עבור לתוכן

עזרה בטבלת ניתוב (route) בwindows בחיבור מודם סלולרי לרשת רגילה

Featured Replies

פורסם

יש לי במשרד רשת רגילה, עם גלישה לאינטרנט.

לצורך פרויקט מסוים אני אמור להתחבר דרך ipvpn, שמסופק ע"י מודם סלולרי.

אולם כאשר מחברים את המודם הסלולרי למחשב, הגלישה לאינטרנט עוברת רק דרכו, ולא דרך הרשת הרגילה. והבעיה היא שדרך המודם הסלולרי ניתן לגלוש רק לשירות המסוים של הipvpn.

הבעיה אותרה, ע"י הקשת route print, והתברר שהגלישה לip 0.0.0.0 עוברת דרך הרשת הרגילה וגם דרך המודם הסלולרי שמוגדר בעמודת gateway כ on-link.

לאחר מחיקת השורה ההיא, של גלישה של 0.0.0.0 דרך המודם הסלולרי. והפניית המודם הסלולרי רק ל ip הספציפי שלו. הענינים מסתדרים.

אולם לאחר אתחול המחשב, צריך לחזור על כך שוב

אין דרך להגדיר את זה באופן קבוע, שהגלישה דרך המודם הסלולרי, תהיה רק לip מסוים בלבד. והגלישה ל0.0.0.0 תהיה רק דרך הרשת הרגילה?

תודה רבה מראש

פורסם

route -p add

פורסם
  • מחבר

זה מה שעשיתי, אבל לאחר אתחול של המחשב, זה לא נשמר

זה נוסה במס' מחשבים במשרד

פורסם
  • מחבר

בהתחלה עשיתי 0.0.0.0 route delete לip של המודם סלולרי

לאחר מכן עשיתי route -p add לip של הipvpn דרך הip של המודם סלולרי

לפי מה שהבנתי שברגע שמחברים את המודם סלולרי שמוגדר כon-link זה ברירת המחדל, והוא לא מוחק כתובות ניתוב אחרות, אלא הוא מוסיף את עצמו, ומגדיר את עצמו כברירת מחדל.

השאלה איך מגדירים ניתוב רק לip מסוים דרך המודם סלולרי, ולא לשום דבר אחר.

וכמובן שישמר לכל אתחול נוסף

פורסם

זה לא עובד ככה. אי אפשר למחוק directly connected route.

גם חיבור שהוא קווי יהיה תמיד עם metric יותר נמוך מאלחוטי.

אם אתה מוסיף persistent route ליעד של הVPN זה אמור להיות מספיק כדי לנתב כל תעבורה לשם דרך הממשק של המודם הסלולרי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

שוב, הבעיה שלי היא לא, בהפניית הip של ipvpn דרך המודם סלולרי

אני מעוניין שהמודם סלולרי ישמש רק לזה, ולא לגלישה הרגילה באינטרנט מה שמוגדר (0.0.0.0). מכיון שדרך המודם הסלולרי אין אפשרות גלישה באינטרנט רגיל.

זאת אומרת, שכשיחברו את המודם סלולרי, הוא לא ינתב גם את 0.0.0.0 דרכו

בפקודת add אני מגדיר ניתוב חיובי, אני מעונין בניתוב שלילי, זאת אומרת ש0.0.0.0 יהיה רק דרך הרשת הרגילה.

פורסם

זה לא אפשרי. כל חיבור on-link יווצר מחדש ושמשי כ directly connected route. אתה חייב שיהיה metric יותר גבוהה למודם הסלולרי מאשר לחיבור השני.

מה הפלט של netstat -r אצלך?

פורסם

http://www.howtogeek.com/howto/27994/how-to-change-the-priority-of-wiredwireless-network-cards-in-windows/

יש בערך באמצע כותרת

how to change network card priority ותשנה את המטריק של הכ.רשת שהולך למודם סלולרי שיהיה גבוה יותר.

לאחר מכן, תעשה ניתוב לכתובת הבודדת שאתה צריך שתלך למודם הסלולרי.

פורסם
  • מחבר

אכן הבעיה היא בmetric

מה שמרגיז, שלאחר ביצוע השינוי כפי שIllectronic כתב, בין במודם הסלולרי ובין בחיבור הרשת הרגיל

בחיבור הבא של המודם סלולרי למחשב, הכל מתאפס

מצו"ב קובץ טקסט עם העתק של פקודת route print וכן netstat -rn

לאחר שינוי metric ומיד אח"כ לאחר הכנסת המודם הסלולרי למחשב

תודה רבה

פורסם

לא הבנתי

אם יש לך שני כרטיסי רשת במחשב, למה אתה צריך לנתק את המודם הסלולרי?

פורסם
  • מחבר

יש לי כרטיס רשת אחד במחשב שמשמש לגלישה באינטרנט

שאר הכרטיסים הם תוכנות ולא כרטיסים פיזיים

המודם סלולרי משמש אותי למטרה אחת בלבד, לגלישה למקום מסוים דרך ipvpn ורק לזה. כשאני מתחבר עם המודם סלולרי לipvpn, אין לי אפשרות באותו זמן לגלוש עם המודם הסלולרי באינטרנט.

לכן אני רוצה באותו זמן שאני מחובר עם הipvpn, לגלוש באינטרנט דרך כרטיס הרשת הרגיל. אבל אי אפשר, מכיון שהמודם הסלולרי מתלבש על הגלישה לאינטרנט שמוגדרת בטבלת ניתוב בתור 0.0.0.0, ומכיון שהמודם סלולרי לא יכול לגלוש באינטרנט, הוא תוקע את הכרטיס רשת.

זה הבעיה שלי, ולכן שאלתי אם אי אפשר להגדיר שהמודם הסלולרי ישמש רק לגלישה לכתובת מסוימת, ולא לשום דבר אחר.

או לחילופין מה שענו לפני כן, בתקוה שזה ישנה את המצב, לשנות את הmetric, כך שהניתוב העיקרי יהיה דרך הכרטיס רשת ולא דרך המודם הסלולרי, ורק לכתובת מסוימת הגלישה תהיה דרך המודם סלולרי.

פורסם

קח בחשבון שרוב הפעמים מה שאתה מתאר נעשה בכוונה (כדי לא ליצור bridge בין האינטרנט לרשת הVPN).

אבל אם לא, תנסה לחפש בהגדרות החיבור של הVPN אם יש אפשרות שהוא לא ישתמש בGateway של הremote network או משהו בסגנון.

(יש את זה בחיבורי VPN של הווינדוס לדוגמא)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים