עבור לתוכן

הסרה של אובונטו מדואל -בוט והתקנה על כונן חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מערכת דואל-בוט של חלונות 7 ואובונטו 13.10.

המערכות הפעלה מותקנות שתיהן על כונן SSD (מחיצות נפרדות).

לאחרונה קניתי SSD נוסף ואני מעוניין להעביר את הלינוקס לכונן החדש ולהרחיב את המחיצה של הווינדוז לכל הכונן.

הדרך הכי טובה מבחינתי תהיה למחוק לחלוטין את הלינוקס (לחזור לסינגל בוט) ואז להתקין לינוקס על הכונן החדש.

הבעיה היא שאני לא יודע כל כך מאיפה להתחיל כדי לבצע את ההסרה של הלינוקס, וההתקנה של האובונטו היא במצב מאוד רעוע כרגע (נכון לרגע זה היא פשוט לא עולה, ואין לי רצון לנסות לתקן אותה. אין לי שום מידע על המחיצה הזאת שלא מגובה.)

אשמח לקבל הנחיות בנושא

פורסם

קודם תתקין את המערכת החדשה. המלצה שלי, אל תתקרב לאובונטו, יש הפצות לינוקס תקינות יותר.

אחרי זה דרך הלינוקס תערוך את הבוט ותסיר את ההפצה שלא קיימת.

פורסם

^

אבל קודם כל, אם כבר, תרחיב את הוינדוס לכל הכונן הקיים על ידיי כלי מחיצות כלשהוא של וינדוס. אחריי זה תמשיך להתקנת הלינוקס. את ה boot loader תתקין על ה MBR של ה SSD הראשון, הוא יחליף את ה boot loader שנשאר מהאובונטו

פורסם
  • מחבר

הרחבת המחיצה של הwindows על גבי המחיצה הקיימת של הלינוקס לא תפגע לי בboot בשום צורה?

אגב, מצורפת תמונה של החלוקה הנוכחית למחיצות (הכונן החדש עוד לא מחובר, יחובר בסופ"ש הקרוב בטח כשיהיה לי זמן לשבת ולעשות את ההתקנה של הלינוקס מחדש גם)

wT8ZqEo.jpg

פורסם

אם כן, תשחזר את ה BCD על ידיי דיסק ההתקנה של וינדוס או תוכנת צד שלישי (בכך אתה תעיף את ה boot loader של אובונטו ותחזור למצב של מחשב שמריץ רק וינדוס). מכאן תוכל להמשיך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים