עבור לתוכן

לוח אם z87

Featured Replies

פורסם

שלום אני מתלבט בין 3 לוחות שונים מקטגוריות קצת שונות לאוברקלוקינג:

asus z87 sabertooth vs msi z87 mpower vs asus z87 plus

המחשב משמש לצורכי אולפן מוסיקה וקצת עריכות בפוטושופ.

תודה...

פורסם

אף אחד מהם לא יגביל אותך בהמהרת מעבד. קח בחשבון שיש אופציות זולות משמעותית שגם הן לא יגבילו לך את ההמהרה.

פורסם
  • מחבר

אפשר המלצות?

בכל מקרה הייתי שמח ללוח איכותי ועשיר בפיטצ'רים...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

חבל לקנות מערכת OC בימים אלה, כשעוד חודשיים (Q2 2014) ע"פ מפת הדרכים העדכנית של אינטל יוצא Hasewell refresh בלי מייצבי מתח מובנים במעבד. זה יגדיל משמעותית פוטנציאל OC. יחד איתו יצא צ'יפסט Z97 עם תוספת sata express ותמיכה בbroadwell (=פוטנציאל שדרוג), ועוד כמה שיפורי אבטחה.

בקיצור, לOC מומלץ לחכות למרץ-אפריל

נערך על-ידי sell_parts

פורסם

מקבל, הגם שזו כרגע רק הדלפת אתר סיני.

ביטול FIVR לכשעצמו סיבה טובה לזנוח את hasewell הנוכחי

פורסם

^ אני לא בטוח לגבי זה.

כבר אמרו שתהיה תמיכה של hw-r בלוחות z87.

איך המעבדים יבואו בלי מייצבי מתח בתוך המעבד עצמו? הרי התפקיד של VRM שעל המעבד הוא "לפזר" אץ המתח בין הליבות לפי הצורך.

נערך על-ידי amadey

פורסם

מה משנים במעבדים החדשים?

פורסם

http://www.legitreviews.com/intel-2014-desktop-processor-roadmap-leaked-broadwell-k-socketed_126888

Details are sketchy, but from what we gather Intel’s 9-series chipsets will support both Broadwell (BRW) and Haswell Refresh (HSW-R) microprocessors, but will lack support of current-generation Haswell processors. This is due to the fact that the 4th Generation Core i processors have an integrated voltage regulator (Intel calls this FIVR: Haswell’s Fully Integrated Voltage Regulator.) It appears that Intel has moved this back off-die and back onto the motherboards,

amadey כמו שאתה רואה ההשערה לגבי תמיכה של Z87 בדור החדש אינה וודאית כלל, אפילו סותרת חלק מהדיווחים. יותר הגיוני דווקא שלא תהיה תמיכה, כי Z97 גם תתמוך בBroadwell.

ASTR4L אין חדש מבחינת ביצועים ומהירות, הדגמים החדשים יהיו בעלי תדר גבוה ב-100MHz לערך. שינוי עיקרי יהיה הורדת מייצבי המתח מהמעבד (דבר שנעשה בhasewell בניגוד לקודמיו- פגע ביכולות המהרה וגרם לטמפ' גבוהות). כמו כן ערכות השבבים שיצאו איתו H97 \ Z97 אמורות להכיל שיפורי אבטחה.

פורסם

אז אומר אפשרות oc טובות יותר?

פורסם
אישית לא מכיר אותם.

פשש הוכחה מנצחת

[quote וכמו שהבנת זה בוטל.

]

פורסם

א' אמרתי שאני לא מכיר = יכול להיות שזה האתר מספר אחד שמקבל את המידע ממקור ראשון.

ב' הקישור שננתי לא קשור ל vrm ...אלה מראה עוד סיבה למה מעבדי Haswell ה"רגילים" לא יעבדו על Z97.

וזאת כנראה הסיבה היחידה.

אני אשמור את הדיון , עוד 3-4 נדע יותר (ראית מידע רשמי ? כי לי לא יצא)

נערך על-ידי amadey

פורסם

סתם הבחנה - הלוחות הנוכחיים מותאמים למעבדים בעלי מייצבי מתח מובנים (FIVR), ולכן אני מניח שאין מייצבי מתח שקולים גם על הלוח. אם במעבדים החדשים של אינטל לא יהיו מייצבי מתח (FIVR) ובלוחות הנוכחיים אין מייצבי מתח, אז המעבדים החדשים לא יוכלו לעבוד על הלוחות הנוכחיים, כי צריך בסופו של דבר מייצבי מתח...

מצד שני, אני לא מבין למה הפוך זה לא יכול לעבוד - אם ניקח לוח שמייצבי המתח נמצאים עליו ומעבד שגם בו יש מייצבי מתח מובנים, לא צריך להיות מסובך מדיי לבנות מעגל שיבטל את מייצבי המתח של הלוח אם מזוהה מעבד בעל מייצבי מתח מובנים (או יגרום להם לעבוד ביחד עם המייצבים המובנים של המעבד).

בסופו של דבר יש לזכור שמדובר באינטל, שההיסטוריה שלה מעידה על כך שדור חדש של מעבדים בד"כ מצריך לוחות חדשים (ואולי גם ערכות שבבים חדשות), אפילו אם השיפור בביצועי המעבדים הוא מינימלי.

נערך על-ידי smalul

פורסם

כל הקטע בהאסוול זה מייצבי המתח בתוך המעבד. בנוסף גם מעבדי ההאסוול רפרש נושאים את השם Core i 4XXX

לגרום להם לא לעבוד על Z87 וכו' פשוט יהיה לא חכם לדעתי.

אבל אינטל כמו אינטל... נחכה ונראה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים