עבור לתוכן

שאלה| הוספת זיכרון RAM למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מעוניין להוסיף זיכרון RAM למחשב

לוח אם - Gigabyte GA-MA770-UD3 Retail

זכרונות שקיימים - A-Data 4GB(2X2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme

תודה לעוזרים :)

פורסם

הייתי אומר קח סטיק של 8 ותכניס במקום אחד של 2. יהיה לך 10 גיגה.

השאלה אם ניתן לאשר שזה יעבוד

נמתין לתשובות בפורום

פורסם

אתה יכול להוסיף יש 4 סלוטים 1.8v

פורסם
  • מחבר
אתה יכול להוסיף יש 4 סלוטים 1.8v

יכול להוסיף את מה ש-levin445 הציע ?

פורסם

אם אתה רוצה לזרוק זכרון תעשה מה שהוא הציע

פורסם
  • מחבר

ואפשר לקבל הצעות לכרטיסים מומלצים ? (וכמובן שגם תומכים)

פורסם

עוד לא שמעתי כאן תשובה אם אפשר שני סטיקים. אחד של שניים והשני של שמונה. מהסיבה שעשר גיגה זה די והותר וגם מהסיבה שעדיף להשתמש בשני סלוטים בלבד. היום למשל הוספתי סטיק של ארבע עם מהירות שונה לסטיק של ארבע קיים. עובד מצויין.

פורסם

אין עדיפות להשתמש ב 2 סלוטים

יש עדיפות לחבר זיכרון ביחידות זהות (לא משנה אם 2 או 4) ל 2 הערוצים כדיי לקבל dual channel

פורסם

עד כמה שהבנו הדואל צ'אנל לא חשוב כל כך

וגם הרשת מלאה בכך ששני סלוטים עדיפים על ארבע ויש כמה סיבות טובות לכך.

נערך על-ידי levin445

פורסם
  • מחבר
עד כמה שהבנו הדואל צ'אנל לא חשוב כל כך וגם הרשת מלאה בכך ששני סלוטים עדיפים על ארבע ויש כמה סיבות טובות לכך.

אז מה לעשות בסופו של דבר ?

להוציא את אחד הכרטיסים ,ומה לשים במקומו ? אפשר לקבל הצעה ?:smiley7:

פורסם

לדעתי - תוסיף 2 סטיקים לסטיקים הקיימים כך שתוכל להמשיך לעבוד ב dual channel, או תוסיף סטיק שלישי כדיי שאם תוסיף בהמשך רביעי תקבל שוב dual channel (אם אתה מתכוון לשדרג ב 2 שלבים)

אני לא רואה איך 2 vs 4 סטיקים משפיע בכלל, levin - אפשר לינק למקומות שאמרת עליהם ? - יכול להיות שיש שם משהוא שיחדש לי....

פורסם

אם תוסיף 1 של 4 תוכל להשאר בדואל ג'אנל לא שווה להשקיע יותר על ddr2 8 זה מספיק

נערך על-ידי none77

פורסם

עכשיו ראיתי שיש לך בכלל זיכרון DDR2

אז אין לך הרבה אפשרויות

קח 2 סטיקים של 2 גיגה ותוסיף למה שיש לך

ל-11010010110

ממה שקראתי יש כמה סיבות להעדיף 2 על 4

עם פחות סטיקים אתה מקטין את הסיכוי לבעיות של תואמות ותקלות

בקר הזיכרון עובד יותר קשה עם 4 מאשר 2

המעבד מתאמץ פחות (כנראה קשור לבקר הזיכרון)

הסיכוי ל-OC יורד עם 4 סטיקים

וגם זכור לי מקריאה בחוברות היצרן שעם 4 סטיקים צריך להזהר מסוגים שונים של זיכרונות.

נערך על-ידי levin445

פורסם

DDR2 (וכל DDR אחר) הוא סטנדרט. זיכרון תקין מהסוג הנכון יעבוד ללא תקלות או בעיות תאימות, גם אם מערבבים גאומטריות / מהירויות / יצרנים שונים. הבקר אמור לזהות לבד מה המכנה המשותף ולעבוד בו

תקלות יכולות לקרות בכל סטיק זיכרון, כמובן שאם יש לך 4 סטיקים ולא 2 אז הסיכוי שתקרה תקלה ב 1 מהם כפול..... אבל סטיקים אמורים להיות תקינים, ובמצב שבו כל הסטיקים תקינים זה לא משנה

אזהרות מערבוב של יצרנים שונים וכו' קשורות עד כמה שידוע לי ליכולת של הבקר לזהות אפשרות לעבוד ב dual channel. אם הוא רואה גאומטריה שונה ב 2 ה channel-ים הוא יעבור ל single channel. האמת שמה שמשנה כאן זה גאומטריה ולא יצרן, אם הסטיקים תואמים אחד לשני הם עדיין יכולים לעבוד ב dual channel גם אם הם מיצרנים שונים. המקרה הגרוע ביותר שאני רואה כאן הוא שהבקר לא יזהה גאומטריה זהה ויעבוד ב single channel. למה אומרים של אותו יצרן ? כנראה כדיי להבטיח שהם יהיו באתה גיאומטריה

בקר הזיכרון בנוי לעבוד אם 4 סטיקים והוא עובד איתם ללא תקלות (בתנאי שהסטיקים תקינים). ולכן גם לא משנה אם הוא מתאמץ עד המקס' או פחות. אני ממש לא חושב שיהיה הבדל של יותר מכמה W בצריכת חשמל/התחממות בין בקר שמחזיק 4 או 2 סטיקים

ב OC יש שאלה של מי מגביל ראשון - אם זה הסטיקים, אז מבחינת הבקר עדיין לא משנה אם יש 2 או 4. אם זה הבקר, כאן יש יתרון לחיבור של 2 סטיקים כמו שאמרת. אבל האם היתרון הזה משמעותי יותר מ dual channel ? היתרון של dual channel עומד איפה שהוא בין "מורגש" ו "קטן" (אני חושב שכן יש הבדל מורגש מסויים, לפחות ב DDR1 שאני משתמש בו, ומצד שני יש את כל אלה שאומרים שמדובר ב % בודדים). ההבדל ברמת OC שיכול לתת בקר הזיכרון אם 2 או 4 סטיקים כנראה יהיה גבולי בכל מקרה, אני חושב שההבדל הזה יהיה קטן יותר מ no dual channel vs dual channel

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים