עבור לתוכן

[שאלה] - האם כדי

Featured Replies

פורסם
אני הייתי משנה רק דבר אחד - הייתי לוקח 16GB זיכרון כבר עכשו ולא מוסיף עוד 8GB בעתיד. ברור לי שאין ממש צורך ביותר מ 8G כיום (ויש כאלה שיגידו שזה אפילו ביזבוז כסף), אבל אני בכל זאת אציע לקחת 16GB ב-2 מודולי זיכרון מכמה סיבות:

...

אני בהחלט מסכים. אם מישהו כבר משקיע סכומים כאלה וקונה מחשב high end בהחלט רצוי להשקיע עוד כמה שקלים ולקחת זיכרון אפילו מעבר לצורך המיידי. בעוד שנתיים, כשהמחשב כבר לא יהיה מלך הביצועים אבל עוד לא מספיק מיושן כדי להצדיק מחשב חדש, לא תמיד קל יהיה למצוא זיכרונות מתאימים עם תזמונים דומים ובמחיר סביר.

בכל השנים שבהן אני קונה לי מחשבים לפי מפרט, עוד לא קרה לי בחיים שאמרתי בדיעבד ״חבל שקניתי כל כך הרבה זיכרון מיותר״. לעומת זאת, לא פעם אחת מצאתי את עצמי מחפש תוספת לזיכרון.

פורסם

אני הולך להציג דעה הפוכה מזו, אך אין זה אומר שאני חולק על מה שרשמתם - סה"כ מדובר פה על ספקולציות ונסיון מהעבר. בהתאם לסעיפים שרשם smalul:

א. לא במדוייק. בהחלט יתכן כי המחשב יעבור שדרוג פלטפורמה בעוד מספר שנים ללא הכפלת הזכרון. אני למשל יושב פה על 4 ג'יגה כבר בערך 6 שנים, כאשר בזמנו 4 ג'יגה היה הסטנדרט לגיימינג, ורק כעת אני מרגיש צורך להוסיף זכרון (או יותר נכון לשדרג את הפלטפורמה).

ב. יחסית לתקציב 350 ש"ח זה לא הרבה, אך את אותו הסכום ניתן גם להשקיע בחומרה אחרת שתאיץ אף יותר את המפרט הנ"ל כיום, כמו שדרוג למעבד i7 (לא משתלם, אך עובדה שישנו שיפור מסויימם במשחקים הדורשים כח עיבוד גבוה בסצנות עמוסות כמו BF4 (על אחת כמה וכמה במצב MP)), או לקיחה של כונן SSD בנפח 250 ג'יגה שגם לרוב מהיר יותר או לקיחה של פלטפורמה המאפשרת אוברקלוק וכדומה. כמה עשרות שקלים פה, כמה מאות שקלים שם ובסופו של נדבר נסיים עם מפרט יקר באלפי שקלים לשווא.

ג. זה היה נכון במידה והתדר שאותו היה קונה היה גבוה ופחות נפוץ. לדוגמא, אני כרגע יושב על DDR2 1066Mhz כאשר בזמנו ה-800Mhz הוא זה שהיה ה"דיפולטי". ואכן כיום, הרבה יותר קשה למצוא את סוג הזיכרון הזה מאשר בתדר ה"דיפולטי" שהיה אז. לכן, במידה והנתונים הטכניים של הזכרונות יהיו זהים, איני רואה סיבה לאי-תאימות (גם אם מדובר על חברות שונות, שכן השבבים ממילא מיוצרים ע"י מספר חברות מצומצם כמו הייניקס).

ד. יש הבדל בין הכניסה של DDR4 לשוק, לזמן שבו הוא אשכרה יהיה משתלם. להזכירכם, לקח ל-DDR3 חודשים רבים עד שנהפך למשתלם לפלטפורמות הביתיות, והמחיר של הזכרונות מהדור הקודם דווקא ירד משמעותית לקראת הסוף - הוא עולה כאשר הייצור של מופסק. זכרונות DDR3 כיום יקרים מאוד להזכירכם, בעקבות השריפה במפעל השבבים של הייניקס. עד אז, היו חנויות בארץ שמכרו סטיק של 8 ג'יגה באיזור ה-190 ש"ח. לפי הלקח שנלמד מאסון ההצפה במפעל WD, יקח לא מעט זמן עד שהמחיר ירד, אך אין ספק שהוא ירד. לכן, יכול מאוד להיות שבעוד שנה-שנה וחצי, המחיר של DDR3 יעלה כחצי ממחירו כיום, לפיכך יהיה משתלם יותר להוסיף זכרון באותה התקופה.

barduck - בד"כ אנשים לא מתלוננים שיש להם יותר מדי בכל הקשור למחשבים, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט לא שמים לב לזה. אם יש לך כונן קשיח של 2 טרה והמקסימום שניצלת איי פעם היה רבע מהנפח הזה - אתה תתלונן שהיית צריך לקנות כונן בנפח טרה? רוב הסיכויים שלא.

פורסם

כדאי לציין שמעולם לא נתקלתי בבעיות תאימות בין מודולים של זיכרון בדור ה-DDR3.

פורסם

@YairZ

אני מבין את הנקודות שלך ואני מניח שניתן לראות את הדברים כך או אחרת (לכל מטבע יש שני צדדים...).

בקשר ל SSD בנפח 250GB - אתה צודק. במפרט של 10-15 אלף ש"ח, אני באמת לא רואה צורך לחסוך ולקחת דיסק SSD של 120GB בלבד. למעשה, בהתחשב בתקציב הזה, אני חושב שכדאי וצריך לקחת דיסק SSD בנפח 250GB וגם 16GB זיכרון.

אגב, שימו לב שהמחירים של הרכיבים השתנו - המעבד, הלוח, הקירור, הדיסק הקשיח, דיסק ה SSD והכונן האופטי עולים קצת יותר, בעוד שמחיר הזיכרון וכרטיס המסך ירד.

פורסם
  • מחבר
מכיוון שגם אני לא אוהב שעונים לי בחידות אז אני אענה לו.

אם אתה קונה מחנות זו מוצרים ששווים הכולל מגיע מעל 3500 ש״ח אזי יש לך אפשרות לבקש הרכבה ללא עלות נוספת מצידך.

כמובן שתוכל לוותר על אפשרות זו ולקבל את כל הרכיבים ללא הרכבה.

​תודה לך, ולכולם.

פורסם

בשמחה

ותתחדש!

פורסם

אגב, שמתי לב שיש גם את זה בעלות של 75 ש"ח:

http://www.tms.co.il/product/12996

אבל מצד שני כתוב:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 3 ימי עבודה

אני מבין מזה שאם אתה מזמין מחשב בסכום של מעל 3500 ש"ח או שאתה חבר פורום (אחרת לא היית מסוגל לקרוא את זה...), ההרכבה תהיה בחינם ותוכל לקבל את המחשב תוך 3 ימים ולא תוך 7 ימים...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם עזרתם לי.

פורסם
כדאי לציין שמעולם לא נתקלתי בבעיות תאימות בין מודולים של זיכרון בדור ה-DDR3.

יש ויש. לי יש לוח ASUSP7P55D DELUXE והוא מאד בררן לגבי הזכרונות אפילו של אותו הדגם בדיוק. תופעה מוכרת עם הלוח זה אפילו כאשר הייתי מוריד תדר מ 1600MHZ ל 1333MHZ (מאחר ו 1600 נחשב לאוברקלוקינג בצ'יפסת זה) הלוח היה מסרב לעבוד עם יותר משני סטיקים של הזיכרון וגם אם היה עושה BOOT עם 4 סטיקים היה מציג 4GB שימושיים מתוך 8GB. בסוף אבל כן מצאתי זיכרון של Corsair שהלוח הסכים לעבוד עם 4 סטיקים שלו כמו שצריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים