עבור לתוכן

ריכוזיות שוק הצ'יפסטים

Featured Replies

פורסם

שמתי לב לדבר מה: פעם היו הרבה יצרניות צ'יפסטים.

כל מיני חברות כמו SIS, VIA, צירוס לוגיק ואפילו נווידיה יצרו צ'יפסטים למעבדי אינטל ואמ"ד.

היום אינטל עושה צ'יפסטים לאינטל, אמ"ד לאמ"ד.

אז מה הסיפור? למה השוק הזה נעשה כל-כך סגור ואחיד? אני מניח שיש לא מעט יתרונות לשוק ריכוזי כשזה מגיע לתאימות דרייברים, אבל בכל זאת שוק ריכוזי זה דבר לא בריא, כמו שאינטל יכולה ללמדנו.

בנוסף אני יכול לראות איך זה כדאי לאמ"ד ואינטל לעשות כדבר הזה, אבל איך רשויות ההגבלים העסקיים השונות יכלו לאשר להם דבר שכזה?

אז מה הסיפור האמיתי מאחורי היעלמות שוק הצ'יפסטים?

פורסם

עם כל הכבוד לכל האחרות

אף אחת לא יכולה לנצח את אלופת הננו-טכנולוגיה אינטל.

חוץ מהיותה שולטת יחידה בערכות השבבים של לוחות האם שלה, בדומה ל-AMD, היא רותמת את תהליכי היצור המתקדמים שלה ליצור ערכת שבבים.

תחשוב ב-Z87 יש לך 6 יציאות SATA3, יחד עם USB2 ו-USB3 בכמות נכבדת, זאת לצד PCIE 2.0 X4

וכל זה - תחת 4W בלבד.

את זה אתה פשוט לא תוכל לנצח. וככל שתהליכי ננו-יצור יוגברו אתה תראה עוד מוכנס פנימה - כבר השנה גם gigabit internet יכנס לתוך השבב הזעיר הזה.

VIA? נעלמה מזמן. SIS? בדיוק אותו דבר. אנוידיה בחרה לוותר בשביל להתמקד בשווקים אחרים.

אני לא מתפלא ודווקא מברך על זה שאין סלט של צ'יפסטים שרק ייצור תקלות ופערים. היום מעבד מתקדם עם בקר מתקשר עם ערכת שבבים בייצור עצמי והכל עובד בהרמוניה וביעילות, בלי זבל צדדי.

אגב, אם אתה מחפש סיבה אחת טובה להחזיק בה בשביל לתרץ היעלמות צ'יפסטים צד שלישי - התשובה שאתה מחפש היא שכבר אין דבר כזה צ'יפסט, את הצ'יפסט בלע המעבד לפני 4 דורות ומה שהיום מכונה צ'יפסט הוא למעשה South Bridge. (שששש!)

נערך על-ידי djelectric

פורסם
  • מחבר

מעניין, תודה על התשובה.

פורסם

אגב לא פירטתי עד הסוף, תפקידו של מה שהיה מכונה צ'יפסט בעבר, היה לנהל את ה-FSB, אותו Front Side Bus שמתקשר עם רכיבים אחרים. יש לו שאריות פרה-היסטוריות של ניהול ממשקים שבעבר היו שימושיים.

מאז, אותו קצב מכתיב עבודה הפך למה שמכירים היום כ-BLCK ונבלע לתוך המעבד.

אותו South Bridge שבעבר ניהל SATA ו-USB הפך לימים לצ'יפסט.

פורסם

איפה הימים של גשר צפוני ודרומי :)

פורסם

חידוד קטן VIA הטאיוונית נעלמה כי גם היא ובדומה לNVIDIA הבינה שיש מי ששולט בשוק AMD/INTEL ואין מה להתחרות שמה.

והיא היום חייה בכל תחום המחשבים המשולבים (embedded markets) המיקרו לוחות וכו (כל הAIO ועוד).

פורסם
איפה הימים של גשר צפוני ודרומי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים