עבור לתוכן

חומר על חשבון מודולרי

Featured Replies

פורסם

הייתי רוצה להרחיב את הידיעה שלי בכל הקשור לחשבון מודולרי, כיוון שיש לי התחושה (ההולכת ומתחזקת) שיש בכך לא מעט תועלת.

לא מצאתי קורסים העוסקים בנושא. מישהו יכול להמליץ על ספר או אתר?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

בדיוק הייתי באמצע קריאת הפוסט.

חוץ מאלגברה מופשטת (וגם בזה אני מתכוון לקחת קורס בסמסטר הבא), שמתי לב שיש בזה גם המון תועלת בקורסים של הנדסת חשמל, כיוון שגם במכונות עקיבה חוזר על עצמו המושג של מחלקת שקילות, ובאופן כללי נעשה שם שימוש תדיר בחשבון מודולרי.

פורסם

מחלקות שקילות זה נושא כללי יותר. בפרט, כל איבר בחוג סופי הוא מחלקת שקילות.

פורסם

בשביל זה כתבתי בפרט בחוגים (ועוד יותר בפרט חוגי מודולו)

פורסם
  • מחבר

ודאי ששקילות היא דבר הרבה יותר כללי. העניין הוא שמתמטיקה אבסטרקטית הרבה פחות רלוונטית לי לזמן הקרוב (ובין כה אלמד זאת יותר לעומק בהמשך).

לעומת זאת יש שימוש נרחב בחשבון מודולרי בקורסים האלה. על הדרך לחדד מעט את מושג השקילות בצורה שהרבה יותר רלוונטית לי כרגע. באופן כללי זה מאוד רצוי לדעת. יש המלצות?

פורסם
  • מחבר

הנדסת חשמל.

פורסם

איפה יש שימוש נרחב בחשבון מודולרי?

חוץ מ-RSA לא התעמקתי בשום קורס בחשבון מודולרי. מקסימום קצת מזכירים את במבנים אלגברים או במשפט השאריות הסיני למשל...

פורסם
  • מחבר

קיבלנו כמה תרגילים ששימוש בחשבון מודולארי היה יכול לפשט קמעה. בכל אופן הייתי רוצה לבחון את העניין, בין אם יש בכך תועלת רבה ובין אם לאו.

מכיר מקור מידע איכותי שהוא?

פורסם

לא...

אילו תרגילים? במסגרת איזה קורס?

פורסם
  • מחבר

מערכות ספרתיות, תרגילים על מכונות עקיבה. כמה תרגילים שם היו מגעילים ויכלו להפתר יפה ומהר יותר עם חשבון מודולרי ע"פ מה שהבנתי מהמרצה.

יודע מה? עכשיו אני רוצה בלי קשר ללמוד זאת קצת יותר לעומק.

פורסם
  • מחבר

אמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים