עבור לתוכן

הנייד נפל - ומאז לא עובד

Featured Replies

פורסם

היי,

הנייד מדגם Sony Vaio VGN-TX850P נפל בעודו פועל (מישהו נתקע בכבל חשמל ומשך את המחשב ישירות אל הקרקע). מאז הוא לא עובד. לא נדלק. אין שום תגובה ללחיצת כפתור ההפעלה. אפילו לא חצי סיבוב של מאוורר.

פירקתי את המחשב, לבדוק אם משהו השתחרר/נשבר והכל נראה תקין ושלם. בדקתי עם מולטימטר את שקע ההטענה ואת כבל ההטענה והמתחים תקינים. כששיחקתי עם פאנל הכפתורים הקדמי ועם החיבורים שלו ללוח הייתה שנייה שהמחשב נדלק אבל מיד נכבה חזרה.

חשבתי אולי הבעיה בפאנל הזה ולרכוש חלק חלופי כזה.. מה דעתכם? מה יכולה להיות הבעיה?

נקודה נוספת היא שאי אפשר אפילו להוציא את החומר מהכונן הקשיח, כי הוא מחובר למחבר הזה

:s07::s07::s07:

פורסם

מה זאת אומרת שאי אפשר להוציא את המידע מהדיסק הקשיח - בטוח שאפשר להוציא את הדיסק הקשיח. יכול להיות שצריך להוציא כמה ברגים אבל בטוח שאפשר

לגבי החשמל - יכול להיות שמשהו זז בפנים גם אם אתה לא רואה. היו איתו בעיות קודם? או שהוא פעל מצויין?

פורסם
  • מחבר

לפני כן הוא פעל מצוין, לא היו איתו בעיות. זה קרה בעקבות הנפילה וחוסר התגובה לכפתור ההדלקה גורם לי לחשוד שמדובר בפאנל הכפתורים הקדמי או באחד מהמחברים שלו , שנראים כך

לגבי ההארדיסק - כבר פירקתי אותו מהמחשב, זו לא הבעיה. כמובן שתיאורטית אפשר להוציא את המידע אבל טכנית זה לא מתאפשר בגלל סוג החיבור שלו שנראה כך

פורסם

בהחלט יכול להיות קשור למשהו שקשור למגעים. יש לך אפשרות לנסות להדליק את המחשב ידנית, בלי הכפתור?

אתה יכול לרשום מה הדגם של הדיסק הקשיח או לצלם את החיבור שלו?

פורסם
  • מחבר

לצערי לא, אין אפשרות להדליק את המחשב ידנית. זה רק באמצעות הכפתור שבפאנל הקדמי כמו שבתמונה לעיל. השאלה אם יש טעם להזמין את החלק הזה ואם הבעיה באמת נעוצה שם.

ההארדיסק אגב הוא מדגם Toshiba mk8007GAH

פורסם

זה חיבור ultraATA. מה שהיו משתמשים פעם, עם 40 פינים במקרה הזה, אם אני לא טועה. זה מיושן מאוד אבל לא אקזוטי - אתה תוכל למצוא מתאמים או פשוט מחשב ישן שתוכל לחבר לו את זה, אפילו PC. במקרה הכי הכי גרוע

בנוגע לחיבור - לא יודע. אני חושב שאולי כדאי לבדוק מה יוצא מהפאנל - האם יש איזה סיגנל משם

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לבדוק? ניסיתי לבדוק את המגעים של הכבל המחבר בין הפאנל ללוח עם המולטימטר.. תכלס אין לי מושג איך. אני לא יודע מה הייתי אמור לראות שם..

פורסם

וואלה אני לא יודע איך בודקים

אני יודע שאפשר לבדוק - יש מעבדת חשמל של מישהו שאני מכיר שתיקן לי כמה דברים בראשון לציון, אבל אתה בטח יכול למצוא עוד מעבדות חשמל או מישהו שמתעסק בזה

פורסם

יכול להיות שברח החיבור חשמל למעבד?

כי אני יודע שהמחש לא ידלק אם הוא לא מחובר

פורסם
  • מחבר

טוב, עכשיו רק נשאר לחפש את החיבור הזה, אין לי מושג איפה הוא. וגם חפרתי ברשת ולא מצאתי מדריך טכנאים למחשב הזה..

פורסם
יכול להיות שברח החיבור חשמל למעבד?

כי אני יודע שהמחש לא ידלק אם הוא לא מחובר

:huh:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים