עבור לתוכן

שאלה לגבי PCI EXPRESS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. אני חדש בפורום ואני מקווה שאני במקום הנכון. אני מתעתד לקנות מחשב חדש ואני מתלבט ברמה העקרונית בין לוח H81 לבין B85. המחשב יהיה בשלב הזה עם כרטיס מסך אונבורד אבל אני חושב להוסיף לו בעתיד כרטיס מסך בסדר גודל של 7750 או R7 250 ולכן רציתי לדעת האם יש הבדל בין PCI-E בסטנדרט 2 שיש בלוח H81 לבין PCI-E בסטנדרט 3 שיש ב- B85. אני יודע ברמה התאורטית שההבדל הוא ברוחב הפס אבל מה שרציתי לדעת האם כרטיסי מסך בסדר גודל כזה יכולים לנצל את מה שהסלוט של ה- PCI-E יכול לתת והאם זה שיקול שצריך לקחת בחשבון כאשר אני בוחר לוח.

פורסם

התשובה תהיה שרק כרטיסי מסך כפולי ליבה יפיקו מההפרש שבין PCIE X16 של 2.0 לעומת 3.0. וכאלה יהיו רק מהמתקדמים ביותר דוגמת HD7990 ובמיוחד GTX690

אמנם, אפילו במקרה הזה, איבוד הביצועים לרוב לא יגבר על 10%.

כך שבשורה התחתונה לא יעזור לך אם תעבור לתעבורה של 3.0 גם אם אתה משתמש בכרטיס מסך חד ליבתי חזק 5 פעמים מאשר HD7750.

בקיצור, אין מה לדאוג. אגב HD7750 דיי איבד את מטרתו מאז הופעת המובנים החזקים שהאסוול הביא

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר.

שתי שאלות המשך ברשותך:

1. הכוונה לאו דווקא לכרטיסים האלה ספציפית אלא לכרטיסים בסדר גודל כזה של מחיר בעתיד. האם הסטנדרט של ה- PCI-E מתייחס ל- MEMORY BUS שמצויין במפרט של הכרטיסים או לנתון אחר, אם תוכל להסביר אני אודה לך מאוד.

2. אני מתכוון להתקין מעבד I5 4570 האם התכוונת שהיכולות הגרפיות במעבד מקבילות ביכולות לכרטיס מסוג 7750 או לכרסיס דומה, ובכלל האם לשימושים של צפייה באינטרנט וצפייה בסרטים ברזלוציה גבוהה האונבורד בכרטיס מספיק

פורסם

סטנדרט של PCIE מתייחס לכמות התעבורה המקסימאלית של מידע פר ערוץ. גם בתקן קודם של 2.0, כמות המידע פר ערוץ היא עצומה והרבה מעבר למכסת המידע אליה זקוק כרטיס מסך מודרני, גם אם חזק יחסית.

אינטל עשתה השקעה רבה במשך השנים האחרונות לחיזוק הליבות הגרפיות המובנות במעבדים שלהם. תאמין או לא, אבל שליש שלם מתוך מעבד ה-i5 4570 הוא רק יחידת העיבוד הגרפית שלו. היא חזקה דיו כדי להתמודד גם בצפיה בסרטי בלו-ריי בעלי איכות גבוהה במיוחד. אמנם HD7750 חזק יותר ממנה, אבל לא באופן משמעותי, ולמעשה ללא שיפור כלל בחוויית השימוש על פני המובנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים