עבור לתוכן

מסך לא עובד לאחר שדרוג מסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעיה מוזרה ואני צריך את עזרתכם:

התחדשתי היום בכרטיס R9 280X, ניסיתי להתקין אותו במחשב והצלחתי, יש לי ספק מתאים, כבלים וכו'.

הבעיה היא כשאני מדליק את המחשב ומחבר אליו את המסך, המסך רושם שאין אות (no signal).

בדקתי אם הכרטיס החדש בכלל עובד והמאוורים שלו אכן מסתובבים - אך עדיין המסך רושם שאין אות.

ניסיתי לשחק עם הסלוט PCI EXPRESS, עם הכבל DVI (להפוך אותו ולחבר את הצד השני), שיחקתי עם כבלי המתח בצורות שונות- ובכל המצבים הכרטיס מסך עובד והמסך רושם שאין אות.

לעומת זאת כשחיברתי את הכרטיס מסך הישן RADEN 5450, המסך חזר לעבוד כרגיל.

ועל כן רציתי לשאול - אולי קיים סיכוי שהמסך לא תומך ברטיס מסך??? בכל זאת המסך לא הכי חדש -מסך 4:3 ברזולוציה מקסימלית של 1280x1024.

*** לא ניסיתי להפעיל את הכרטיס עם מסך אחר כיוון שאין ברשותי מסך חילופי, אך בכל זאת רציתי לדעת אם שמעתם על מקרים כשלי?

אודה ללכם על העזרה, חיים

פורסם

יכולות להיות בעיות שונות, אבל מסך שלא תומך בכרטיס מסך - לא אפשרי.

מה דגם הספק ברשותך?

חיברת את שני כבלי המתח מהספק שלך לכרטיס המסך? אין פה "צורות שונות" לשחק איתן. הכבלים צריכים ויכולים להיות מחוברים בדרך אחת בלבד.

פורסם
  • מחבר

הספק הוא של SEASONIC 620W מודולרי M12II-620

פורסם

יכול להיות שהבעיה בכבל DVI

יש DVI עם ערוץ אחד ויש כפול

חיברת עם הכבל שהגיע עם הכרטיס? אולי תנסה עם הכבל הקודם ?

פורסם
  • מחבר

לא קיבלתי כבל DVI עם הכרטיס, איך יכול לקרות מצב שהכבל לא מתאים לכרטיס מסך עם הוא מצליח להתחבר אליו?

- - - תגובה אוחדה: - - -

GYGBAYTE מציינת שהממשק לחיבור הוא DVI-I

לעומת זאת SHAPPIRE של רדאון 5450 מציינת שהממשק הוא DVI מסוג Dual-Link DVI.

ה-5450 עובד אצלי וה-280 לא.

כנראה יכול להיות שהכבל תואם ל-DVI-DUAL LINK בלבד אך בכל זאת מתחבר ל-DVI-I?

- - - תגובה אוחדה: - - -

זו תמונה של הכבל שמתחבר לכרטיס מסך

פורסם

אני מנחש שאולי הכרטיס פועל על ערוץ dvi שהמסך לא מזהה. כמובן שזו סתם הנחה ויותר סביר שהכרטיס לא תקין.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עם כבל DVI-D כמופיע בתמונה וכבל DVI-I (בויקיפדיה רשום ומצוייר מה ההיבדל בינהם).

אין אות בשני הכבלים.

אני כבר הכנתי את הכרטיס בכחבילה למשלוח חזרה לחנות לצורך מימוש אחריות או החזר כספי (מחר).

אולי יש למישהו עוד פתרון לבעיה שיכול לעזור?

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור, שלחתי את הכרטיס לחנות, הם בדקו אותו ב-3 מחשבים ואמרו שהוא תקין.

הטכנאי אמר לי שיכול להיות שצריך להוציא סוללה מהלוח אם וזאת על מנת לאפס את ה-BIOS. במקרה וזה לא עוזר יש להזיז את הג'אמפר (תופסן שיושב על 3 פינים מקביליים) כדי לאפס את ה-CMOS, ואם גם זה לא עוזר אז כנראה שהלוח אם (H61WW של אינטל) לא תומך בכרטיס.

האם זה נשמע לכם הגיוני כל הסיפור הזה?

פורסם

רק להיות בטוח - יש בכרטיס שתי יציאות DVI? ניסית את שתיהן?

המחשב עצמו עולה, רק אין תמונה? או שהמחשב נתקע ולא עולה?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס הוא R9 280X של ג'יגה בייט- יש בו רק יציאה אחת של DVI!

כשהכנסתי את הכרטיס המחשב עלה (לוח אם מאווריים וכו), גם המאווררים של הכרטיס הסתובבו. הדבר היחיד שלא עבד זה בעצם המסך - נתן הודעה (NO SIGNAL).

בכל מקרה, האם ההסבר של הטכנאי נשמע לכם הגיוני? בעיה מוכרת?

פורסם

לי היא לא מוכרת, אך אין לי כרטיס כזה ולא לוח כזה, אז מה אומר?

אילו עוד יציאות קיימות בכרטיס?

זה שמאווררים מסתובבים עוד לא אומר שהמחשב עולה. השאלה היא האם מערכת ההפעלה עולה. האם המקלדת מגיבה (למשל - numlock/capslock - עובדים?)

פורסם

התמונה שצרפת של הכבל שמתחבר למסך היא של DVI יחיד בעוד שהכרטיס דורש כבל DVI כפול.

פורסם
התמונה שצרפת של הכבל שמתחבר למסך היא של DVI יחיד בעוד שהכרטיס דורש כבל DVI כפול.
שום כרטיס לא דורש DVI כפול כדי להעביר רזולוציה של פחות מFULLHD.
פורסם

מכאן הבעיה

יש סיכוי שהכרטיס לא תומך ב-analog שזה כנראה מה שהמסך יודע לקבל

פורסם
  • מחבר

בכל מקרה קיבלתי מסך קצת יותר חדש כך שכשיגיע הכרטיס אני אנסה להפעיל אותו גם על המסך הזה קודם, אם גם בו לא יתקבל אות אז אני אנסה לבצע את מה שהטכנאי הסביר לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים