עבור לתוכן

חוות דעת למפרט ב6-7K עבור הרצת מודלים סטטיסטיים מורכבים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

צודק שהניסוח היה מתיימר מדי. רציתי להדגיש שם בהקשרי הHT שיש לי את האפשרות מקבול (כמעט) מלא של התהליכים.

מצד שני, אני כבר מאוד קרוב לתקרה של ה-Dual Core והPentium הישנים שיש לי, וכן מחפש את האפיקים החדשים להתפתחות (של המערכת, ושלי..).

AVX ללא ספק יעסיק אותי בתקופה הקרובה, זאת אחת המטרות ברכישה.

אכן, רוב זמני ההרצה מתמקדים במניפולציות והשוואות של ה-floats..

מעריך מאוד את ההערות,

אור

פורסם

אם צוואר הבקבוק לא בגישה לזיכרון אז אפשר לקחת סטיק בודד של 8G.

קירור מים מיותר לחלוטין. בשביל מה?

פורסם

מפרט ראשי לשרת

מעבד:

[..] INTEL 3770K : IVY BRIDGE, CORE I7, S1155, 3.5Ghz - TRAY ₪1513

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z77-DS3H ₪486

זיכרון:

[..] TRANSCEND 8GB DDR3 1600 CL11 ₪387

מארז:

[..] ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU ₪477

קרור למעבד:

[..] SCYTHE BIG SHURIKEN 2 ₪190

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG SSD 840 EVO 120GB 2.5" SATA 3 - זמין במלאי ₪561

דיסק קשיח 2:

SEAGATE 7200.14 1TB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! - זמין במלאי ₪301

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3991

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

מפרט לשני:

מעבד:

[..] INTEL 3770K : IVY BRIDGE, CORE I7, S1155, 3.5Ghz - TRAY ₪1513

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-Z77-DS3H ₪486

זיכרון:

[..] PATRIOT GAMING 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9 - SECTOR5 : PGV34G1600ELK - זמין במלאי ₪190

מארז:

[..] ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU ₪477

קרור למעבד:

[..] SCYTHE BIG SHURIKEN 2 ₪190

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 7200.14 1TB SATA3 - שלוש שנות אחריות ! - זמין במלאי ₪321

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיווט ברמה גבוהה - בקניית מחשב מעל 3,500 ש"ח ₪56

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3233

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 2% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

יוצא 7230 ש"ח לשניהם. כמעט ללא חריגה עם שני מפרטי I7 עם יכולת OC מצויינת + SSD מהיר לשרת.

אפילו תקבל מכונות ברמת שקט /איכות גבוהה.

רק תבדוק אם המארז מתאים לך...

מפרטים מבוססי 4770K עם לוח Z87 ידרשו תוספת של כ~400 ש"ח סה"כ.

אמנם מעט פחות טובים ב-OC אבל זה משפיע רק בקצוות.

לעומת זאת הם חסכוניים יותר והתמיכה ב-FMC/AVX2 תתן לך מקום להתפתח במימוש התוכנה שלך ולשפר ביצועים משמעותית.

ללא OC תוכל ללכת על משהו מבוסס 4770 עם לוח H87 ולחסוך כ~300 ש"ח על כל מפרט.

ללא OC אני חושב שאין בעיה ללכת על לוחות פשוטים יותר.

הערה נוספת - אם אתה מתכנן פעם CUDA על כרטיס מסך רציני + OC אולי תיאלץ לשדרג ספק.

נערך על-ידי tmpusr

פורסם
ביצעתי כמה הרצות של הקוד לבדיקה ואני מקבל באופן עקבי שיפור של 45-70% עם HT מאשר בלי.

מה? אתה בטוח? HT סה"כ מפצלת לך את הליבות הפיזיות ע"מ שלא יהיו לך התנגשויות עומס (למשל כמו במכונות וירטואליות), לכן זה שרשמת שזה מוסיף לך תוספת ביצועים של 45-70 אחוז נשמע לי תמוהה מאוד. אתה בטוח שרק ביטלת את ה-HT ולא בטעות ביטלת 2 ליבות פיזיות? אמליץ לבדוק את העניין שנית, כי זו הפעם הראשונה שאני רואה דבר כזה.

גונן - מפרטים לא מוצלחים. בוא נתחיל מזה שכיום הפרש המחירים בין האסוול לאייבי הצטמצם בצורה משמעותית, עד כדי כך שמדובר על תוספת כספית קטנה מאוד (ברמה של כמה עשרות שקלים) - הן ללוחות והן למעבדים. אומנם הסיכוי שתגיע עם אייבי לתדר גבוה מעט הוא טוב יותר, אך בערך 5% מה-OC בערך יהיה רק לצורך השגת ביצועי 4770 בסטוק. הלוח הזה תומך ב-OC אבל לא מיועד ל-OC. מדובר על לוח Z77 זול, ללא קירור נורמאלי על-גביו ועם חיבור מתח 4 פין בלבד למעבד - עדיף לשלם עוד 100-150 ש"ח לקבלת לוח איכותי ויציב יותר ל-OC כמה שיותר גבוה.

בנוסף, הלוח הוא בגודל ATX סטנדרטי, כאשר המארז (NSK2480) תומך בכלל במיני-ITX ומיקרו-ATX. כמו כן, הקירור למעבד (שוריקן) מיועד בעיקר למערכות HTPC סטנדרטיות להשתקה תוך שמירה על טמפ' טובות, אך לא לאוברקלוק. הוא לא יחזיק מעבד בתדר גבוה (או יותר נכון מתח גבוה) בטמפ' טובות.

oryacobiy, בדוק בבקשה שנית את עניין ה-HT שכן תוספת ביצועים ענקית שכזו מאוד מוזרה/נדירה מבחינתי, כאשר הגיוני יותר שביטלת 2 ליבות פיזיות ולא HT.

פורסם
  • מחבר

תודה יאיר.

יתכן ששאתה צודק והרצתי על המכונה הלא נכונה. פאדיחה..

היום אחה"צ אריץ שוב ואשלח תוצאות. עד אז אפשר לשים את המפרטים קצת בצד.

תודה!

אור

פורסם

יאיר - כרגיל אתה צודק ברוב ההערות שלך:

* ציינתי בפניו שעדיף ללכת על ה-4770K. ה-3770K היה רק אם הוא לחוץ מאוד תקציבית.

* לגבי הלוח אני בטוח ששמתי לוח מיקרו במקור. זה ככל הנראה TYPO שעשיתי במערכת המפרטים. טוב ששמת לב.

* הכיוון היה OC מתון בלבד ולשם כך גם הלוח וודאי הקירור מספקים בהחלט - המטרה הייתה שוב, לא לשבור תקציב.

* ה-

BIG SHURIKEN 2 יחזיק בקלות OC מתון עם העלאת מתח מתונה.

פורסם
  • מחבר

תוצאות HT מתוקנות:

אכן בבדיקות הראשונות ביטלתי בטעות ליבה פיזית בDual Core במקום HT..

הרצתי עכשיו קטע קוד על i7-3720QM (נייד, הכי קרוב שיש לי למה שאנחנו מדברים עליו), ביטול הHT נעשה ע"י Affinity במנהל המשימות של Windows, אין לי גישה לBIOS על המחשב הזה.

קצת נתונים טכניים: הרצתי קוד שמעמיס בעיקר מתמטיקה של Floats, על מקסימום שתי ליבות פיזיות (כדי לא להעמיס על האזורים מחוץ לליבות), פעם עם הלוגיות (HT) ופעם בלי. בהרצות הגבלתי את התוכנה ל-2 ו-4 Threads בהתאם כדי למנוע התנגשויות והמתנות מיותרות.

קיבלתי תוצאות מאוד עקביות עם שיפור של 23.5% עם HT, בצמדים שונים של ליבות פיזיות. כשהכפלתי את כמו הליבות הפיזיות מאחת לשתיים, הוכפלו הביצועים. כשהוספתי ליבה לוגית לליבה פיזית יחידה, קבלתי את אותו השיפור של 23.5%.

מצד אחד, מדובר בהפרש לא זניח בכלל, HT זאת תכונה חזקה עבור שימושים מקביליים, ובטוח שאפשר גם למקבל יותר טוב ממה שמיושם אצלי... מצד שני, זה משנה לגמרי את התמונה בנוגע ל-2X4770K או 3X4670. אישית, זה גם שינה לי לגמרי את התפיסה לגבי HT, כבר שנים לקחתי בחשבון שמדובר במשהו הרבה יותר רציני.

אני כרגע נוטה (ממש נדנדה בימים האחרונים..) לכיוון של 3X4670. אבנה מחדש מפרטים ואשלח בהמשך.

תודה לכם,

אור

נערך על-ידי oryacobiy

פורסם

ANTEC NSK2480 זה אחד המארזים עם התכנון הגרוע ביותר. יש לו מידות גמלוניות של MIDI (אהמ 20*49*50) אבל מקבל רק micro atx.

כל הרציונל של מארזי micro הוא חסכון במקום.. לצרכים של פותח השרשור SilverStone PS08 יהיה אופטימלי. אם חשוב לך להכניס גופי קירור סטנדרטיים בלי הגבלת גובה, אפשר גם CoolerMater N200, שפחות קומפקטי אך עדיין לא גורילה

פורסם

תוספת של 23% לביצועים זה משהו שעדיין מפתיע אותי להגיד לך את האמת. זה כמו להגיד שלאכול תפוח ולאכול 2 חצאי-תפוח לוקח בזמנים שונים.

למיטב ידיעתי/הבנתי (מאז ומתמיד), HT אכן נועד להקל על פעולות מקבילות, אבל לא בכל המקרים. למשל, בעבר כשהרצתי מכונות וירטואליות על xeon, אתה מחלק את הליבות הלוגיות בהתאם לכח העיבוד של אותה מכונה וירטואלית. למשל, אם יש לך 2 ליבות פיזיות על מעבד תומך HT, זה אומר שיש לך 4 ליבות לוגיות - שם תוכל להריץ 4 מערכות וירטואליות כאשר עומס על אחת מהן לא תשפיע על המערכת השניה, כי ליבה לוגית היא מעין חוצץ (בהתאם לקינפוג שלך כמובן). בעוד במעבד עם 2 ליבות פיזיות בלבד, התקנה של 4 מערכות וירטואליות יכול לפגוע בתפקוד אחת של השניה בשעות עומס למשל.

לכן, אם סה"כ מדובר על תוכנה שדורשת כח עיבוד ופחות "סשנים" מקבילים - כיצד בדיוק אתה מקבל במקרה שלך תוספת ביצועים של 23%, קשה לי להבין, אך אני לא שולל את זה שזה אכן כך במקרה שלך.

בנוגע למארזים יש מיליון ואחד סוגים אפשריים, יש גם מארזים כפולים (2 מערכות במארז אחד), אבל לא ראיתי כאלה בארץ לצערי.

פורסם
  • מחבר

הנה המפרטים המעודכנים עבור שלושה מחשבי 4670

https://drive.google.com/file/d/0B7DTmBF7fSLzYm1GU3RCblVQbFU/edit?usp=sharing

יוצא לי סביב ה-8K בKSP לפני הנחות. בעיקר בגלל זיכרון עם זמני שעון קצת יותר טובים, השדרוג מה-4570 ל-4670, וספק 450W כהכנה לכרטיסי מסך בעתיד.

אני יכול לחיות עם מחיר כזה.

יאיר, לפי איך שאני מבין את זה, HT מנצל את היכולת של הליבות לבצע סוגים *מסויימים* של פעולות בשני ערוצים במקביל, ובכך מקצר את זמן העבודה הכולל בתרחישים של *ריבוי משימות*. כמתכנת, אני משקיע המון מאמץ במיקבול של הקוד, שמשמעותו היא חלוקה ל"סשנים" שונים שיכולים לרוץ במקביל. עם HT, חלקים קטנים באותן משימות מקבילות יכולים לרוץ ביחד על אותה הליבה (באותו הזמן בדיוק). הבעיה עם HT היא בגישה למשאבים, ובעיקר לL1/L2 Cache, שם המשימות המקבילות צריכות להמתין אחת לשנייה.

באנלוגיה לתפוח - הליבה היא נתיבי איילון בשעת עומס, אללה ירחמו. בחלקים עם עוד נתיב/שניים (HT) התנועה זורמת קצת יותר מהר, ולכן יש מכוניות שייקצרו את זמן הנסיעה הכולל בכביש.

מחקר של DELL מ-2002 על יעילות HT (תסתכל בעמוד 2 למטה, פסקה 1.2)

http://www.democritos.it/activities/IT-MC/cluster_revolution_2002/PDF/11-Leng_T.pdf

HT משפר ב-10-30 אחוז את הביצועים במשימות שבנויות נכון.

דיאגרמה בסיסית של ליבת Atom עם HT. אפשר לראות את הרכיבים הכפולים במרכז, אך כל מה שמסביב לא יודע לפעול בערוצים מקבילים.

http://images.anandtech.com/doci/5365/atom.png

אשמח להערות על המפרטים,

תודה,

אור

נערך על-ידי oryacobiy

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים