייטרלים' שמציגים ביקורות בהתאם לתגמוול או שבאמת בסדרת Haswell הצליחו להפתיע עם ארכיטקטורה מהפכנית?

(ואל תשללו- היא קיימת, הכל עניין של תקציב ולשתי חברות הענק הללו יש את הכוח)

בנוגע ללוחות אם - רק רציתי לדעת אם למישהו יש מושג בנוגע לאמינות של ASUS ו-Gigabte בלוחות אם, ולמי יש שירות יותר טוב?

אם אני הולך על intel אז קיימות 2 אפשרויות - ASUS H87 Pro או Gigabyte H87 H3D

שאלה אחרונה - חוות דעת על fractal core 3000 usb 3.0 - האם יש המלצות אחרות או שהוא עושה את העבודה כמו שצריך?

פורסם

הI5 דווקא טוב יותר ברוב המקרים, כי ברוב המקרים התוכנות, ובעיקר משחקים, לא משתמשים ביותר מ4 ליבות, מה שגורם לFX8350 להיות פחות טוב אפילו מI3 במשחקים מסויימים.

HASWELL לא מהפכנית, מבחינת ביצועים היא לא טובה בהרבה מIVY שבעצמה היתה לא בהרבה יותר טובה מSANDY. אינטל התמקדו בשיפור צריכת החשמל והמעבד הגרפי שלהם עם האסוול, לטובת ההתרחבות שלהם לטריטוריה של הטאבלטים וכדי להוות תחרות לAMD שמובילה עם המעבדים הגרפיים המובנים על המעבד שלה ומנסים בכל כוחם עכשיו גם להתחרות בשוק המעבדים ללפטופים בעלי צריכת חשמל נמוכה/ טאבלטים.

הבעיה עם AMD זה שכשמעבדי הFX יצאו, הם היו אפילו פחות טובים ממעבדי הPHENOM II שהם היו אמורים להחליף, בהרבה מאוד משחקים. הם פשוט לא יכולים להתחרות נגד אינטל בביצועים פר ליבה.

אני לא חושב שיש איזה BIAS לא מוצדק לטובת אינטל בכל אותם אתרים שאתה קורא. יכול להיות אפילו ההיפך, כי AMD הם ה"אנדרדוגים".

חוץ מזה שרוב האנשים שכותבים את הכתבות האלה מתמקדים בביצועי גיימינג שבהם אתה לא מעוניין, אז אל תלך לפי המסקנות שלהם בסוף הכתבה, לך לפי התוצאות שאתה רואה בתוכנות שאתה מעוניין בהן.

גיג'הבייט ואסוס שניהם טובים. למה לא לקחת B85 במקום H87 ולחסוך קצת כסף אגב?

הפרקטל מצויין, יכול להיות יש לאנשים פה המלצות אחרות אבל אני לא רואה שום בעיה איתו.

נערך על-ידי ChaosPower

פורסם

אי אפשר להגיד "אינטל עדיפים" או "AMD עדיפים" - כל מעבד לגופו וההשוואה צריכה להתבצע עם התוכנות שאיתן תעבוד.

לשתי החברות מעבדים טובים שיתנו מענה מצויין לדרישות שלך.. חלקם חזקים בתכונה אחת, אחרים חזקים באחרות.. בעבודה שוטפת לא תרגיש הבדל.

פורסם

אבל בשתי התוכנות שהוא שאל עליהם באופן מיוחד , אינטל מציגים ביצועים טובים באופן משמעותי לעומת amd.

פורסם

סורי, אבל לקנות AMD היום זה נטו משקולי עלות כלכלית מול תועלת.

אם אתה מחפש את ביצועים עדיפים אין סיבה ללכת לכיוון הזה בכלל, וספציפת לו MATLAB.

כן הרבה מחובבי המותג לא אוהבים לשמוע את זה,

אבל כמעט ולא קיימים היום ישומיים שעודף הליבות במעבדי AMD מקבל שם איזה שהוא יתרון.

היתרון שלהם כמו שאמרו לפני הוא בליבה הגרפית המובנית שהיא עדיפה משמעותית ובמחיר הזול שלהם .

אבל כמכלול, הם עדיין נחותים בהרבה מהמקרים לעומת מעבד אינטל מקביל.

פורסם

כל קנייה היא משיקולי עלות תועלת בלי קשר למותג/יצרן

יש עומסי עבודה בהם ריבוי הליבות במעבדים מתומנים למשל, עדיף על פני פתרונות במחיר דומה ואף יקרים..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים