עבור לתוכן

חוות דעת למפרט ב6-7K עבור הרצת מודלים סטטיסטיים מורכבים

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני מתכנן לשדרג בקרוב את מערך המחשבים שאני עובד איתו כבר תקופה ארוכה ולהוסיף לראשונה מחשב חזק. למחשב ייעוד ספיציפי - הרצת תוכנה שמבצעת חישובים סטטיסטים מורכבים ללא הפסקה 24/7. התוכנה מנצלת את כל יכולות המעבד שקיימות ועובדת עם 1-2G זיכרון (לא יותר). כלומר, חשובים לי מאוד מעבד חזק (ככל האפשר..) וזמני גישה קצרים לזיכרון.

• המחשב יהווה גם שרת SQL עבור שאר מחשבי המערך, ולכן צריך להכיל SSD וכמות סבירה של RAM
  • אין צורך בכרטיס מסך.
  • AMD לא על הפרק, יש לי בעיות תאימות.. ניסיתי לבדוק כיוונים של Xeon אבל לדעתי העלות/תועלת לא משתלמת לי.
  • אין צורך במערכת הפעלה וציוד היקפי.

למיקסום היכולות אני מתכנן OC קל-בינוני לטווח הארוך.

חשיבות הרעש: 4 (שלא יהיה טרקטור)

תקציב: 6-7K. אבל בסוף מדובר בהשקעה לטווח הארוך, אם יש לדעתכם משהו שמקפיץ לי את הביצועים בחריגה קטנה יחסית, אשמח לשמוע.

זה המפרט שאני בניתי, אשמח לשמוע את דעתכם ולקבל רעיונות נוספים:

• מעבד אינטל Intel Core i7 4930K 3.4Ghz 12MB L3 Cache s2011 - Box
  • מאורר למעבד Noctua NH-L12 CPU Cooler
  • לוח אם Asus Rampage IV Formula s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1600Mhz, 4xPCI-E
  • זיכרון למחשב G.Skill 2x4GB DDR3 2400Mhz Trident X Edition Dual Channel CL10-12-12-31
  • כונן קשיח Sandisk Ultra Plus SDSSDHP-128G-G25 128GB SSD SATA III
  • ספק כח Corsair RM550 550W Gold Active PFC 12cm Fan
  • מארז ללא ספק CoolerMaster HAF 912 Mid Tower ATX Black Case No PSU
  • מאורר למארז Corsair Air Series AF140 Quiet Edition High Airflow 140mm

תודה מראש,

אור

פורסם
  • מחבר

כיוון נוסף שחשבתי עליו הוא *שני מחשבים* כאלה:

• מעבד אינטל Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Box
  • קירור נוזלי Corsair Hydro H60 High Performance Liquid CPU Cooler
  • לוח אם Asus H81I-PLUS LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI
  • זיכרון למחשב Corsair 2x2GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24
  • כונן קשיח Sandisk SDSSDP-064G-G25 64GB SSD SATA III
  • ספק כח Corsair VS350 350W Series Active PFC 12cm Fan
  • מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 110 Mini-ITX Tower Black

התוכנה מסוגלת למקבל את העבודה בין מחשבים כמעט ללא פגיעה בביצועים. בצורה כזאת אני מרוויח כוח עיבוד גדול משמעותית. מהירות הזיכרון קצת נפגעת אבל יש פיצוי בהורדת עומס הגישה משני ערוצים לארבעה. בגלל המארז הקטן אי אפשר להשתמש בקירור חזק, אבל אני מקווה שעם ה-H60 אפשר יהיה לבצע OC קל לטווח הארוך.

אחד המחשבים יכיל 8G ו128G SSD עבור הSQL.

מה דעתכם?

פורסם

הייתי בוחר במע' הראשונה, ומתקן אותה מהטעמים

* ערכת השבבים X79 ממילא עובדת בquad channel.. כך שהבחירה הראשונה שלך לשים שם dual לא אופטימלית.

שים לב גם לתמונת הלוח, הוא מגיע גם 8 סטיקים של RAM, לא 4.

* אל תיקח ערכת שבבים H81 למחשב חזק, אלה לוחות סוג ד' עם בקרת איכות גרועה. גם לא יוצאים להם BIOSים טובים כדי לתקן בעיות תאימות RAM וניתוקי USB פתאומיים, שהרי קהל הלקוחות לא דורש במיוחד. הייתי נשאר עם X79 אבל לוקח לוח מהדור החדש, הלוח שבחרת כבר משנת 2011.

* בנוגע ל-SSD, יש פער משמעותי (כמעט פי 2) במהירות הכתיבה בין דגמי 128 ל256 אז הייתי שוקל מעבר. ולוותר על sandisk, אין להם שם דבר באמינות יתרה, ואם תעשה גוגל SDSSDHP-128G-G25 firmware סביר שלא תמצא כלום ממשי להורדה (כי הם לא טורחים להוציא תדירות כמו intel, plextor).

הייתי משנה SSD לintel 530 250gb, לא הכי מהיר שקיים אבל firmwares תכופים (5 שנים אחריות כמו כולם). אף פעם לא נהרס לי SSD של אינטל והשאר שהשתמשתי בהם החזיקו לכל היותר שנה.

* הייתי משנה גוף קירור. Noctua NH-L12 מלכתחילה לא מעולה לOC, אבל הבעיה האמיתית היא צורתו המרובעת שחוסמת dimmים של ram. עדיף שתקח גוף קירור tower דוגמת CoolerMater 212 EVO ודומיו.

* בחירת המארז HAF 912 יקרה.. לא תארת כאן מערך מטורף של דיסקים קשיחים, כרטיס מסך דורש וכו'.. בהנתן הנתונים זה קצת בזבוז, הייתי חותך לאיזה Zalman Z3 (כל מארז עם רשת בחלקו הקדמי).

יותר מחשבים יותר בעיות. לSSD 64GB בכלל ביצועים פח, ותאלץ להוריד באיכות שאר הרכיבים באופן כללי. אם היו לך benchmarks להוכיח שיפור משמעותי במהירות החישוב... מילא. בתקציב כזה עדיף אחד תותח, "תפסת מרובה..."

פורסם

בכללי, אם התוכנה יודעת לחלק את העבודה בצורה טובה בין 2 מחשבים, אני חושב שזה עדיף. כלומר אומנם זה פחות אמין (בכל זאת מדובר על 2 מחשבים ולא מחשב בודד), עם צריכת חשמל גבוהה יותר וכמובן המערכת תתפוס יותר מקום, אך כח העיבוד אכן גדול יותר.

השאלה פה היא כמה אחוזי ביצועים יתן לך i7-4770k לעומת i5-4670k, שכן ההבדלים העיקריים הם תמיכה ב-HT ותוספת קטנטונת לתדר ולקאש, ועל זה אתה משלם כביכול אקסטרה 500~ ש"ח. אגב, בהנחה שלא מבוצע אוברקלוק ולוקחים מעבד כגון i5-4570 וכונן קשיח ולא SSD, אולי יהיה ניתן להכניס אפילו 3 מחשבים בתקציב הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם על ההערות!

יאיר, צללתי קצת למספרים ב-Benchmarks:

[TABLE=class: grid, width: 600, align: center]

[TR]

[TD]CPU[/TD]

[TD] 3DMark[/TD]

[TD]PassMark[/TD]

[TD]PCs[/TD]

[TD]Total - 3DMark[/TD]

[TD]Total-PassMark[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4930K[/TD]

[TD]12790[/TD]

[TD]14379[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]12790[/TD]

[TD]14379[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4770K[/TD]

[TD]9140[/TD]

[TD]11504[/TD]

[TD]2[/TD]

[TD]18280[/TD]

[TD]23008[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4670K[/TD]

[TD]6830[/TD]

[TD]8700[/TD]

[TD]2[/TD]

[TD]13660[/TD]

[TD]17400[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4570[/TD]

[TD]4270[/TD]

[TD]7296[/TD]

[TD]3[/TD]

[TD]12810[/TD]

[TD]21810[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אני מודע לזה שההכפלה של ה-Score היא קצת בעייתית, אבל לא מצאתי נתונים טובים במונחים של שניות.

גם אם ההכפלה מייצגת רק בקירוב את הביצועים האמיתיים, ה-4770K מוביל משמעותית. אני חושב שזאת בחירה עדיפה עבורי, למרות החריגה הסופית מהתקציב.

(עריכה) המשכתי לבדוק וראיתי שה-Score מאוד בעייתי להכפלה. מצאתי נתונים בMB/s שאותם אין בעיה להכפיל:

[TABLE=class: grid, width: 600, align: center]

[TR]

[TD]CPU[/TD]

[TD]AIDA64-CPU Zlib[/TD]

[TD]AIDA64-CPU Hash[/TD]

[TD]PCs[/TD]

[TD]Total - Zlib[/TD]

[TD]Total-Hash[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4930K[/TD]

[TD]435.1[/TD]

[TD]4370[/TD]

[TD]1[/TD]

[TD]435.1[/TD]

[TD]4370[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4770K[/TD]

[TD]310.5[/TD]

[TD]3448[/TD]

[TD]2[/TD]

[TD]621[/TD]

[TD]6896[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4670K[/TD]

[TD]240.1[/TD]

[TD]3099[/TD]

[TD]2[/TD]

[TD]480.2[/TD]

[TD]6198[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]4570K[/TD]

[TD]225.1[/TD]

[TD]2612[/TD]

[TD]3[/TD]

[TD]675.3[/TD]

[TD]7836[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

התמונה משתנה רק עבור 3 מחשבים של 4570. אני חושב שלא אוכל למצוא קונפיגורציה כזאת במסגרת התקציב, אבל אבדוק בכל זאת.

sell_parts - תודה רבה על התשובה המפורטת(!)

• מחשב אחד לעומת שניים - המערך עובד רוב הזמן בצורה מאוד עצמאית בלי מגע שלי ושינויים - לכן אם אני מגיע לקונפיגורציה יציבה, סביר להניח שלא יהיו איתה בעיות. ההבדלים בביצועים נראים כ"כ משמעותיים (אפילו בלי OC) שאני חושב שאלך על שניים בכל זאת.
  • H81 - שכנעת אותי לגמרי. שדרגתי ל-H87. מתכנן OC קל, רק על המעבד.
  • SSD - התרגלתי לעבוד עם sandisk. שכנעת אותי לנסות את Intel. האמת שלא הצלחתי לראות בנתונים הפרשים כ"כ משמעותיים במהירויות כמו שאמרת (לפעמים אפילו הפוך..). כך או כך, העבודה עם קבצים לא קיימת כמעט מחוץ ל-SQL. ב-SQL קיימת אך זניחה, אם יש עומס הוא בקריאה (ואין כרגע, גם ב-WD 5400RPM).
  • קירור - צודק, טעיתי בקריאה של ה-Benchmarks. לקחתי בסוף את Corsair H60 בגלל ה-Mini-ITX

אלה המפרטים שאני חושב לסגור איתם:

מחשב ראשון(SQL) מחיר: 4065 ש"ח

• מעבד אינטל Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray
  • לוח אם Asus H87I-Plus LGA1150, Intel H87, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI
  • זיכרון למחשב Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24
  • כונן קשיח Intel 530 Series SSDSC2BW120A401 120GB SSD Sata III

מחשב שני - 3580 ש"ח

• מעבד אינטל Intel Core i7 4770K Haswell 3.5Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray
  • לוח אם Asus H87I-Plus LGA1150, Intel H87, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI
  • זיכרון למחשב Corsair 2x2GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue LP Edition CL9-9-9-24
  • כונן קשיח Western Digital Caviar Green WD5000AZRX 500GB Sata III

סה"כ 7645 ש"ח (KSP)

אם יש הערות נוספות, אשמח מאוד לשמוע.

אגב, אני צודק שלא שווה לי בכלל להסתכל לכיוון של Xeon נכון?

שוב תודה, אתם נהדרים,

אור

פורסם

בנוגע לבנצ'מרקים - זה לא ממש רלוונטי, שכן כל תוכנה והתמיכות שלה (מעבר לזה שלא ממש הבנתי מאיפה השגת חצי מהמספרים, כי הם לא הכי נכונים).

למשל, מבחינת 3dmark זו מערכת שנועדה לבדוק את כלל המערכת שלך, בדגש על כרטיס המסך. לכן, זה תלוי עפ"י איזו מערכת עשית את ההשוואה והשאלה היא האם מדובר על אותה המערכת בין ההשוואות. בנוגע ל-passmark, המספרים הם כמעט 7100 ל-4570, כמעט 7700 ל-4670 וכמעט 10,300 ל-4770 שכן אלו מספרים הגיוניים יותר.

4570 ו-4670 הם מעבדים כמעט זהים לחלוטים, כאשר ההבדל העיקרי הוא הפרשי תדרשים של 200 מגה-הרץ בתדר הסטנדרטי וטורבו. לכן, אני יכול כמעט להבטיח לך שלקיחה של 3 מחשבי 4570 תביא לך ביצועים גבוהים יותר מאשר זוג 4770k, אלא אם כן תצליח להגיע לתדר גבוה שגם זה בספק במעבדי האסוול. הכל תלוי בתמיכה של התוכנה בה אתה תשתמש, שבמקרה היותר גרוע יכולה לצמצם את הפרש הביצועים בין i7 ל-i5 לאחוזי ביצועים בודדים בלבד.

הדעות שלי בנוגע לשאר החומרה:

- בנוגע ללוחות H81 - את הבעיות שציין sell_parts יש גם בלוחות מתקדמים יותר, וכן לא ראיתי הרבה בעיות עם הלוחות הללו בפורומים השונים, בדומה לשאר ערכות השבבים.

- בנוגע לכונן ה-SSD - אתה לא קונה את הכונן עבור עדכוני קושחה. אתה קונה אותו ע"מ שיעבוד ויעבוד כמו שצריך מבלי לגעת בו יותר מדי. לכן, אם שואלים אותי, אני הייתי לוקח את הסמסונג 840 איבו שעד כה הוכיח את אמינותו, גם נמכר במחיר לא רע בכלל וגם מהיר יותר מרוב כונני ה-SSD שיש כיום בטווח המחירים שלו. לשיקולך. בכללי, אם אין הרבה קריאה/כתיבה, ניתן גם לחסוך כאן ולהשאיר כונן מכאני סטנדרטי. לא ברור לי למה בחרת כונן מהסדרה הירוקה.

- אם אתה לוקח מעבד k (כלומר תרצה לבצע אוברקלוק), יש צורך לקחת לוח עם ערכת שבבים תומכת - במקרה הזה Z87. אני גם לא יודע עד כמה לוח מיני-ITX מומלץ, שכן בגלל גודלו יכול להיות שחסכו בקירורו והזנות המתח.

- הנה דוגמא למפרט לא רע. אין תמיכה ב-OC ואין כונן SSD, אך תוכל לקחת שלושה כאלה ולקחת אחלה כוח עיבוד (במידה ואכן התוכנה יודעת לעבוד עם 3 מחשבים ללא איבוד מהירות חישוב - http://www.tms.co.il/preview/spec/8deynvmp

אל תמהר לבנות מפרטים, קודם עדיף שנראה מה מתאים לך יותר, ולאחר מכן נוכל לשחק עם העניין. בנוגע למעבדי Xeon, אני בספק אם זה משתלם שכן גם זה תלוי בתמיכה של התוכנה שלך. כמובן במקרה הזה יהיה מדובר על מחשב בודד ולא כמה בגלל העלות הגבוהה.

פורסם

לSSD של סמסונג יש בקר עצמאי לא נפוץ של סמסונג עצמם. אין firmwares תכופים ואתה לא באמת יודע אם היבואן בארץ יממש אחריות (לעומת אינטל..). אמינות זה דבר יחסי, אם אתה קורא מספיק פידבק (אמזון וכו') תמיד רואים ש15% תקולים. בלי קשר, אנשים שהכונן שובק להם אחרי שנה לא חוזרים לדווח, כך שקצת מסוכן להמליץ על בקר כל כך חדש בשוק.

מסכים שH87 לא יתאים לOC אז תצטרך Z87. ונכון, אל תבנה על OC מטורף בלוח mini itx..

חוששני שהכפלת הscores רחוקה אף מלהיות קירוב טוב.... שרשור מביא עמו לא מעט lags, תצטרך להמר כאן..

Xeon, ככל הידוע לי לא נמכר לשוק הפרטי בישראל בבודדים (תצטרך לקנות שרת מוכן עם רכיבי פח של ___). אם תרצה לעשות יבוא אישי

http://www.amazon.com/Intel-Eight-Core-E5-2650-Processor-BX80621E52650/dp/B007H29FPA/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1389456963&sr=8-9&keywords=xeon+2011

זה יקר. לא חושב שבתקציב הזה אפשר לבזבז יותר מ-4000 רק על מעבד.

פורסם
  • מחבר

בזכותכם עכשיו אני ממש מתלבט P:

אנסה לתת עוד קצת פרטים:

1. אני מפתח את התוכנה ויכול להתאים אותה יחסית בקלות ליכולות שונות שאינטל מספקים במעבדים.
  2. הרוב המוחלט של פעולות החישוב הן מתמטיות פשוטות על floats. פעולות אלה מבוצעות על מערכי נתונים עצומים באמצעות גישה סדורה. קיימים גם היבטים של גישה וכתיבה רנדומלית, אך בהיקף נמוך משמעותית.
  3. האלגוריתם נבנה כך שהוא מנצל (כמעט) לחלוטין את יכולות המקבול שקיימות במחשב ובמערך המחשבים.
  4. ממה שראיתי בעבר, מעבדים שאפשרו עבודה מקבילה על אותה הליבה נתנו תוצאות יותר טובות מכאלה שלא. 3Xi5-4570 נותנים לי 12 ליבות לוגיות ו2Xi7-4770k נותנים לי 16 בתדר קצת יותר גבוה (+אופציה לOC *קל*), אני לא באמת יודע איך יושפעו הביצועים, אבל מנחש שהבנצ'מרקים של AIDA64-CPU Zlib, יהיו הכי קרובים לתוצאות שלי.
  5. מקום וצריכת חשמל, זה פקטור שולי יחסית אבל קיים. לכן מצא חן בעיני מאוד הMini-ITX, זה חוסך לי הרבה כאב ראש וזמן בסידור מחדש עבור 2-3 מחשבים "גדולים" (המארז במפרט של יאיר הוא הגבול העליון. אני לא כל כך אוכל להסתדר עם שלושה Mid)
  6. אם אני קונה 2-3 מחשבים, אני כנראה לא אוכל להרשות לעצמי Z87. אבל מצד שני הבנתי שיצרניות לוחות האם מנצלות באג בH81-H87 ומאפשרות OC, זה לא נכון?
  7. SSD - אני בסוף אבחר (רק לSQL) על בסיס מה שקיים וזול, כמות הכתיבה לקבצים ממש שולית יחסית להיבטים אחרים. חבל על הזמן והוויכוחים.

תודה!

אור

פורסם

1. לגבי XEON - המחירים שלהם קצת יותר זולים כשאתה קונה תחנות עבודה של המותגים (דל/לנובו) המוכרים. אני לא אם את זה יתן לך ביצועים יותר טובים.

2. סתם שאלה - CUDA לא מתאים הרבה יותר למשימה הזו מאשר CPU ?

פורסם

תכנות מקבילי (כתוב טוב) אכן גורם לי להסכים שריבוי מעבדים לוגים בעדיפות, אז האופציה של שני מחשבים (עדיין -הימור) מסתמנת כאופטימלית יותר.

יש xeonים זולים

http://www.amazon.com/Intel-Quad-Core-E5-2609-Processor-BX80621E52609/dp/B007H29EDS/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1389517435&sr=8-6&keywords=intel+xeon+e5

אבל הם לא מכילים יותר ליבות ממקביליהם המיינסטרימים. למשל כאן אפשר לראות

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Xeon-E5-2620-vs-Intel-Core-i7-4770K

שsingle core performance של xeon לא בהכרח מצדיק את ההשקעה.

בענין המארזים: מובן שאתה רוצה לחסוך במקום, אבל לא צריך להקצין לMINI ITX. לך על האמצע Micro ATX עם מארז קטן ומשתלם כמו SilverStone PS08. אם תבדוק נפח (גובה*אורך*רוחב), תראה שאין ממש הבדל בינו לcoolermaster שרצית (שהרי הitx האלה רחבים). לא ברור איך תעשה OC במארז mini itx, הסידור כבלים שם נורא ותהיה מוגבל בגובה הקירור למעבד. אז הייתי הולך על ps08, מה שגם יחסוך לך קצת כסף ותוכל להשתדרג ללוח אם Z87 MicroATX

פורסם
  • מחבר

miim17 - נתת לי אחלה כיוון לבדוק. תודה רבה! לפני כמה שנים בדקתי קצת את כל הנושא העבודה על GPU, זה היה לי מסובך מדי בזמנו והדחקתי את זה מאז. לא הכרתי את CUDA וממה שקראתי עכשיו זה נראה מעניין מאוד. אני חושב שאני לא אכנס לזה חזק כרגע בגלל אילוצי זמן, וצורך להתאים מערכת שכבר רצה (למרות שעושה רושם שזה יחסית תהליך ידידותי), אך זה ללא ספק טיעון חזק נוסף נגד MINI ITX.

בדקתי את Xeon וירדתי מהנושא. זה מעלה את הסיבוכיות, בעיות תאימות, זמן ההשקעה והמחיר, וספק מאוד אם נותן לי שיפור משמעותי בביצועים. רוב ה-Xeon שבהישג ידי נופלים במבחני הביצועים מול הi5 i7 שאנחנו מדברים עליהם (אולי חוץ מהיבטי הCache והגישה לזכרון)

יאיר, אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנוגע לעניין הליבות הלוגיות והמקביליות. אני כרגע מתלבט בין שני 4770k (אולי עם לוח GA-Z87M-D3H, אם OC למעבד חסום על H81/H87 (?)) לבין שלושה 4670 (שווה לי להוסיף עוד 3X200Mhz עבור ~300 ש"ח על אותה פלטפורמה).

תודה,

אור

פורסם

יש הבדל בין ליבות לוגיות ופיזיות. גם ב-4770 וגם ב-4570/4670 יש 4 ליבות פיזיות, כאשר ב-4770 כל ליבה בגדול מחולקת ל-2 ליבות לוגיות. לכן, החלוקה הזו לליבות לוגיות יכולה לתת אקסטרה ביצועים, אך יחד עם זאת יכול להיות שלא תהיה תוספת ביצועים בכלל.

בנוגע לאוברקלוק על לוחות H81/H87, כמדומני זה בוטל עוד כשיצאו הלוחות הנ"ל. קשה לי לדעת מה יהיה הפרש הביצועים בין זוג מחשבי 4770 עם אוברקלוק (נניח של 10-15 אחוז), לבין 3 מחשבים עם 4670. אם אתה שואל אותי - במידה ואין לך בעיית מיקום/רעש/חשמל/,תאימות, הייתי לוקח 3 מחשבים. אומנם הסיכוי לתקלות הוא גדול יותר, אבל עצם זה שאתה לא מבצע אוברקלוק הדבר שומר על אחריות ויציבות המערכת + עבודה לאורך זמן וככל הנראה שעדיין הפרש הביצועים יהיה די גדול לעומת זוג מעבד 4770. אתה יכול לראות את ההבדלים בין המעבדים ב-ark באתר אינטל, אתה תראה שאין ממש הבדלים מיוחדים בין i7 ל-i5. אגב, יכול להיות שעצם זה שאתה קונה 3 מחשבים, תקבל הנחה נוספת בחנות.

פורסם

מסכים עם יאיר כאן כי ה-I7 מוסיף כמעט רק hyper-threading ולא עוד 4 ליבות פיזיות.

עדיין, אם אתה מתכנת ברמות שאתה מציין אתה יודע יותר טוב מכולנו מה ה-HT הנ"ל יכול לתרום לך והאם יש ביכולתך למצות ממנו את תוספת הביצועים המקסימלית ומהי.

תתעמק בזה מעט ואז תהיה לך תשובה מושכלת יותר - אם HT בפועל לא נותן לך הרבה אז לך על 3xI5, אחרת לך על 2xI7.

לגבי OC זה מייקר לך בערך ב~500-600 ש"ח כל מחשב שתיקח אז אתה צריך לשקול את תוספת הביצועים ב-OC (ביחס לתדר טורבו) לעומץ החיסכון שיכול לאפשר לך מכונה נוספת בתוספת לא גדולה. האם הביצועים ביחס ישר לתדר? אם כן, עם טורבו של 3.4G ו-OC שפוי ל-4GHZ תקבל כ~15% שיפור בביצועים.

נקודה חשובה נוספת זה שרידות והתאוששות - ככל שיש לך יותר תחנות תיפגע פחות במקרה של תקלה.

לגבי SSD - אם אתה לא רואה צורך דחוף רד מזה. תמיד תוכל להוסיף בהמשך אם יהיה צורך.

לגבי ניצול המעבד - אתה משתמש בסט AVX2 / FMA3?

פורסם
  • מחבר

ביצעתי כמה הרצות של הקוד לבדיקה ואני מקבל באופן עקבי שיפור של 45-70% עם HT מאשר בלי. אם לוקחים בחשבון גם את תוספת התדר של ה4770K זה שם אותו, עבורי, בנקודה זהה או גבוהה יותר משלושה 4670. נוסיף לזה את:

- יציבות משופרת.

- פחות חשמל פחות רעש ופחות חום שנפלט.

- מקום נוסף. למכונה נוספת. במהרה בימנו.

- גמישות גדולה יותר (מחשבים חזקים שיידעו לבצע ביעילות פעולות גם לבד במקרה הצורך)

- אפשרות לOC, אולי גם לזיכרון.

אלה המפרטים שגיבשתי, אני לוקח בחשבון שתהיה פריצה קטנה של התקציב. מה דעתכם?

https://drive.google.com/file/d/0B7DTmBF7fSLzSWN4TElQUkJuTDA/edit?usp=sharing

(עריכה) ראיתי שכל גופי הקירור ששמתי לא מתאימים למארז יש לכם רעיון למשהו טוב חלופי? אני מוגבל בגובה של 140mm ואין אפשרות לרדיאטור. אלא הגופים שראיתי שנכנסים:

- Noctua NH-C14

- NH-C12P SE14

- NH-L12

- Shythe Big Shuriken Low Profile

גונן, לגבי הAVX, אני עדיין הרחק מאחור עם SSE3, עוד לא יצא לי לעבוד רצינית עם המעבדים החדשים.

שוב תודה,

אור

פורסם

אז אתה עדיין לא "מנצל את כל יכולות המעבד".

ב"זכות" עובדה זו אתה יכול ללכת על מעבדי הדור הקודם (I7-3770K) שזולים יותר, מגיעים רחוק יותר ב-OC ולוחות האם שלהם זולים יותר (Z77).

אם היית יכול להשיג I7-2700K עם לוח Z68 היית מגיע עוד רחוק יותר ב-OC אבל לא מוצאים אותם כבר היום.

ד"א - אם צוואר הבקבוק שלך בגישה לזיכרון דווקא X79 יכול לתת לך BOOST רציני. לא נראה לי שזה המקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים