עבור לתוכן

המלצות למסך טוב לעיניים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

אני מחפש לקנות מסך שיהיה טוב לי לעיניים כי במסך הנוכחי (ישן) אחרי כשעה וחצי קריאה כואבות לי העיניים.

במובן הזה הייתי שמח לשמוע האם באמת יש יתרונות ל IPS מבחינת העיניים?

והאם יש הבדל בין LED ו LCD מבחינת העיניים?

לגבי מסך הסכלתי על המסך הזה -

LG 22EA53T-P LED

כי הוא נראה לי בסדר (אני לא מבין גדול) , הוא בתקציב (מעדיף לא לחרוג מ 750 800 שכזה) והוא IPS , האם יש למישהו חוות דעת עליו והאם יש המלצות אחרות ? (לא יותר גדול מ 22 אינץ' כי שולחן קטן)

הרבה תודה

פורסם

אין ממש מסכים רעים לעיניים. יש שימוש לא נכון במסך שגורם לכאבים / עייפות עיניים.

סביר להניח שהפתרון לבעיה שלך הוא יותר בכיוון של בדיקת הארגונומיה שלך: שאתה יושב במרחק המתאים ובגובה הנכון ומכוון את המסך לרזולוציה הטבעית ומתאים את גודל הגופנים שיהיו נוחים לקריאה, ושהמסך בבהירות המתאימה (בהיר מידי זה רע וכהה מידי זה רע) וכו'.

כעקרון, אפשר לומר שלמסכי IPS / VA יש יתרון מסוים על TN, כי יציבות הצבעים והניגודיות שלהם (שלא משתנים כפונקציה של הזווית, כמו בTN), נותנת לרוב חוויית עבודה נעימה יותר. במסך TN מודרני המצב לא רע כמו פעם, אז לא הייתי אומר שמדובר במשהו קריטי, אבל אם התקציב מאפשר לרכוש מסך IPS, אז למה לא?

פורסם

LED זה LCD עם נורות לד במקום פלורוסנט זה לא אומר שמסך עם LED איכותי יותר ממסך פלורוסנט. החנויות בארץ משתמשות בזה כגימיק שיווקי עלוב וצריך להבין שסוג הפאנל ואיכותו זה מה שחשוב ולא האור הלבן שמאיר מאחור. לשאלתך - בימנו אין מסך שטוב לעיניים או רע לעיניים אם כואבות לך העיניים זה בעיה אצלך לא במסך אז אולי תלך לאופטימטריסט שיפתור לך את הבעיה. אם אתה רוצה מסך טוב וזול יש לך את DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM, נכון שהוא 23 ולא 22 אבל הטענה שלך שהשולחן קטן לא משנה בכלל גם מכיוון שהאינץ הזה לא מפריע לכלום וגם בגלל שבסיס הסטנד בינו לבין 22 אינץ זהה גם ככה ותופס אותו שטח על השולחן.

פורסם
LED זה LCD עם נורות לד במקום פלורוסנט זה לא אומר שמסך עם LED איכותי יותר ממסך פלורוסנט. החנויות בארץ משתמשות בזה כגימיק שיווקי עלוב
רק בארץ?

אם אתה רוצה מסך טוב וזול יש לך את DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM, נכון שהוא 23 ולא 22 אבל הטענה שלך שהשולחן קטן לא משנה בכלל גם מכיוון שהאינץ הזה לא מפריע לכלום וגם בגלל שבסיס הסטנד בינו לבין 22 אינץ זהה גם ככה ותופס אותו שטח על השולחן.
מצטרף להמלצה הזו. ספציפית "22 (או יותר נכון "21.5) הוא גודל לא מוצלח, שתקוע לך באמצע. המסכים האלה לא יותר זולים מ"23, רק קצת יותר קומפקטיים, אם בכלל, וגודל הגופנים שם בהגדרות ברירת מחדל עשוי להרגיש מעט קטן מידי לחלק מהאנשים. לא רואה טעם ללכת היום על מסכים קטנים מ"23, אלא אם יש סיבה ממש ממש מיוחדת.
פורסם
  • מחבר

הרבה תודה.

האמת שבדקתי את העיניים ונמצא שהבעיה היא דווקא לרחוק , והאופטימטריסט אמר שמהבחינה הזו שום דבר לא יפתור את הבעיה מול מסכי המחשב ולכן אני מנסה לפתור אותה על ידי חיפוש מסך איכותי (אני קורא ספרים על המחשב) שיקל עלי... אבל מה לעשות גם בתקציב סביר.

תודה על ההמלצה. מישהו מכיר את המסך של LG ששאלתי לגביו?

פורסם

מצתרף להמלצה נגד LED (גם במסכים, וגם בתאורה בכלל...) - רק מקווה שתוכל להשיג מסך אם נתונים שאתה רוצה ותאורת פלורסצנט

פורסם

למה כולם נגד סוג התאורה LED הוא יותר עצומתי בפחות הספק ויותר חסכוני ועמיד לאורך זמן לא מתחמם כמו הפלוריסנט

וגם דק זה אומר מסכים פחות עבים אז מה הבעיה

פורסם

האור שהוא נותן יותר מעייף

פורסם

אני לא יודע אם כולם יחשבו ככה. יש דווקא כאלה שרגישים לפלורסנטים.

אני מצאתי שאני מעדיף את הפלורסנטים על LED במסכים גדולים, כי התרשמתי במספר מקרים שהם נותנים תאורה יותר אחידה עם פחות זליגות אור. עם זאת, אין ספק שיש לLED גם יתרונות כמו שציין MאנדM.

סה"כ אין שום דבר משמעותי שפחות טוב או יותר טוב לכאן או לכאן. עדיין הפאנל עושה את רוב ההבדל.

בכל מקרה, כבר כמעט אי-אפשר למצוא מסכים פלורסנט בשוק ואין ממש טעם להתעקש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים