עבור לתוכן

צריכה מטען למחשב N550JV Asus

Featured Replies

פורסם

המטען קיבלתי בקניית המחשב נגנב לי.

אני מבולבלת מעט לגבי האפשרויות להחליף אותו: מקורי, אוניברסלי, וואט,כניסות, יצאות... אשמח לדעת איזה יתאים למחשב שלי וגם איפה אפשר לקנות בירושלים.

תודה

פורסם

מבחינת נתוני חשמל, יש 2 נתונים משמעותיים (יש 3, אבל 2 מהם תלויים אחד בשני ולכן מספיק לדעת 1 מהם) :

מתח (וולט)

זרם (אמפר) <--> הספק (וואט) - 2 אלה מקיימים את הכלל : מתח x זרם = הספק

המטען המקורי של המחשב הוא 19V, ו 90W או 120W לפי סוג המעבד (dual או quad core), מה שאומר לפי הכלל הנתון כ 4.73A או כ 6.31A בהתאמה

כשבוחרים מטען המתח חייב להתאים עד +- 5% ורצוי מאוד שיתאים בדיוק. הזרם/ההספק מהמטען חייב להיות אותו דבר או גבוה יותר (ללא הגבלה) ממה שצריך המחשב

והזרם שהמחשב הזה לוקח לא קטן בכלל - חשוב שהחיבור של המטען למחשב יהיה זהה בדיוק לחיבור של המטען המקורי ולא סתם חיבור אחר שבמקרה מתאים ועובד (למשל חיבור אם פין אמצעי בעובי שונה) כי חיבור שלא באמת מתאים אלא רק במקרה מתחבר ועובד יכול להתחמם ולהישרף

מטען מקורי של ASUS אמור להיות הבחירה הטובה ביותר, אבל תוודאי שהוא מקורי - יש הרבה חיקויים שנמכרים באינטרנט ומגיעים גם לחנויות (אינטרנט/משלוחים או חנויות ממשיות) בארץ, הבעיות איתם הן כל דבר החל מזה שהם נהרסים בקלות, יכולים להרוס את המחשב ולא בטיחותיים למשתמש. בתור סימני היכר המטען אמור להיראות בנוי באיכות טובה בלי סימנים קטנים שמסגירים חיקוי (פלסטיקים לא איכותיים וכו), ולשקול כמו המטען המקורי

מטען חלופי לאותו דגם - (אלה שכתוב עליהם replacememnt adapter למשל ונמכרים בתור "מטען תואם" וכו) - אני ממליץ לא להשתמש בהם, לעיתים קרובות אלה בדיוק אותם מטענים כמו החיקויים רק אם מדבקה שונה

מטען אוניברסלי - יש כמה שהם באיכות דיי טובה ויש כמה שהם לא. בכל מקרה במטען כזה חשוב לוודא שהמתח/זרם מתאימים ורצוי שיהיה מקדם ביטחון קטן בזרם. כאמור אם המחשב הוא dual core תצתרכי מטען 90W 4.73A, אם הוא quad core תצתרכי 120W 6.31A. המטענים האלה מגיעים בדרך כלל אם סט של מתאמים לתקע, תבחרי את המתאם שמתחבר למחשב בקלות אבל נכנס בצורה הדוקה ולא מרגיש חופשי בתוך החיבור

חברות ודגמים של מטען אוניברסלי - לי יש Huntkey ES 90W שעובד אם מחשב Thinkpad, לא פירקתי אותו אבל הוא נראה ומתנהג כמו מטען טוב

פורסם

המחשב שלך צריך מטען 120W בלבד

עם הנתונים הבאים, כפי שנרשם בתגובה הקודמת - 19V 6.32A

זה יתאים לך:

http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=18319

בשביל המחיר שמשולם וההצהרה שהוא "מקורי" - תוודאי אכן שזה מוצר רשמי מקורי של ASUS ולא משהו אחר.

לפני ההזמנה תוודאי מול החנות ושאפילו ינסו לשלוח לך תמונה של המטען עצמו במייל אם מתאפשר.

ב-eBay, מטען מקורי נמכר ב-280 ש"ח אם יש לך את הסבלנות לחכות לו

http://www.ebay.com/itm/Original-Genuine-OEM-ASUS-120W-Slim-Battery-Charger-N550JV-DB71-i7-4700HQ-Laptop-/200968682856?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item2ecaaabd68

פורסם

מחזק את התגובה האחרונה.

המחשב מגיע עם ספק מקורי של 19V,6.32A, 120W.

הקפידי על רכישת ספק מתאים ובשקלול כל המידע לעיל.

פורסם

אבל אין לדגם הזה Dual Core, כך שלא מובן למה בכלל הם רשמו את זה.

פורסם
  • מחבר

מהחיפושים שלי באינטרנט נראה שכמעט בלתי אפשרי למצוא מטען מקורי של אסוס בארץ או אפילו אחד אוניברסלי שיתאים לנתונים של המחשב שלי. אני אברר עם החנות שהבאת Chevy אבל אני לא אופטימית מדיי.

כנראה שאין ברירה אלא לחכות שבועות בשביל המטען מאיביי אם אני רוצה לקחת כמה שפחות סיכון עם המחשב שלי, לא?

או שזה בסדר לקנות אחד לא מקןרי? תודה

פורסם

הבעיה אם מטענים לא מקוריים שמכוונים לדגם ספציפי של מחשב היא האמינות/בטיחות שלהם. יצרנים מקצועיים כמעט ולא מתעסקים אם ייצור מטענים למחשבים ספציפיים (שלא בהזמנת יצרן המחשב עצמו), ולכן רוב המטענים האלה מגיעים ממפעלים לא איכותיים שמכוונים למכור אותם ב ebay וכדומה, כשחלק מהם מקבלים מדבקות של ASUS כדיי שייראו כמו מקוריים (כלומר : חיקויים) וחלק מקבלים מדבקות של "מטען תחליפי". בגלל זה אין הרבה מטענים "תחליפיים" שהם באותה רמה כמו מקוריים

יש מטענים אוניברסליים, כאן המצב שונה כי חלק מיוצרים על ידי חברות מקצועיות והם כן איכותיים, אבל יש ויש. במקרה הזה חשוב לבחור מטען מאיכות טובה, שהנתונים שלו והחיבור מתאימים בדיוק למחשב

אם יש לך אפשרות לקנות מטען מקורי ויש וודאות שהוא מקורי ולא חיקוי, זה הבחירה הטובה ביותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים